De câteva zile aveam în fructieră trei mere pe care nu le mai voia nimeni... Le-am tot ocolit, până când au ajuns să nu mai arate prea apetisant.
Astăzi le-am dat o șansă — le-am ras pe răzătoarea mare și m-am apucat să pregătesc ceva dulce. Nimic complicat, nimic planificat.
Ai și tu, poate, trei mere care nu mai stârnesc entuziasm? Uite ce poți face cu ele:
🧂 Ingrediente:
- 3 mere rase pe răzătoarea mare
- 5 linguri de zahăr brun
- 1 linguriță de scorțișoară
- o mână de stafide
- 1 rolă de foi de plăcintă „foi etaj XXL”
- 1 gălbenuș de ou
- zahăr pudră pentru decor.
🔪 Pregătire:
Am amestecat merele rase cu zahărul și scorțișoara, apoi le-am lăsat puțin să-și lase zeama. După ce am scurs lichidul, am adăugat stafidele, care s-au împrietenit imediat cu aroma intensă de măr și scorțișoară.
Am întins foaia de aluat și am distribuit uniform umplutura. Apoi am rulat foaia din ambele părți spre mijloc, ca un sul dublu. Cu ochiul liber, am tăiat bucăți de 2–4 cm și le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt. Le-am uns cu gălbenuș de ou pentru o crustă aurie și le-am dat la cuptor, 20 de minute la 230°C - sus și jos.
Rezultatul?
Niște melcișori rumeni, crocanți la exterior și moi în interior, pudrați cu zahăr pudră.
Delicioși! Sunt perfecți lângă o cafea sau un ceai aromat.
💡 PS: Dacă ai nuci sau migdale prin dulap, le poți adăuga în umplutură pentru un plus de textură.
Astăzi le-am dat o șansă — le-am ras pe răzătoarea mare și m-am apucat să pregătesc ceva dulce. Nimic complicat, nimic planificat.
Ai și tu, poate, trei mere care nu mai stârnesc entuziasm? Uite ce poți face cu ele:
🧂 Ingrediente:
- 3 mere rase pe răzătoarea mare
- 5 linguri de zahăr brun
- 1 linguriță de scorțișoară
- o mână de stafide
- 1 rolă de foi de plăcintă „foi etaj XXL”
- 1 gălbenuș de ou
- zahăr pudră pentru decor.
🔪 Pregătire:
Am amestecat merele rase cu zahărul și scorțișoara, apoi le-am lăsat puțin să-și lase zeama. După ce am scurs lichidul, am adăugat stafidele, care s-au împrietenit imediat cu aroma intensă de măr și scorțișoară.
Am întins foaia de aluat și am distribuit uniform umplutura. Apoi am rulat foaia din ambele părți spre mijloc, ca un sul dublu. Cu ochiul liber, am tăiat bucăți de 2–4 cm și le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt. Le-am uns cu gălbenuș de ou pentru o crustă aurie și le-am dat la cuptor, 20 de minute la 230°C - sus și jos.

Niște melcișori rumeni, crocanți la exterior și moi în interior, pudrați cu zahăr pudră.
Delicioși! Sunt perfecți lângă o cafea sau un ceai aromat.
Un desert simplu, din nimic, care aduce bucurie si... miros de toamnă 🍎🍁🍂🍏

Those golden apple snails look absolutely delightful
RăspundețiȘtergereYeees, totally mouthwatering and delicious! And the best part? You can whip them up in a flash — two steps and a swirl, and voilà! 🤗
ȘtergereMultumesc! 💕
RăspundețiȘtergereCu drag 🤗🍎😘
ȘtergereOooo, ceva bunuuuut!
RăspundețiȘtergereEu recunosc ca simplific. Rolele sunt cu ~12 foi. In tava mea incap patru rulouri.
Asa ca folosesc cate trei, intre ele punand putin ulei (la pensula). Rad cate un mar de rulou. Presar scortiosara si putin zahar. Rulate, le pun in tava bine unsa, cu hartie de copt si mai adaug printre ele si pe ele ulei, sa nu ramana uscate. Apoi cand incep sa se rumeneasca, adaug putina apa indulcita, sa nu se faca pulbere cand se racesc😃
Le tai dupa racire. Sper ca nu am uitat ceva, ca nu am mai facut de cativa ani... Poate reiau. Poate fi cu orice, nu doar cu mar. Dovleac, carne, varza...
La buna reauzire, draga Carmen! Pupici si zile faine de septembrie!❤️😘
suna interesant!
ȘtergereLa buna reauzire, Suzana draga!
Ganduri bune si imbratisari ❤️😘
Simpla, rapida si delicioasa reteta. Mi-ai facut pofta de un dulce cu mere. Abia astept sa ajung acasa si sa o umplu cu aceasta mireasma placuta de toamna.
RăspundețiȘtergereO seara plina de bucurii!😘😘
Draga Ioana, te imbratisez 🤗😘
ȘtergereO seara minunata, in arome de mere coapte si scortisoara!