joi, 24 ianuarie 2019

Cum ti-e si cu soarta!

Pâna acum patru ani, plecam la serviciu cu o singura masina - o Opel Insignia spatioasa, confortabila (ideala mai ales pentru concedii). Conducea sotul meu, mai întâi ma lasa pe mine la birou, apoi pleca mai departe la el la birou, iar seara, în drum spre casa trecea sa ma ia. Dupa ce Helmut a ramas acasa în pensie, am fost nevoiti sa mai cumparam o masina. Una mica - ma gândeam ca ar putea fi chiar si numai cu doua usi, dar neaparat sa aiba transmisie automata. Aceasta a fost singura mea dorinta. Dupa câteva saptamâni de cautari si negocieri, am gasit masina potrivita - o Suzuki Alto. Surpriza mare a fost ca masina este albastru sidefiu - exact culoarea mea preferata! Ne-am înprietenit imediat si acum, are deja100.000 km la bord!
Anul trecut, Raluca - fiica cea "mica", a avut nevoie neaparat de masina si a început sa caute, ceva ieftin si bun ☺ Nu a avut pretentie la nimic special. A gasit o Citroen C2, trei usi, transmisie manuala si dotata cu strictul necesar. Galbena.
De o jumatate de an lucreaza în Ingolstadt, sunt circa 85 de km si vine acasa la fiecare sfârsit de saptamâna.
Anul acesta, Adela - fiica cea "mare" s-a hotarât sa-si cumpere si ea masina, sa poata calatori fara teama - indiferent de ora sau de starea meteorologica. Din familia noastra, ea este cea mai pretentioasa - ca si acum ☺ Masina ei a trebuit sa aiba toate dotarile moderne si zero km la bord! A început sa caute si în functie de economiile ei s-a oprit la o masina Opel Adam. Saptamâna aceasta, luni, a cumparat-o, e superba si... ce cuoare credeti ca are masina ei?! Rosie! Ce am mai râs când am realizat ca masinile noastre au culorile steagului României! ☺ Nici daca vroiam, poate ca nu se potriveau asa! ☺

Înca de luni ne-am propus ca astazi, de Ziua Unirii, sa ne întâlnim toate trei si sa facem fotografii. Nu sunt prea clare pentru ca era deja întuneric - am încins "hora" pe la ora 18, dupa programul de serviciu, în parcarea firmei Adelei. Tocmai începuse sa fulguiasca si gerul se-nmuiase un pic.
Am fost gând în gând cu toti românii care sărbătoresc Ziua Unirii Principatelor Române! La multi ani România!
La multi ani si românilor frumosi care au participat ieri la Miercurea fara Cuvinte/4: Gina, Matilda, Cartim, Karmapolice, floarea bunica, Lumea lui Alexandru, Poteci de dor, Maria, PuiulMamii, Zuzu, monologpeblog si Diana. Sa fiti sanatosi si fericiti! ☺

14 comentarii:

  1. Ce faza taaaare!!! :) Si ce hora a Unirii super faina! :)
    Sa fiti sanatoase si vesele mereu! :) Si toti cei dragi ai vostri!
    Multumesc, Carmen draga! La multi aaani!!! <3
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. haha, daaa, multumim <3
      Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio!

      Ștergere
  2. La mulți ani dragelor românce!
    Nostima soartă...Trei gărgărițe pe patru roți reunite într-un buchet tricolor românesc!❤💛💙
    Transmit gânduri bune și îmbrățișări! ❄😘❄

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ganduri bune si imbratiisari, Gina draga!
      un weekend minunat! <3

      Ștergere
  3. La multi ani! ..rosu, galben si albastru! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce coincidenţă plăcută! La mulţi ani, cu întârziere, de Ziua Unirii, iar maşinile să vă poarte mereu, în siguranţă, ori de câte ori veţi pleca la drum! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. soarta! :-) Pe germana as fi zis: einmal Ru­mä­nin, immer Ru­mä­nin ☺ în sensul ca, o data nascuta românca, ramân românca pe viata!
      multummim Izabela draga <3

      Ștergere
  5. Nimic în viata nu-i întâmplator, tot ce traim produce-n suflet stari si sentimente. Chiar faptul c-ale voastre trei masini simbolizeaza al tarii tricolor, provoaca-n casa inimii sin suflet românesc, frumoase sarbatori, evenimente.
    Un Weekend sublim, alaturi de superbul tricolor, pe care-ar fi frumos sa scrie, Hristos Isus E Regele Românilor ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt sigura ca nimic in viata nu este întâmplator, ai dreptate Iosif draga!
      Multumim mult pentru cuvintele frumoase!

      Ștergere
  6. M-ai topit de drag, româncuţo cu suflet mare! Chiar că s-a jucat frumos soarta :)
    La mulţi ani, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumos si emotionant.
    Să aveti toate bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce postare faină și atât de potrivită cu Ziua Unirii. Să fiți sănătoase și să vă bucurați de mașinuțe numai în călătorii frumoase! :-)

    RăspundețiȘtergere