luni, 6 august 2018

Nu v-am uitat 😊

Daca va întrebati ce este cu mine, de ce nu mai sunt activa pe blog, va spun ca în principiu, totul este OK, doar ca m-a cuprins o leneeeeeeee!
Canicula m-a scos din ritm si mi-a dat peste cap toate tabieturile. De cinci saptamâni luptam cu temperaturi de peste 36°C (la umbra). Fara nicio adiere de vânt, aerul e uscat si arde! Noptile sunt mult prea scurte pentru ca atmosfera sa se racoreasca. Si vreau sa spun ca peretii casei sunt grosi, sanatosi, din caramida, si totusi…. termometrele indica nu mai putin de 27-28°C.
Zilele la serviciu sunt extrem de lungi si epuizante. Dupa-amiezile le petrecem pititi în spatele obloanelor, evitând sa facem orice miscare de prisos.
Orasul meu are o treime parcuri si zone verzi, însa nici macar pe malul lacurilor nu este placut, pentru ca cele din apropierea cartierelor sunt supraaglomerate, copiii sunt în vacanta si nu ai nicio sansa sa gasesti un locusor pentru relaxare.
Singura solutie a fost s improvizam un „lac“ în curte ☺ Sub marchiza, apa din bazinul gonflabil se mentine constant la 27°C si ofera racoarea mult râvnita (bazinul cu pestisorii aurii trebuie deasemenea protejat cu o umbreluta de soare! ) ..
Leo a devenit somnolent ziua si activ noaptea. Trebuie sa-i fac si lui pe plac si ne jucam cu frisbee in curte pâna la miezul nopti.
Aceasta fiind situatia … unde sa mai gasesc timp pentru blogosfera?! 🤗😏


PS: In Germania, nivelul apelor a scazut enorm;  multe vapoare de marfuri sunt anulat sau circula cu incarcatura mult sub capacitate, iar cele de agrement sunt reziliate.
PS2: o ciudatenie/necesitate - în Zürich, câinii politisti poarta vara aceasta ghetute pentru a le proteja labutele de fierbânteala trotuarelor.

26 de comentarii:

  1. Uau! Caldura-i mare, clar, dar locul vostru de recreere e super! E linistitor si numai sa privesc fotografiile! <3
    Mie-mi place caldura si suport foarte bine temperaturile foarte mari doar ca... sunt cam singura "activa" in astfel de momente (ca si in cele cand ploua foarte mult) :)
    La noi se racoreste noaptea - oricum, e muuult mai bine decat ziua doar ca... in prea multe nopti, aerul se impute cu mirosuri ce par chimice! Banuiesc ca vantul imprastie peste oras gazele emanate de platforma de gunoi de la marginea orasului... Si, in astfel de nopti, a tine fereastra deschisa e contraindicat. :( Ce pacat! Aerul miroase asa de frumos cand nu sunt emanatii de gaze!
    Dragul de Leo! Miki, care are parul mult mai scurt, cu firul drept, sufera de cald, dar mititelul Leo?! Ma gandesc, cu groaza, la cainii din rasele Malamut, Huski si altele de gen... Pfuuu!
    Buna ideea protejarii labutelor impotriva fierbintelii asfaltului!
    Carmen draga, iti doresc zile frumoase, fie ele chiar si calduroase! Sanatosi sa fiti! :) Ma bucur sa stiu ca sunteti bine! Imediat vine toamna! :)
    Te imbratisez cu drag!
    Imbratisari si pupici, cu drag, si de la "fetele mele" pentru trio!. <3 Saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Caldura mare ma cherie 😏
      nu am crezut ca voi ajunge vreodata sa zic ca e prea cald! ca ar fi prea frig, m-am vaitat cateodata, dar de prea mult cald nu am suferit niciodata... pana acum! Din aprilie este vara la noi. Si in ultima jumatate de an nu cred ca a plouat mai mult de 5-6 ori. cred ca n-am obisnuit cu 4 anotimpuri si... vremea aceea se pare ca a trecut. Meteorologii spun ca vremea va ramane asa in urmatorii ani... asa ca incepem sa economisim bani pentru a construi o piscina permanenta in curte 😂 Leo stie sa inoate si chit ca avem un filtru exterior (pt piscina) in bazinul meu de pvc nu are voie - pentru ca mi e teama ca l inteapa cu gherutele. La serviciu am hotarat ca montam un ventilator de plafon, inca anul asta. In rest. sper sa ne adaptam cat de bine. Deocamdata, canicula de lunga durata e greu de suportat! 😎
      Se zice ca joi va ploua... si toti ne dorim, insa o ploaie normala, fara grindina si vijelie. ca de obicei, atunci cand masa de aer fierbinte intalneste un front rece, se produc furtuni, si asta ar fi mai rau ca inca o luna de canicula. Dar, viata nu i concert cu preferinte, deci le vom duce pe toate, asa cum vor veni.
      Va puoam si va transmitem ganduri bune. de la trio pentru trio 💓

      Ștergere
  2. OMG, si in Bucuresti a devenit canicula. Abia stept saptamana viitoare ca am concediu. Nu mai ies din casa. dar si toamna cand apar virozele :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai exista si gripa de vara... am avut multi colegi. Si mai sunt si raceli de vara, cauzate de climatizarea masinii (eu sufar rau de tot, nu suport aparatele de climatizare in spatii mici. nu doar ca mi se inflameaza ochii, ma doare gatul, mi se intepeneste si ceafa!)
      Din cauza lipsei de apa, parcurile arata pe alocuri ca pe vreme de toamna! De altfel, saptamana asta a inceput culesul viilor.... tit din cauza caniculei, cica se stafidesc strugurii. Tja toate sunt alandala!
      concediu placut! dar te rog, nu il petrece in casa! mergi pe malul unui lac sau rau cu o carte si o paturica... ar fi pacat sa pierzi timpul intre 4 pereti.

      Ștergere
  3. Pot spune ca m-am racorit uitandu-ma la voi? :D
    O sa treaca si canicula. Toamna se apropie cu pasi repezi si recunosc ca parca nu ma incanta ca vara se termina.
    Oricum, sper sa depasiti canicula cat mai usor!
    Pupici si sa va fie cat mai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suzana draga, bine ai revenit dupa lunga pauza 🤗
      Canicula cica va dura inca saptamani intregi..
      sa vina peste noi putina ploaie, ce bine ar fi! dar... asta e vremea!
      Daunele caniculei sunt enorme. Pentru ca vremea aceasta nu e tipica tarii, multe sosele s-au stricat, multe cai ferate au fost intrerupte si nu mai pomenesc despre daunele suferite de natura! (o multime de insecte au murit si multor soiuri de copaci a inceput sa li se crape scoarta sau unii chiar se leapada de ea, parca ar naparli!.
      Cumva si candva ne vom adapta, daca intr-adevar asta va fi schimbarea climaterica pe care stim toti ca noi am provocat-o😐
      te pup. numai bine!

      Ștergere
  4. A sosit şi la noi canicula, după o lună ploioasă.
    Să te bucuri de fiecare zi şi stai liniştită, noi te aşteptăm cuminţi ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Potecuta! da, asa e - voi face ce se poate mai bine si mai frumos, din fiecare zi 🤗

      Ștergere
  5. Oftez ! Nici nu mai şțiu cum este mai bine: cu căldură sau ploi multe ?
    Pe la mine, de-abia acum o săptămână a început căldura.. au fost atâtea ploi şi răcoare că mami, sărăcuța, nu mai ştia bine ce anotimp urmează...
    Pe la tine, tot timpul este frumos decorat ! Fotografiile arată bine ! Cred că este bine în piscină ! Sper să nu mai dureze mult căldura! Şi să nu aibă parte şi Leo de ghetuțe !
    Pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un mixt de caldura si ploaie ar fi ideal, dar.
      cine suntem noi sa putem decide asa ceva. Suntem efemeri in acest Univers.
      multumim pentru gandurile bune. trimit tie si mamei tale deasemenea, ganduri bune si urari de bine. te pup

      Ștergere
  6. >:D< Imbratisari...:D calduroase! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Of, aveti grija. Nici in Bucuresti nu mi-a fost deloc bine. Eu am ajuns la urgente din cauza caniculei. Acum sunt mai bine.
    Sa treceti cu bine de aceasta perioada, inerta as scrie.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. toti care au probleme cardiace sau circulatorii, se simt istoviti. E periculos intr-adevar.
      Bem apa mai mult decat in mod normal, eu pun la jumatate de litru o felie de lamaie. Reconforteaza si confera senzatie de proaspat. Pentru mai mult rasfat, mai pu si doua frunze proaspete de menta 😊
      te pup., numai bine!

      Ștergere
  8. Buna dragii mei :)!! Acum cand scriu se prefigureaza niste nori... poate ploua putin diseara (bine ar fi <3). Vara asta, dupa muuuuuuuuult [ o Doamne, cred ca de prin copilarie nu a mai fost chiar asa ] timp am avut o vara super faina.
    In iunie pana prin 13 au fost niste calduri destul de neplacute dar apoi, din "seceta cum nu am mai vazut" care se anunta cu surle si trambite, ne-am trezit cu ploi. Hahahaha Si a fost o perioada in care ploua cam zilnic... si asa sustinut (prima furtuna ploaie nu o pot uita - 13 iunie... atunci cand mi-a plouat in casa... acumde cate ori ploua ma rog sa nu bata dinspre strada in geamuri... stau mereu cu grija. :)))) ).
    De vreo 2 saptamani avem si cateva zile fara ploi (desi deja daca trec trei incep sa caut norii si sa astept seara macar as aun "dus".
    In copilarie chestia asta era destul de normala (aveam si cate o saptamana de ploi in toiul verii). Dar in ultimii sa tot fie 11-12 ani, numai veri secetoase si calduroase au fost. Mami nu ma credea cand i-am reamintit ca au fost 52 de grade la Bucuresti in 2007. Dar eu imi amintesc sigur ca au spus atunci si la radio. Se anuntau 42 dar in casa, in masini... si in zone intens circulate ajungea pana la 52... Seara la zece erau 33-36 de grade (am vazut termometrele cand mergeam cu tramvaiul). Asa ca pot intege prin ce ati trecut si imi dau seara cat de dificil a fost si pentru animale si plante [ la noi anul trecut mergeam sa udam pomii cu bidoane de apa... :o].

    De aer conditionat sa nu aud.... Oribil... Cu ventilatorul mai e cum e... dar cu monstruletii ailalti. Oh Doamne..:))) Daca deschid in masina (pozitionat pe picioare incet) in secunda doi mi se usuca gatul si incepe calvarul. Yucks...

    Pupici cu draaaaaaag si Doamne Ajuta sa vina ploile cu bine, nu cu distrugere... Sa fie totul bland si asezat si furtuni "pasnice" :D, ce vin la pachet cu un curcubeu de zambete :P.



    Muah!!!

    PS: Leuttttt drag <3!!!! Un big hug special pentru tine :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Rux, faptul ca persista caldura, asta ne istoveste... nu vine nicio clipa de racoare, de vant sau macar cateva picaturi de ploaie...
      Temperatura de 36/38°C e masurata la noi in cartier, la umbra, pe partea de nord a casei, in cartier "parc". La mine in oras nu exista cartiere de beton, cu blocuri inalte si spatii verzi facute cu economie. Sunt insa sigura ca la termometrele din centrul orasului, din zona comerciala-pietonala, unde copacii sunt razleti, se inregistreaza temperaturi de 40° si mai mult.
      Noi in birou lucram 6 persoane, fiecare are laptop si cate doua monutoare auxiliare si... temperatura aerului este de 5 saptamani peste 30°... Pur si simplu iti coace creierul 😏😐
      Despre masina mea pusa in parcarea firmei, la umbra sub tei (oricat de frumosi sunt copacii acestia, nu sfatuiesc pe nimeni sa planteze tei in parcare. Dupa ce infloresc, toata vara curge de pe crengi ceva lipicios, care se lasa greu spalat de pe parbriz si atrage viespi mai ales! ), dupa 9 ore cand urc sa merg spre casa, termometrul interior arata 50/55°C! In primele 5 minute nu pot sa prind volanul cu mainile, frige! Conduc afara din parcare doar manevrand superficial volanul cu varful degetelor! Brutal!
      Dar... asta e! Mai tarziu voi putea spune ca am trait-o si pe asta 😂🤣
      Te pup si iti multumesc pentru gandurile bune.
      trimit imbratisari si urari de bine 😘

      Ștergere
    2. Daaaa.... lucrul la calculator pe caldura e absolut istovitor!!! Mie mi se mai si incinge laptopul (am avut un ventilator care se atasa la el, dar a cam sucombat din pacate :( - e o manie mai nou ca lucrurile sa se strice extraordinar de repede ). Daca mai pui si doua monitoare in plus pe caldurile astea...

      Si desigur conteaza unde stai in oras.. la lucru -- diferenta e enorma: de ex eu stau in centru si aici nu e pic de aer... unde locuiam in copilarie e pe un nivel mai sus, orasul e pe dealuri construit si se simte deja diferenta...; la Bucuresti la fel.. acolo unde stateam era cum era nefiind chiar la strada, ne despartea un rand de blocuri, dar in centru ...nu vreau sa stiu cate grade erau in centru daca la noi la 10 seara erau 33-36; asa a fost toata perioada aia de o saptamana cat am stat noi acolo - abia am reusit sa plecam acasa... pffff, iar in zona de langa noi unde era mereu curent indiferent de vreme, puteai praji oua pe asfalt.. :)).


      Si la voi plang teii?? E o chestie foarte ciudata. Cand eram mica nu prea plangeau - am observat insa ca atunci cand nu sunt udati, sau e poluarea mai accenntuata (cand sunt calduri mari) plang si fac o mazga oribila, negricioasa, sub ei. Stii ca iti povesteam ca eu am o reala problema cu ei (si am mai descoperit si alte persoane, cineva era sa lesine odata pe strada mare si nu avusese nimic pana atunci).
      E interesant insa ca numai unii fac treaba asta si doar in anumite conditii, nu mereu.

      Neaparat sa pui pe bord un protector de parbriz, va mai reduce putin din caldura de pe volan si nu numai. Sunt foarte multe modele -- unele chiar sunt speciale ca sa tina caldura la o parte, altele simple de carton. Din cate imi amintesc sunt rezolnabile ca pret. :* Astadaca nu cumva ai deja...

      Ah stii care mai e partea nasoala cu teii? :)))) prostiutele alea de "bilute" care cad din ei dupa ce se trec florile. Dupa ariste astea erau numarul doi de chinuiau labutele lui Dodo. Mereu ii intrau si se lipeau printre pernute. Chiar, voi nu ati avut ariste multe vara asta? (spicele alea ca de grau,...). Noi in ultimii ani aveam o gramada... anul asta mai putine pentru ca a mai si plouat <3. a fost o vreme cam ca in copilarie, destul de echilibrata.

      Am citit acum mai sus raspunsul tau referitor la daunele in infrastructura si m-am amuzat un pic (sa nu fiu insa inteleasa gresit.. nu m-am bucurat! doar m-am amuzat). Stii ca se tot lauda la noi calitatea drumurilor nemtesti, dar eu in ultimii ani de cate ori vb cu ai mei, sau cu sora mea si au drum mai lung, numai de Stau-uri aud; ca se repara x, y, z zona.

      Pai na... de-aia erau la noi mereu drumurile cum erau... de la calduri.. si ce calduri. Inseamna ca noi stam bine daca de peste 11 ani aveam numai veri cum a fost cea de anul asta la voi si inca mai sunt drumuri :))). Si apoi mi-am amintit de portiile de griblura care se puneau vara in ro inainte de 89. dupa ce intra in asfalt si scapai de riscul pietrei ricosate in geam [ care inca exista, ca tocmai ce au primit ai mei una in parbriz de pe contrasens si le-a crapat geamul ] erau niste drumuri super faine :))).


      Pupici "racorosi" ;)

      ps: sa stii ca si la noi e mereu vara asa in masina, daca nu o tinem in parcarea cu plata de exemplu (care e acoperita). vara e ceva .. normal, ca sa zic asa. :) trebuie musai sa lasam un pic usile si geamurile deschise pana intram si pornim la drum, altfel nu poti sta in masina [ si cum eu cu aerul cdt nu ma inteleg deloc... :D]

      pps: ieri a plouat dupa ce am terminat eu de comentat :)))) in rest si la noi e o atmosfera apasatoare si simt ca as dormi non stop. Abia ma misc.

      Ștergere
    3. da, clar, pe aici nu uda nimeni teii din parcare... pana acum nu a fost cazul niciodata, dar daca asa vor fi verile de acum inainte, va trebui pus in aplicare Planul 2 ☺ Plantam palmieri! ☺☺☺
      Depre drumuri ☺☺☺ nu trebuie sa te amuze, pentru ca ceea ce spunem noi ca "e drum stricat" in România e "drum foarte bun"! ☺☺☺ Noi avem alte pretentii... vorba aia, platim de la 600 de euro si mai mult, pentru un an de asigurare si impozit pentru o masina! Apoi distantele parcurse pe zi fiind foarte mari, e nevoie de rapiditate si deci macar siguranta ca strada e perfecta trebuie sa o ai. Nu am vazut niciodata de cand locuiesc in Germania vreo groapa! Daca cumva totusi exista, este marcata extrem de bine. In România... vai vai, nu cred ca xista strada fara gropi!
      Eu spre exemplu doar ca sa merg la serviciu, fac 65 km pe zi, ceea ce inseamna 325 km pe saptamâna. Si am portiuni de sosea unde merg cu 150km pe ora ( ☺ ca mai mult nu am curajul sa merg, suzuki a mea are motor mic).
      In orice caz, soselele germane sunt perfecte si vor fi perfecte, pentru ca daca verile vor fi tot asa de acum inainte, atunci soselele se vor acoperi cu asfalt corespunzator, conceput sa reziste 5 luni la 60°C ☺ Calitatea soselelor este mereu imbunatatita si asta difera total Germania de România. Aici se investesc mereu bani - pentru ca au, ca ne "trag si pielea de pe noi" cu impozitele si asigurarile! Ceea ce este rtist, este ca Germania este (inca) una din putinele tari din Europa care nu impun vignette! nici camioanelor de tonj si nici turistlor care trec prin tara! Toti ocolesc Elvetia, Franta, Austria... ca sunt soselele scumpe - bine ca aici e gratis! (pentru ca platim noi, localnicii, oamenii simpli!).
      Ceea ce se intampla cu soselele in România este... de râsul curcilor! Aici sunt sigura ca nu va fi niciodata asa!
      Pericolul sa ti ricoseze pietre in parbriz exista in fiecare moment, chit ca nu exista griblura pe sosele. Insa autocamioanele de mare tonaj, aduna in profilul rotilor pietre prin parcari sau te miri pe unde si pe sosea, la o anumita turatie a rotii, sare piatra si te trezesti cu gaura in parbriz, sau ca zgarie lacul masinii! Pana acum mie nu mi s-a spart parbrizul, insa Helmut chiar saptamana trecuta a fost la Carglass "la tratament" :-) Daca gaura este mai mica decat o moneda de 1 euro si nu este in zona din fata ochilor soferului, atunci se aplica un gel care lipeste gaura si dupa polizare, nu se mai observa decat o usoare distorsionare. Daca gaura e mai mare, atunci va fi schimbat intregul parbriz. La prima varianta, avem o asigurare care supota chelzuiala, la schimbarea de parbriz insa trebuie sa contribuim si noi cu o anumita suma (150€ in cazul nostru) si restul plateste asigurarea. Fara asigurare e rauuuuu!
      Multumesc pentru pupicii racorosi, tare am nevoie! Acum e ora 22:10 si termometrul din partea de nord a casei arata 29°C! Pupici si de la mine, asa fierbinti si transpirati :-) dar cu drag. Noapte buna!

      Ștergere
  9. Belea mare cu canicula asta! Și, dacă la voi canicula v-a pârjolit în toată regula, la noi au fost niște zile serioase cu ploi puternice și inundații în unele zone. Ciudat rău! Când am plecat la mare, în prima zi a fost o ploaie zdravănă. Era parcarea hotelului inundată, căci canalizările se umpluseră. Dar s-a îndreptat repede vremea și până seara am făcut și baie și plajă.
    Cred că este minunat în piscină. Ce-ar vrea și Leo acolo...
    Numai bine vă dorim la toți și o vară cu vreme mai plăcută și zile mai răcoroase. Dacă tot am intrat în ultima lună de vară.... Vorba vine, vom vedea cum va fi și toamna! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, e tare ciudat. La stirile TV au spus ca asemenea temperaturi nu au fost niciodata inregistrate in Germania. Si niciodata nu a fost vremea atat de constanta... nicii zi cu vant sau ploaie! cinci saptamani de "cuptor"
      Se zice ca maine poate ca va ploua si se va racori un pic, dar ca de sambata vir revenii caldurile mari.
      Pentru ca Germania nu s a mai confruntat cu asemenea canicula, nimic nu este adecvat/adaptat... Pestii in rauri mor in masa, insectele, plantele, copacii au deasemenea de suferit. Zicea presedintele unui land din vestul tarii ca va incepe sa planteze in oras copaci subtropicali, care suporta bine seceta... Soselele sunt avariate, mai ale la imbinarile pidurilor sau segmentelor de sosele suprapuse. Nici caile ferate nu sunt scutite de surprize neplacute. Pt. a reduce dilatarea extrema, portiunile de intersectie a tronsoanelor se vopsesc in alb...
      Adevarul este ca daca ar fi plouat, la fel ne am fi vaicarit, asa suntem noi oamenii, greu de multumit 😊 Eu nu pot sa zic ca nu mai vreau vara, dar imi doresc temperaturi de 27/28°si daca nu in fiecare ziri de zi cate o ploicica, macar din cand in cand, sa se curete aerul si sa se invioreze natura.
      Ma bucur ca ati avut parte de vreme buna in concediu, mai ales la mare cu Sara, ati fi avut geutai sa gasiti activitati de timp ploios.
      Toate cele bune, Alex draga! 😊

      Ștergere
  10. Carmen dragă, răcorește-te și tu cu gândul că toate trec și le uităm... Parcă văd cum, la iarnă, o să ne fie dor de vară! :)) Fiți tari și rezistați!

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, da probabil ar ajuta si terapia de autosugestie 👍
      Multumesc Zina draga. Ganduri bune si imbratisari.

      Ștergere
  11. După o lună de zile cu răcoare și ploi, prognoză potrivită mai mult pentru luna iunie, s-a instalat și la noi canicula...Spre norocul meu săptămână trecută am petrecut-o în concediu la răcoarea muntelui. Primele două zile a plouat torențial de nu făceau față scurgerile iar traversarea străzii cu pasul era imposibilă pentru ca nivelul apei era cam de 10-15 cm și încălțămintea era compromisa...O biata bătrânica ce trăgea de un troler a rămas prizoniera în mijlocul străzii pe linia de separare a sensurilor fiindu-i greu să decidă traversarea pur și simplu prin băltoace.����
    Ne-am încărcat bateriile la răcoarea dimineților...serilor... a parcurilor...pădurii...
    Vă doresc să găsiți soluții de supraviețuire în condiții de confort termic adaptat acestei perioade critice pentru toți!
    Îmbrățișări și o zi mai răcoroasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da stiu Gina draga ca mai ales pentru Bucuresti, canicula e tipica verilor. Aici am avut si noi zile cu temperaturi foarte mari, chiar si o saptamana sau doua, legate, insa anul acesta a doborat toate recordurile! de 5 luni e vara! Vara "normala" a inceput in aprilie. Au fost zile calduroase, de pana la 27-28 de grade in lunile aprilie, mai si iunie. Apoi in iulie au inceput sa creasca temperaturile, pentru ca acum, de la inceputul lui august zilele sa fie toride. Fara nicio ora de ploaie sau vant! Aceasta este cauza pentru care ne vaitam :-) Dar... e drept ca septembrie bate la usa, toamna nu se va mai lasa mult asteptata :-)
      Asa deci, ai fost in concediu la munte. Ma bucr draga mea ca ai avut parte de vreme buna si te-ai simtit bine.
      Pupici si imbratisar :-*

      Ștergere