joi, 27 februarie 2020

Ce vreme! Ce vremuri!

Toata iarna am asteptat sa pice macar un fulg de nea si asteptarea mi-a fost in zadar. Dar exact acum, cand gradina e plina de ghiocei, branduse si eranthise, hop si iarna si-a amintit de indatoriri! 😜 Mai sunt doua zile pana la 1Martie cand calendaristic, se sfarseste iarna si incepe primavara... Zapada aceasta nu ma bucura deloc, ba chiar ma intristeaza, pentru ca spun specialistii, aerul rece intretine propagarea virusului care ne-a pus pe toti in sah! Cercul celor infectati cu coronavirus este tot mai larg, tot mai greu de depistat sursa epidemiei. Tot mai mult se pomeneste in mass-media despre masurile preventive unei carantine obligatorii, despre aprovizionarea cu cele necesare supravietuirii in cazul in care vom fi obligati sa ramanem incuiati in casele noastre. Vremuri grele! Vreme nebuna! Macar iata, cineva si-a pastrat inocenta si transmite bucurie celor care-l privesc 😊

Ganduri bune din Bavaria 🤗💕

20 de comentarii:

  1. Ai dreptate! Leo si-a pastrat inocenta si se bucura, ca un copil, de zapada, de ce-i in jur. Vremea capricioasa, vremuri ciudate. Trebuie sa le facem fata, volens-nolens. :P O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da Ina draga, am avut doua zile cu zapada :-) Culmea, iarna asta nu am avut pana acum nici macar o zi cu ninsoare.
      Te pup. Un weekend placut!

      Ștergere
  2. Ce fain e Leo! "Eu stiam ca aici e gazon verde, nu alb! Unde esti, gazonule verde?" <3
    Aici ploua... Iubesc zapada, dar nici eu nu o vreau peste flori si muguri (afara fulguieste).
    Cat despre virusuri... Calota glaciara se topeste si biologii afirma ca exista pericolul aparitiei unora vechi, pentru care organismul "omului modern" nu e pregatit sa lupte... Acum o fi un fel de repetitie. :(
    Sa fim sanatosi si sa ne bucuram! <3
    Zile frumoase iti doresc, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3 <3 <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo s-a nascut pe 11.11 si a stat 10 saptamâni în "cuibul" lor lânga mamica alaturi de ceilalti 4 fratiori, într-un garaj. Când l-am adoptat noi, el înca nu iesise afara si în ziua când l-am luat, era zapada de jumatate de metru. Iarna aceea a fost o iarna de poveste. Primii lui pasi in natura au fost in zapada cât el de mare :-) imi amintesc ca era grasut si mic, aproape ca se rostogolea cand mergea :-) avea piciorutele scurte si numai codita i se vedea din zapada. I-a placut din prima clipa, l-am filmat cand "ne ajuta" la curata zapada din fata casei ☺☺☺ Doamne ce a trecut vremea! Acum e baiat mare, are 3 ani si iubeste zapada ca atunci, cand era bebelus.
      Sanatate multa Diana draga. Pupici si îmbratisari de la trio, penru trio <3

      Ștergere
  3. Cam da, e destul de ciudat. Dar să ne bucurăm şi noi de ce avem, ca Leo.
    Te pup, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  4. Carmen, noi avem un singur caz, dar toata lumea a turbat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana zilele trecute erau doar 14 cazuri de infectati cu coronavirus in Germania (la 82 milioane de locuitori), ieri erau 30 si azi ... peste noapte, numarul celor pozitivi a crescut la 54. Si se preconizeaza ca de astazi incepand - pentru ca vacanta de primavara a luat sfarsit si oamenii se intorc din concediu (60 % di nemti petrec acest concediu in Italia!) se vor inmultii cazurile... gripa va fi incontrolabila! Pana acum s-a putut dovedi modul in care s-a infectat fiecare pacient, de acum incolo insa va fi haos, poti sa iei gripa de oriunde, peste tot sunt purtatori care inca nu stiu ca au fost infectati cu coronavirusul.... Asa ca, vom trai si vom vedea! In liniste si fara panica, pentru ca nu ajuta la nimic isteria.
      Sanatate multa Laura draga!

      Ștergere
  5. Zapada? Azi tocmai am vazut cateva floricele deja deschise! Si a plouat un pic!
    Leo este un scump! Sa invatam de la el sa ne bucuram... de orice!
    Pupici si un final de saptamana minunat, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suzana draga, la mine curtea e plina de ghiocei si branduse si floricelele acelea galbene ca soarele de vara... iar narcisele si lalelele au rasarit, frunzele sunt de o palma deasupra pamantului... insa iarna iata, e incapatânata!
      Am avut doua zile zapada, dar doar 5-10 cm. Azi noapte a batut un vânt puternic si acum e iar totul verde.
      Pupici. Un weekend placut!

      Ștergere
  6. La mine ,a plouat
    jud Galați,Uneori Dumnezeu ne oferă și cum suntem noi(acum buni,acum rai).Luna trecută se zvonea că gerul va îngheța virusul iar acum că soarele îl va distruge,nu trebuie sa ne mai uitam la tv și la informații aiurea,multi ne panicam și dam vina și pe Dumnezeu ..Ar trebui sa ne rugam și cam atât!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trebuie sa discernem ce e adevarat si ce este Fake News sau isterie. Dar merita sa fim vigilenti :-) Este vorba despre viata noastra... Este un proverb "exista mii de boli, dar detinem o singura sanatate"

      Ștergere
  7. Nu-i cazul să ne ingrijorăm, eu cred că este un info/coronavirus, mai puțin ce se zvonește.
    Bine a zis Laura, doar pentru un singur caz, atâta tam, tam?
    Se pare că jurnalismul înflorește, în special acolo unde slabii privesc mai mult, adică la televizor..
    Leo are altă idee, așa că putem lua un mare exemplu de la el.. Doamne ce m-am distrat. 🤗
    Weekend Plăcut vă doresc, Carmen, și bucurați-vă de albul acela, poate este ultimul din iarna asta. ☺️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, atunci cand esti infricosat/disperat, esti usor de manipulat. Intotdeauna se va gasi cineva ,,dispus" sa profite de oamenii disperati.

      Ștergere
    2. Exact, așa este, din păcate!
      Eu când văd că începe lumea să se panicheze, rup orice legătură cu buletinele de știri, indiferent că sunt pe media, radio sau tv, stau departe de lumea isterizată, ascult multă muzică, mă plimb în natură, citesc și sunt mult mai liniștit și relaxat..
      Weekend Plăcut și o Primăvară frumoasă îți doresc, Laura !

      Ștergere
    3. Stef, chiar asa usor nu e de luat! E bine sa ne ferim cat se poate de bine, sa prevenim contactarea virusului. Dar daca infectarea va fi in masa, atunci nu mai exista nicio sansa si atunci... autoritatile trebuie sa ia masuri oficiale. Spre exemplu la mine la firma este un coleg in carantina. I-a fost recomandat sa stea doua saptamani izolat in locuinta lui, pentru ca intamplator a fost la cinematograf cu "paientul numarul 32" Tja... ai obligatia morala sa nu imprastii mai departe virusul, daca ai avut ghinionul sa il contactezi. Din 300 angajati, el e primul "suspect" - insa repet, nu exista niciun semn ca ar fi contactat virusul, însa, sta acasa, preventiv, pentru ca simptomele nu apar imediat.
      Ieri s-a laut la noi in tara o decizie oficiala, ca acele firme care din cauza ca au mult personal in carantina (in Germania exista momentan cam 2000 de oameni in casa la ei, in carantina, asteptând sa vada daca apar sa nu simptome), vor fi sprijinite de Agentia Fortelor de Munca cu fonduri pentru "somaj tehnic". Pacientii primesc salariul normal, ca in cazul in care ar fi in concediu medical, iar suspectii, cei care stau acasa izolati, fara sa aiba inca simptome, primesc 64% din salariu...
      Intr-un interviu cu "pacientul numarul 1" din Germania, un tânar de 33 de ani, a spus ca a avut cateva zile febra, apoi, s-a simtit relativ bine. Cel mai greu i-a fost sa suporte izolarea! Dupa 18 zile in spital, el este din nou acasa, sanantos. Sotia lui si fetita, nu au fost infectati. El a luat virusul de la serviciu, de la un seminar unde au participat si colegi chinezi :-(
      Iti doresc multa sanatate si pozitivitate! Toate cele bune si un weekend placut!

      Ștergere
    4. Laura draga, este adevarat ca nu trebuie sa ne lasam cuprinsi de panica... Ce va fi, va fi - este o vorba: " cu cat te feresti mai tare, cu atat te va nimeri!"
      Insa inconstienti nu avem voie sa fim - hai sa nu provocam! Spre exemplu... eu am cncedu programat inca din octombrie la Mediterana, pe granita dintre Italia si Franta, 7 zile pe Coasta de Azur, acum incepând din 5 martie si pana pe 12 martie... Eu nu sunt deloc negativa si de curajoasa sunt foarte curajoasa, deci din cauza virusului eu as fi plecat. Însa scenariul este urmatorul: peste tot esti oprit si iti este verificata temperatura, deci în loc de 9 ore cat ar trebui sa dureze drumul, s-ar putea sa fie o zi-doua, in functie de cati turisti sunt pe ruta... Toate granitele sunt controlate, toate porturile si garile :-( Ce sentimente ai cand in jurul tau umbla cei autorizazi sa faca controalele de sanatate, imbracati in costume sterile si insotiti de soldati înarmati?!
      Aoi sa zic, am ajuns la hotel si... hopla, un turist din 400 sute cati locuies in hotel, este depistat cu temperatura. Atunci se declara hotelul in carantina! Si esti obligat sa stai in camaruta ta, intr-o tara straina, izolat de tot ce iti ofera un pic de confort si siguranta. Intr-o asemenea situatie, cel mai bine e la tine acasa <3
      Sa presupunem ca tot concediul decurge bine, ca am vizitat tot ce mi-am propus, ca nu m-am apropiat de ceilalti turisti, care ca si mine au vrut sa petreaca o vacanta pe Coasta de Azur. Dupa cateva zile, daca fac temperatura si se constata ca am virusul?! Colegii mei de birou, au la randul lor familii, copii, parinti... Poate ca la mine forma de gripa e usoara, dar la altii pe care eu i-am infectat?! As putea trai cu gandul ca din cauza mea a murit bunica unui coleg?! Groaznic!
      De aceea, am hotarat ca nu vom pleca in vacanta. Anulez cererea de concediu si pierd banii platiti :-( Singura sansa sa recuperez banii ar fi ca Ministerul sanatatii sa interzica oficial calatoriile in Italia... însa din motive numai de ei cunoscute, nu fac inca acest anunt! Ghinion pentru mine. Insa, toti cei care gandesc sanatos, imi dau dreptate, nu este cazul sa plecam intr-o calatorie total nesigura!
      Iti doresc multa sanatate si pozitivitate! Toate cele bune si un weekend placut!

      Ștergere
  8. Da Carmen dragă te-am înțeles foarte clar că este bine să ne protejăm pe noi, dar și noi pe altii, însă info/virusul ăsta a produs o panică fără precedent.. Zilnic primesc peste 20 de notificări despre acest subiect, dar nici nu le deschid, dar încerc să caut sursele cele mai sigure de informare.. La tv nici nu mai uit, că de mă mai uitam și acolo cred că faceam temperatură instant fără virus..
    Ști ce am mai observat, cei mai puțin informați și isterizati, sunt mai vigilenți și păstrează distanța dintre grupurile de oameni, pe când cei care "au văzut la televizor", zici că sunt total pe lângă și n-am văzut ceva cocret din partea lor să facă în acest sens..

    Am impresia că se prea exagerează din nimic și mă tare tem că este o făcătură numai bună de speriat oamenii și sursă bună de câștig de altă parte, pentru alții..

    Hai să ne gândim la lucruri mai frumoase, mai pozitive, să ne și protejăm în același timp, si va fi bine. ☺️

    O Primăvară Frumoasă vă doresc și cu gânduri și vești bune să vină..
    Weekend Plăcut vă doresc.!!!

    RăspundețiȘtergere