duminică, 28 octombrie 2018

Prima zapada 2018


Ieri era înca toamna-vara... astazi de dimineata, când am deschis rulourile nu mi-a venit sa cred! Tja, la noi a nins! În loc sa cioplim bostani pentru Halloween, pregatim saniuta pentru o tura pe deal ☺
Anul asta nimic nu mai e "normal"! Vara a început în luna martie si a durat pâna la mijlocul lui octombrie. A urmat o saptamâna minunata de toamna si acum... nici n-am pasit înca în noiembrie si a venit iarna!
Lui Leo însa, nici ca-i pasa! ☺

15 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. 😊🤣😂 daca ai haine si incaltaminte adecvate, nu e niciodata brrre 😜
      e drept ca Doamna Iarna ne-a surprins total, nu o asteptam asa devreme ❄️

      Ștergere
  2. Ce fain e "iepurila"!!!! <3 M-am amuzat din tot sufletul vazandu-l ravasind stratul de zapada! E mortal! Te chema la joaca si tu.. :)
    Am invatat multe de la animalute - intre altele, sa iau fenomenele naturii asa cum vin! (Miki e tare "suparata" cand ploua, iese din casa fara tragere de inima, dar daca e loc de joaca uita ca o ploua, uita ca nu-i place prin balti!).
    Noi am avut parte de anotimpuri ceva mai bine delimitate, pentru ca a si plouat in primavara (destul de des), ba a plouat si in lunile de vara; si-am avut si zile friguroase - de primavara, toamna - si vara n-a fost torida chiar zi de zi.

    Cam asa era miercuri, in Poiana - eu nu am vazut pe viu, pentru ca am refuzat invitatia unor amici pentru a avansa cu "neterminatele". Eee... Vor mai fi ocazii de zapada - sper! :)
    Acum e tare cald aici! Soarele zambeste cald, vantul abia adie (dar mai trage si o goana, din cand in cand). Vantul din zilele trecute a scuturat toate frunzele galbene din tei (mai sunt, insa, multe verzi).
    Plantutele voastre nu au avut de suferit? Stiu ca ai si un lamai in curte...
    Acolo unde s-a dus prima data Leo sunt trandafiri infloriti?!

    Te imbratisez cu drag, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    P.S. O sa vina si randul lui Cico sa faca ture prin gradina! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astazi au fost copiii aici - Raluca cu Chico (am gresit eu numele cât ti l-am prezentat, m-au corectat azi fetele, cica il cheama Chico, nu Cico ☺), Adela cu prietenul si ne-am distrat la cioplit bostani (ca de luni nu mai avem vreme, aca lucram toate pana la ora 17!). Mai întâi ne-am amuzat jucându-ne cu cei doi patrupezi, apoi am taiat bóstanii si i-am curatat de seminte si am facut o pauza. Am comandat o party-pizza si am mancat toti pâna când ne-a venit greu sa ne reluam lucrul la cioplit bostani. Dar mai cu glume, mai cu râsete, am terminat 3 bostani uriasi apoi a inceput sedinta foto! ☺☺☺ asta a fost cea mai amuzanta parte a serii ☺☺☺ Chico si Leo au fost deliciosi, am facut niste poze MORTALE! <3 o sa postez cateva - la profilul meu Whatsapp deja am pus fotografia cu cei doi catelusi intre bostanii de Halloween.
      Afara e rece si ploua pe serii, zapada inca nu s-a topit, a ramas peste tot pe zona verde. Maine vremea va ramane tot asa, dar de miercuri se va incalzi iar.
      Toate plantele noastre de terasa - lamaiul, oleandrii, dafinul, maslinul - sunt plante care rezista pana la -5 grade, o zi, doua. IN plus, stau fetite langa peretii casei, nu i-a luat racoarea din toate partile, sigur nu vor avea de suferit. Oricum, saptamana aceasta aveam de gand sa le trecemm la demisol, la iernat :-) Pestisorii aurii, a fost Helmut inspirat si sambata i-a transportat in acvariu, la resedinta de iarna.
      Te pup draga mea. Imbratisari si ganduri bune, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  3. Waw! ...Ieri a fost destul de cald. Astazi, dupa ce ca la 03:40, ne-a infrigurat un cutremur de 5,8 .....iar avem cald.

    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, mi-a zis mama... Asta-i viata, plina de surprize! în fiecare zi cate una... Doamne ajuta sa fim feriti de catastrofe!
      Te pup. Noapte buna!

      Ștergere
  4. Desi miercuri s-a pus un vant rece de era sa ma ia pe sus (nu de rece, de puternic ce era) si apoi joi si vineri am cam dardait - a nins la munte, de ieri avem iar peste 20 de grade (azi pe la 4 era 23).
    Abia astept sa vad cum se va intelege Kouki cu zapada. Do o adora <3.
    Pupici cu drag
    ps: azi noapte m-am trezit tare "placut" pe la 3:38... motiv pentru care am adormit iar cu greu pe la 5... :))) asa ca acum sunt cam kaput.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. orice catel, daca il iei cu binisorul si te joci cu el, ii place orice fel de vreme. Fiica mea are de 2 zile un catelus, Chico - un Yorkshire Terrier in culoarea nesscafe-ului, o dulceata. Familia de unde l-a luat, nu l-au scos afara si catelu are deja 5 luni! Noi l-am scos in fiecare zi un pic, cate un sfert de ora de trei ori pe zi, chair si azi, pe zapada. I-a placut tare mult! Mai ales ca l-a insotit pe Leo si ii place mult in compania lui ☺ E clar ca acest mini-catelus, nu poate sa alerge si sa mearga ore in sir, asa ca foxterrierii, dar mi se pare absurd sa nu scoti catelul deloc din casa afara!
      Abia astept sa ne mai povestesti de Kouki.
      Pupici si un somn lin, la noapte! un strat bun in noua saptamana! <3

      Ștergere
  5. Nu-mi vine sa cred ca vad iar zapada!
    Iarna nu e chiar anotimpul meu preferat!

    O saptamana usoara, draga Carmen! Si poate se topeste repede!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie imi plac toate anotimpurile, dar... parca prea brusc am trecut de la 28 grade la zero grade 😬
      Zapada aceasta neasteptata, a trecut dupa 24 de ore. Acum domneste intr adevar toamna peste Bavaria.
      te pup, o zi minunata sa ai, Suzana draga

      Ștergere
  6. Da, e atat de bine sa mai vina iarna, eu si fiul meu ne bucuram de ea si consideram zapada o binecuvantare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o da, si eu abia astept sa vina iarna cu zapada pufoasa, sa facem din nou oameni de zapada, sa ne bulgarim si sa ne dam cu saniuta. Dar cel mai mult astept vacanta de schi. Un an de asteptare e vreme lunga 😊 Acum insa, dupa calendarul nostru, e vremea toamnei sa ne incante 😉

      Ștergere
  7. Deja? Brrr. Adevărul e că şi aici a fost numai un pas mic până la ninsoare. A nins la Răşinari deci... dar se pare că am scăpat, acum se anunţă 25 de grade. Eu o aştept. Dar parcă ar fi fost prea devreme, totuşi.
    Delicios filmuleţ! Mi-au făcut poftă :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multa vreme am crezut ca nu mai pleaca vara. Anul acesta frunzele copacilor si au schimbat culoarea din cauza secetei, inca din august. La inceputul lui octombrie, cand diminetile au inceput sa fie reci si frunzele au cazut la pamant, pe asfalt s a asternut un praf galben-aramiu... frunzele s-au spart! asa uscate erau! asa ceva nu am mai vazut niciodata pana acum. Parca ar fi trecut o coloana de elefanti peste covorul de frunze...
      Zapada ne a surprins bine de tot, diferenta de temperatura cu ziua precedenta a fost de aprox. 20 de grade! Dar de! te pui cu vremea?! 😜
      Savuram insa fiecare zi, asa cum ne e data. 😏

      Ștergere
  8. Buna seara, tocmai am revenit acasa in Bucuresti dupa cateva zile petrecute in Bucovina, daca la dumneavoastra a sosit prima zapada, la Frasin-Gura Humorului, Suceava dar chiar si la Gheorghieni :(polul frigului de la noi) erau chiar si 22 grade la orele 16:00. Parca totusi nu este normal sa avem parte de aceasta vreme si temperaturi la aceasta data. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere