sâmbătă, 27 aprilie 2019

un Paste fericit!

cu Pace, cu Lumina, cu Dragoste!

14 comentarii:

  1. Hristos a Înviat!
    Paste fericit! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. LUMINA Sfântă a Învierii să îți lumineze toate clipele vieții !
    Hristos a Înviat!
    Paște fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat!
      multumim asemenea, Gina draga. 💖 Sarbatori fericite!

      Ștergere
  3. Paște fericit, cu bucurie și împliniri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hristos a Inviat!
    Harnicuti ati fost <3. Ce marmorate au iesit :). Foarte artistice!
    Cand eram mici aveam vreo trei sectiuni: oua traditionale rosii, cateva colorate simple (verde, albastru, galben...) si traditionale cu frunze, in ciorap (daca mai erau si in frunze de ceapa eram in elementul meu). A treia era un fel de freestyling (hahahahah) - adica sectorul lui tati care facea tot felul de combinatii cromatice ;).
    Vopseaua de baza era Gallus-ul (vai ce imi placeau pliculetele cand apareau pe rafturi la alimentara ).
    Puuuupici cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, imi amintesc si eu vremurile cand vopseam cu gallus... fierbeam ouale in culoarea chimica! n a murit nimeni, ce i drept 😜 Astazi insa exista culorile alimentare, testate si retestate, culori care se aplica pe oul fier in apa (simpla, cu cel mult un pic de sare, sa nu crape ouale cand clocoteste apa)
      culorile pe care le folosesc eu se aplica pe manusa si se "jongleaza" cu oul fierbinte de pe o manusa pe cealalta, pana cand culoarea devine gel si se intateste pe ou. Apoi, rapid, se tamponeaza oul cu folia aurie sau argintie. in contact cu gelul, auriul/argintiul se transmite de pe folie pe ou. Nu functioneaza decat atata vreme cat oul e fierbinte.
      Mie imi face mare placere sa vopsesc oua. Exista culorile de baza (rosu, galben, albastru, verde) si culoarea oului depinde cate picaturi din aceste 4 culori pure depui in palma, pe manusa. La cata imaginatie si chef am, as putea vopsi oua pentru tot cartierul 😂 Abia ma abtin sa vopsesc doar 30 de oua. Nu reusim niciodata sa le consumam, chiar daca multe dam cadou. De aceea, dupa 6_7 zile, fac oua umplute din ouale de Paste.
      Pe vremuri vopseam si eu cu frunzulite legate in ciorap. Nu, asa ceva nu mai fac.
      Anul acesta am pictat oua dupa modele prezentate de Suzana. Cand au fost nepotelele in vizita, in Saptamana Mare. Am crezut ca reusesc macar 6 oua, dar... fetele s au plictisit repede, asa ca nu am reusit decat 2 oua pictate. Fac o postare in care le voi prezenta... Ah, de MfC 😊
      Te pup Rux draga. o saptamana minunata 😘💗

      Ștergere
  5. Sa aveti Sarbatori Pascale cu liniste, lumina si veselie. Sunt tare frumoase ouale... Iar cosul pregatit.. te--ndeamna sa-l prinzi de toarta si sa-l plimbi la biserica, nu?
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim Ina draga, la fel si voua, numai bine!
      asa e, cosul l am pregatit pentru Slujba de Inviere. A fost tare frumos, m am simtit impacata cu toate.
      Sanatate si numai bucurii sa aveti!

      Ștergere
  6. Sărbători Fericite, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc, Carmen draga!
    Am ajuns tarziu... :( Iti multumesc pentru urare si iti scriu cat de mult imi place cum au iesit ouale tale! Foarte, foarte mult imi plac! (n-am auzit, pana acum :) despre acest stil de vopsit, si, evident, nu stiu daca se gaseste si aici). Eu nu am avut spor la vopsit oua anul acesta (n-am avut spor la mai nimic, dar aceasta e alta poveste) :) Am mai reusit, sambata, sa vopsesc trei oua!! :))) (in total am avut 7 oua vopsite/imbracate)
    Te imbratisez cu drag! Transmit si din partea celor doua "fete" ale mele ganduri bune!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stii de unde cumpar eu acest gel-vopsea pentru ouale de Paste? la DM - este si in Romania acest lant de drogherie. Pachetelul se numeste "daVinci" ☺☺☺ Hazliu, nu?!
      Eu daca nu fac pregatiri, nu simt ca vin sarbatorile ☺
      Helmut nu prea e deacord ca eu mereu fac "de casa" oua si prajuturi. Zice ca ma obosesc si pierd atata timp, cand de fapt se gaseste in comert tot ce doresti, la cele mai bune calitati. Dar eu... sunt de moda veche - doar daca nu fac eu cu mana mea, simt cum ma cuprinde spiritul sarbatorii. Pana anul trecut, le-am antrenat mereu si pe fete, sa vina la mine sa facem impreuna, fursecuri, covrigei, sa vopsim oua... Dar e din ce in ce mai greu, fetele au acum casuta lor (ba chiar, Raluca nici nu a fost acasa de Paste anul acesta). Am cumparat oua de pe piata si mi-am propus sa vopsesc doar 10 oua ☺ dar nu am reusit sa ma abtin ☺☺☺ am mai vopsit inca 10. Eu de obicei vopsesc in Joia Verde, seara, dupa ce vin de la serviciu. Vinerea avem zi libera apoi sambata gatim si coacem si Duminica si Lunea, serbam. Vin copiii si vecinii de obicei. Iubesc aceste sarbatori <3
      Pupici draga mea. Ganduri bune si îmbratisari, de la trio pentru trio.
      PS: AMR 25 zile ☺

      Ștergere