luni, 22 iulie 2013

O noua saptamâna

pentru rubrica Pink Mondays - tabel de înscriere la Karma Police
De aproape patru saptamâni, în orasul meu temperatura aerului este în jur de 30°C, nu adie vântul si nu a cazut nicio picatura de ploaie... La birou canicula este greu de suportat, încaperile fiind încalzite suplimentar de computere si monitoare!
Ca sa ne automotivam si rasplati abnegatia, fiecare coleg prin rotatie, plateste câte trei cutii de înghetata (3 kg.). În fiecare zi dupa pauza de masa, pe la ora 13 - când caldura este cea mai mare, noi "fetele" [suntem trei femei în compartimentul proiectari - eu sunt cea mai tânara ;) ], împartim înghetata pe farfurii. Pauza suplimentara pentru înghetata dureaza trei minute :)) Înghetata începe sa se topesca imediat ce o scoatem din congelator!
Suntem constienti ca o portie asa cum mâncam noi, reprezinta ~550 kcal.(!) ... dar nu ne putem abtine! Am devenit dependenti de Lagnese Cremissimo! ;)
Hmmmm! capsuni, ciocolata, vanilie, tiramisu, visine, piersici, mascarpone, amarena, lichior de oua, lavazza, caramel, stracciatella, alune....O nebunie!

NU FITI TRISTI CA A ÎNCEPUT O NOUA SAPTAMINA DE MUNCA - ZIMBITI SI FITI PINK!

17 comentarii:

  1. Supertare firmă aveţi! Am citit adineauri răspunsul tău la ce ţi-am scris de dimineaţă şi ştii ce m-am gândit? Că eşti o dulce! Iar acum, cum ne faci tu părtaşi la îngheţata asta PINK, de parcă ne-ai servi şi nouă o porţie, gândesc acelaşi lucru. Şi scriu cu toată responsabilitatea aici, în văzul lumii, că nu vreau să-nvăţ pe lumea asta, să nu spun cuiva, gândul şi vorbă bună ce-mi trece prin cap, de teama de ce va zice lumea. Dar sunt sigură că deşi unii vor crede că te perii, sunt mai mulţi cei ce mă aprobă! O săptămână PINK!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Mihaela, iti multumesc mult pentru frumoasele tale cuvinte. Neasteptate, însa foarte frumoase! :) Mi-as permite sa raspund "cine spune, ala e!" :))
      Acum însa fara gluma: apreciez totdeauna sa mi se spuna în fata ce este de spus, indiferent ca e de bine sau de rau :) La fel procedez si eu si nu îmi pasa ce spune lumea! Asa am procedat de cand ma stiu si ceea ce s-a schimbat cu trecerea anilor este ca poate am învatat sa folosesc termeni mai blânzi, însa adevarul îl spun oricui în fata, fie ca place sau nu! :)
      O saptamâna pink sa fie!

      Ștergere
  2. Hihi...ce fain arata! Un deliciu...;)
    Te cred ca esti bucuroasa de noua saptamana.
    Sa ai saptamana faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hihihi... macar atâta bucurie, nu?! ;)))
      pup Geanina. Seara faina!

      Ștergere
  3. Salutare,
    te provoc sa dai un like azi cuiva :) intra la mine pe blog, la ultima postare sa vezi despre ce e vorba :D

    O seara faina sa ai!
    http://www.zgomotulgandului.com/2013/07/lunea-like-urilor-1.html

    RăspundețiȘtergere
  4. a. Am râs copios la fraza "Paza suplimentară pentru îngheţată durează trei minute", pentru ca să pricep că de fapt e..."Pauza suplimentară"...Mintea mă ducea departe în istorie la..."Die Wacht am Rhein" :)))
    b. Şi eu am lucrat în proiectare, dar aveam aer condiţionat în atelier (hala de proiectare) şi nu ne cumpăram de la "bufetul întreprinderii" decât apă minerală (sau plată) foarte rece, ori felurite sucuri reci...Exista şi îngheţată, dar, în general, ne feream de acest desert din cauza aportului de calorii...
    c. Chiar acum am o cutie de îngheţată germană "TIRAMISU" de 900 ml (feiner Eisgenuss) din care mă servesc citind şi văzând postarea cu pozele frumoase care prezintă aceste delicatese de vară. Pe cutia mea scrie : "Kaffee-Eis und Eis mit Marsalawein verfeinert, mit Schokoladensoße (15%), abgestreut mit gezuckertem fettarmen Kakao"....
    Poftă bună, zile mai răcoroase şi numai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a fost poanta atât de tare? ;))) Zau ca pauza dureaza doar 3 minute... Daca ar dura mai multe, înghetata ar trebui bauta! :)))
      Biroul nostru este modern si are deasemenea Klimaanlage, o lasam câteodata sa functioneze peste noapte, pe jumatate Leistung, asa încât, dimineata - ca eu sosesc prima, deschid toate geamurile sa intre un pic de caldura - altfel e ca in frigider! Pâna la ora 12 este racoare. Apoi... se încing spiritele :)))
      Compartimentul Proiectari are în sectia nostra doar doua birouri, a cate 6 Arbeitsplätze :)) Avem fiecare birou, computer si doua monitoare, plus o masa suplimentara pentru desfasurare de planuri A0 :)) Am vazut cum aratau halele de proiectare la sfârsitul anilor 80, cand eram în practica, pentru Lucarrea de diploma. Eu însa nu am lucrat niciodata cu Rotring, nici în tus si nici pe calc :)) Totul e computerizat, în program tridimensional. Avem nu doar clasicul Drei-Tasten-Maus penru mâna dreapta, ci înca unul, pentru miscari de rotire în spatiu, la mâna sânga. Cred ca ar fi interesant pentru tine sa vezi totul la fata locului :)
      O seara faina! si pofta mare la-nghetata! ;)

      Ștergere
    2. M-a amuzat doar că există o "pază" a îngheţatei.Aşa e scris în postare.Apoi, la recitire, am înţeles că e o mică eroare de dactilo şi că trebuie citit "Pauză".
      Sigur că e amuzant să îţi imaginezi că trebuie asigurată ...paza îngheţatei!

      Ștergere
    3. hahahahahahaha, acum râd si eu si-ti dau dreptate ;) am mâncat un U in marea graba :)) Am corectat, însa zau ca suna fain "paza suplimentara pentru înghetata"! :)) asa este! unii colegi ar dori sa nu mai împartim feliute pe farfurii, ci fiecare sa primeasca o jumatate de cutie înghetata, direct în cutie! :)) Paza este chiar necesara în asemenea cazuri!
      PS: In firma avem doar automate, exact asa cum spui si tu, bauturi- racoritoare sau dulciuri si mai exista cantina întreprinderii. Înghetata nu o cumparam de la magazinul care tocmai o ofera saptamâna respectiva în Angebot (fie ca e Lidl, EDEKA, Real, Kaufland); In bucataria Biroului Proiectare, exista un frigider cu mini-congelator, în care intra exact 7 cutii de înghetata :)) Asa încat, avem asigurata portia pentru doua zile :))
      Seara faina, Marco draga! înca o data multumesc pentru ca ai insistat si m-am prins în final si eu de poanta! ;)) sunt blonda, am o scuza ;))

      Ștergere
  5. Salut !
    Buna idee cu inghetata , poate maine voi implementa ideea voastra si la noi la birou !
    Multe salutari tuturor
    si viel Spass morgen am 3D !
    4M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow! ce surpriza! Ce mai faceti voi, 4M?
      Ideea cu înghetata e mai veche, o aplicam de cativa ani, ca substituent la "Hitzefrei" :))) Oare nu ai fost niciodata la noi când se impartea înghetata?
      Voi transmite salutari colegilor. Multe s-au schimbat între timp...
      Te felicit pentru pasul pe care l-ai facut!
      :)) Implementeaza ideea - neaparat! Si spune ca e "patent german" :)))

      Uite, si Helmut îti transmite salutari.
      Numai gânduri bune de la noi!

      Ștergere
  6. Citind ceea ce a comentat Marco Polo am inteles ca a fost o litera lipsa la apel. Probabil si eu m-as fi amuzat, ca si el, imaginandu-mi cum stati de paza la inghetata :)
    Faceam si noi ceva asemanator la fostul job...dar cu pepeni verzi, nu cu inghetata :)
    O saptamana minunata in continuare, Carmen draga!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce dragut! Adevarul este ca merge la fix in astfel de zile toride.
    Si aici este la fel de cald. Astazi cred ca a fost cea mai caniculara zi din vara asta, 33 de grade scria pe internet, dar eu cred ca au fost mai multe, sau cel putin asa am simtit.
    Si eu am devenit un pic dependenta de inghetata, am in congelator vreo cateva astfel de cutii cu diverse arome. Imi place sa le combin, dar cel mai tare imi place cea cu fructe de rosii, de padure.
    O sapatamana cat mai racoroasa Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  8. O noua pofta! :)) As servi una acum cu lavazza si cu ochii inchisi! :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma primiti si pe mine pe-acolo?
    Macar in pauza...

    RăspundețiȘtergere
  10. Cine poate rezista inghetatei?O idee foarte buna inghetata la servici

    RăspundețiȘtergere