sâmbătă, 13 aprilie 2019

Recomandari filme si seriale - Clubul cinefililor

Carrie Pilby (2016) – este un film american dragut, pe care îl recomand tuturor celor ce doresc sa se relaxeze. Povestea unei tinere de 19 ani, care, pe cât de inteligenta si cultivata este, pe atât de incapabila sa se integreze în societate. Nota mea, 10
Northern Rescue (2018) – un serial canadian cu 10 episoade, ce trateaza drama prin care trece o familie cu trei copii scolari, dupa decesul mamei. Nota mea 8
The Founder (2016) – este un film ce trateaza cazul real al fondatorului lantului de restaurante fast-food – McDonald’s. O poveste foarte interesanta. Nota mea, 9
Ku’ damm ’56 (2016) si continuarea Ku’ damm ’59 (2018) – sunt doua mini-seriale (fiecare are câte 3 episoade) pe care le recomand din toata inima. Numele serialului vine de la bulevardul principal al Berlinului – Kurfürstendamm, în vorbirea uzuala Ku’damm. În primul serial, actiunea se petrece în anul 1956 iar în al doilea serial, actiunea se continua trei ani mai târziu, în anul 1959. Filmul trateaza viata unei familii cu trei fete în pragul maturitatii si prezinta într-un stil deosebit de antrenant, diverse situatii tipice emanciparii femeilor, la sfârsitul anilor ’50. Nota mea 10 plus
Weissensee (2010) – tot un serial german, cu 24 de episoade, despre viata unei familii cu doi fii maturi, în Berlinul de est, între anii 1980 – 1987 – 1990. Cu toate ca trateaza situatia din Germania înainte de caderea zidului, asemanarea cu situatia României din regimul comunist este uluitoare. Daca vrei sa stii cum functiona aparatul de securitate, cum erau recrutati si santajati informatorii si cum fostii ofiteri s-au infiltrat în cele mai înalte pozitii în societatea de tranzit de dupa caderea comunismului, atunci urmariti serialul! Numele sunt fictive, însa povestea este inspirata din realitate si este absolui uluitoare! Nota mea, 10 plus

12 comentarii:

  1. Ultimele doua le notez! :) Mai ales ultimul prezentat de tine mi-ar placea sa-l vad (nu stiu cand, dar ramane primul pe "lista") - am mai vazut filme cu si despre "infiltrati" (tema fiind doar vag atinsa), am mai citit prin carti (fictiune si non-fictiune), dar un film care sa arate pe larg ce si cum nu imi amintesc sa fi vazut.
    Iti multumesc pentru recomandari, Carmen draga. Weekend minunat va doresc! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Weissensee atinge atâtea asepcte ale acelor timpuri, este atat de complex, atât de interesant... iti spun precis ca ti-ar placea. Sper sa îl gasesti si sa aiba o traducere cat mai corecta.
      Un weekend placut in continuare, draga Diana. Pupici si îmbratisari de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  2. Carrie Pilby (2016) l-am vazut tot la recomandare ta. Zilele trecute am vazut Brooklyn tot la recomandarea ta, mi-au placut ambele filme. Saoirse Ronan e o actrita foarte talentata, imi place de ea. Am vazut-o si in Lady Bird, iarasi la reomandarea ta.
    Carmen, sa stii, chiar daca nu le vad la momentul cand le postezi, eu tot ajung sa le vad la un moment dat. Cele de mai sus toate mi se par foarte interesante, ami ales ultimele doua. Eu acum ma uit la serialul Games of Thrones, am tot amanat vizionarea lui(nu sunt fan filme SF, dar daca mi-a tot fost recomandat, mi-am zis totusi sa ma uit. E un serial captivant, poate pe alocuri prea SF :)). Imi plac foarte mult locatiile in care au filmat. Decorul iarsi e foarte bine pus la punct. Incerc sa nu scap nici un detaliu legat de vestimentatie, decor, broderii. Sunt un festin pentu ochi. Serialul te face sa iti pui niste semne de intrebare: oare cum o fi fost la inceputuri? Giganti, dragoni, magie etc? Intr-un muzeu din Irland se afla un covor tesut in stilul Bayeux cu acest serial. Fiecare episod este tesut pe acel covor, are 80 m lungime. Carmen, multumesc de recomandari! Va doresc o duminica placuta si relaxanta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cat ma bucura comentariul tau, Florina draga. Daca ai stii ce mult inseamna pentru mine acest feedback 💕 este ca o rasplata pentru orele pe care le dedic saotamanal blogului. Iti multumesc 🤗
      Despre muzeul ce expune covoarele tesute pe tema serialului nu am stiut, foarte interesant, multumesc ca impartasesti cu noi asemenea descoperiri.
      O saptamana minunata sa ai, draga mea. Imbratisari si ganduri bune 😊

      Ștergere
  3. Mulțumim pentru recomandări, dragă Carmen! Să ai o duminică odihnitoare și o săptămână cum ți-o dorești!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am uitat si eu putin pe trailere (The Founder e si pe youtube desi sincer nu m-a atras foarte tare ideea). Cred ca si eu as vrea sa le vad pe ultimele doua ....Poate si pe primul desi ma cam deranjeaza ideea ca omul tre sa se imbete si sa faca tot felul de chestii ca sa fie ... bine. Ideea aia de prin filmele americane la care nu mai reusesc sa ma conectez :))). Dar distributia e faina :D.
    Ce ma bucur ca ne-ai mai povestit despre filme! :D
    Pupici cu draaaag de la noi pentru voi <3!! Si o zi minunata!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarul e ca am ocolit filmul The Founder si chiar atunci cand am hotarat sa il vad, inceputul mi s a parut extrem de plictisitor. Mai apoi, am prins gustul si m a impresionat mult povestea. Uluitor cum din nimic, practic, s a nascut un imperiu care a cucerit intreaga lume. Recunosc ca sunt impotriva fast food uror, insa ideea de management este fantastica! Trebuie sa mai recunisc ca de doua ori pe an merg la McDonalds si imi comand o portie mica de cartofi pai, ii fac deliciosi!
      Cat despre Carrie, ai intele gresit, nimeni nu e obligat sa se incadreze in sablonul societatii si... in general cei care nz se incadreaza, nu o fac cu intentie, o fac pentru ca asa le este firea, insa... soarta acestora este sa fie singuri. Aceasta este problema cea mare! societatea nu pierde nimic, dar persoana sufera enorm de singuratate.
      Serialele germane sunt absolut bune. Eu nu admir in mod deosebit cinematografia germana, insa aceste 3 seriale sunt exceptionale. Merita vazute.
      te pup si te imbratisez. Sa ai o saotamana minunata, alaturi de suroara ta si de nepotei. Pupici si pentru Kouki 😘

      Ștergere
  5. Mi-ar plăcea să văd Ku’damm’56. O să-l caut, să văd cu ce traducere găsesc. Mulțumesc pentru recomandări, dragă Carmen!

    Săptămână excelentă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O buna alegere, sper sa gasesti filmele. Cele doua seriale sunt deosebit de bine realizate, soarta celor 3 fete simbolizeaza soarta multor femei in acea perioada. Chiar si povestea mamei sta simbol pentru multe casnicii din perioada de dupa al IIlea razboi mondial. Emanciparea femeii a durat zeci de ani pana cand viata in societate a capatat formatul pe care il are astazi. Ma bucur enorm ca m am nascut in Europa si ca mi am petrecut prima tinerete la sgarsitul anilor 90. Suntem deosebit de norocoase!
      o saptamana minunata, Zina draga.

      Ștergere
  6. Mulțumiri pentru recomandări, dragă Carmen! Sunt tare necăjit că nu pot să postez sub nicio formă comentarii aici, pe acest blog și nu știu de ce. La articolele din aceste zile am scris mai multe comentarii și... nimic. Nu știu ce „setări” au cei de la Blogspot, dar ceva e aiurea pe undeva. Nu știu dacă acest comentariu va apărea. Încerc și eu.
    Numai bine, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulțumiri pentru recomandări, dragă Carmen! Sunt tare necăjit că nu pot să postez sub nicio formă comentarii aici, pe acest blog și nu știu de ce. La articolele din aceste zile am scris mai multe comentarii și... nimic. Nu știu ce „setări” au cei de la Blogspot, dar ceva e aiurea pe undeva. Nu știu dacă acest comentariu va apărea. Încerc și eu.
    Numai bine, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere