vineri, 8 noiembrie 2019

Poneii de piatră - Provocare muzicala

"Different Drum" este cea mai cunoscuta piesa a formatiei "Stone Poneys".
"The Stone Poneys" a fost o trupă americană de folk și country rock, fondata în 1964 si destramata patru ani mai târziu. A fost prima formație în care a cântat Linda Ronstadt. Cu melodia "Different Drum" grupul s-a ridicat din anonimitate si a ajuns pe locul 13 pe topurile americane.

Pe lângă melodia de succes „Different Drum”, trio-ul a atras atentia si cu piesele: „Hobo”, „Some of Shelly's Blues” și „Stoney End “.
Trupa a lansat trei albume: The Stone Poneys, Evergreen (Vol.II) și Linda Ronstadt, Poneys and Friends (Vol. III) Toate cele trei albume au fost reeditate în format CD în anii 1990 în SUA. Primele două albume au fost reeditate în Australia în 2008.
❤️Friendship Friday❤️Created with Joy❤️

6 comentarii:

  1. Nu stiam de aceasta formatie, Carmen! Desi imi este cunoascuta vocea, poate am auzit-o la radio.
    Ps. Am vazut "Mademoiselle Paradis". Mi-a placut mult. Si cred ca rolul i s-a potrivit manusa Mariei Dragus. <3
    Weekend minunat, draga Carmen! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "viata" formatie a fost scurta, nici eu nu o stiam, de aceea m-am bucurat sa v-o arat si voua :-) Linda Ronstadt insa a fost una din cele mai bune interprete ale anilor '80 - '90
      Minunata pieasa greceasca (Bithikotsis) Aspri Mera Kai Gia Mas, imi place mult! Un ritm linistitor, unduitor... minunat!
      A doua propunere... superba! "Fetele îndurerate din Ierusalim". Un motet sacru din secolul 17. Vivaldi a compus piesa, privind celebra sculptura a lui Michelangelo "La Pietà"
      Te pup Florina draga. O saptamâna minunata!

      Ștergere
  2. Am ascultat cele patru piese, apoi am mai ascultat vreo doua din Trio (colaborarea ei cu alte doua artiste cunoscute). Si era sa ard tava de saleuri:))))
    Din fericire le-am scos la timp - au iesit crocante si a primit si Kouki pentru ca le-am facut in asa fel incat sa poate rontai si el.
    Pupici cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vai vai... saleurile! Ma bucur ca Kouki este obisnuit cu saleurile de casa ☺ Lui Leo nu ii l´plac decat "mini-bones" de la FressNapf. De când l-am adus acasa, bebelus, tot aceste "bombonele" prefera. Indiferent ce incercam, refuza ☺
      O saptamana minunata! pupici

      Ștergere
  3. Imi place vocea Lindei! Nu am stiut nici despre ea si nici despre trupa. Multumesc pentru auditie! (mult de tot imi place "Stoney End" - mi se pare chiar cunoscuta, dar cine stie ce-o fi in mintea mea?!) :)
    Atmosfera din localul unde canta trupa imi aminteste unele nopti din anii tineretii! :)
    Weekend frumos iti doresc, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu nu am stiut aceasta trupa, am descoperit-o intamplator - mi-a atras atentia numele :-)
      Te pup Diana. O saptamana minunata sa aveti, toate trei. Imbratisari si ganduri bune <3

      Ștergere