marți, 25 decembrie 2018

În Ajun de Craciun

Raluca si-a revenit rapid si luni dimineata gripa a trecut, ca un vis urât. Vesele, am luat baieteii - Leo si Chico - si am plecat sa dam o raita în Targul de Advent, înainte sa-si închida portile. Helmut a ales sa ramana acasa, sa revada la TV filmul cu Fernandel - clasicul Don Camillo.

Nici dupa ora amiezii vremea nu s-a schimbat. Anul acesta din pacate, Ajunul de Craciu a ramas verde-verde! ☺ Am pus la mp3 colinde si am început sa pregatim bradul. Helmut l-a taiat si fixat în stativ iar noi fetele (Adela anul acesta petrece concediul în Amsterdam, va reveni acasa abia anul viitor) si cei doi patrupezi, l-am împodobit cu globuri si luminite. Am ales sa fie rosu ☺

Pentru Chico, care nu are decat 7 luni, acesta este primul brad împodobit pe care-l vede. Leo - care serbeaza al doilea Craciun, i-a explicat tot ce trebuie sa stie un catel cuminte.
Am aranjat si presepio, am mai tras o data cu aspiratorul dupa ce am dus ambalajele de globuri în magazie si ne-am pregatit pentru masa de Ajun.

Traditional, în seara de Ajun servim peste. Anul acesta o supa-crema de telina cu somon afumat, felul doi filet de somon în mantie de susan cu piure de mazare iar la desert, o delicatesa la pahar.
Leo si Chico nu cunosc tentatiile produse de aromele de mancaruri, asa ca s-au tolanit pe covor sub masa, la picioarele noastre si au tras un pui de somn.

L-am felicitat de "bucatarul sef" Helmut si vinul de desert l-am savurat în salon, lânga bradul împodobit.
Ascultând si murmurand colinde, ne-am despachetat curiosi darurile de la Mos Craciun. Nici macar Chico si Leo nu au fost uitati de mos! ☺

Am stat la brad pâna târziu, în miez de noapte, ascultând colinde si depanând amintiri. Ne-am gândit la toti cei dragi si am raspuns mesajelor electronice, pe telefoanele mobile.
Sper ca toti prietenii virtuali au petrecut placut Seara de Ajun si ca Mos Craciun a avut grija de fiecare. Va doresc sa petreceti un Craciun de poveste, cu bucurie in sufet si luminite în ochi, alaturi de cei dragi. Sanatate si La multi ani!

10 comentarii:

  1. IN CELE CASE LUMINOASE
    colind din Muntenia & Oltenia )

    In cele case luminoase
    Greu, zau, doarme, greu boierii.
    Trei porumbei ca-mi zburara,
    Sus mai sus ca se-naltara,
    Cu nori dalbi se-amestecara,
    Jos, mai jos ca se lasara,
    Jos, mai jos, pe prundul marii
    Luara apsoara-n gurisoara,
    Pietricele-n degitele.
    Si-mi saltara de-mi zburara,
    Sus, mai sus ca se-naltara
    Pe zabrele de fereastra,
    Si-mi cantara-ngrangonara,
    Cu apsoara-nraurara,
    Boieri mari ca-mi desteptara.

    (cules de: Gr. Tocilescu) si preluat de pe grupul "Semne Cusute in actiune". Craciun Fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. minunat Florina draga! IMi place mult ca te pasioneaza folclorul romanesc autentic. Am observat si pe pagina ta FB ce cusaturi frumoase ai adunat si ce casute originale ai fotografiat. Fara folclor si traditii, orice popor isi perde autoritatea si garantia ca a existat, ca are un trecut.
      An Nou fericit, Florina draga! Sanatate, fericire si mult noroc in orice intreprinzi! La multi an! <3

      Ștergere
  2. Si Ralu a mea a patit ceva asemanator... vreo doua zile a fost destul de rau (si la un pas sa mearga la spital) dar din fericire a treia si-a revenit si la timp cand au ajuns ai mei sa se pregateasca de Craciun :).
    Ma bucur tare mult ca sunteti cu totii bine!! Ce frumos ati petrecut in Ajun <3. Si ce frumos ati decorat casuta !!! Minunat!
    La noi e un vant rece (la amiaza erau vreo 2 grade dar inghetase tot ce nu sa topit in ultimele 2-3 zile mai calduroase). E incredibil de liniste (mai putin cand se mai trezeste careva sa arunce cu pocnitori sau petarde... si sa vezi atunci ce se alarmeaza Kouki si ii cearta :P).
    Kouki a primit hainuta rosie de Craciunel (si ii sta asa de bine :P) si si-a plimbat-o azi pe afara(partea buna cu inghetul e ca nu a mai venit plin de noroi pe labute si burtica acasa... - dar si noi asteptam zapada sa vina din nou... ca sa putem zburda fara griji ;)).
    Acum vreo 2 zile am gasit o castana in zapada :D. Cazuse atunci din copac ;)). M-am bucurat mult de acest cadou. Si azi de dimi am luat o crenguta mica mica de bradut argintiu. Ieri noapte era ditamai creanga dar mia fost frica sa o iau sa nu zica lumea ca am rupt-o eu... (iti dai seama ce fata de delicvent am... hahaha) desi era clar ca ori a rupt-o cineva inalt, ori a cazut de la zapada... asa ca avem si un mini bradut in casa.
    Acum asteptam plimbarea de seara. Va trimitem si noi pupici cu drag!!!
    Rux si Kouki ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. of, da... si asta nu a fost toata povestea. Ieri - sambata, Raluca s-a dus din nou la Urgente, pentru ca i-au aparut pe spate basicute... ne-am speriat sa nu fie pojarel sau ceva asemanator. Este o usoara alergie la antibioticul pe care l-a primit, tja! Acum a primit si un unguent. Mereu surprize neplacute atunci cand toti medicii au concediu! Dar gata, a trecut si asta. Acum ne pregatim pentru revelion, cu bucurie si speranta intr-un an mai bun, mai plin de realizari, cu sanatate si noroc! Draga Rux, iti doresc sa petreci o noapte magica, sa pasesti cu dreptul in Anul Nou si sa ne recitim cu aceeasi bucurie si in 2019. Numai bine! pupici si pentru Kouki! <3

      Ștergere
  3. A-haaa! :) Aici, langa bradul cel frumos decorat, langa blanite, se mai vede cineva! O fi Craciunita! <3
    O atmosfera minunata ai descris, chiar daca totul "verde-verde" de Craciun nu e tocmai un vis pentru mine :) Si la noi a plouat, si tare-a mai batut vantul. Ieri a plouat cam toata ziua, apoi a cazut ceva, asa, ca zaharul tos, pe jos s-a format o crusta de gheaţă ondulata (ca si cum picaturile de ploaie au inghetat asa rotunde cum au aterizat pe asfalt) :) si, in general, e frig si cenusiu.
    Ce draguti sunt blanosii! :) Pe Leo il vad manifestandu-si curiozitatea la cadouri, dar pe Chico nu (dar de vazut il vad in poze inclusiv in raft!) :)
    Craciun fericit, Carmen draga! Distractie frumoasa in continuare!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astazi ploua... si sunt 4 grade plus. Nici urma de zapada! Probabil ca nametii vor veni in martie... ca in anii precedenti. Sezoanele sunt decalate, sunt alandala. Noi insa... ne bucuram, indiferent cum este vremea.
      Chico il imita pe Leo in toate - exact cum fac fratii mai mici - il idolizeaza pe Leo. Si totodata stie ca este dragalas si iubit de toata lumea si profita de noi toti, inclusiv de Leo, care ii accepta toate mofturile ☺☺☺ Sunt adorabili cei doi.
      Leo este curios tare tare. Daca uit poseta deschisa, isi baga nasul si cauta si scoate tot ce gaseste pe acolo ☺ cel mai mult ii place sa se joace cu pachetul de servetele-batista. Nu stiu de ce ☺☺☺
      Craciunul a trecut, l-am serbat minunat, ne-am simtt excelent. Acum ne odihnim, sa putem face fata petrecerii de Anul Nou ☺ Vom serba din nou aici la noi, cu prietenii Moni, Marius si Molly ;-) Leo este viteaz, nu ii este frica de focurile de artificii si de pocnitori, sunt curioasa cum va reactiona MOlly.
      Te pup Diana draga. Pupici si imbratisari si pentru Mama si Diana. Ganduri bune si urari de bine pentru noul an. La multi ani! <3

      Ștergere
  4. Superbe mozaicuri! Multumesc, draga Carmen!
    Multa lumina aduc! Sarbatoare minunata de Craciun, alaturi de cei dragi!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Suzana draga!
      An Nou fericit draga mea. La multi ani!

      Ștergere
  5. Ce atmosferă frumoasă la voi, aşa să fiţi mereu: bucuroşi şi să vă fie casa plină de hohote de râs!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim mult, Potecuta!
      Lumea ar fi mai frumoasa daca toti am zambi!
      Numai bine! An Nou fericit, Potecuta! La multi ani!

      Ștergere