vineri, 4 ianuarie 2019

Cântec pentru o sirena - Provocare muzicala 1/2019


Superba balada este interpretata de TMC ("This Mortal Coil", adica "Învelisul muritor" - citat din William Shakespeares - Hamlet, actul III, scena I*), un proiect muzical care a activat între 1983–1991 si a reunit numerosi interpreti ce au avut contracte de înregistrare cu Casa de Discuri britanica 4AD.
Melodia face parte din albumul "It'll End In Tears"("Se va termina cu lacrimi") si a fost compusa în anul 1967de poetul Larry Beckett pentru si pe melodia lui Tim Buckley (aici - "Song to the Siren" în interpretarea lui Tim Buckley). Înregistrarea de aici este facuta cu Elizabeth Fraser. Cântecul "Song to the Siren" în varianta aleasa de mine a fost înregistrat în anul 1983 si a încununat piesa cu succesul pe care l-a meritat.
Superba melodie a fost folosita în sound-track-ul mai multor filme: Lost Highway (David Lynch, 1997), The Texas Chainsaw Massacre (Peter Jackson, 2009), HaBuah ( Eytan Fox), Candy (2006), A Song for Rebecca (orah McGettigan, 2005), Wanderlust (S1: E6).

*)[...] "To be, or not to be – that is the question:
   Whether ’tis nobler in the mind to suffer
   The slings and arrows of outrageous fortune
   Or to take arms against a sea of troubles
   And by opposing end them. To die, to sleep –
   No more – and by a sleep to say we end
   The heartache, and the thousand natural shocks
   That flesh is heir to. ‘Tis a consummation
   Devoutly to be wished. To die, to sleep –
   To sleep – perchance to dream: ay, there’s the rub,
   For in that sleep of death what dreams may come
   When we have shuffled off this mortal coil,
   Must give us pause. There’s the respect
   That makes calamity of so long life." [...]
ca în fiecare vineri  Friendship Friday  Create With Joy  Un weekend minunat tuturor!

12 comentarii:

  1. Eiiiiii, DA!...Nu stiu engleza, dar "to be, or not to be – that is the question" a deschis portita imaginatiei asezand balada la loc de taina. :D :* Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Nima, textul melodiei nu este inspirat din Hamlet, doar numele Proiectului muzical. Insa textul acestei melodii "Cantec pentru o sirena" este profund si foarte poetic.
      Te imbratisez >:D<

      Ștergere
  2. Bine ne-am regasit la prima provocare muzicala din 2019 :* !!!
    Am ascultat cu placere piesa si asa m-as fi "bagat" la un somn scurt de dupa-amiaza... cand am realizat ca trebuie sa iesim :))). Asa ca am amanat si somnul si scrisul si m-am conformat. Plimbarea nu a fost foarte lunga dar a fost ok. Urmeaza acum runda trei.
    Ieri a fulguit cat sa ne dea sperante ca poate-poate. Cativa fulgi inghetati au mai ramas inca prin zonele uitate de soare.
    Foarte interesant acest proiect - nu stiam despre el. :D
    Imbratisari si pupici cu drag :)!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi e totul alb! azi -noapte a nins iar si stratul de zapada a crescut la 30 cm! Inca ninge... e superb!
      Acum stam la caldurica, lemnele trosnesc in semineu, bem ceai verde si privim bradul care inca arata superb. Duminica il vom despodobi :-(
      Pupici si imbratisari <3

      Ștergere
  3. Frumoasa evocare a realitatii contemporane, tristetea "sirenelelor" esuate pe plajele stâncoase ale vietii, lipsite de iubirea si înlantuirea bratelor calite ale navigatorilor autentici, puternici, curajosi eroi, "lupi de mare" de altadata, "esuati", lesinati, pe nisipurile aride ale plajelor poluate, de cadavrele 'balenelor', si "pestilor" morti, aruncati de valuri, intrati în putrefactie, plaje lipsite de vitalitatea sirenelor autentice, vii, si ale pescarusilor galagiosi, cu glas zglobiu de copii inocenti, sanatosi, naturali si vioi de altadata...
    Un Weekend Sublim, draga Carmen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow... am citit de cateva ori comentariul tau si in fata ochilor mi s.au derulat imagini, imagini concentate din mii si mii de imagini detaliate... un film-apel pentru a vindeca LUMEA. Un apel profund, nascut din cateva cuvinte-cheie ce denumesc "bolile" lumii in care traim - o lume impachetata în plastic. Inconstienti, mergem mai departe pem un drum gresit, însa timpul nu este pierdut. Mai exista înca speranta de însanatosire... trebuie doar sa prindem sansa si sa o folosim. Multumesc Iosif draga, pentru minunatele cuvinte.
      O seara de duminica placuta sa ai!

      Ștergere
  4. Oare chiar e coincidenta? :) Cantecul e minunat! Imi face ochii sa scuture lacrimi dar si zambesc, cu speranta. Vineri, 4 ianuarie, a fost ziua in care "invelisul muritor" al lui Pufitica a fost dus la groapa. :( Ieri, zapada l-a acoperit - totul e alb, e frumos, dorinta mi-a fost indeplinita si a nins din plin dar bucuria-mi tinde spre zero.
    Si titlul albumului se potriveste: "Se va termina cu lacrimi". :) Bucuria de a-l avea pe Pufi s-a terminat cu lacrimi. :)
    Zile senine iti doresc, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pufitica draga! imi pare tare rau... imi inchipui cata tristete e la voi acasa! Va imbratisez cu drag, sunt incapabila sa spun ceva... Va pup si va imbratisez <3

      Ștergere
    2. Multumesc, Carmen draga! <3
      E cam pustiu prin casa, desi mai e Johnny - el e un motan autentic: doarme, mananca si abia daca stim ca e pe aici. Pufi era un vorbaret, interesat de toate cele. :)
      Imbratisari si pupici cu drag! <3

      Ștergere