vineri, 4 iunie 2010

E vineri si e soareeeee!

Ce bucurie! Este soare! (Giulia, este opera ta? multumesc din suflet!) Este ora 10 jumate si avem deja 15°C... hmmmm! Am iesit sa bem cafeluta pe balansoar, în gradina, ca în ficare zi libera cu soare. Vecinul din dreapta ne-a auzit si a stigat din spatele gardului viu ca, daca sunt curioasa, tocmai are de gând sa aseze o REGINA într-unul din stupi, el fiind un hobby-apicultor Bineînteles ca sunt curioasa! Mi-am luat aparatul foto si... iata-l la lucru, în spatele garajelor. Îmbracat cu un costum ca al astronautilor din experimentul Mars500, mi-a spus ca e proaspat dusat, fara a fi folosit însa vreun sapun parfumat. Vecinul deschide linistit stupul si o multime de albine deranjate, îl înconjoara într-o secunda. Eu ma tin departe, pentru ca dupa dus, am folosit J'adore/Christian Diohr :-( Matca a fost cumparata pentru suma de 60 euro si sta închisa într-o cutie de plastic a carei intrare a fost astupata cu o substanta ce va fi în câteva zile dizolvata de albinele lucratoare, care doresc sa ajunga la regina. Daca nu reusesc, regina va muri de foame! Interesant! Privesc si nu-mi vine sa cred cât gunoi fac micutele astea "harnice"! Vecinul mai are de lucru câteva ore, trebuie sa curete ramele de resturile de ceara si mucegai, cu un spaclu, sa fiarba si distileze resturile, sa....Ah, acum devin agresive micutele! Mai bine ma retrag, atâta vreme cât mai am timp! Le-am strigat din mers ca îmi place mierea la nebunie, ca le invit de câte ori doresc la mine în gradina si le permit în continuare sa se adape la mini-iazul din fata terasei...O zi buna! :))

8 comentarii:

  1. Pot sa vin in vizita la tine?Daca e soare si frumos?
    Week-end placut alaturi de cei dragi tie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mariana,
    cu multa placere! hai ca adunam capsunii :)
    te pup si-ti doresc deasemenea weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca ai in sfarsit soare.
    Si mie imi plac albinele dar...........tot de la distanta.De aproape,doar mierea:) Un weekend minunat iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci va lasam intr-un week end cald si frumos, sper sa dam in Romania peste vreme la fel de frumoasa! Sa fiti cuminti pana ne revedem!

    RăspundețiȘtergere
  5. deci a ajuns soarele pe care eu cu drag îl îndrum catre voi. De asta am ramas eu astazi cu mai putin. Dar nu face nimic... merg sa cos. Cu drag !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Giulia,
    multumesc mult ca l-ai împartit cu noi! Gândeste-te, de 6 saptamâni numai ploaie! ;) te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Eiiii! Mi-ai deschis apetitul pentru Bee Movie! L-ai vazur? Daca nu, ti-l recomand cu caldura!

    RăspundețiȘtergere
  8. Alina,
    :)) l-am vazut! Simpatic foc!

    RăspundețiȘtergere