marți, 8 februarie 2011

Imaginatie


Raspuns la provocarea Alinei 

Tare l-am iubit pe Jules Verne în copilarie! Am călătorit cu el spre centrul Pământului si pe Luna, am fost 5 saptamâni în balon, cu el am reusit sa fac ocolul Pământului în 80 de zile, l-am cunoscut pe capitanul Nemo si pe copiii căpitanului Grant, am fost pe Nautilus, am desenat harta insulei misterioase, am descoperit meteoriti si am visat povestile lui mai departe cu fantezie în suflet...Copilaria fara Jules Verne nu ar fi fost o copilarie adevarata!
Cu siguranta, nu exista om în lumea aceasta, care sa nu fi citit macar unul din romanele celui ce a combinat pentru prima data în literatura, stiinta cu fantasticul si fantasticul cu stiinta...

16 comentarii:

  1. Intradevar sant frumoase tare romanele unchiului Jules :)
    Iar mai nou am vazut ca exista si in varianta "carte Audio " :))) care e mai usor de citit :)) ca o citesti cu urechile chiar si pe intuneric :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ninu,
    e drept, aduce o multime de avantaje! :))
    (dar si ceva dezavantaje)

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar eu am avut cu el 2 ani de vacanta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi mie mi-a plăcut în copilărie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce calatorie fantastica :) Citim si recitim romanele lui Jules Vernes cu aceeasi placere la orice varsta. Geniul sau a fost unic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Costea,
    înseamna ca ai avut si tu o copilarie bogata! ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Alina,
    J Verne este de-a dreptul fascinant!

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut Carmen! am ajuns pe acest blog fascinant de pe pauza de ceai. Foarte frumoasa postarea. Daca vrei, poti trece si pe blogul meu http://cartealitera.blogspot.com/, dar şi http://mineralul.blogspot.com. Succes in continuarea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru mine Jules Verne a fost scriitorul copilariei, romanele sale mi-au placut cel mai mult si mereu le-am recitit cu placere.
    Ma bucur ca si google il apreciaza.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nico,
    multumesc pentru vizita! promit sa te citesc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Mihaela,
    dupa cu scriam si mai sus, nu cred ca exista om pe planeta asta sa nu fi citit macar unul din romalele lui J. Verne! Multumesc pentru vizita :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Al meu baiat(cel mare) e la varsta cand gusta,pe langa multe alte delicatese ale varstei,si romanele lui J.Verne.
    Pare mare,dar in sufletul lui tot copil e!:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Angi,
    e minunata vârsta la care înca exista copilul- si adolescentul nu s-a definit! daca are pasiunea cititului, atunci nu este decât de laudat! dar mai ales mama lui! te pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Mie mi-au plăcut mult și 20 000 de leghe sub mări și Uimitoarea aventură a misiunii Barsac. Îmi amintesc că ratasem filmul 20 000 de leghe sub mări pe care-l difuzaseră la TVR și le-am scris o scrisoare prin care îi rugam să-l redifuzeze. O zi minunată, Carmen!

    RăspundețiȘtergere