vineri, 16 noiembrie 2018

Thank you for the music - Provocare muzicala

Ieri a fost aniversarea zilei de nastere a Friedei si de aceea m-am gândit ca astazi, la Friendship Friday sa readuc în primplan câteva videoclipuri cu ABBA.
Toata lumea asteapta cu nerabdare sa fie lansat discul Abba-Comeback, promis sa apara la sfârsitul anului. Se stie ca cei patru ABBA înregistreaza în studio noi si vechi melodii, si primele fotografii au aparut deja pe Instagram si FB. Au chiar fost facute cunoscut si titlurile a doua noi melodii: I Still Have Faith In You & Don't Shut Me Down. ♥
Eu sunt mare fan al formatiei si sunt extrem de curioasa ce surprize au pregatit pentru turneul holograma "Abbatare", care va debuta la începutul anului 2019?!?


În fiecare vineri  Friendship Friday  Create With Joy  Un weekend minunat tuturor!

20 de comentarii:

  1. Si uite-ma cu pielea gainii, la caldura (ca azi am dat drumul la centrala - pe la 7 seara erau 4 grade, dar parea mai frig) ascultand Th Name of the Game si privind zapada.
    Cand vine vorba despre ABBA ... (a inceput Mamma Mia <3) parca as calatori in timp - ca si cand as fi intr-un lift si m-as plimba printre varste. Ale mele. Indiferent de etaj ABBA sunt si ei acolo. :) Fara varsta.
    Pe a treia piesa am descoperit-o ceva mai recent (chiar trebuie sa deschid laptopul vechi - acolo imi stransesem tot ce gasisem de la ei mp3 ca sa ascult cand lucrez).
    Sa stii ca le-am vazut pe toate (filmuletele) dar mi-e ca fac un roman aici daca scriu despre toate. mai spun doar ca Slipping through my Fingers este una dintre piesele pe care o cant de foarte multe ori involuntar in ultima perioada in minte :P.
    Pupici cu draaaag!!

    ps: si eu sunt curioasa - am fugit sa vad ce a aparut pe fb si insta :O.
    <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate ca o sa razi de mine, insa iti spun ca asa cum aratau fetele in acel videoclip "Slipping Through My Fingers" (1981) este pentru mine idealul de frumusete feminina. Am fost îndragostita ca pustoaica de ABBA atunci, si asa am ramas pana în ziua de azi! Pacat ca videoclipurile au calitate atat de slaba, dar asta era tehnica de atunci. Oricum, Frida si Agnetha erau frumoase natural! se machiau ele e drept, dar nu aveau operatii estetice sau tratamente cu Botox!
      Te pup si eu si iti doresc un weekend minunat!

      Ștergere
  2. Buna si-n noapte! Iar m-am opintit sa ma-nscriu. ȘD M-am adunat sa spun cateva cuvinte la pastorala pe care o ascult orbeste ȘD de cateva zile.
    Multumesc!
    Multumesc , mai ales pentru muzica postata de tine.

    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nima draga, este important sa introduci corect linkul in tabel, pentru ca cei care vor sa viziteze articolul pe care tu l-ai inscris, sa si ajunga la articolul tau. Daca pui link spre blog, peste cateva zile nimeni nu va mai sti ce melodia ai propus tu la rubrica de azi, pentru ca intre timp tu ai publicat alte articole. La fel si la MfC, sunt colegi bloggeri care fac vizitele o zi sau doua dupa ziua de miercuri si nu gaseste nimeni ce postare ai inscris tu la rubrica respectiva. Sper ca m-am facut inteleasa, daca nu, te rog intreaba-ma. Acum te-am inscris eu cu linkul corect. Inscrierea pe care ai facut-o tu, am sters-o.
      Si acum sa revin la melodia propusa de tine. Este superba... am ascultat-o aseara si asa, am plutit spre lumea viselor. O minunata piesa.
      Un weekend minunat iti doresc >:D<

      Ștergere
    2. Multumesc! Recunosc ca si-acum incurc borcanele :D prin virtual. Nu am avut ajutor si am tot facut incercari. Si la blog...am mailul blocat iar parola e-n ceata. Norocul meu este ca este salvat in bara de sus al leptopului. Daca-l dezactivez... portita se-nchide. Multumesc! ...probabil fac aceeasi greseala si la "12 cuvinte".

      Ștergere
    3. da, asa este, nici la "12 cuvinte" nu mai gaseste postarea ta decat cineva care are rabdare si cauta sau cine te citeste in mod constant si deci vine la tine fara sa urmeze linkul.
      Spre exemplu, linkul corect spre postarea mea de astazi este:
      http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2018/11/thank-you-for-music-provocare-muzicala.html
      Linkul general al blogului este:
      https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/
      Tu folosesti peste tot doar linkul general al blogului tau si nu linkul cate ne ajuta sa ajungem la articolul legat de rubrica la care participi.

      Cat priveste adresa email... of, se intampla. Exista multe metode de a schimba parola uitata cu una noua, dar nu pot sa iti explic exact nici eu. Sunt tutoriale si daca urmezi fiecare pas, vei reusi - sper ca sunt si pe româneste.
      Sper din suflet sa-ti recapeti parola si nu care cumva sa pierzi "cheia" spre minunatul tau blog!

      Ștergere
  3. Thank you for the music! :)
    Mi-a facut mare placere sa reascult unele dintre melodiile formatiei Abba - mai mult sau mai putin, m-au insotit in adolescenta membrii acestei formatii. :) Nu mai stiu nimic despre ei, de ani buni.
    Weekend minunat iti doresc, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    P.S. Ultimul video din seria aceasta mi-a placut foarte-foarte mult! A fost si amuzant! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. muzica formatiei Abba este legata de multe intamplari deosebite din viata mea- spre exemplu, in clasa a 12-a la ora de sport, aveam proba de gimnastica artistica la sol si nota era foarte importanta pentru media de sfarsit de an. Întamplator, profesoara de sport de la Liceul Gheorghe Lazar din Sibiu, pe atunci doamna Marcela Dusleag, era si colega mea din echipa de volei (jucam in divizia B la CS Steaua Rosie); fiecare fata din clasa a pregatit un exercitiu pe muzica, ce cuprindea cateva figuri obligatorii- spagat, podul din picioare, roata, sarituri, piruete... na, o imitam si noi pe Nadia. Dar totodata, in ziua examenului, ne codeam, niciuna nu vroia sa fie ea prima. Asa ca profesoara a zis: hai Carmen, tu esti sportiva, sparge gheata. Pentru mine, incalzirea pe care am facut-o 10 minute, nu a fost suficienta... Melodia pe care o alesesem pentru exercitiul meu a fosu "Our last summer" - Abba si... pe când textul a ajuns la "you talked of politics, philosophy and) I smiled like Mona Lisa" eu ameam in plan sa fac spagatul si... o pocntura ca si cand se rupe un lemn a marcat faptul ca mi s-a rupt un muschi (biceps femoris) si... în loc sa zâmbesc ca Mona Lisa, am picat jos, alba de durere. S-au adunat toti in jurul meu, profesoara l-a strigat in ajutor si pe profesorul de sport - domnul Lucian Ciovica. Cei doi profesori m-au dus la spital si in trimestrul acela, proba de gimnastica la sol a fost anulata ☺ Am stat 3 saptamani în pat si am luat impotriva durerilor algocalmin - fiole. Era si perioada tezelor - m-a dus tata cu masina doar sa scriu tezele si apoi iar in pat. Tot atunci era si Campionantul national la volei si antrenorul - domnul Gheorghita, Dumnezeu sa-l odihneasca, a certat-o rau de tot pe Marcela "ai scos-o din competitie, am pierdut-o! puteai sa-i dai nota asa, fara proba!" vai vai ce furios a fost! A durat mult pana cand musculatura s-a refacut si a redevenit elastica si... de atunci, cand se schimba vremea, ma doare exact locul acela unde a fost rupt muschiul! Si atunci, cant in gand "Our last summer" ☺☺☺
      Hahaha - parca a fost anul trecut, asa de bine imi amintesc fiecare detaliu!

      Ultmul videoclip, asa-i ca.i simpatic?! acum l-am descoperit si eu. Este umor scandinav, mai putin gustat de europenii centrali, dar scenariul gasesc ca este excelent! Au folosit si aici filme vechi si noi si le-au suprapus cu acest simpatic videoclip. Ma gandesc ca asa ceva va fi megaspectacolul holograma cu care Abba va face turneul mondial 2019.
      Un weekend minunat iti doresc si eu tie, Diana draga. Pupici si îmbratisari, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
    2. Oooo! Ce amintire... dureroasa! "Our last summer" pare ca a fost... soundtrack pentru filmul "Ora de sport". Sigur nu e de râs dar acum, asa cum povestesti, nu pot sa nu zambesc. :)
      O ruptura de muschi nu se uita, e o amintire dureroasa - nici vremea :) nu te lasa sa o uiti - dar aduce in prim plan amintirea unor oameni dragi, aduce momente frumoase care au avut loc in acea perioada si pe care - as zice implicit - nu prea ai cum sa le uiti. :)
      *
      Si noi am avut, prin clasa a noua, cred, "gimnastica artistica". M-am dat peste cap de-am ametit, si-am topait ca o barza schioapa! Sora mea le avea cu fel si fel de invarteli, poduri si alte cele - eu... eram ca un baston dansator! Am luat noua atunci, dar nu pentru prestatie, ci pentru ca eram in echipa de atletism a liceului. :) Mai apoi, pentru ca-mi scrantisem o glezna cu o seara inainte de "Crosul Brasovului", profa s-a suparat pe mine pentru ca nu am participat si din note de sapte nu m-a mai scos. Ea credea ca-mi pasa, dar nu ma interesa.
      Multumesc, Carmen draga!
      Seara frumoasa in continuare! Pupici cu drag! Si pentru botic! <3

      Ștergere
    3. nu, durerea nu mi-o mai amintesc, culmea! dar totate celalalte mici amanunte le revad ca real.
      Esti tare simpatica ☺☺☺ "baston dansator" ☺☺☺ Dar sa stii ca exista im multe familii - chiar si la fetele mele. Raluca a fost mereu elastica, putea si la 18 ani, din cumpana, sa isi ridice piciorul pana la cap! Facea podul din picioare si roata perfect! Adela, cu toate ca era mai supla, avea piciorele lungi si zvelte... era ca un bat! La dans avea gratie, insa la gimnastica nu ii reusea nicio figura! ☺☺☺
      Apropo de Crosul orasului - Pe vremea când deja lucram (eram maritata de vre-o 4 ani), eram "responsabila cu sportul si dansul pe întreprindere" si am mobilizat eu cateva tinere sa vina duminica, sa participe la crosul orasului. Dar ce crezi?! Ma prezint la locul intalnirii si nu vine niciuna! Erau inscrise toate fabricile mari din oras si era in joc onoarea fabricii (la care am lucrat 17 ani, pana în anul 2000 cand m-am mutat in Augsburg). Eram imbracata cu jeans, camasa, geaca, nici pantofi de sport nu aveam, dar... Am asteptat pâna în ultimul moment si m-am inscris la start, am zis ca macar sa particip. Mi-am aruncat geaca intr-un tufis si am alergat ce sa fac?! Spre mirarea mea, am obtinut locul doi (am urat mereu probele de rezistenta; eram buna la sprint - alergarile lungi le uram!)
      A doua zi, la serviciu, am povestit "presedinteu utc" patania si... ea ce-mi zice?! "of! nu puteai sa alergi si tu mai repede, sa avem locul întâi?!" iete, na!!!
      Te pup Diana draga. O duminica minunata!
      PS: la noi e soare - cu dinti, dar e soare. Azi noapte au fost -4 grade. Daca ar fi precipitatii, ar ninge si la noi cu siguranta, insa la noi e seceta mare! Apropo seceta - Pretul benzinii a crescut enorm - de la 1,45€ la 1,8€ din cauza ca navele cargou nu mai pot circula, nivelul fluviilor si râurilor a scazut enorm. De aceea vapoarele circula eventual, doar cu un sfert de incarcatura.

      Ștergere
  4. Ce frumos!Si mie imi place ABBA. N-am stiut ca inregistreaza piese... Ce tare! Cred ca erau mult mai preocupate sa fie perfecte pe scenea(facand ceea ce iubesc) decat de botox si operatii estetice. Si mie imi place cum arata in videoclipurile lor, sunt asa finute. Eu am ales un cantec al unei frantuzoaice, nu foarte cunoscute, am descoperit o recent. Imi place si piesa si videoclipul. Sper sa iti placa si tie, Carmen! :) Weekend minunat! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marion Grébert - interesant titlul, nici eu nu am mai auzit numele acestei interprete. Are o voce cristalina si duiosa. Mi-a placut mult balada pe care ai propus-o astazi, multumim!
      Abba este si va ramane una din formatiile de foarte mare importanta in istoria muzicii pop. Cine nu iubeste muzica formatiei Abba, nu iubeste muzica pop.
      Fetele din Abba da, ai dreptate, tare finute.
      Abia astept sa oficieze munca pe care o fac cei 4 Abba in studiouri de la inceputul anului.
      Un weekend minunat iti doresc, Florina draga. pupici

      Ștergere
  5. https://youtu.be/5GlNtYDfhsw
    Aliosa ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a venit iarna pe la voi? deja? Si aici în Bavaria vremea s-a racit puternic, saptamâna ce vine se pare ca în fiecare noapte va fi prezent înghetul, sunt pronosticate doar -1 pâna la -4 grade. Peste zi insa temperaturile vor trece in zona pozitiva a gradelor. Ca va veni ninsoare sau nu... asteptam :-) Este sfârsit de noiembrie, în 5 saptamâni vom serba Craiunul.
      Multumesc pentru propunerea muzicala pe care ai facut-o. Weekend placut Aloisa.

      Ștergere
  6. Reascult cu incantare melodiile formatiei ABBA consacrate international prin câștigarea concursului Eurovision cu piesa “Waterloo”, în 1974.
    Trupa suedeză ABBA a fost în repetate rânduri pe prima poziție în topurile din întreaga lume, între 1974 și 1982, anul în care formația s-a destrămat.
    Ultimile doua videoclipuri pentru mine sunt la prima vizionare...ce mult ne-au indulcit anii adolescentii!...intruneau un amalgam compus din naturalete, muzica de calitate, antren...Nu am stiut de surpriza revenirii lor...
    O seara linistita si o duminica plina de clipe minunate, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina draga, ce melodie frumoasa ai ales! eu o iubesc pe Agnetha si admir faptul ca amândoua ladys din Abba, s-au decis sa întâmpine batrânetea cu naturalete. Clar diferenta între cum arata Agnetha în videoclipurile de mai sus si cel propus de tine, este mare, dar cât poate sa fie de frumoasa si la 63 de ani! Chiar daca sotul ei nr.2 a fost chirurg estetic, Agnetha nu si-a facut operatii. Este superba! si ea si Frieda!
      Penultimul videoclip este minunat :-) imi reaminteste moda anilor `70 pe pistele de schi :-) asa am invatat eu sa schiez, fara casca, fara clapari, fara costume Schicki-Micki, fara telecabine incalzite... La Paltinis, urcam pana la pilonul IV cu schiurile in spate si de acolo porneam pana la baza pârtiei. Mai târziu, cand am fost sigura pe picioare, am urcat cu telescaunul pe Oncesti; in poiana exista si un teleschi - exact ca cel din videoclip. Mi s-a intamplat si mie de multe ori, ca in videoclip sa pierd startul ca Frieda :-)
      Ultimul videoclip l-am descoperit si eu doar vineri, cand pregateam articolul, cu toate ca a fost produs in 2014 ☺
      Te îmbratisez si iti doresc o duminica minunata!
      PS: noi ieri am zugravit bucataria si astazi rearanjam si dichisim totul... Timpul e limitat atunci cand ai contract de munca de 40 ore pe saptamana!

      Ștergere
  7. Geniala muzica ! Merci, draga Carmen ! Ciquitita îmi readuce în suflet vremea adolescentei si o iubire cu...lacrimi ! :)
    https://www.bing.com/videos/search?q=chiquitita+abba&view=detail&mid=535B120290976842F294535B120290976842F294&FORM=VIRE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur sa constat ca cei carora le a placut Abba, gasesc muzica lor geniala, chiar si dupa mai mult de 3 decenii.
      iubirile din adolescenta raman dulci amintiri, chiar daca la vremea lor, au produs lacrimi amare 😏
      Chiquitita este o dulce-dulce melodie.
      Multumesc pentru participare, Josif draga, o saptamana placuta in continuare!

      Ștergere
  8. Abba rămâne Abba! Unici, inegalabili, sublimi! O muzică care merge la suflet, chiar și după atâția ani. O încântare să îi reascultăm
    Sărut mâna, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, muzica grupului Abba este un balsam pentru suflet. A fost iubita in anii aparitiei, este iubita si acum, dupa 40 de ani. transmite mereu emotii placute.
      O saptamana placuta in continuare, Alex draga. Numai bine!

      Ștergere