marți, 3 martie 2020

3.3.2020

Frumoasa data, nu-i asa? 😉 Pentru mine a fost o zi cu noroc! ☺
A treia zi din martie mi-a adus în sfârsit relaxare. De doua saptamâni de când numarul cazurilor de Coronavirus (COVID-19) creste incredibil de rapid, am fost zi de zi tot mai nesigura daca sa plec sau nu în concediu, pe Coasta de Azur. Pe de o parte, dezamagirea ca as pierde o saptamâna de vacanta la care am visat atât de mult - fara ca banii investiti sa poata fi recuperati, pe de alta parte, datoria morala fata de cei din jurul meu - familia si colegii de serviciu. Daca nu as fi plecat, as fi pierdut banii, dar daca as fi plecat si as fi intrat în contact cu un purtator de Virus si mai departe l-as fi împartit acasa, cum as fi putut trai cu remuscarile?!
Unii m-au sfatuit sa merg, ca "doar ce e Coronavirus altfel de cât o gripa banala, pe care o poti contacta chiar si când mergi la cumparaturi, la coltul casei?!". Altii au ridicat din umeri, au facut ochii mari si au spus ca sub nicio forma ei nu ar pleca într-o tara straina, acum cand pericolul ne pândeste din toate partile. Tja... ce sa fac?! Am sunat de câteva ori la Agentia de turism si am întrebat cum vad ei toata situatia aceasta si de fiecare data mi s-a raspuns "regiunea în care vom calatori nu este marcata ca riscanta"!
Apoi am întrebat la mine la Firma ce se întâmpla daca as ramâne sa zicem 15 zile în carantina, în hotelul în care suntem cazati?! Mi s-a spus ca zilele petrecute în strainatate sunt considerate "timp liber" (deci voi cumula ore minus! 15 zile din ore-suplimentare nu reusesc sa adun nici în doi ani! asa ca ar fi trebuit sa sacrific înca 15 zile de concediu 😞). Iar daca în tara mai intru înca 2 saptamâni în carantina - pentru ca vin dintr-o regiune "problema" voi fi platita ca în concediu medical. Hmmmmmm! Tot felul de scenarii mi-au trecut zilele acestea prin minte si tendinta era de 80% sa nu plec. Gândurile astea m-au coplesit tot mai tare, pe masura ce se apropia data… Si a venit salvarea! Azi-dimineata am fost sunata de Agentia de turism si mi s-a oferit sansa sa amân data plecarii. Mi-au fost propuse cateva alte termene si am decis sa schimbam pentru 20-28 septembrie. Apo am respirat usurata.
Nu se stie ce va fi cu gripa pâna atunci, dar cu siguranta vom avea mai multe informatii concrete, pentru ca acum… suntem toti în ceata! Nimeni nu stie NIMIC! Adevarul este trunchiat ca sa nu se produca panica în masa, însa chiar asa inofensiv, cum sunt gripele-normale se pare ca acest Coronavirus nu este! Mai bine luam masuri preventive, degeaba, decât sa ne para rau mai târziu ca am fost superficiali! Parerea mea.
🤗 Sanatate si numai gânduri bune, tuturor!

5 comentarii:

  1. Si parerea mea este aceeasi! Better safe than sorry.
    Ma bucur mult ca ati gasit asa o rezolvare! <3 (ai mei au pierdut o ocazie dar crede-ma, cand am vazut ca apar cazuri fix unde trebuiau sa se afle ei si fix in zilele alea... am rasuflat mai mult decat usurata ).
    Te pup cu drag! Sa fim sanatosi! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Intre bani si sanatate intotdeauna trebuie aleasa sanatatea. :)
    Ma bucur tare mult ca a fost rezolvata convenabil situatia si veti putea merge in toamna fara sa platiti pentru alta excursie! Iupiiiii! :)

    Nici gripele "clasice" nu sunt tocmai inofensive - numai in Ro au murit, anul trecut, 45 de oameni; au murit si prin alte tari, nu doar la noi si nu doar anul trecut. :(

    Zi minunata iti doresc, Carmen draga! <3
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Bulversanta situatie! Noi mergem la un botez in weekend si cativa membri ai familei nu vor veni pentru ca au fost plecati in afara si mamica nu vrea sa riste! Dar vorba ta, cat oricum nu se stie ce si cum, o varianta preventiva este preferabila!
    Bine ca s-a rezolvat cumva, pentru moment!
    Pupici si sa avem vesti bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă bucur că te-ai liniştit şi că s-a puut amâna deci poţi visa în continuare! Eu cred că până atunci se va stinge focarul aşa că sigur în septembrie vei savura din plin vacanţa! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ca s-a putut rezolva asa. V-ati putut relaxa. Numai in vacanta nu esti cand simti ca pericolul e la doi pasi.
    O zi buna, Carmen! :) Pupicii

    RăspundețiȘtergere