sâmbătă, 9 februarie 2019

Clubul cinefililor - Filme 2018

The Wife (2017) – un film care m-a prins mai greu, pentru ca începutul filmului ne introduce în rutina de zi cu zi a unui cuplu de pensionari. Este foarte interesant cum spre ultima jumatate a filmului, camera se focalizeaza pe cu totul si cu totul alta problema. Filmul este pentru mine un omagiu adus FEMEII. Povestea m-a impresionat enorm, pentru ca sotia "celebrului scriitor" simbolizeaza de fapt fiecare femeie care s-a sacrificat în numele casniciei si care in anii ‘50 si ‘60 nu a avut nicio sansa de a se afirma profesional, indiferent de valoarea pe care a avut-o sau de talentul extraordinar pe care l-a posedat (nu generalizez, exista si câteva exceptii). De aceea, Ziua de 8 Martie este pentru mine o zi sfânta, ziua in care omagiem toate femeile ce au luptat si au sacrificat totul, pentru a revendica drepturile femeilor. Sunt fericita ca m-am nascut in vremurile acestea, in Europa, unde, chiar daca inca exista salarii inegale pentru munca egala intre femei si barbati, totusi, drepturile  obtinute si sansa de afirmarea femeii in toate domeniile sunt victorii remarcabile! Nota mea 10.
Widows (2018) – un thriller american, care te capteaza din prima scena si te tine in suspans pâna la ultima secventa. Poate ca nota pe care am acordat-o este un pic subiectiva 😉 sunt fan Viola Davis! Nota mea 9.
♦ Black Earth Rising (2018) – un serial TV pe care-l recomand celor ce sunt interesati de urmarirea penala a criminalilor de razboi international, despre “afacerile” din spatele ororilor, despre delimitarea granitelor statelor africane Ruanda si Kongo, despre decimarea grupurilor etnice Tutsi, Hutu, Twa, despre iertare, împacare si pace. Nota mea 8,5.
♦ Gosnell: The Trial of America's Biggest Serial Killer(2018) – un film American, inspirit din procesul real pentru dovedirea crimelor savârsite de medical Gosnell – ginecolog specializat pe avorturi. Sincera sa fiu, filmul m-a îngrozit si sunt fericita ca în general, în Europa, conditiile spitalelor, clinicilor si al cabinetelor medicale private nici nu se compara cu ce prezinta acest film. Oroare!!! Un tip înfiorator, acest medic, împutit atât în viata personala, cât si în profesie! Nota mea 9.
♦ Beyond the Night (2018) – un film thriller/mystery, despre reîncarnare, în stilul de viata tipic unui orasel american. în Nota mea 8
Bohemian Rhapsody (2018) – film biographic, drama, un film care nu cred ca mai are nevoie de nicio prezentare, oricine aude cele doua cuvinte, le asocieaza imediat cu Queen si Freddie Mercury. Este un film grandios, un film ce categoric va primi câteva Oscar – cum poate altfel sa fie un film despre viata marelui Freddie Mercury?! Excelent structurat, filmul prezinta viata lui Freddie un pic înainte de întemeierea grupului Queen în 1970 si pâna la concertul Live Aid din 13 iulie 1985, pe stadionul Wembley (Freddie a murit pe 24 noiembrie 1991). Scenariul filmului ofera multe amanunte din viata private a gigantului rock, marcând evenimentele principale si lansarea celor mai cunoscute piese din repertoriul grupului Queen. Nota mea 10 plus

16 comentarii:

  1. Din lista ta, am vazut doar The Wife! Foarte bun filmul! Si ce frumos ai scris! Pe langa omagiul adus femeii, m-am gandit ca poate sa fie si o poveste reala, adica, chiar sa fii fost o sotie, in spatele unui premiant Nobel.
    Foarte interesante recomandarile tale. Vreau sa vad Gosnell: The Trial of America's Biggest Serial Killer(2018) si Bohemian Rhapsody (2018), desigur si restul, dar astea vor fi primiele :D
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, am mai povestit noi doua pe tema filmului The Wife. Cred ca cele mai bune filme sunt cele care prezinta situatii pe care ni le putem imagina. Cine stie de unde s-a inspirat acest scenariu ?! ;-) Ar trebui sa luam la cercetat lista premiatilor Nobel ☺
      Te pup Florina. Un weekend minunat în continuare!

      Ștergere
    2. Ar fi ceva! :))) Noapte buna!

      Ștergere
    3. https://www.instagram.com/p/Bti-T5blpSt/ :)

      Ștergere
  2. Nu am vazut niciun film de pe aceasta lista, dar titlul unora l-am intalnit. Vreau sa vad "The Wife" (pe care l-am ocolit) :) dar si Black Earth Risind si Gosnell (despre care nu am stiut).
    Bohemian Rhapsody evit sa il vad pentru ca imi place foarte mult Freddie Mercury si filmul m-ar impresiona, cred, mai mult decat simt ca pot "duce" acum - dar ii va veni randul. :)
    Multumesc pentru recomandari, Carmen draga!
    Weekend minunat iti doresc sa aveti!
    Imbratisari si pupici cu drag de la quattro pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, si eu am ocolit Bohemian Rhapsody pentru ca am fost (si sunt) fan Queen si m-am gandit, ce poate sa-mi ofere mai mult decat stiu despre Freddie acest nou film?! Acum cativa ani am fost la musical-ul We will rock you, la Teatrul din Stuttgart si am iesit de acolo cam "dezumflata" si dezamagirea cea mare a fost ca toti erau mega-încântati de acest spectacol... Practic, spectacolul a constat în interpretarea melodiilor de succes ale formatiei Queen de catre trupa teatruli de musical (interpretare aceea specifica acestui gen de spectacol teatrala/exagerata/artificiala cu voci tipând... fara a pune mult pret pe sentiment, pe interpretare emotionala). De aceea mi-a fost teama sa vad un film pe tema Queen... însa nu-mi pare rau - filmul este super!
      Te pup. Imbratisari si gânduri bune, de la trio pentru quattro <3

      Ștergere
  3. Faine recomandări! Sunt atâtea filme faine de văzut.... Problema e cu timpul ăsta, care s-a mutat la „curse de viteză”, deși l-am fi dorit la ceva mai domol și fără grabă.
    Mulțumiri pentru sugestii, dragă Carmen. Zile minunate! :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Faine recomandări! Sunt atâtea filme faine de văzut.... Problema e cu timpul ăsta, care s-a mutat la „curse de viteză”, deși l-am fi dorit la ceva mai domol și fără grabă.
    Mulțumiri pentru sugestii, dragă Carmen. Zile minunate! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. pe ultimul ma tot caznesc sa-l vad, sunt mare fan dar tot aman pentru ca am inteles ca o sa-mi franga inima la sfarsit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Carmen, unde esti?! :)
    Trebuie sa recunosc ca sunt usor ingrijorata de absenta ta, dar stiu ca sunteti in vacanta. :)
    Vacanta frumoasa va doresc!
    Imbratisari si pupici cu drag, de la quattro pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta ma intrebam si eu? CARMEN este nelipsita de la rubrica "Miercurea fara cuvinte". Dar daca este in vacanta, atunci este justificata absenta. :)

      Ștergere
  7. Happy Valentine's Day, Carmen draga, oriunde v-ati afla! <3
    Imbratisari si pupici cu drag, de la noi pentru voi! <3
    Distractie frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Faine filme! Toate sunt foarte bune. :)

    RăspundețiȘtergere