sâmbătă, 8 august 2015

Clubul Cinefililor (13) - Impresii de sfârsit de saptamâna

În Clubul Cinefililor este binevenit oricine are placerea de a scrie câteva rânduri despre un film sau serial recent vazut, indiferent de anul de aparitie a acelui film sau serial. Pentru ca toti cei interesati sa poata accesa pagina în care faceti recomandarea, înscrieti articolul în acest tabel. Tabelul va ramâne deschis întreaga saptamâna.
----------------------------------------------

----------------------------------------------
Astaza voi recomanda câteva filme din categoria drama - thriller.
Sling Blade (1996) -  un film american, bazat pe o piesa de teatru cu un singur actor. Filmul nu are un singur actor, are multi si foarte buni! În rolul principal - Billy Bob Thornton, cel care a scris scenarilul si a regizat filmul. Personajul pe care îl interpreteaza - Karl, este atat de fascinant si complex încânt se poate compara cu Forrest Gump (pentru mine Tom Hanks în rolul Forest Gump reprezinta interpretarea perfecta!).
Filmul este înduiosator si cutremurator în acelasi timp... Este povestea unui adult handicapat mintal, proaspat iesit din închisoare psihiatrica - practic este povestea reintegrarii acestuia în societate.
Ce este rau si ce este bine? Ce este sfânt si ce e demon? Ce este bunate sufleteasca si ce este prostie? Toate aceste raspunsuri "pe muche de cutit" sunt cautate aici, prin tema acestui film exceptional, premiat cu Oscar în 1997 si cu multe alte premii speciale artei a saptea.
Nota mea: 10
Now You See Me (2013) - o coproductie SUA - Franta, un film avându-l într-unul din rolurile principale pe Morgan Freeman. Este un film care combina totul: vrajitorii si magii, puritate si escrocherii, razbunare si dragoste, glamour si disperare... Este un film în care actiunea te tine cu sufletul la gura pâna în ultima clipa, când afli cine a provocat întreaga operatiune urmarita în film - însa nici atunci nu esti sigur ce stii si cât de mult cunosti! ☺ Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco, Mélanie Laurent, Michael Caine - o echipa de actori extraordinari! Deasemenea, filmul are o coloana sonora deosebita!
"Now you see me" a câstigat un "People's Choice Awards" la categoria - Favorite Thriller Movie.
Nota mea: 10
----------------------------------------------
La rubrica "Clubul Cinefililor" de saptamâna trecuta s-au înscris: IulisaZina, Stefan Ciobanu, Spusei EuDiana, Povestile mele, Alina si subsemnata.
Tuturor celor care ajung pe aceasta pagina de blog - o duminica tihnita! ☺

17 comentarii:

  1. Am vazut si eu Now You See Me anul trecut si mi-a placut foarte tare. Este un film bun intr-adevar, merita recomandat si vizionat. Sling Blade nu-l stiu, dar daca i-ai dat nota 10 o sa-l caut si eu. Weekend fain iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un weekend minunat va doresc si eu voua - mai ales ca mamica ta este acum la tine! Vacanta placuta!

      Ștergere
  2. Furious Seven.
    Nimic suprinzător.
    L-au cooptat în distribuție pe Jason Statham în rol de element negativ, însă nu rupe gura târgului.
    7 cu indulgențță.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi place mult Jasonn Statham - dar nu toate filmele in care joaca sunt bune...
      Vroiam sa-ti multumesc pentru recomandarea filmului Survivor si sa-ti spun ca mi-a placut. M-a amuzat faptul ca eroul negativ, teroristul numarul 1 a fost românul Emil Balan :)

      Ștergere
  3. Primul trebuie sa-l vad! B.B.T.imi place foarte mult! L-am vazut in multe filme dar n-o sa-l uit prea curand in rolul din “Bandits” (2001), alaturi de Bruce Willis si Cate Blanchett. :)

    Jaful perfect! :) Mi-a placut filmul si mi-au placut actorii! E… stralucitor! Si e hazliu, din multe puncte de vedere. Nu mai tin minte amanunte, ci mai mult… impresia generala, actiunea concreta si… nu mai scriu, ca de povestesc ce-mi amintesc s-ar putea sa nu mai aiba farmec pentru altii, desi… nu cred ca se poate chiar povesti un astfel de film.Trebuie vazut. :)

    Pupici!
    Weekend minunat va dorim, Carmen draga! <3
    P.S. Revin. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti spun, rolul pe care l-a jucat în Sling Blade este fabulos! ai putea sa juri ca asa era, natural!!! Impesionant rol, tulburatoare poveste...
      :) într-adevar titlul filmului "Now you see me" este tradus pe româneste "Jaful perfect" - deci l-ai vazut si ti-a placut, ma bucur! Nu este un film usor, trbuie sa fii atent la fel de fel de detalii si subîntelesuri si cu toate acestea... finalul e bulversant :))
      pup <3 Weekend fain! ☺

      Ștergere
    2. Pentru ca lucrurile nu s-au desfasurat cum le-am programat, am vazut doua filme, unul ales de mine: Sling Blade. Dupa acest rol cel din “Bandits” cred ca a fost floare la ureche pentru B.B.T. :) Mi-a placut filmul, tare mult, dar m-a si intristat. M-am bucurat sa-l revad si pe Lucas Black (Frank, pustiul), pe care l-am indragit cand l-am vazut in serialul “American Gothic”, cu Gary Cole.

      Sa aveti o vacanta minunata va dorim! Ne-ar placea daca ati avea drum prin BV... Am inteles de ici-colo ca veti avea un "traseu pe Dunare" dar daca.... in drum... va abateti pe la munte... :)
      Pupici cu drag si imbratisari, de la noi! <3

      Ștergere
  4. Si pe acestea doua le trec pe lista de vizionare. Multumesc!Am terminat "Dancing on the edge", fascinant, mi-a placut tare mult, as fi vrut sa nu se termine... prea repede. O seara frumoasa, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact asa am zis si eu... ce pacat ca s-a terminat! eram curioasa sa stiu ce se mai întâmpla cu eroii filmului!
      un weekend minunat sa ai Florina draga!

      Ștergere
  5. mi le-am pus pe toate in lista " de vazut", multumesc Carmen.

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar mă tentezi cu Sling Blade! Iar Now You See Me a ajuns aproape... de vizionare în lista mea. Chiar nu ştiu de ce nu l-am văzut până acum :)
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. abia astept sa stiu care este parerea ta în legatura cu cele doua filme! :)

      Ștergere
  7. Imi place Morgan Freeman si imi place magia, asa ca incep cu al doilea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca dupa ce vezi Now you see me, îl cauti si pe Sling Blade atunci ai facut o alegere foarte buna! ;)) ambele filme sunt excelente!

      Ștergere
  8. Now you see me mă atrage și pentru compoziție și pentru distribuție, așa că voi face totul ca să-l văd.

    Pentru mine filmul Forrest Gump și interpretul personajului, Tom Hanks, reprezintă unul dintre jaloanele cinematografiei din toate timpurile.

    Săptămână ușoară, dragă Carmen! ☺

    RăspundețiȘtergere
  9. Deci, le notez si eu, dar tot cu Now you see me as incepe. Tocmai am scris despre o carte extrem de captivanta si as ramane in tema. Nu e triller cartea, doar ca si aceasta m-a tinut cu sufletul la gura.

    RăspundețiȘtergere