miercuri, 24 aprilie 2019

Inspiratie din alte MfC - Miercurea fara cuvinte 17/2019

(multumesc Potecutei de dor ♥)

Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua ☺ Happy WW!

miercuri, 17 aprilie 2019

Notre-Dame de Paris - Miercurea fara cuvinte 16/2019Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua ☺ Happy WW!

luni, 15 aprilie 2019

Dansul lalelelor... si nu numai

Excercitiu de imaginatie literara "Duzina de cuvinte" (210): cuvintele, înflorit, capsa, urmarit, energie, gheara, sotron, absolut, harta, mapa, tunel, cires, templu. Tema: Dansul Lalelelor.

Am avut nepotelele pentru trei zile la noi. În prima zi am pictat oua decorative pentru Paste, sâmbata am facut o lunga plimbare în Gradina Botanica si duminica am fost la piscina termala. Fiecare zi a fost frumoasa, dar ziua petrecuta în parc ne-a încarcat cel mai mult cu energie pozitiva.
Gradina Botanica este un adevarat templu al florilor si indiferent de anotimp, ofera vizitatorilor o multime de surprize. Prima surpriza se afla în imediata apropiere a intrarii – careul cu flori de sezon. Saptamâna aceasta, lalelele si zambilele sunt reginele parcului. O multitudine de flori în culori si forme deosebite ne-au încântat privirile.

Au urmat pergolele cu iedera si liane, rondourile cu panselute, narcise, banuti, anemone si primule. Alte forme, alte combinatii de culori si alte parfumuri suave ne-au desfatat simturile. Dupa parerea mea, harta primita împreuna cu biletul de intrare este de prisos, pentru ca nu ai cum sa scapi vre-una din surprize daca urmezi drumul serpuitor. La fel cum nu se poate sa treci pe lânga fântâna arteziana fara sa te opresti. Cu câtiva ani în urma, aici a fost montat un sotron muzical. Acest loc atrage absolut orice copil. Mici sau mari, toti se amuza sa compuna o melodie prin sarituri într-un picior.

Ajunsi în fata intrarii în gradina japoneza, ne-am oprit pentru o poza hazlie la statuile nipone, apoi am trecut pe sub crengile de cires înflorit, ca printr-un tunel de floricele. Câta delicatete pot avea au aceste flori mici, alb-roz!
Fascinati am fost si de florile de magnoliu, dar si de florile de rododendron pe care le-am descoperit mai departe în parc. Fetele si-au bagat nasucurile în toate cupele florilor, abtinându-se cu greu sa nu le culeaga. Ca un compromis elegant, le-am permis sa-si puna câte o papadie la capsa de sus a fâsului.

În hala tropical, temperatura ridicata si umiditatea aerului mi-au aburit pe loc lentilele ochelarilor, motiv pentru care fetele au râs cu lacrimi. Am lasat hainele groase la garderoba si am pornit sa descoperim minunatiile de aici. Plante cu frunze ca pielea de crocodil, cu flori ca motul de curcan sau gheara de vulture în culorile penelor de papagal, ciorchini rosu-aprins, portocalu sau roz, trunchiuri blanoase de arbori, tuberose, hibiscus si mimoze, toate ne-au fascinat în egala masura.
Înainte de a iesi din Gradina Botanica, am facut o ultima oprire la hambarul ce adaposteste expozitiile temporare. Saptamâna aceasta expun elevii liceului local de arta, acuarele si picturi în acril inspirate din Gradina Botanica. Am întâlnit câtiva din micii-mari artisti pe aleile parcului, cu mapa pe genunchi, facând schite pentru urmatoarele lucrari. Multe din exponate ne-au atras atentia, doua însa m-au fermecat pur si simplu. Aici, cuvintele sunt de prisos, asa ca las imaginile sa vorbeasca mai departe…

sâmbătă, 13 aprilie 2019

Recomandari filme si seriale - Clubul cinefililor

Carrie Pilby (2016) – este un film american dragut, pe care îl recomand tuturor celor ce doresc sa se relaxeze. Povestea unei tinere de 19 ani, care, pe cât de inteligenta si cultivata este, pe atât de incapabila sa se integreze în societate. Nota mea, 10
Northern Rescue (2018) – un serial canadian cu 10 episoade, ce trateaza drama prin care trece o familie cu trei copii scolari, dupa decesul mamei. Nota mea 8
The Founder (2016) – este un film ce trateaza cazul real al fondatorului lantului de restaurante fast-food – McDonald’s. O poveste foarte interesanta. Nota mea, 9
Ku’ damm ’56 (2016) si continuarea Ku’ damm ’59 (2018) – sunt doua mini-seriale (fiecare are câte 3 episoade) pe care le recomand din toata inima. Numele serialului vine de la bulevardul principal al Berlinului – Kurfürstendamm, în vorbirea uzuala Ku’damm. În primul serial, actiunea se petrece în anul 1956 iar în al doilea serial, actiunea se continua trei ani mai târziu, în anul 1959. Filmul trateaza viata unei familii cu trei fete în pragul maturitatii si prezinta într-un stil deosebit de antrenant, diverse situatii tipice emanciparii femeilor, la sfârsitul anilor ’50. Nota mea 10 plus
Weissensee (2010) – tot un serial german, cu 24 de episoade, despre viata unei familii cu doi fii maturi, în Berlinul de est, între anii 1980 – 1987 – 1990. Cu toate ca trateaza situatia din Germania înainte de caderea zidului, asemanarea cu situatia României din regimul comunist este uluitoare. Daca vrei sa stii cum functiona aparatul de securitate, cum erau recrutati si santajati informatorii si cum fostii ofiteri s-au infiltrat în cele mai înalte pozitii în societatea de tranzit de dupa caderea comunismului, atunci urmariti serialul! Numele sunt fictive, însa povestea este inspirata din realitate si este absolui uluitoare! Nota mea, 10 plus

vineri, 12 aprilie 2019

Dulce dar nebuna - Provocare muzicala

... pe primul loc in topurile europene, Ava Max cu piesa Sweet but Psycho 😊


ca in fiecare vineri 😊 Friemdship Friday 😊 create with joy

miercuri, 10 aprilie 2019

Înainte de Paste - Miercurea fara cuvinte 15/2019


Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua ☺ Happy WW!

vineri, 5 aprilie 2019

Asemanari, la pol opus - Provocare muzicala

Astazi propun Dean Lewis si melodia "Be Alright" (lansata în 2018), vizavi de Max Giesinger si mai putin cunoscuta pe plan international, piesa "Wenn sie tanzt" (Când danseaza) (2016). Nu pot sa spun de ce, dar când ascult una din melodii, gandul ma duce la cealalta si viceversa ☺ Seamana cu adevarat între ele sau este ceva personal?! ;-)

Un weekend minunat!

ca în fiecare vineri  Friendship Friday  Create With Joy 

joi, 4 aprilie 2019

Sub efectul magic al primaverii

Excercitiu de imaginatie literara "Duzina de cuvinte" (209): agenda, revista, autocorectare, sondaj, ghem, trompa, cucerire, legume, moneda, servet, placinta, pipeta. Tema: "Magie de primavara".

Am trecut cu bine si peste ultima operatie. Leo are din nou piciorusul liber si face zilnic progrese de mobilitate. Articulatiile functioneaza “ca noi”, Leo paseste corect si apasa armonios labutele… atunci când merge la pas. Doar atunci când se grabeste, din trei pasi, unul îl face doar pe trei labute, semn ca are înca ceva neplaceri. Era de asteptat, sase saptamâni piciorul stâng a fost imobilizat si musculatura s-a atrofiat usor. Pentru aceasta, medicul i-a prescris în urmatoarele saptamâni un sirop analgezic, care trateaza durerile si eventualele inflamatii, în fiecare dimineata, 10 ml cu pipeta. În rest, doar scurte sedinte de masaj, disciplina si bineînteles, o autocorectare a vitezei de deplasare!
Încercam sa uitam pasajul... am platit moneda, iar de acum privim cu multa încredere în viitor.
Primavara aceasta, cu explozia de parfum si culoare ne-a adus o nota în plus de optimism si pe masura ce frustrarea data de concediul ratat se dizolva, simt cum creste în mine dorul de duca.
Pentru ca ce a fost greu a trecut, mi-am facut curaj, am pus mâna pe agenda si am planificat urmatorul concediu pentru sfârsitul lunii mai. Am hotarât sa îi aratam lui Leo, Sibiul si Brasovul care conform ultimului sondaj turistic, sunt cele mai frumoase orase ale României.
Mi-e tare dor de Muzeul satului, de parcul Sub Arini, de Podul Minciunilor si de Piata Gh.Lazar. Mi-e dor de covrigii cu susan si de placinta cu brânza - primita în servet si mâncata pe strada. Mi-e dor sa mergem dimineata la piata, sa târguim legume proaspete, flori, lapte si pâine calda…
Îmi voi vizita neamurile si poate ma voi întâlni cu câtiva colegi de liceu si facultate. Mi-as dori sa mergem într-o seara la Teatrul de revista, însa prea multe planuri nu vreau sa fac, vom vedea ce se potriveste la fata locului.
În Brasov, mi-e dor de B-dul Garii, de Piata Sfatului si de Biserica Neagra. Poate ca vom urca pe Tâmpa - în urma cu câtiva ani, tentativa de cucerire a esuat, speram sa avem succes de data aceasta. Vreau sa trec pe la mormântul bunicilor. Si vreau neaparat sa le întâlnesc pe Diana si pe Cotofana (iuhuuu, ce parere aveti?).
Vreau sa fie vreme frumoasa, sa ne putem plimba de dimineata pâna seara!
Visez… Deocamdata am facut dorintele ghem si le-am pus în bagajul de mâna, alaturi de jucariile preferate ale lui Leo – usuletul de plus maro si elefantul cu trompa tarcata. Încet-încet vom pregati si valizele.

miercuri, 3 aprilie 2019

Parfum si culoare - Miercurea fara cuvinte 14/2019Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua ☺ Happy WW!

vineri, 29 martie 2019

Sa discutam despre... - Provocare muzicala

Saptamâna aceasta, va propun sa vorbim despre... muzica pop ☺ altfel spus, let's talk about Pop muzik

De pe albumul grupului "M" intitulat "New York, London, Paris, Munich" (1979) am ales astazi o melodie ritmata si deosebit de simpatica. Va invit sa dansati, sa fredonati si sa va înnodati limba ☺☺☺
"[...] Fe, fi, foe, fum,
talk about, pop musik [... ]
I wanna dedicate it
(Pop, pop, shoo wop) Everybody made it
(Shoobie, doobie, do wop) Infiltrate it
(Pop, pop, shoo wop) Activate it
New York, London, Paris, Munich
Everybody talk about pop muzik[...]
Eenie, meenie, mienie, mo
Whichever way you wanna go
Talk about Pop muzik [...]
Moonlight muzak
Nick nack paddy wack
Talk about Pop muzik [...]
Shoobie, doobie, do wop
Pop, pop, shoo wop
Shoobie, doobie, do wop
Pop, pop, shoo wop
New York, London, Paris, Munich
Everybody talk about pop muzik [...]"
Tuturor, un sfârsit de saptamâna minunat!

ca în fiecare vineri  Friendship Friday  Create With Joy