miercuri, 9 ianuarie 2019

Ceata lui pitigoi - Miercurea fara cuvinte 2/2019



Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme anume pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua ☺ Happy WW!

26 de comentarii:

  1. Bine te-am găsit în 2019!
    Îmi plac foarte mult hrănitoarele pentru păsări și iarna sunt foarte folositoare.
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. An Nou cu sanatate si multe bucurii, Maria draga 😊
      Cantinele pasarilor sunt absolut necesare pe timp de iarna. Bietelor pasarele autohtone, le-am rapit tot mai mult din spatiu prin cartierele noastre. De aceea suntem obligati moral sa le despagubim si sa avem grija de ele in sezonul rece. La fel si de micile rozatoare, la veverite ma refer.
      Noi avem curtea plina cu statii-cantina.
      happy WW Maria draga 😊

      Ștergere
  2. Am sosit si eu c-un pitigoi, altul n-am gasit. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine ai venit in Clubul MfC Zuzu draga 💐 Sper sa iti placa si sa ne reintalnim in fiecare miercuri de acum inainte.
      Anul acesta nu exista tema la Miercurea fara cuvinte, deci fotografiile pot prezenta absolut ce iti doresti. Libera alegere, nu exista bariere.
      happy WW Zuzu draga 😊

      Ștergere
    2. Da?! Eu eram cu temele...

      Ștergere
    3. multi bloggeri mi-au scris ca ar participa dar nu au fotografii la tema propusa, de aceea, anul avesta mai vor teme. Dealtfel, temele au fost facultative, insa mesajul nu a fost bine inteles. Deci, anul acesta MfC nu mai are teme.

      Ștergere
  3. un an nou cu bine si multe realizari, sa ne auzim cu multe vesti :)
    frumoase fotografii Carmen! ma bucur cand vad aceste ajutoare pentru pasari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. An Nou cu sanatate si numai bucurii, Coco draga. Succes pe toate liniile! 🍀

      Ștergere
  4. Vai ce frumoasa e casuta!!! Si eu mi-as face la curte ;)). Chiar... uite o tema pentru viitor :D. Pana atunci ii hranesc pe domnii porumbei care ne viziteaza la geam.
    Feerie pura in fotografiile de azi - ce draguuute pot fi pasarile!! Si cat de frumos se vad pe albul zapezii si cu paduricea pe fundal. De vis!!

    Ahhh am citit un comentariu despre destinatia pomului de Craciun .. wow la Zoo?? Ce tare!!! Habar nu aveam ca se poate folosi si la asa ceva.. vai si bietele noastre zoo (care mai exista)... ce conditii ofera :(.
    Imi amintesc acum mult ani (in jur de 20) ca vazusem pe marginea drumului o remorca pliiiina cu braduti abandonati. :((( Mi-a stricat toata ziua, nu are rost sa zic.
    Eu am bradul inca neimpodobit... sper azi sa il pun in casa (e pe balcon lol). Nu ma mai asteptam, dar l-am primit de Craciunul pe stil vechi - oricum urmeaza sa tunda la vara gardutul si pentru ca abia acum au reusit sa ajunga mi-au adus ai mei un varf <3. E ca si cum as fi primit iubire... pentru mine bradul inseamna sa vina un varf, o creguta de la bunici din curte.. e altceva, ceva special.
    Pupi

    ps: la noi nu cred ca i duc undeva se arunca la gunoi (:( ) dar noi obisnuim sa pastram "scheletul) si chiar si acum mai am pus ca sprijin pe la flori din varfuri mai mici.. :P.
    Happ WW <3 !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, Rux draga toata lumea are pe aici platforme-cantina iarna, iar vara - "adapatoare" (vas mai plat, cu apa) pentru a astampara setea pasarilor cerului. Eu am pus in fiecare an pe blog fotografii cu pasarelele ce mananca sau se scalda la noi in curte. Este impresionant, ce curajoase sunt micutele.
      Brazii, da - asa cum am scris la ZUZU pe blog, imediat dupa Anul Nou, se anunta in ziarul local data la care vor fi colectati brazii si cine doreste ii scoate la marginea strazii. O masina speciala vine si ii aduna si ii transporta la gradinile zoologice. Bradul este o delicatese pentru elefanti, rinoceri, ursii panda si panda rosii, mai ales in sezonul rece.
      Eu nu am serbat nicodata Craciunul in stilul vechi. Eu impodobesc bradul dupa traditia crestina, in Seara de Ajun si il despodobesc dupa Boboteaza.
      Te inteleg cu crenguta din gradina bunicilor - si pe mine m-ar fi emotionat orice frunza de pe acolo. Din pacate, tatal meu a vandut proprietatea bunicilor - din ce au avut ei, nu mi-au ramas decat amintirile si cateva obiecte de suflet. Tare i-am iubit! Te imbratisez draga mea. Pupici si tie si lui Kouki.
      Happy WW! ☺

      Ștergere
  5. Super! Prinzi pe unul in poza si striga alti doi! Happy WW, Carmen! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. La multi ani, Numa draga. Noi insa am mai "povestit" anul acesta de cateva ori :-) te pup >;D<

      Ștergere
  7. Ceata lui pitigoi, hranesti unul, vin alti doi! :)
    Excelenta initiativa celor care, ca si voi, monteaza astfel de casute! Candva, am facut o casuta pentru vrabii, dar n-a intrat niciuna. :( Mai apoi, am vrut sa montez o "hranitoare" in teiul de langa balcon dar s-au isterizat unii vecini ca pasarile care vor veni le vor murdari pervazele...
    Imi place tare mult aceasta "cabana din padure". :)
    Zile senine iti doresc, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3
    Happy WW!

    P.S. Am inteles mai tarziu ca nu mai sunt teme la MFC in acest an asa ca am postat o "ceata adormita" - nu de pitigoi. :)
    (am scris Carmen cu "C" mic - asa ca am sters si-am luat-o de la capat. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea Diana, ca e scris cu litera mica sau mare - nu m-as fi suparat in niciun caz! Trebuie sa intelegi din context daca este o scapare sau este cu intentie si mai trebuie sa te uiti si cine zice :-) De la draga mea Diana accept orice <3
      Cantinele trebuiesc puse si intretinute doar in sezonul rece, pe timpul iernii. Si este de fapt o obligatie cetateneasca sa avem grija de pasarile cerului, nu inteleg cum pot fi unii oameni atat de haini! Si daca le murdareau pervazele, ce era?! nu aveau apa sa le spele?! E drept ca se face mizerie, in curte la noi, sub platforma pica mereu semintele goale si adun saptamanal cate un morman, dar am matura si faras si doua maini ☺ si daca nu am timp cumva sa adun intr-una din saptamani, atunci voi avea in saptamana urmatoare sa curat un morman cu tugui ☺
      In copacei, legam bile cu seminte si grasimi - ei semintele acelea pica pe alee si se lipesc precum ceara. Daca merge sa adun, bine, daca nu, las pana in primavara si atunci pojghita se indeparteaza mult mai usor. Noi cumparam multi saci cu seminte, in fiecare iarna. Si ce frumos este cand vad pasarelele zburand prin curte! De multe ori radem si zicem ca ele sunt in curtea noastra sau... locuim noi in curtea lor?! Cartierele de locuit acapareaza tot mai mult din teritoriul lor salbatic si, ce sa faca micutele?! se adapteaza si ne tolereaza...

      Draga mea, dupa cum am scris si in textul invitatie de deasupra tabelului de inscriere - anul acesta am decis sa nu mai numim o tema pentru postarile de la MfC. Am primit cateva comentarii prin care mi s-a atras atentia ca "inainte, era mai bine". Chit ca tema nu era obligatorie, banuesc ca nulti au crezut ca fotografiile trebuie incadrate in tema si au renuntat sa se mai inscrie.
      Oricum, participarea la MfC a scazut simtitor, ca de altfel intreaga miscare bloggeristica. Pacat

      Trimit si eu imbratisari si pupici pentru trio de la trio. Happy WW, Diana draga! ☺

      Ștergere
  8. Doamne, Carmen, ce minunăţii de forografii! Mor de drag dar îmi e şi milă puţin. E un contrast fantastic între alb şi galbenul penajului. Sau e verzui?
    Superb!
    Seară bună, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pitigoii au penaj in galben, negru-albăstrui, verde-măsliniu si ceva alb. Cantina aceasta am descoperit-o intr-o excursie in Alpi, la 1700 metri. Si nu era singura in zona! Este atat de frumos ca exista oameni inimosi care au grija si de pasarile cerului in sezonul alb si rece.
      Te imbratisez, Potecuta draga. Seara faina sa ai!
      Happy WW! ☺

      Ștergere
  9. Ce frumos! Parcă-s imagini dintr-o poveste!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumoşi sunt! Îmi vine să-i mănânc!
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cât de frumos surprinsă natura iarna! Mă duce cu gândul la casa părintească, la liniştea din grădină şi din pădure, întrerupte uneori de ființele astea mici care se mulțumesc cu o nişte firimituri din când în când. Îmi dau acum seama că, deşi nu a fost perfectă, copilăria mi-a fost magică. Cred că de-asta mă cuprind dorurile adesea :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Cand locuiam la casa am avut si noi asaceva si bunicii mei se ingrijeau de casutele pasarelelor...Acum cumpar seminte din magazin si malai si dat porimbeilor si pasarelelor din [arculetul din fata blocului...
    Casute ca acestea exista in parcurile din oras.
    Cat am locuit in Berlin am vazut foarte multe si la gradina aveau si ai mei casute din acestea.
    Consider ca a iubi natura inseamna a te respecta pe tine...

    La multi ani si Happy WW, Carmen!!

    RăspundețiȘtergere