luni, 5 decembrie 2011

Sfârsitul saptamânii

Pentru un PINK MONDAY, fac retrospectiva weekendului ce tocmai a trecut :)) astfel încât, nesuferita, mohorâta si extrem luuuunga zi de luni sa capete cateva pete de roz ;)

Emma a împlinit 10 zile si pentru o mogâldeata de om, are extrem multe de facut! Trebuie sa pape, sa faca "a-a", sa doarma... si toate acestea, singura-singurica! Nu e de mirare ca din când în când mai si plânge :)) Apropo "a-a", stiti cum spune un copilas din Grecia, când vrea la olita? "alfa-alfa" ;)
Este o bucurie nemarginita, un sentiment înaltator - sa tii în brate un nou-nascut. Esti cuprins de o emotie greu de descris... Simti ca bunatatea te inunda si te pomenesti ca esti capabil de cele mai mari tandreturi si gingasii. Mirosul unic, finetea pielii si grimasele dulci de care este în stare, îi fac pe puiul-de-om sa cucereasca inima oricui.
Dupa ce am vizitat îngerasul de copil, ne-am continuat drumul spre un lăcaș sfânt.
Localitatea Ottobeuren este marcata de mânastirea benedectina cu acelasi nume, înființata în anul 764. Biserica a fost ridicata între 1737–1766, în stil baroc-târziu si reprezinta una din cele mai frumoase basilici din Europa. Ornamentaţiile şi sculpturile interioare sunt executate în stil rococo.
În biserica si în Sala Imperiala, începând din anul 1945, se desfasoara în mod regulat concerte de muzica clasica si de camera, memorabile fiind evolutiile unor dirijori celebri precum Herbert von Karajan şi Leonard Bernstein.
În fiecare sâmbătă după-amiază de la ora 16,
în Bazilica, au loc concerte de orgă. Deosebit aici este faptul ca în timp ce muzica te patrunde si te învaluie, esti rasfatat suplimentar prin faptul ca poti admira picturile de jur-împrejur, realizate în tuşe delicate şi culori senzuale.
Ca întotdeauna dupa concert, am baut un ceai si am servit o bucata de tort în cofetaria mânastirii.
Nu am putut pleca spre casa pâna când nu am facut si o vizita în magazinul de suveniruri, ce ofera în perioada premergatoare Craciunului, o impresionanta expozitie de presepio.

10 comentarii:

  1. ce minune mica aveti!!! Sa va traisca Emma! E superba!!!

    O saptamana faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. micuta Emma e superba. sa va traiasca sa se faca mare si sa va faca fericiti:).
    manastirea e foarte frumoasa...detaliile vazute in imagini sunt extraordinare...o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. minunat loc...dulce ingerasul vostru...sa fiti cu totii fericiti...
    te imbratisez cu drag...pup dulce Carmen

    RăspundețiȘtergere
  4. Dur, dur d'etre bebe! :) Dulce foc Emma!
    Am revazut cu placere Ottobeuren; imi inchipui ce frumos se aude muzica si ce placut e s-o asculti privind frumusetea picturilor din jur. Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Să vă trăiască! Dulce foc!
    Joi am fost şi eu în vizită la nişte nepoţi, ai căror copilaşi sunt ceva mai mărişori, dar... îmi sunt strănepoţi! (Vai, ce-mi creşte inima când pronunţ cuvântul ăsta...). :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa va traiasca si sa va bucurati din plin de sarbatori!

    RăspundețiȘtergere
  7. sa va traiasca. e o frumosete de mogaldeata.
    Sa fiti sanatosi sa va bucurati de momente frumoase alaturi de familia voastra.

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc! timit înzecit înapoi toate gândurile bune, spre voi!

    RăspundețiȘtergere
  9. m-am uitat de doua ori la video si tot nu reusesc sa ma desprind...doamne,ce dulce e :) ce dor mi-e sa tin in brate o minune asa dulce..

    sa va traiasca si sa fie la fel de frumoasa si mare :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Rokssana,
    si mie mi-a fost tare dor sa strâng în brate un nou-nascut :)) Emma este însa atat de micuta si fragila, ca ti-e si frica sa nu respiri peste ea ;) Abia astept lunile viitoare, sa ma joc, sa ma strâmb si sa o fac sa râda :))
    Multumim mult. Pupici

    RăspundețiȘtergere