tag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post3725763381380535916..comments2024-03-28T23:34:01.222+02:00Comments on Între vis si realitate 2: Povestea "cozonacului" germanCARMENhttp://www.blogger.com/profile/05999482105554462090noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-19647178439308738072012-12-29T10:30:56.606+02:002012-12-29T10:30:56.606+02:00Ma bucur mult sa citesc randurile tale, Elly draga...Ma bucur mult sa citesc randurile tale, Elly draga :) Batrânii aveau o vorbe "cine nu e curios, moare prost!" KopiLowak este garantat mult mai sanatoasa ca si cafeaua pe care o cumparam din magazine in mod normal, daca ai ocazia, bea linistita, savureaz-o deplin. Eu mi-am comandat pentru revelion, un pfund :) Este un moft scump, dar de aceea e revelion, mi-am spus :))<br />Numai ganduri bune, Elly draga!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13805499994299192670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-36148112938374478942012-12-29T10:26:46.173+02:002012-12-29T10:26:46.173+02:00:) Pastorel Teodoreanu nu doar avea cele mai deose...:) Pastorel Teodoreanu nu doar avea cele mai deosebite retete culinare, avea si o proprie filozofie a vietii :)<br />Ganduri bune, Melly draga!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13805499994299192670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-12238572318839772602012-12-29T10:25:36.507+02:002012-12-29T10:25:36.507+02:00untul da aroma oricarei mancari, noi folosim la pr...untul da aroma oricarei mancari, noi folosim la prajit de multe ori unt in loc de ulei, pentru ca face minuni :)<br />Numai ganduri bune, Vienela!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13805499994299192670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-54670659710080513402012-12-29T10:24:25.541+02:002012-12-29T10:24:25.541+02:00:) am citit cu placere povestea cozonacului "...:) am citit cu placere povestea cozonacului "tau"<br />te pup DianaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13805499994299192670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-13923496801611138482012-12-29T10:23:36.651+02:002012-12-29T10:23:36.651+02:00ah! nici urma de mucegai sau spori! un gust putern...ah! nici urma de mucegai sau spori! un gust puternic fructat si dulce. Cu toate ca este la fel de dens si da repede senzatia de saturare (in comparatie cu cozonacul romanesc, care da impresia ca mananci aer) Stollenul de Willingen s-a terminat cat ai clipi! :) <br /><br />Sa nu imi spui ca tu nu ai mancat niciodata Stollen! ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13805499994299192670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-27127296615430906422012-12-28T21:54:21.961+02:002012-12-28T21:54:21.961+02:00Uite ca si cozonacul are o poveste. Inca una inter...Uite ca si cozonacul are o poveste. Inca una interesanta. As fi curioasa sa vad cum e gustul unui astfel de cozonac. Preparatele acestea care sunt lasate o perioada in mina sau in pesteri, pe langa proprietatile lor specifice, sunt imbogatite. Nu numai umiditatea le e necesara de acolo, ci si mucegaiul sau sporii ii confera un gust aparte. Am fost intr-o astfel de pestera, la noi, aproape de Cluj, unde se face cascaval. Tipul de mucegai, specific doar acelei pesteri ii confera gustul si calitatile sale unice. Dar ma rezum la a-mi imagina aroma de mirodenii, din cozonacul tau special.Gabrielahttp://www.gabrielailies.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-41531627253568351132012-12-07T14:42:09.836+02:002012-12-07T14:42:09.836+02:00Interesant foarte! Partea mai putin buna e ca nu s...Interesant foarte! Partea mai putin buna e ca nu stiu sa fac nici cozonaci "romanesti" :) Dar de mancat imi place sa ii devorez - indiferent dupa ce reteta sunt facuti.<br />Imi place idee de a fi acoperiti cu zahar pudra simbolizand scutecele Fiului... Hm!<br />O zi minunata sa ai!<br /><br />P.S. Acum-acum "fug" sa postez si la mine link-ul spre povestea aceasta :)<br />Dianahttps://www.blogger.com/profile/02427758702030910995noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-50633648370081431892012-12-04T12:07:04.918+02:002012-12-04T12:07:04.918+02:00Am facut si eu cativa cozonaci cu ulei si am fost ...Am facut si eu cativa cozonaci cu ulei si am fost multumita de rezultat, pana cand am incercat untul, care schimba total aspectul si textura acesti minuni, numita cozonac.<br />Nu am gustat niciodata cononac german, chiar as fi curioasa sa il testez.<br />O saptamana buna sa ai, Carmen!vienelahttp://vienela.ro/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-46053579941964138772012-12-04T08:20:25.134+02:002012-12-04T08:20:25.134+02:00Intr-adevar o reteta foarte bogata! Citind-o mi-am...Intr-adevar o reteta foarte bogata! Citind-o mi-am adus aminte de cozonacii lui Pastorel Teodoreanu. :)<br />O zicere de-a lui imi e tare draga:<br />"Cozonacul, când e bine crescut, e dreptcredincios, conservator și tradiționalist. Cei care au trecut la inamic, pactizând cu cofetarii, sunt niște răi și niște ticăloși. Toți sunt anemici, plini de stafide și piperniciți.<br />Voi sunteți din neamul nostru? Prăjitură de cârpaci!<br />I-e rușine gospodinei să vă zică cozonaci!"<br />O zi frumoasa draga Carmen!Mellyhttps://www.blogger.com/profile/06365873611961956294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-18083581656297148592012-12-04T07:10:38.835+02:002012-12-04T07:10:38.835+02:00Wow! Patru saptamani pentru maturare...E un fel de...Wow! Patru saptamani pentru maturare...E un fel de sampanie in materie de cozonaci! E fantastic cate retete exista si cate obiceiuri.<br />Marturisesc ca nu stiam absolut nimic despre cozonacul german. Povestea e exceptionala...are parfum de istorie, de religie, de fructe, de de toate. :)<br />Am zambit gandidu-ma la caltabosi si lebarvurst...ai dreptate. :)<br />Daca as avea ocazia, as gusta si Kopi Luwak, cafeaua cea mai scumpa din lume.<br />Saptamana frumoasa, Carmen draga!<br /> Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17698424622446531302noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-25701985813045687172012-12-03T23:50:17.125+02:002012-12-03T23:50:17.125+02:00eu m-am obisnuit cu el si mi se pare grozav, dar C...eu m-am obisnuit cu el si mi se pare grozav, dar Cristi si Alina au mancat deasemenea cu pofta si l-au laudat foarte tare. <br />Alina mi-a adus 2 cozonaci romanesti, înca nu i-am deschis :)<br /><br />Cafeaua?...hmmmm! nici nu stiti ce pierdeti voi cu ideile preconcepute!<br />Noapte buna, Mirela draga! te pup.<br />saptamâna cat mai placuta sa ai!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13805499994299192670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-27448553045449996562012-12-03T23:47:05.509+02:002012-12-03T23:47:05.509+02:00draga Vera, si eu sunt in mare mare criza de timp,...draga Vera, si eu sunt in mare mare criza de timp, saptamâna aceasta, acum am aterizat si eu pe net :))<br />te pup si eu. Sa ai o saptamana cat mai placuta si abia astept sa ne vedem! mai sunt 3 saptamâni jumate :))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13805499994299192670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-57487958394619227202012-12-03T23:35:39.167+02:002012-12-03T23:35:39.167+02:00Am sosit la cozonac, pare atât de apetisant, în sc...Am sosit la cozonac, pare atât de apetisant, în scutecelul său alb de zahăr pudră!<br />Cozonacul maturat în condiții speciale, cu acele arome unice și foarte parfumate e absolut magic, sper ca la sfârșitul anului să ne povestești câte ceva și despre gustul său. Cât despre cafeaua aceea, nu știu...rămân la minunăția asta de cozonac, dar nici pateu din mațul gros sigur n-am mâncat, îl evitam cu strășnicie și asta numai din cauza mirosului, se înțelege! :))<br />Mi-a rămas gândul la sortimentele de stafide conținute în cozonacul rege, la sultanine, mă voi uita de care sunt ale mele!<br />Mă bucur mult dragă Carmen că ai participat, în ciuda faptului că ai avut-o pe draga de Alina musafir și sigur ai fost foarte ocupată, dar uite ce postare savuroasă ai scris!<br />Te pup, noapte bună și...la cât mai mulți cozonaci! :)<br /><br />Mirelahttps://www.blogger.com/profile/02398522954069329762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-21057959438445962592012-12-03T23:05:46.118+02:002012-12-03T23:05:46.118+02:00Ma bucur sa aflu mereu lucruri noi si interesante ...Ma bucur sa aflu mereu lucruri noi si interesante de la tine! Esti o minune!<br />Si minune este si cozonacul acela care imi cam face cu ochiul, miammmmmmmmm...<br />Am lipsit o vreme. Am sa recuperez zilele acestea sa vad ce ai mai facut in timpul acesta!<br />Te imbratisez din tot sufletul.Verahttps://www.blogger.com/profile/05649655010455791643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-14127563020651983092012-12-03T22:46:33.920+02:002012-12-03T22:46:33.920+02:00aha! si cand manânci pateu sau cârnat în matul gro...aha! si cand manânci pateu sau cârnat în matul gros al porcului, cum e?! bla bla bla....<br />cafeaua dupa ce e spalata, se prajeste si se usuca în conditii de igiena maxima - de aceea si pretul extrem de piperat!<br /><br />O saptamâna minunata îti doresc si eu, te pup si eu, Minnie draga :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13805499994299192670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-55928564997122932222012-12-03T22:43:55.579+02:002012-12-03T22:43:55.579+02:00:) am auzit ca s-ar face 3500 Stollen pe an.
O sap...:) am auzit ca s-ar face 3500 Stollen pe an.<br />O saptamâna minunata si tie! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13805499994299192670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-30693663704788813772012-12-03T22:42:11.154+02:002012-12-03T22:42:11.154+02:00:) si eu abia astept evenimentul ;)
sâmbata când a...:) si eu abia astept evenimentul ;)<br />sâmbata când a sosit Alina, mi-a adus 2 cozonaci românesti! :)) am hotarât sa duc si colegilor la serviciu, sa stie cum serbeaza românii Craciunul, ca sarmale le-am dus anul trecut :))<br />te pup, draga mea dragaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13805499994299192670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-39440077509604368942012-12-03T22:33:24.909+02:002012-12-03T22:33:24.909+02:00Christstollen îi spuneti voi, aici la noi se numes... Christstollen îi spuneti voi, aici la noi se numeste "kerststol", se pare ca doar numele e un pic diferit ptr ca vorbim de acelasi "cozonac"!!! <br />Daca din acel stollen de stollen as vrea sa gust din cafeaua care este cea mai scumpa din lume nici macar nu sunt curioasa sa o miros! "disgusting" a trecut prin intestine! <br />Iti doresc o saptamana frumoasa si numai bine! Te pup Carmen!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-17418069777546569082012-12-03T22:28:36.323+02:002012-12-03T22:28:36.323+02:00Faina poveste!
Am o curiozitate, Carmen: din ingre...Faina poveste!<br />Am o curiozitate, Carmen: din ingredientele pe care ni le-ai scris cati cozonaci se fac?<br />O saptamana cu spor sa-ti fie!cafeauatahttp://cafeauata.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5781853804280009300.post-76678220052228142332012-12-03T22:03:16.344+02:002012-12-03T22:03:16.344+02:00ooo...de abia astept sa-mi spui ce ce gust are ace...ooo...de abia astept sa-mi spui ce ce gust are acest tip de cozonac "maturat" :)<br />mi-a placut mult povestea,in primul rand este dulce si aromata in al doilea rand are parfum de istorie,in concluzie ingrediete potrivite pentru a savura ceva dulce in luna decembrie :)<br />te imbratisez draga mea draga,sunt sigura ca ai avut un w-end plin si sunt la fel de convinsa ca asa iti va fi si saptamana asa ca va doresc in continuare distractie maxima!<br />te pupacesc :*pandhorahttps://www.blogger.com/profile/05732333349189975865noreply@blogger.com