sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Clubul cinefililor - Nominalizari Oscar 2019

De acum stim si care sunt nominalizarile la Oscar 2019… Ca de obicei, diferenta între lista cu nominalizarile pentru Golden Globe si cea pentru Oscar nu este mare, în competitie sunt cam aceleasi filme. Pe 24 februarie vom cunoaste si câstigatorii.
De când a fost oficiata lista nominalizarilor pentru Golden Globes am reusit sa vad “A star is born” si nota mea este 7. Povestea mi s-a parut atât de trasa de par… ;-) Singura nota buna o primeste felul în care arata Bradley Cooper, cel care prin acest fiml si-a facut si debutul de regizor, film în care joaca si rolul principal. Este un scenariu amestecat din mai multe filme vechi, un fel de repunerea in scena a filmelor muzicale cu acelasi titlu din 1937 cu Dorothy Parker, cel din 1954 cu Judy Garland si cel din 1976 cu Barbara Streisand.
Am vazut “The favourite” si nota mea este 8,5. Stilul de prezentare este mai deosebit si mi-a amintit cumva de filmele mute, datorita împartirii actiunii filmului pe capitole cu titluri luate din dialogul secventei.
Filmul “Boy erased” m-a impresionat mult, pentru ca noi, aici în Europa nu cunoastem acest tipar de viata ce înca este aplicat în SUA. Este un film biografic. Nota mea 9.
Am vazut însa si filme, în afara listei celor intrate în competitie pentru premiile Oscar sau Golden Globe. Mi-a placut mult:
♦ mini-serialul You (2018) – un psiho-thriller. O tânara studenta, sedusa si tinuta sub control de un tânar sarmant, proprietarul unei librarii, care de fapt era un…. nu va spun! Trebuie sa vedeti filmul ☺Nota mea 9.
♦ Everybody knows (2018) – deasemenea un psiho-thriller. Un film care m-a captat mai greut. Tema este simpla - o nunta în sat si cu toate acestea... filmul transmite enorma emotie! I-am admirat pe Penelope Cruz si Javier Bardem, care chiar si la a doua tinerete, tot fermecatori sunt. Nota mea 10.
♦ Serialul Berlin station a ajuns anul acesta la sezonul 3, îl urmaresc cu deosebita placer, nota mea este un 10 clar. Ultimul episod mi-a lasat cumva gust amar, amintindu-mi cumva de evenimentele din decembrie 89 petrecute în România. Ce usor tes scearii marile puteri politice!…
Dr. Knock (2017) este o comedie draguta- un remake al filmului omonim din 1951, care pe lânga glume, tinde sa puna în lumina si afacerile necurate ce stau în spatele dezvoltarii unora din cabinetele medicale private si a statiunilor de tratament - si aici… râsul are un pic gust amar 😉 Nota mea 9
♦ Un film trist, deosebit de bine jucat: The children act (2017) – având la baza romanul omonim al lui Ian McEwan. Este povestea unei judecatoare deosebit de corecta si devotata meseriei pe care o practica, care la un moment dat a avut de luat o decizie în legatura cu viata unui tânar sectant. Filmul nu este cu happy end si demonstreaza imposibilitatea de a lua o decizie care sa salveze tânarul, fara a impune încalcarea principiilor morale proprii. Nota mea 10.
♦ Un alt film trist pe o tema teoretic posibila în realitatea de azi – “American Hangmann” (2019) – un asa zis proces transmis live, în care rolul judecatorului îl joaca telespectatorii, judecatul este un fost judecator si acuzatorul, un criminal bestial! Nota mea 9
♦ O comedie draguta, despre o tânara ce crede în meseria ei de moderator si redactor TV “Morning Glory” (2010) – nota 9
♦ “The best of all worlds” (Die beste aller Welten - 2017) – este un film dramatic, dupa un caz real al unei mame dependente de droguri, un film dupa scenariul si în regia celui ce a fost copilul aestei mame. Nota mea 10.
♦ Unknown (2011) – un film psihologic si de actiune. Un film deosebit de interesant, în care binele învinge la final. Nota mea 9
♦ Doua filme cu suspans avânt ca tema calatorii cu avionul: Non-stop (2014) - mystery-action si Flight (2012), inspirat din cazul real Alaska Airlines Flight 261 – Doua filme cu actori deosebiti, cu roluri jucate excelent. Le-am notat cu 8, pe fiecare în parte.
Source code (2011) - un exelent SF thriller, nota mea 10
Case 39 (2009) - un film din categoria supernatural psychological horror... Nu prea urmaresc asemenea filme, însa pe acesta am vrut sa-l vad, datorita actorii din rolulurile principale: Renée Zellweger si Bradley Cooper ☺ Filmul mi-a placut, m-a captat si mi-a creat mari emotii ☺ Nota mea 10.
Io (2019) – un film categorisit la post-apocaliptic si SF-Drama cu elemente Fantasy. Sincer... în afara defrumosul fragment pe care l-a mentionat Nima în articolul ei, filmul nu mi-a transmis prea multe... Nota mea 7.
Ce am mai vazut si nu va recomand neaparat:
Brexit (2019) – nu am putut sa vad decat jumatate… Este un film prea greoi... poate ca voi mai incerca sa îl urmaresc intr-o zi când am dispozitia necesara si sunt foarte odihnita.
Johnny English (2018) – un film de la care asteptam mai mult. Nota mea 8
Wildlife (2018) – un film cu Jake Gyllenhaal si Carey Mulligan în rolurile principale. Nota mea 8
State like sleep (2018) – Nota mea 7

14 comentarii:

  1. E cu filme aici! :) Fain! La decernare premii Oscar nu ma uit, de regula, iar cand aflu ca nu stiu care film a primit Oscar pentru nu stiu ce se intampla sa ma mir... pentru ca nu mi-a placut cine stie cat de mult, in caz ca s-a intamplat sa-l vad.
    In general, cand caut filme, ma ghidez si dupa punctajul de pe IMDb - in general s-a potrivit punctajul lor cu al meu (cu unele am luat plasa: punctajul era mare dar eu n-am reusit sa vad mai mult de 20-30 de minute din film pentru ca nu-mi placea ori actiunea, ori cum joaca actorii sau altele)
    La "A star was born" sigur nu ma uit. :) De pe lista cu filmele nominalizate am vazut "BlacKKKlansman" - si mi-a placut foarte mult; nu-i spectaculos dar imi place cum cativa politisiti fac misto de ditamai seful de KKK si de alti adepti! Filmul, am inteles, e bazat pe fapte reale - seful KKK e activ politic si azi.
    "The Favourite" pare sa fie pe gustul meu iar daca i-ai dat nota 8,5 s-ar putea sa-l vad, daca il gasesc. :)
    Ups! Se lungeste comentariul prea mult, asa ca o sa-l impart...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu ma ghidez dupa punctajul IMDb... dar caut trailer-ul si simt imediat daca filmul e compatibil cu starea mea de suflet :-) Bineinteles ca sunt multe filme pe care le urmaresc pentru ca mi-au fost recomandate sau pentru ca am auzit ca au un succes nebun - si vreau sa vad, gustul meu in domeniu, la ce nivel se situeaza :-)
      Multumesc - o sa caut BlacKKKlansman. Dar daca are prea multe lupte, nu pot sa vad...
      Te pup - trec la celalalt comentariu <3

      Ștergere
    2. Nu sunt lupte in film, nici acel gen de violenta inutila, pentru spectacol. KKK nu e violent asa cum il stim de prin alte filme. Filmul poate parea chiar plictisitor unora, dar n-as zice ca este (stiu ce inseamna film plictisitor) :) Are si umor si, ideea in sine e faina (cica e pe baza de realitate). Actiunea se petrece cam in perioada cand afroamericanii abia isi castigasera (si nu pe deplin) dreptul de a fi tratati ca oameni.
      Pupici! <3

      Ștergere
    3. draga Diana, nu am gasit BlacKKKlansman... înca. Sper ca in curand sa fie introdus pe vre una din platformele la care sunt abonata. Multumesc mult, pupici <3

      Ștergere
  2. Foarte interesante recomandarile tale! Din cele propuse de tine anterior, am vazut "The Tale", intr adevar este un film bun, socant! Si cand te gandesti ca este inspirt din realitate... "Where Hands Touch", este foarte frumos! Cu toate ca in anumite scene, imi pare ca actori sunt cam stangaci in interpetare. Oricum filmul merita o nota mai buna pe IMDB. Vai, "EVERYBODY KNOWS", imi doresc sa il vad de cand a aparut! Serialul Berlin Station il urmareste si sora mea. Ultimul episod, te referi la episodul 10 din sezonul 3? In Romania a parut sezonul 3, dar numai 7 episoade.
    "A star is born", am citit tot felul de recenzii, dar eu nu l am vazut. De obicei cand lumea e fascinata de un anumit film, parca vad ca mie nu o sa imi placa :))) La fel cred ca o sa fie si cu "Bohemian Rhapsody", dar sper sa nu.
    Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, Florina draga - "The Tale" este povestea regizoarei! socant absolut!
      "Where Hands Touch"... un film cu o tema grea. O istorie petrecuta în urma cu 75 de ani!
      "EVERYBODY KNOWS" - am vrut sa renunt dupa vreo 15 minute... mi se parea ca actorii joaca atât de real, ca mi se parea spontan - nu un rol invatat! si ceva nu mi-a placut... Dar incet încet- filmul capata profunzime. Mie mi-a placut mult cum au jucat, toti actorii!
      Berlin station - eu il urmaresc pe Netflix si am ajuns la sezonul 3 episodul 7. Ma refer la întâlniea celor 14-Eyes, la preîntâlnirea celor 5 pentru a manipula votul NATO pentru hotarârea de implicare sau neimplicare în Estonia si asa zisele manifestari stradale, nelinisti sau razboi civil... Este film artistic, clar, însa totusi... cât de departe este adevarul fata de ceea ce stim noi de la stirile tv!
      "A star is born"categoric nu l-as fi vizionat pâna la capat daca nu ar fi fost nominalizat la Golden Globe Awards.
      Te pup. Un weekend placut! :-*

      Ștergere
    2. Am vazut si Everybody Knows! Foarte frumos si captivant de la inceput pana la final. Eu mi am imaginat finalul altfel :D. Coloana sonora, peisajele din film sunt minunate! Exact cum ai zis, parca peste Penélope Cruz si Javier Bardem nu au trecut anii. Toti actorii au jucat impecabil!
      Da, la episodul 7, sezonul 3 din Berlin Station ma refer si eu, am crezut ca ai vazut si episodul 10 si ma intrebam cum? :D Dar acum am inteles. :)
      Stiu evenimente care s au petrecut altfel decat se arata la TV. Manipulare peste tot. Nu stiu cum e in Germania, dar in Romania la tv pur si simplu nu ai ce vedea, rar, dar foarte rara se intampla sa fie vreo emisiune de calitate, in rest numai mizerii...
      O saptamana cat mai buna, Carmen!

      Ștergere
  3. Am vazut "Brexit"! Mi-a placut foarte mult! E, practic, schema de manipulare care a determinat atatia britanici sa voteze "out". Multe "scheme" de manipulare le putem observa, in RO, la cei din partidul aflat la guvernare - dar autohtonii n-o fac deloc finut (numai cine nu vrea nu se prinde cum sta chestiunea) :)
    "Berlin Station" imi place muuult! In ultimul timp n-am mai urmarit serialul - il las pentru zile mai... relaxate. :)
    "Boy Erased" am ocolit pentru ca am vazut, candva, un film cu tema la fel. "You" l-am ocolit tot pentru ca am vazut prea multe asemanatoare (stiu, difera multe intre aceste filme, dar "reteta" in sine imi este cunoscuta). "Everybody knows" l-am ocolit tot pentru ca stiu "reteta" genului. La fel si in cazul filmului "American Hangman" - am vazut deja prea multe filme in care un om sta sa moara si "internautii" par a fi (sunt!) judecatorii, incat nu ma mai tenteaza (sigur, ceva diferente vor exista, dar nu cred ca sunt si esentiale). Si "The Children Act" are o tema pe care am intalnit-o in alte filme.
    "Dr. Knock" il voi cauta – de la tine aflu de el si, citind descrierea, mi se pare fain. :)
    Trec la comentariul nr 3! Deh! Daca ai scris despre filme?! :) Imi plac filmele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. despre Brexit, ai precis dreptate - filmul este atât de actual si foloseste atâtea date exacte si reale, încât filmul pare un documentar. Sincer, m-a obosit si de fapt, eu cautam un film pentru relaxare... Probabil ca voi relua vizionarea cand voi avea starea de spirit necesara. Asa mi s-a întâmplat si cu filmul Snowden... Deoarece aveam deja multe informatii in legatura cu faptele lui si cu situatia in care se afla acum, am ocolit muuuuult mult sa vad filmul-artistic pe aceasta tema. Eclar ca suntem manipulati, e clar ca toate deciziile se iau foarte sus si ca in joc sunt sume enorme de bani si ca interesele celor implicati sunt atât de stringente încât "daunele colaterale" nu conteaza deloc! Tot ce conteaza la acest nivel este doar banul si puterea...
      "Berlin Station" - suntem la sezonul 3 episodul 7 si mereu trebuie sa asteptam o saptamana sa apara episodul urmator. Primele doua sezoane au fost puse in intregime la dispozitia abonatilor, a fost placut.
      Cat despre filmele pe care zici ca ai impresia ca au tema asemanatoare cu a altor filme, mie nu mi s-a parut a fi asa. Mie mi-au placut, toate.
      "Dr. Knock" e o comedie usurica, insa cum zic, sistemul de sanatate din vremea aceea are aceeasi "reteta! cu cel din zilele noastre. De ras si de plâns!
      Te imbratisez si iti doresc noapte buna! pupici si ganduri bune, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  4. (comentariul 2 l-am dublat - nu l-am vazut pe site si am crezut ca am uitat sa apas "publicati") :)
    Ideea din "Morning Glory" nu ma prea atrage. Daca zici ca "Source Code" e fain o sa-l vad, desi l-am ocolit, tot pe ideea ca am mai vazut filme de gen. "Die beste aller Welten" nu stiu daca il pot vedea, pentru ca, deocamdata, nu ma simt in stare sa vad tragedii... reale (chiar daca se termina cu bine).
    "Io" am incercat sa-l vad, dar... :)
    "Unknown" l-am vazut si mi-a placut mult - Liam Neeson este unul dintre actorii mei preferati (datorita lui am vazut chiar si filmul "The Commuter", care nu-i cine stie ce!)
    "Flight" e pe lista de ceva timp. Si "Case 39" mi-a placut mult! (spre propria-mi surprindere as zice!) :)
    La "Johnny English" si "Wildlife" nu m-am gandit sa le vad, pana acum – poate "Johnny English" sa-l vad. Imi place Rowan Atkinson in rolul lui Maigret (e o serie de 4 filme cu el in acest rol - e superb si surprinzator pentru mine, care-l stiam doar "comediant") :)
    Acum ma opresc. N-am scris direct pe blog comentariile pentru ca m-as fi zapacit, avand in vedere ca am accesat unele dintre link-urile pe care le ai in text.
    Multumesc pentru recomandari, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3
    Seara frumoasa in continuare! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ca sa vezi de ce nu am ajuns sa mai raspund aici... am primit musafiri, asa pe surpriza ☺ Prieteni de ai nostri, care au ramas sa doarma aici, au plecat asta seara... asa ca am abandonat blogul .
      Ne asemanam mult la gusturi si se pare ca vedem aceleasi mesaje, in fiecare film. Este foarte adevarat ca pentru multe teme, este nevoie de o anumita stare sufleteasca.
      Ma bucur daca am putut sa iti dau cateva idei pentru weekendul acesta poate, daca nu, pentru viitorul ☺ Acum... e duminica noaptea, trebuie sa inchid si eu laptopul si sa merg la culcare. Maine incepe o noua saptamana de lucru, grea si plina.
      Noapte buna draga mea. Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  5. Pfuai, ce poftă mi-ai făcut. Citind ce-ai scris, cred că le-aş vedea aproape pe toate. Musai să fac rost de nişte timp şi mă pun eu la punct şi cu astea. ;)
    Îţi mulţumesc, Carmen!
    O săptămână frumoasă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi pare bine că ai scris despre nominalizări. Nu prea am timp să urmăresc, totuși îmi place să fiu la curent. Mulțumesc, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ești o cinefilă pasionată!Ador să mă uit la filme, dar mă uit pe apucate, când îmi permite timpul și de cele mai multe ori mă mulțumesc cu programul de la tv, chiar acă sunt filme pe care le-am revăzut de multe ori.
    Mulțumiri pentru recomandări! :-)

    RăspundețiȘtergere