vineri, 27 septembrie 2019

Un "cântec trist" si un start vesel în weekend - Provocare muzicala

Am descoperit aceasta melodie de curând, în sound track-ul unui film (Man about Town - 2006) si imediat am cautat sa aflu cum se numeste interpretul. Este vorba despre Fredo Viola, iar melodia lui - "The sad song", este un hit YouTube înca din 2004, de când a fost lansata.
Mie nu mi s-a parut neaparat a fi un cântec trist, însa mi-a transmis parca o unda de melancolie, o emotie specifica început de toamna. M-a impresionat deasemenea si videoclipul - simplu si totodata complicat, profesional si parca amatoricesc, ca un film vechi, cu imagini suprapuse...
Fredo Faviola este un cântăreț - compozitor - artist multi-media american. S-a născut la Londra însa si-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite. În prezent locuiește în Woodstock, N.Y.

Va doresc un start vesel în weekend! ❤️Friendship Friday❤️Created with Joy❤️

14 comentarii:

  1. Interesant! Mi s-a parut o muzica ''studiu'' pe mai multe voci, oarecum ciudata la prima ''vedere''. O sa reascult sa vad ce senzatii imi mai transmite. Si clipul ciudatel, dar nu mi-a displacut.
    Un weekend frumos sa ai! :) Pupiciii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intr-adevar par mai multe voci care se suprapun sau se intalnesc in anumite pasaje, exact ca si fotografiile din videoclip. Este doar vocea lui Fredo Faviola, pe mai multe registre vocale si apoi, inregistrarile mixate si suprapuse intr o melodie. Cred ca acesta este motivul ce face melodia deosebita. Curios este si faptul ca interpretul nu a publicat nicaieri ce varsta are... Am rascolit tot internetul 😉
      Un start bun in weekend, Ina draga. Pupici 😘

      Ștergere
  2. Carmen, imi place alegera ta! Nici mie nu mi se pare un cantec trist, ci exact cum l-ai descris: melancolic. Pentru anumite momente, stari... si pentru acest inceput de toamna. Hmm, filmul nu cred ca l-am vazut.
    Aici deja s-a racit, dar este normal, toamna vrea ce ii apartine. Weekend placut! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Florina, interesanta alegerea ta de astazi: Nusrat Fateh Ali Khan - Mustt Mustt 😯 Nu am auzit pana acum niciodata despre acest "Pavarotti al Pakistanului"
      Ma bucur ca ne ai prezentat aceasta piesa frumoasa.

      Despre piesa lui Fredo Faviola 🤗 ma bucur ca si tie ti a creea aceeasi impresie.
      Weeken minunata sa ai. Pupici 😘

      Ștergere
    2. Nusrat Fateh Ali Khan (Urdu/Punjabi: نصرت فتح علی خان), born Pervez Fateh Ali Khan (13 October 1948 – 16 August 1997), was a Pakistani vocalist and musician, primarily a singer of Qawwali, a form of Sufi Islamic devotional music. Widely considered one of the greatest voices ever recorded, he possessed an extraordinary range of vocal abilities and could perform at a high level of intensity for several hours. He belonged to the Patiala gharana extending the 600-year old Qawwali tradition of his family, Khan is widely credited with introducing Qawwali music to international audiences. He is popularly known as "sultan-e-Qawwali", meaning "The King of Kings of Qawwali".
      Nici eu nu am stiut de el pana de curand. Un scriitor roman a fost invitatul lui Catalin Stefanescu la emsiunea "Garantat 100%", iar din acest interviu am aflat de acest interpret. Muzica Qawwali este cantata doar de barbati. Nusrat era intarziat mintal, insa un geniu creativ. Povestea lui mi se pare fascinanta. :*

      Ștergere
    3. da, am citit si eu biografia acestuia, pe wikipedia.
      Geniile in general nu au viata lunga... cat despre cultura tarilor islamice, nu pot sa spun decat ca imi provoaca fiori de groaza. Femeile trăiesc o viata opresivă cu perspective extem de reduse. Viața lor se modelează prin ideile morale înguste care au apărut prin religie și tradiție.
      Sunt extrem de fericita ca m-am nascut in Europa. Nici aici viata femeilor nu a fost usoara pana acum 100 de ani, insa europenele au luptat pentru a si castiga drepturile, pentru a fi respectate asa cum merita.

      Ștergere
    4. Da, din pacate asa este, Carmen! E groznic sa iti coordoneze viata societatea, traditia, religia. Daca ai timp, ti-l recomand: https://www.cinemagia.ro/filme/a-mon-age-je-me-cache-encore-pour-fumer-1134547/

      Ștergere
  3. Haha! Poate ca sunt eu pe "unde vesele", dar mi se pare hazliu - un fel de "omul-cor" :) E adevarat, nu inteleg cuvintele. :)
    Weekend minunat va dorim, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, nu se inteleg cuvintele pentru ca melodia nici nu are prea mult text 😊
      Dupa cautarile mele, melodia este cu adevarat compusa intr un moment extrem de trist, atunci cand catelul lui Fredo Viola a fost diagnosticat "mort de bolnav" Textul este acesta:
      Baby Harry, Baby Harry, Baby Harry
      Be good, be good
      And go gently, and follow the Lord
      He's fallen over...
      Presupun ca Harry este catelul lui drag... Si atunci inteleg ca melodia exprima de fapt o durere sfasietoare, dar si o rugaciune de eliberare...

      Te pup Diana draga. un weekend minunat sa aveti. ganduri bune si imbratisari de la trio pentru trio 🤗

      Ștergere
  4. saracul interpret, isi cam plange durerea...nu prea reconfortant fundalul muzical, nici tehnica derularii imaginilor...a la cele din tren...care iti fac ochii prastie...
    O duminica binecuvantata cu sanatate si bucurii, Carmen draga!
    Te imbratisez si poop!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... Este clar, totul depinde de starea emotionala pe care o ai. Eu am auzit melodia in timpul unui film si... pe mine m a fermecat, de la primele acorduri 😊
      Draga Gina, melodia propusa de tine este insa o placere, indiferent de ora la care o asculti. Ronan Keating imi place inca de cand canta in Boyzone. O voce deosebita si un aspect fizic agreabil.

      O saptamana minunata sa ai. Pupici 😘

      Ștergere
  5. :( of of of :(.
    Bine ca nu l-am vazut ieri... vinerea e mult prea sensibila la acest subiect. Sambata e un pic mai anesteziata.
    Dar piesa e draguta. :)
    Imbratisari si pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, si mie mi s a parut extrem de trist, dupa ce am cercetat si aflat amanuntele in legatura cu acest cantec. Inteleg ca pentru tine e si mai sesibil subiectul.
      Revenind insa la blog 😏 ne ai cam speriat, lipsind 3 zile de pe net! mi a si fost teama sa intreb... Ma bucur ca ai revenit in plina verva. Te pup 😘

      Ștergere
    2. E de speriat ce e drept... :) netul a facut figuri, telefonul de pe care filmez si fotografiez la fel si chiar si laptopul. Si pentru ca am avut de facut o gramada de alte lucruri (rosii, paine, curatenie ca vin cei mici) efectiv nu am mai reusit sa fac fata - asta in conditiile in care aveam draft-urile facute. Acum nu mai am nici o ciorna pregatita :))).
      Pupici cu drag :*

      Ștergere