duminică, 2 decembrie 2018

Prima zi de Advent


16 comentarii:

  1. Ce de frumuseti si bunatati aici!!! Merele coapte sunt un deliciu! Dar Leo, Rudolf (?) :) si Chico sunt si mai si! <3 Ce cuminti stau ei la pozat! XCum ii convingi?
    Leo e paznicul coronitei de Advent! Iar Chico... e Mos Craciunel? E asa de dulce in hainuta lui rosu cu alb! <3
    Te imbratisez, Carmen draga! Si iti doresc sa reusesti tot ce iti propui dar sa te si bucuri din plin de luna sarbatorilor, luna cadourilor! :)
    Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru voi toti! <3 Iti doresc sa ai o saptamana cat mai...! :) Sa ai spor in tot ce faci! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, este prima data cand am tras aer in piept, dupa alergatura din ultimele trei saptamani! I-am avut invitati pe prietenii nostri Moni si Marius la mere coapte, turta dulce si câte o cana cu vin. Sper ca de mâine sa intru in ritm normal... sper, dar nu sunt sigura :-(
      In fotografii alaturi de Leo este Molly de data aceasta :-) Chico este cu Raluca pentru o saptamana la Ingolstat, altfel cred ca erau si ei aici cu noi, in seara aceasta :-)
      Pupici si îmbratisari de la trio pentru trio <3 Un start bun in noua saptamana din decembrie!

      Ștergere
    2. Hahaha! :)) Mi s-a parut mie ca Chico nu e Chico si ma miram ca Raluca nu e in poza, dar mi-am zis ca nu vad bine pentru ca pozele sunt destul de mici (chiar si pe tot ecranul) si monitorul meu are o "pojghita" ciudata ca protectie antireflectie, iar Raluca nu e pentru ca face poze! Chico are o alta pozitie (altfel sunt piciorusele lui vazute din faţă dar cu hainuta...) :) Am botezat-o pe Molly!
      Pe Moni nu prea aveam cum sa o recunosc - oricum, daca nu ma insel, avea parul mai lung...
      Azi m-am ales si eu cu o pauza mai lunga pentru ca a "cazut" o intalnire care mi-ar fi luat cateva ore - nu e bine, dar nu e nici rau - am ce sa fac! :)
      Te imbratisez cu drag! Pupici si urari de bine tuturor! <3

      Ștergere
    3. da ☺ Ce este Chico pitic, Molly este si mai piticuta ☺ Rasa Yorkshire are mai multe tipuri - nu stiu nici eu exact, in orice caz unul e mic si celalat e si mai mic ☺ Piciorusele lui Molly sunt mai scurte si ea este mai rotunjoara. Chico este mai lungut, cu toate ca are doar 6 luni - deci cresterea nu s-a incheiat. Si culoarea parului difera deasemenea, Molly este mai maronie si Chico este mai spuma de nescafe ☺ Te cred ca e greu sa-i deosebesti daca nu sunt unul langa altul. Dar... wow, ma uimesti! Ai dreptate, Moni a avut parul lung! ce memorie ai! ☺ Imi pare rau ca mozaicurile nu sunt asa clare.
      Diana draga, aici luna decembrie incepe in forta. Este un maraton al intalnirilor, al plimbarilor, al vizitelor. Pe 24 decembrie se linisteste toata lumea si savureaza sarbatorile acasa. Aici nu se merge la colindar dar... "colindatul" se face din 1.12 pâna pe 23.12
      Astazi la serviciu am intors ultima pagina a calendarului si mi-a crescut inima cand am numarat: (fara saptamana asta, ca na, deja a inceput! ☺) mai sunt 2 saptamani pana la CONCEDIUUUUUUU! ☺
      Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio <3 O saptamana minunata sa aveti!

      Ștergere
  2. Mi-ai facut pofta de mere coapte.Le trec pe lista.Sarbarori cu bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merele coapte se fac foarte repede, sunt deosebit de gustoase si in plus, imprastie in casa o aroma delicioasa! :-)
      Ganduri bune, Floarea draga!

      Ștergere
  3. Aaaaa.... acolo e un adevarat festin... Si ti-am mai spus - sau nu ? - ca de-abia am renuntat la zahar :D :D M-am indragostit de cainele tau :)
    O saptamana minunata sa ai, Carmen, cu lucruri bune si oameni dragi tie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela draga, nu este nicio problema, merele coapte le poti face si cu stevia sau cu miere. Noi folosim zahar brun.
      Leo este un scump <3 il iubim toti din familie, este practic ca un copil mic :-) dulce si nazdravan - orice narbâtie ar face, nu ai cum sa te superi pe el ☺
      Multumesc mult Daniela. Si tie deasemenea o saptamana vesela si plina de activitati placute, alaturi de oameni frumosi la suflet!

      Ștergere
  4. Ce frumos si senin e acolo la voi! Nu prea mananc mere coapte, dar chiar mi-ai facut pofta!
    Un decembrie minunat colorat si aromat, Carmen draga! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici noi nu mancam de obicei mere coapte - doar in luna decembrie ☺
      Multumim Suzana draga. Tie deasemenea un decembrie vesel si placut, alaturi de oameni frumosi la suflet! pupici

      Ștergere
  5. Uite si sursa mea de bucurie!!!! <3
    Vreau si eu sa caut in ladite cateva mere ce se preteaza la copt. Mai visezsi la dovleac, dar macar sa gasesc 2-3 mere (s-au cam stafidit sau stricat - merg mai putin coapte).
    Ce frumos ati aprins si lumanarica!!!!.
    Deja suntem in 4. Am avut niste zile haotice. Acum stau cumva stramba bine de tot langa Kouki. Cred cade la atata tras pe frig si latracit a facut ceva in gat (am fost la dr si i-adat siropel... dragul mic. sa ne tineti pumnii sa treaca :*)
    Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie dovleacul nu imi place decat ca supa-crema, e iubita mea in acest sezon :-) Iar merele coapte, jeeeee - in fiecare weekend! :-)
      Dragul de Kouki! imi pare rau - sper sa isi revina repede repede! pupici de la mine si de la Leo <3

      Ștergere
  6. Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru a-i da casei o noua imagine, ceea ce ai realizat din plin...Cele doua coronițe sunt superbe, decorațiunile cu led asemeni...Iar companionii patrupezi sunt integrați perfect în acest decor colorat, vesel și îmbietor prin arome tipice sezonului...scorțișoară, vin fiert, mere coapte...😍
    Te îmbrățișez și iți doresc zile profitabile în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, Gina draga, ai dreptate- dupa ce termini curatenia si aranjezi decoratiunile de iarna, parca totul arata asa... festiv! abia astepti sa vina Craciunul, spiritul sarbatorilor te cuprinde tot mai puternic.
      Coronita de pe masuta din salon e din brad natural - cumparam mereu proapsata, in saptamana din-naintea primei duminici din Advent. Cea de pe masa de sufragerie este practic un cosulet din fier forjat, cu picior (stativ) si 4 suporturi de lumânare. In cosulet pun mereu conuri de brad si globuri mici, iar in jurul suporturilor de lumanari am 4 flori de Craciunita - artificiale. Este foarte decorativ acest cosulet si il am de ani de zile - ca nou :-) Lumanarile le asortez in general fetei de masa :-) Acum sunt cele aurii. Am aprins prima lumanare, duminica viitoare vom aprinde doua lumanari si tot asa, pana in ultima duminica din-nainte de Craciun. Este atata liniste si armonie - luna aceasta o iubesc in mod special.
      In vin am pus un pic de zahar brun, bete de scortisoara, cuisoare, felii de portocala si cativa stropi de rom. Hmmmmm.... O cana de vin fiert pica excelent la o poveste cu prietenii. Da si asortat - turta dulce si mere coapte (umplute cu zahar brun, scortisoara pudra, cuisoare si un strop de vanilie. Mi se par aromele cele mai perfecte cu mirosul de brad si lumanare de miere.
      Te pup draga mea. Un start bun in luna decembrie! îmbratisari si ganduri bune <3
      PS: decoratiunile cu leduri sunt in curte :-) Avem ghirlande în jurul acoperisului pe toata lungimea casei, si in fata, la strada si in spate, in curte. Si mai avem un stativ - practic este o teava fixata pe o "talpa" circilara. De vârful tevii sunt legate pe circumferinta "talpei" siraguri de led-uri. Pe timpul zilei nu se observa nimic iar seara, cand se aprind luminitele, pare ca in curte avem un brad ☺☺☺E tare simpatic acest ornament. Ledurile sunt racordate la priza cu ceas - pornesc dupaamiaza la 17 si se închid la ora 23, ca apoi sa se aprinda iar dimineata la ora 6 pâna la 7:30. Intreg cartierul este luminat atat de frumos, toti vecinii au impodobit curtile asa incat este suplinit faptul ca natura e acum... golasa :-)
      Noapte buna Gina draga! pupici

      Ștergere
  7. Miroase pana aici a mere coapte...Stiu cat de mult iubesti Adventul si cat de frumos impodobesti casa. Va dorim sa fiti sanatosi si bucurosi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce atmosferă caldă și frumoasă! Iar Leo este tot o bucurie în mijlocul celor dragi. Simte și el că se apropie Sărbătorile cu voie bună în familie.
    Numai bine și zile minunate, alături de cei dragi, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere