luni, 4 decembrie 2017

Ornamente de iarna

Zilele trecute la plimbarea în parc, am gasit o creanga de copac cazuta pe alee. Contorsionata si parca diminuata de frig... mi s-a facut mila de ea si am luat-o acasa :-)
Am împodobit-o cu conuri de rasinoase (pin, chiparos, larice, brad) legate cu ata de nailon (de pescuit) si am agatat creanga de galerie, lânga perdea, în dormitor ♥ Nu arata rau deloc! ;-)

La o alta fereastra, am agatat pe siret figuri taiate din fetru - braduti si bufnite cu caciulite de Mos Nicolae. O figurina si o biluta, o figurina si o biluta... Între  bilute, brazi si bufnite am atârnat si cei doi fulgi fini de nea, lucrati cu croseta - primiti anul trecut in dar de la Silvia (♥). La capatul unui sireag am atârnat un mini-Nussknacker (spargatorul-de-nuci care se zice ca aduce noroc, a fost inventat în Germania în secolul XV si a devenit un simbol al Craciunului în lumea larga).
Am facut 2 șiraguri de diverse lungimi, am batut mini-cuisoare in zid deasupra ferestrei si am agatat sireagurile cu miniaturi. Este fereastra biroului meu. Masa laptopului este direct sub geam si când stau la PC, privesc aceasta fereastra vesela :-)

13 comentarii:

  1. Draga noastra, cand mai ai timp si de handmade? E limpede ca Adventul e perioada care te inspira si bucura, ai simt artistic, se vede in fiecare coltisor al casutei voastre din poveste ! Daca te uiti la noi zilnic, sa nu ne topim de emotie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai cum sa nu am timp pentru asa ceva :-) aceste activitati ma relaxeaza.
      Iubesc Adventul, chiar daca e multa munca :-) Am spalat toate geamurile si perdelele, prin jumatate de dulapuri am facut ordine (selectat haine si încaltaminte pentru donatii), dormitorul, salonul albastru si biroul meu sunt gata-gata. Acum sunt ocupata cu walk-in closet. Salonul si sufrageria vor ramane pe saptamana viitoare, pentru ca vrem sa zugravim zidul cu semineul, dupa ce Helmut termina de dulgherit un raft pentru nisa cu televizorul :-) Apoi urmeaza de facut fursecuri si cornulete si mai apoi curatenia generala in bucatarie. Pana pe 17 vom fi gata cu toata tevatura ☺☺☺
      Va pupam cu drag si dor ♥

      Ștergere
  2. Esti sursa mea de inspiratie! Multumesc! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos ai realizat acea crenguta!
    Trebuie sa ajung si eu pe la un centru de gradinarit sa-mi iau niste conuri de brad!
    Pupici si o saptamana cu multa inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am avantajul ca locuiesc la 460 metri altitudine :-) la noi in cartier sunt o multime de conifere. La plimbarile noastre in parc, adun mereu ghinde, conuri, frunze, ramurele... in orice anotimp am aranjamente naturale in casa.
      Te pup. Mos Nicolae sa vina la tine imbelsugat! ♥

      Ștergere
  4. ce plăcut să poţi admira fereastra astfel împodobită !!!
    ai avut idei bune pentru decorare !
    îţi doresc multă sănătate !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac mult decoratiunile astea cu aroma naturala!
    Foarte frumos ai aranjat totul. Sa te bucuri de priveliste si sa te inspire!
    Pupici! Un sfarsit de saptamana vesel, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  6. M-am asezat comod, pentru lectura. Sunt cateva pagini de citit si vin abia acum pentru ca totul la mine e dat peste cap. :)

    Zilele trecute am cules si trei conuri de pin, bine "inchise", cu ideea de a confectiona niste soricei... Le-am asezat pe masa si vreo doua zile n-am avut timp. Cand sa ma apuc de soricei... conurile erau larg deschise! Ma gandesc sa le vopsesc cu auriu si argintiu si sa le agat si eu pe o crenguta - ca tot mi-ai dat ideea. :)

    Esti o forta, Carmen draga! Zau ca nu-mi dau seama cum reusesti sa faci atatea! :) Succes in toate cele si spor in toate! :) Te imbratisez cu drag! Salutari, cu drag, de la trio pentru trio! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumoase decoratiuni!!!
    Si mie imi pplace sa "salvez" cate ceva si sa mai fac cate o decoratiune:D. Am cateva floricele (curcubeu) prinse de o tija de orhidee care s-a uscat... Asa un strop de culoare la usa dinspre balcon :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiu ca tu esti o maiastra a hand made-ului 👍 cu siguranta vei reusi ornamente superbr.
      Neaparat vreau sa vad curcubeul tau!
      Ps: tu stii ca tijele uscate ale orhideelor se taie, nu? Abia atunci radacina va avea putere sa dea un nou vlastar. Si neaparat, planta trebuie pusa cu suportul de plastic/ghiveciul in lighean cu aoa dw ploaie/ apa distilata si lasata peste noapte sa absoarba cat are nevoie. Apoi se svurge suportul si se aseaza din nou in ghiveciul fara gauri. Orhideele iubesc lumina directa venita din geamul dinspre nord.
      Noi avem toate orhideele puse oe oervazurile geamurilor din partea de nord..
      Te pup. O zi buna!

      Ștergere