marți, 1 ianuarie 2019

Revelion 2018/2019

La multi ani!

13 comentarii:

  1. Ce frumos ati petrecut <3! Asa cum spuneam si pe youtube, finalul e furat de cei doi dragalasi si gustarea impartita frateste :P.

    Kouki s-a exprimat curajos fata de pocnitori ... dar cand au inceput cu artileria grea, parca si-a cam pierdut vocea, a dat-o un pic pe marait si apoi simtea nevoia de siguranta si liniste :P. E si el mic. ;))

    Pupici cu drag si un 2019 minunat!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La un an - adica anul trecut, Leo parea ca nu realizeaza focurile de articicii si nu-l deranjau deloc pocnitorile. Anul acesta are doi ani si bag de seama ca a inceput sa realizeze ca exista si pericole pe lumea asta ☺ Cand ne-am indreptat veseli spre usa la ora 12 noaptea, sa iesim sa ciocnim sampanie cu vecinii si sa admiram artificiile, Leo nu mai putea de bucurie. Dar cum am deschis usa si a vazut "ceata" de afara (produsa de focurile de artificii) pocnetul rachetelor si miile de culori pe cerul negru... hm... nu a mai vrut sa iasa din casa. Am vrut sa il las singur, dar nici asa nu a vrut, asa ca a venit cu noi, dar fara entuziasm. A stat lipit de piciorul meu si cumva ascuns in poalele paltonului meu. Dupa ce am baut paharul de sampanie, l-am intrebat pe Leo daca doreste in brate si nici ca am terminat bine intrebarea ca si a facut top si s-a cocotat la pieptul meu <3 Asa s-a simtit mai in siguranta si a privit (sceptic) focurile colorate ce ne inconjurau la 360 de grade. Cand am zis - gata, hai spre casa, nu mai putea de fericire ☺
      Am ras cu Moni si Marius - prietenii care au fost la noi de revelion, ca dupa ce am mancat ne-am asezat in salon si am vizionat programul tv. Moni si Marius au stat pe canapeaua pe care deobicei satu eu cu Leo - eu am stat cu Helmut pe canapeaua pe care sta normal doar Helmut si zau daca Leo a inteles ceva... Parca se citea in privirea lui "Asia inca mai sunt aici?! Nu doar ca nu mai pleaca odata, ba mi-au mai si ocupat locul preferat!" ☺☺☺ Of, anul acesta revelionul nu a fost placut pentru Leo ☺ Lui Molly nu ii place sa se joace, asa ca bietul baiat s-a plictisit rau de tot! S-a amuzat doar atunci cand eu si Moni am dansat pe vre-o melodie retro (a fost revelion top anii '90, Oldies But Goldies!) ☺
      Molly a fost interesata doar pentru mancarica si delicatese. A atentat la osul lui Leo pe care l-a primit dupa Craciun, de la friptura de caprioara. Cam uscat, cu usoare urme de zgarci - gentleman, i-a cedat osul lui Molly. Poza aceea din final este de cand carau amandoi osul sub masa din salon.
      Dragul de Kouki! Cate luni are?
      Leo a implinit 2 ani la inceputul lui noiembrie. Molly are 4 ani :-)
      Maine vine iar in vizita Chico. Micutul are 8 luni si e partenerul preferat de joaca a lui Leo. Ce bucurie va fi pe cei doi, abia astept sa-i vad alergand prin casa.
      La noi astazi-seara a inceput sa bata vantul si acum, ploua si lapoviteste. Speram sa se schimbe in ninsoare, ca abia asteptam sa vedem totul alb si curat.
      Va pupam si va dorim un an nou vesel si plin de surprize placute! La multi ani!

      Ștergere
    2. :)) Dragul de Leo <3!!!
      Acum cand ma gandesc retrospectiv... cam asa cred ca reactioneaza catelusii in general. La inceput lui Dodo i-au fost indiferente artificiile (nici nu erau foarte multe totusi pe atunci), apoi le-a latrat, apoi s-a ascuns, apoi i-au devenit oarecum indiferente (chiar ne mai uitam la lumini, cu zgomotul insa nu s-a impacat prea bine niciodata... le provoaca agitatie pentru ca il percep mult mai acut - cred ca ii pot intelege, pentru ca intr-un an.. cred ca 2010, efectiv imi venea si mie sa ma ascund pe sub perne, si undeva unde sa nu mai fie atata zgomot...).
      Kouki .. nu stiu exact, desi teoretic s-ar fi putut (cred)afla. Are cip. Dar in carnet e trecut 31 iulie 2017 (in ideea ca pe 31 iulie anul asta a fost gasit si operat si practic readus la viata). Cam un an au estimat ei ca ar fi avut (poate mai putin, nu cred ca mai mult). Cand l-am luat avea deci aproximativ 2 luni jumatate de cand i s-a oferit o noua sansa la viata (plus anul calculat de ei). Stii ce e interesant? Dodo cand a fost luat de Ralu avea tot aproximativ 2 luni jumate de cand se nascuse).
      Azi avem soare (ieri de dimineata a fost ceata) si, poate si pentru ca este inca zi libera, a fost respirabil.. si liniste si chiar daca mi-e un somn de zile mari, am tinut sa iesim sa ne plimbam de trei ori pentru ca cine stie cand mai avem norocul de asa un lux.
      Puiul meu incalcit nu preaare prieteni. E obisnuit (probabil din perioada cat a stat la adapost) sa sara si sa se joace ca un catel cu alti catei... si asta nu ar fi nimic, dar e si foarte vocal. scanceste ca un pui apoi incepe sa latre tot ca un pui si nu te mai intelegi cu nimeni. Nu il pot lasa nici liber pe aici... nu avem locuri unde sa poata fi in siguranta. Avem doar o singura catelusa pe care o cheama Sasha si e caniche (spre talia lui Dodo, cum il vedea lua pozitie de felina si il 'ataca", in joaca evident, dar cretul mai ca nu voia sa mi se catere in cap.. hahahahah). Si cam atata...
      Ma gandeam ca poate, candva, voi reusi sa ii gasesc un tovaras de joaca. Asta era gandul meu de pe cand era si Do, doar ca el avea totusi mai multi catelusi cunoscuti cu care ne mai plimbam.
      Mi-e foarte drag de K cum se scanceste el asa si tot tacamul, nu as vrea sa se schimbe ca sa fie pe placul celorlalti, dar mi-as dori in acelasi timp sa isi faca si prieteni :P.

      Pupici cu drag <3!!! Va imbratisam! :*

      Ștergere
    3. ps: cand am zis "anul asta" ma refeream la 2018... hahahah :))))

      Ștergere
    4. oooo, Kouki mic si scump! clar ca ii iubim ca pe membrii familiei noastre.
      Si noi iesim la plimbare cu Leo de trei ori pe zi si in plus, are voie liber prin curte. La weekend facem iesiri mai lungi de obicei si e invatat sa tina pasul :-)
      Maine ne gandim sa facem o excursie in munti, pe granita cu Austria, acolo e zapada sanatoasa, ca pe aici in oras, abia ce a fulguit azi dimineata, asa, cat sa se acopera gazonul ca de pudra :-) Vreau sa alergin zapada, mi-e dor de sanius. Sa vedem ce reusim sa facem maine. Acum cativa ani imi amintesc ca tot asa , pe aici nici urma de zapada nu era si la 100 km spre sud - in minti, era zapada de 2 metri ☺ Soseaua era taiata pur si simplu, cu freza! Si la un moment dat, spre Plansee era drumul inchis, nu am avut voie sa mergem.
      Apropo scâncit - Leo mai se smiorcaie cand ajungem in parcari, ca stie ca de obicei, cand e cu Helmut la cumparaturi, Leo trebuie sa ramana in masina si nu vrea. Si atunci se smiorcaie in avans, sa ne impresioneze si sa il luam cu noi - dar in Germania, magazinele alimentare interzic intratul cu cateii. Hm... viata grea si catel sa fii ☺☺☺ Rasfatat dar intotdeauna se poate un pc mai bine :-) nu-i asa?!
      Mai am concediu pana duminica - luni trebuie sa merg din nou la serviciu, deci, vreau sa profit un pic de vacanta :-) daca e iarna, iarna sa fie ☺☺☺
      Pupici si imbratisari :-*

      Ștergere
    5. deci pana la urma tot nu am inteles, ce varsta are Kouki? 5 luni sau are un an si cinci luni? ☺

      Ștergere
    6. 5 luni are sigur :))). 5 luni de cand a fost salvat.
      Pana atunci nu stiu sigur. Dar a fost estimat ca ar fi avut un an (si e posibil chiar mai putin pentru ca atunci cand l-am luat avea niste pernute de "copilas" la labute...). Sa zicem deci ca ar fi 1an si 5 luni. (dar, repet, doar de alea 5 luni pot fi sigura 100% - mi se pare insa ciudat ca nu s-a putut afla, daca tot are cip, exact, insa nu preamai conteaza.. el sa fie sanatos :P)
      La noi de maine se incepe serviciul asa ca doar duminicile ce vom mai avea parte (teoretic) de asa largime. Imi amintesc cum era acum cativa ani, cand Dodo era mic.. acum avem cam de 3 ori mai putine spatii verzi si atat de multe masini.... Si gunoaie din belsug.
      Si noi mai avem in parcusorul din spatele blocului (e impropriu spus parc) urme fine de zapada. Nu stiu daca ne vom mai plimba insa pe acolo cand incepe iar nebunia cu masinile... poate doar daca va mai ninge din belsug. Nu-mi vine sa cred... e ianuarie.

      Pupici cu drag <3!!

      Ștergere
    7. E ianuarie! daaaaa si deja incheiem a doua zi din noul an! Incredibil ce repede trece timpul.... parca mai ieri ne pregateam sa impodobim bradul!
      La noi liber este doar pe 1 ianuarie. Fratele meu a fost deja la lucru astazi;ah da, si prietena mea Moni a inceput astazi serviciul. Eu mi-am luat zile de concediu, sa am liber pana pe 6 ianuarie. Dar sunt zile din concediul din 2018 ☺ deci ziele de concediu 2019 sunt inca intacte. Vom pleca la mijlocul lui februarie pentru o saptamana la schi. Nu exista o regula generala in Germania, sunt firme care acorda doar 24 de zile de concediu pe an, eu am avut norocul sa am 30 de zile de concediu pe an. Mi le planific cum doresc - bineinteles tinand cont si de proiecte si de colegii cu care lucrez, dar pana acum nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi fie respinsa cererea de concediu.
      Pot sa iau cel mult trei saptamani (plus weekendurile - ajungi cam la 4 saptamani) intr-o bucata, dar de preferat este cate o saptamana, pentru ca proiectele de care raspunzi sa nu fie abandonate. In plus, aici in Bavaria, mai avem si 13 (14 special in Augsburg ☺) zile libere ca sarbatori legale. Nu ne merge rau ;-)
      Indiferent cata zapada va mai fi maine in cartier - noi vom pleca in munti, la zapadoaie ☺☺☺ mi-e doooooor nebun! O sa vin cu fotografii <3 te pup. Noapte buna <3

      Ștergere
    8. <3 weeee! Ce fain!!! <3
      Va doresc sa aveti vreme buna sa va jucati in zapada ;)) si abia astept sa vad pozele!!
      Vreau sa ninga si la noi !! :))) K paturica deja.. voiam sa incep sa il tund darcred ca il mai las asa, macar ii tine cald :)).
      Pupici si somn usor (mai am sa schimb apa la testoase si.... mergem in camera :D)
      <3

      Ștergere
    9. acum ne-am intors acasa :-) sosesc si pozele ;-) pupici

      Ștergere
  2. La mulţi ani cu multe bucurii, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  3. De sanatate, de mult bine si de frumos sa aveti parte in noul an si in toti anii ce vor veni! <3
    E minunat filmuletul! Intalnirea din strada - cu vecinii - la miezul noptii imi aminteste de intalnire intre vecini de aici, cu multi ani in urma, cand eram copii. :)
    Leo si Molly par ca trag la aceeasi "caruta". :) Delicioasa imagine!
    Miki se sperie ingrozitor de pocnitori - n-ar fi stat nici chiar in brate intr-o astfel de atmosfera. Leo e curajos, isi invinge temerile. Un pupici si pentru botic. <3
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3
    La multi ani, Carmen draga!

    RăspundețiȘtergere