vineri, 27 martie 2020

Pastrati distanta

Zilele acestea, numeroase firme si-au schimbat Logo-ul, ca îndemn în a se respecta regula de baza in criza Corona-virus: protejati-va pastrând distanta!
(sursa 1, sursa 2si 3, sursa 4)


(sursa 5, sursa 6)

Păstrati-va calmul, protejati-va cât mai bine sanatatea, aveti grija de voi!

27 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. în Bavaria, firmele cae nu au anuntat înca "somaj tehnic" (pe motiv de blocare a lanțurilor de aprovizionare), lucreaza o parte in homeoffice, o parte in teleworking. Firma Osram la care lucrez eu nu a fost înca închsa si liniile de productie functioneaza în mod normal iar personalul TESA lucreaza în regim teleworking (adica 4 ore in incinta firmei si 4 ore online, de acasa).
      Noi avem voie sa iesim la plimbare oricand, avem voie sa facem jogging, iesim la cumparat alimente (pietile sunt deschise si toate magazinele alimentare)... Nu ne putem plange ca suntem restrictionati... Fiecare e constient ca aceasta pandemie nu este o gluma! Fiecare încearca sa se potejeze cum stie mai bine. Regulile de baza: pastram distanta de cel putin 1,5 metri si ne spalam foarte des mâinile.
      Sananate, Laura! Numai bine!

      Ștergere
  2. Eu sunt optimista si cred ca totul va trece,daca suntem disciplinati.Sanatate la toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa dea Dumnezeu! Numai bine!

      Ștergere
    2. disciplina si calmul sunt cele mai bune stari în perioade de criza.
      Sanatate si numai ganduri bune!

      Ștergere
  3. Interesanta abordare! :)
    De sensibilizat, insa, nu-i sensibilizeaza pe cei care se incapataneaza sa nu respecte regulile.
    Ma bucur sa aflu ca voi nu trebuie sa scrieti declaratii pe proprie raspundere pentru a merge la cumparaturi. Sigur, nici aici nu trebuie sa scriem una de cate ori iesim - daca suntem in apropierea domiciliului (si nici cand plimbam cainii - se vede in actul de identitate ca suntem aproape de casa) dar nu stiu cat de mult au inteles asta si toti politistii; putem face plimbari si alea-alea, dar nu in grup si nu avem voie sa fim mai mult de trei la un loc (daca pastram distanta de 1,5 m banuiesc ca avem voie)... Varstnicii (cei peste 65 de ani) au voie sa iasa intre 11 si 13 - in afara intervalului numai daca au de lucru in agricultura, daca lucreaza, daca au urgente si alte alea... Nu sunt sigura daca trebuie sa cred (nu mai stiu pe nimeni in Suedia) dar citisem ca au 2000 de persoane infectate iar barurile si restaurantele sunt deschise...
    Ma bucur si mai mult ca sunteti bine, Carmen draga! <3 Sa fiti bine! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, nici vorba de asemenea masuri, aici in Bayern si de fapt in toata Germania nu este nimeni "arestat la domiciliu". Chiar si cei care sunt suspecti ca "purtator sanatos de virus" si carora li s-a spus sa ramana in casa in carantina, deci chiar si acestora li se acorda incredere 100% si nu sta politia la usa sa-i pazeasca. Dar... daca sunt cumva prinsi in afara locuintei, sunt pasibili de amenda sau pedeapsa cu inchisoare. Controale se fac, cand nu te astepti... Repet, in Germania este impusa doar pastrarea distantei dintre dua persoane, iesirile din casa sunt permise oricând si oriunde.
      Doamne ajuta-ne pe toti, Diana draga! Sanatate voua si celor dragi. Aveti grija de voi. Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
    2. Ce bine de voi ca nu sunteti arestati la domiciliu. :)
      De azi, varstnicii pot iesi si in afara intervalului daca merg la medic pentru tratamente, daca folosesc mijloace proprii de transport (ale lor sau ale rudelor - poate si ale prietenilor) sau masini sanitare... Si mai pot iesi seara, de la 20 la 21, sa plimbe animalute. :)

      Cica de maine incep sa stropeasca prin blocuri cu substante dezinfectante! Stropesc si strazi, parcuri, garduri... Sper sa nu foloseasca substante cu prea mult clor, 'ca ii termina pe alergici, pe cei cu intoleranta la substante chimice, pe cei cu rinite s.a.m.d.. De vietatile aflate pe afara nu mai zic, daca vor folosi prea mult clor. Sper sa nu fie clor!

      Multumesc, Carmen draga! Te pup cu drag! <3 Ganduri bune si imbratisari si de la noi pentru voi! <3

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Sanatate si numai ganduri bune, Florina draga! <3

      Ștergere
    2. Buna, Carmen! Am vazut ca ai hotarat sa inchizi blogul. Sper ca totul e bine. Sanatate multa!

      Ștergere
  5. Sa fie bine la voi, draga Carmen! Oricum pare sa fie binisor organizata situatia, intr-un fel mai normala!
    Pupici si un final de saptamana plin de imaginatie, asa cum numai tu stii sa faci! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Suzana, speram ca masurile luate sa fie suficiente.
      Sanatate si numai ganduri bune! Pupici <3

      Ștergere
  6. Stai sa vezi ce foamete rezulta din chestia asta. Ca daca era masura impotriva virusului, nu a cetatenilor, trebuia in 2 luni sa se termine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hm... Nu stie nimeni ce va urma, pentru ca asa ceva nu s-a mai întâmplat...
      La noi dispozitiile date se vor pastra pâna cel putin pe 20 aprilie.
      Sanatate si numai bine!

      Ștergere
  7. Păstrez distanța fizică de vreo 1600 km de tine, dragă Carmen, în schimb sunt cu ochii aproape de postari...Ne-am simplificat viața socială la maximum datorită acestei primejdii invizibile amenințătoare din orice unghi în relațiile cu exteriorul...practic însingurarea pe care o abordăm inafara serviciului ne creează speranța securității 🤔😯.
    Lait-motivul vieții noastre se rezumă la simplitate...introspecție...recunoștință🤔
    Să fim binecuvântați cu protecție divină noi și cei apropiați!💞

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Gina, asa este :-) distanta intre locuintele noastre este enorma, dar ce bine ca es´xista posibilitatea comunicarii prin internet (si nu numai).
      Da, viata sociala are de suferit, insa iata la TV sau platformele video, ofera atâtea spectacole superbe saptamanile acestea incat, lipsa teatrului sau al unui spectacol de muzica sa fie mai usor de depasit. Din pdv al viztelor cu neamurile, prietenii si vecini, da, este ciudat zilele acestea, ca nu putem comunica decat prin telefon sau video însa acceptam, pentru ca este pre binele nostru. Foarte greu va fi ca la noi pe 12 aprilie se serbeaza Pastele... Este primul an cand nu am decorat curtea si casa si ... cred ca nici nu voi vopsi oua. Nu vom serba astele asa cum am obisnuit de cand ma stiu. Vom aprinde lumanari si ne vom ruga pentru sanatatea tuturor, pentru o cat mai rapida reintoarcere la rutina normala a vietii. Criza provoata de pandemie ne-a atras atentia asupra multor aspecte ale vietii pe care le consideram de la sine intelese, sigure si foarte normale...
      Minunate cuvintele tale, draga mea. Multumesc pentru aceste gânduri. Pupici si imbratisari. Sanatate si numai bine! <3

      Ștergere
  8. Stăm în arest la domiciliu și ne întrebăm: oare asta va distruge virusul?...

    Sănătate și numai bine la toată lumea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu Zina draga, virusul nu va fi distrus, însa se spera ca prin acesta masura sa nu ne imbolnavim toti deodata, pentru ca spitalele ar fi supraincarcate, personalul medical neputincios si cazurile de deces s-ar inmulti exponential. Scenariul este complex... noi sunem prea mici... Orice viata este importanta, insa boala habar nu are! Multi specialisti in virologie, sustin ca pâna in final, vom face toti aceasta gripa groaznica, in proportie de 70%. Important este sa intindem cat se poate de mult timpul.... spitalele sa asigure asistenta tuturor celor ce au nevoie de ingrijire speciala si virologii sa aiba vreme sa prepare vaccinul si sa gaseasca medicamentul eficient.
      Sanatate si numai bine, la toata lumea!

      Ștergere
  9. Cam asa trebuie sa facem... Insa multa lume nu-si da seama de pericol din pacate...

    RăspundețiȘtergere
  10. E trist in lume si in noi. Dumnezeu sa ne ocroteasca si noi unii pe altii!
    Cu dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga mea Carmen! Am rămas stupefiată când am văzut anunțul tău și nu pot decât să sper că este o păcăleală de 1 aprilie! Dacă nu este, nici nu pot concepe blogosfera fără tine. Cred că ești cea mai veche prietenă virtuală a mea și nu îmi pot închipui cum o să fie fără prezența ta luminoasă aici. Sper că este, totuși o păcăleală!

    Te îmbrățișez și îți doresc sănătate și numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  12. Poate dupa un timo... vei reveni totusi in blogsofera... Te asteptam sa revii candva...

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu pot sa cred...daca e adevarat, imi vei lipsi enorm, esti o persoana minunata de la care avem multe de invatat pe toate planurile. Sper ca esti sanatoasa si poate lipsa de timp in perioada asta complicata e de vina, ne-ai spus ca lucrezi si la birou si acasa, sper sa revii cand vei simti ca e momentul.

    Pe curand!
    Mirela, Cluj Napoca

    RăspundețiȘtergere
  14. Sper k ești bine Carmen. Nu închide blocul, toți îl iubim. Am iesit din izolare, am fost suspecta de corona, oribil. Daca te razgindedti ai o leapsa la mine, poți lada comentarii daca vrei. Te Îmbrățișez, we shall overcome

    RăspundețiȘtergere