sâmbătă, 27 octombrie 2018

Nu am uitat

Astazi e sâmbata si ieri ar fi trebuit sa activez tabelul de înscriere la rubrica de vineri "Provocare muzicala". Îmi cer scuze, întârzierea a fost provocata de o pana de internet. Gara din orasul nostru este în renovare-modernizare de câtiva ani - planul este ca întreaga circulatie sa fie deviata în subteran, pe 3 nivele (etajul 1 subteran autoturisme private, etajul 2 subteran autobuze si etajul 3 tramvaie - la noi toate liniile principale de transport in comun duc la... nu la Roma, ci la gara ☺), la nivelul solului vor ramâne doar trenurile si în rest, întreaga zona va fi zona pietonala. Planul e maret, finalizarea se tot amana, initial termenul de inaugurare a fost fixat pentru 2019. Hmmm, peste 10 saptamâni pasim în 2019 si la gara este înca santier. Actualul termen de predare la cheie a noii gari este vara 2022!!!! Si ieri dimineata, mesterii faurari au gaurit un cablu de fire optice si un sfert de oras a ramas fara legaturi internet, TV si telefon. Bineînteles telefoanele mobile au functionat, nu am fost chiar rupti de lume, însa vineri seara fara televizor si internet, va puteti imagina?! În multe case, vineri seara a fost o seara trista (din fericire, noi avem înca antena parabolica montata pe casa). Am fost informati prin intermediul massmedia (la care însa noi, cei rupti de internet însa nu am mai avut acces, dar am fost anuntati de rude si cunostinte care au citit anuntul) însa situatia a ramas aceeasi.
Pe telefonul mobil pot sa vizitez bloguri si sa fac comentarii, însa inconfortabil. Mie îmi trebuie laptopul cu monitor larg si tastatura cu litere cat buricul degetului... Aceasta fiind situatia, iata-ma astazi cu tabelul si sper ca participantii imi vor acorda întelegere ;-)
Videoclipul pe care îl propun astazi "Nobody Wants a Broken Toy" este un cântecel din coloana sonora a filmului de desen animat Doc McStuffins (sezonul 1/episodul "Arcade Escapade"). Melodia este interpretata de Gaby - o girafa bolnava, și textul descrie tristetea unei jucarii stricate pe care orice copil ocoleste sa o aleaga. Doc McStuffins este doctorul care repara jucariile, o fetita de 6 ani, cu o mutrita simpatica, un personaj care a cucerit întreaga generatie actuala de copii. Premiera serialului a avut loc în 2012. Înduiosatoarea voce care interpreteaza melodia apartine actritei Lacey Chabert.

Va doresc un weekend minunat! Friendship Friday Create With Joy

10 comentarii:

  1. Cantecel dragalas! Ma bucur sa stiu ca exista "doctorul de jucarii". :)
    Cu ani in urma am vazut "Toy Story"; erau si acolo jucarii supararte ca sunt abandonate si ma intrista, cumva, ideea dar - ce fericire! :) - finalul este unul fericit! :)
    *
    Cred ca nu exista cineva care sa viziteze constat blogul tau si sa creada ca ai uitat - primul meu gand a fost ca ai distractii in real de trait, la defectiune tehnica nu m-as fi gandit. Tare neplacut! E bine, totusi, ca se rezolva in cateva ore/o zi...

    Uuu! Circulatie subterana! De cand aproape ca au descentrat un bloc in Bucuresti (acum cativa ani), sapand pentru o noua magistrala de metrou, ma cam ingrozeste ideea subteranelor (cel putin in Ro).

    Iti doresc sa ai un weekend minunat, Carmen draga! Si fara surprize neplacute.
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, un doctor de jucarii este la fel de imortant ca si magazinul de jucarii :-) Ideea mea pentru acest articol a fost sa amintesc celor care mai au jucarii puse in cutii si nu le mai folosesc, sa incerce sa le redea o infatisare placuta si sa le pregateasca pentru marea actiune ce se va demara la începutul lunii decembrie. Sunt atâtia copii în lume care nu au acces deloc la jucarii. In Europa majoritatea copiilor au mult prea multe jucarii... Discrepante au existat din totdeauna, nu vom putea noi schimba Lumea si stiu ca se spune "cu o floare nu se face primavara" însa, cu mai multe flori, înfrumusetam Lumea. Câteva jucarii adunate si trimise, pot aduce zâmbetul pe fata unor copii mai oropsiti de soarta.
      Gara, daaaaa, va fi ultra moderna, planul arata fabulos si costa fabulos! Se zice ca normele de securitate impuse in Germania - atat pentru autostrazi, poduri, subterane si cladiri, sunt cele mai ridicate din Europa. Speram ca nu vor fi probleme. Oricum, "blocuri cu bulina" cum are Bucurestiul, nu are nicio tara civilizata din lume! Orice tara care-si respecta cetatenii, darâma cladirile ce reprezinta un pericol public! Inca un cutremur ca cel de azinoapte si Bucurestiul nu vreau sa ma gândesc cum va arata!
      Metrou nu avem în Augsburg, dar avem o retea rapida de tramvaie supersilentioase. Sunt doar 6 linii, care însa te aduc din cel mai indepartat punct al orasului în cateva minute la gara centrala. De fapt, centrul orasului este GARA. Toate liniile de autobuz duc spre gara. Sistemul este foarte bine gândit. Si pe viitor, daca in loc de strazi cu circulatie haotica cum este momentan in zona garii, vom avea parc cu banci si copaci, terase, cafenele si magazine, atunci cred ca toti localnicii se vom bucura.
      Te pup Diana draga. Ganduri bune si îmbratisari, de la trio pentru trio <3 O duminica placuta!

      Ștergere
    2. Ideea donarii jucariilor pe care copiii nu le mai folosesc este una buna - au loc astfel de actiuni si pe aici. Mai e si acel "joc" numit "Cutia de pantofi", in care cine doreste pune lucrusoare pentru copii, obiecte de igiena si alte maruntisuri care incap intr-o cutie de pantofi (sunt livrate pe categorii de varsta). Sper sa mai fie si anul acesta.
      Dintre jucariile pe care le aveam in copilarie cred ca nu mai am vreuna - exceptand papusile mai mari. Am tot daruit. Cele mai multe le-am daruit unor verisori, altele, de-a lungul timpului, copiilor care treceau pe la mine si se indragosteau de vreuna. :)
      Am si pluşuri, dar parca nu-mi vine sa ma despart de ele, desi sunt "ascunse" intr-o vitrina pe ale carei geamuri am lipit folie autocolanta, sa nu se vada ce e inauntru.

      E complicat sa darame blocurile care sunt subrede pentru ca oamenii (sunt nu tocmai bogati cei care locuiesc in ele) nu au unde sa locuiasca pana se reconstruieste blocul. Un termen rezonabil ar fi ok - unii ar mai sta, poate, pe la rude - dar aici... pana se construieste ceva n-ar mai avea oamenii nevoie de locuinta la bloc! :( Sa nu mai zic de fatptul ca nu sunt bani la buget!!! Si oamenii sigur nu au bani pentru o locuinta noua.
      Oh! Si mai fac si alte tampenii dobitocii care-si deschid magazine la parterurile comerciale ale unor blocuri: darama pereti, reconfigureaza spatiul etc. Ei zic ca nu se baga la structura de rezistenta - dar cine crezi ca-i verifica?! Dar chiar si asa, blocurile nu mai sunt noi si toate vibratiile de la sculele care darama ziduri nu fac bine structurii; plus zeci de gauri pentru tevi de gaz, fire telefon, internet etc! Plafoanele sunt ciuruite!

      In Bv e o sistematizare destul de buna - sunt fantastic de multe sensuri giratorii (si giratii) dar e mai decongestionat traficul.
      Ii manca-n fund sa faca un tunel printr-un deal - o lucrare fantastic de mare! Sper sa nu se apuce de asa ceva! Specialistii in materie le-au tot spus ca nu-i fiabila o astfel de lucrare! Au vrut ei sa faca tunel prin muntele Tampa! :))) Nu-s in stare sa repare un pod, de cinci ani! si vor tunel prin munte!

      Gata, ca iar m-am luat cu vorba! :)
      Pupici cu drag!
      Multumesc, la fel, Carmen draga! <3

      Ștergere
    3. da Diana draga, inteleg perfect, insa la urmatorul cutremur mai mare de 7, blocurile se vor darâma si vor ingrapa in ele pe toti locatarii! si pe cei ce trec intâmplator pe strada! Mie mi se pare inconstienta crasa! Sarac de doua ori - si la punga si la minte!
      Pai daca ardea blocul din temelie, ce faceau oamenii aceia?! cu siguranta gaseau cumva o solutie - habar nu avem ce creativi suntem pana nu ne trezim intr-o situatie limita!Sa fie oare aceasta solutia salvatoare, sa locuiasca in fiecare zi cu frica ca poate astazi va fi ultima zi de viata?! Neeeeee, eu una nu as fi putut accepta asa ceva. In Germania asa ceva nu este admis! Ai ghinion, asa e viata! Ti s-a daramat casa, te muti in gazda undeva... dar nu traiesti mai departe... sub drobul de sare!
      Daaaa, despre performante hm ce sa zic. Germanii sunt renumiti pentru tehnologiile perfecte Dar situatii iesite de sub control sunt si aici... Spre exemplu, aeroportul din Berlin... un mancator de miliarde! nimeni nu stie daca vreodata va fi finalizat, dar miliardele sunt alimentate in continuare acolo, ca intr-o gaura neagra!
      Alt exemplu despre care nici nu am vrut sa fac tam tam - dar, daca suntem obiectivi (nu subiectivi) atunci trebuie sa le spunem si pe alea rele... Iti amintesti ca pe 31 decembrie am povestit despre minunata plimbare a noastra, pe cel mai inalt varf al Germaniei, la 3000 de metri? Cu cea mai moderna, cea mai rapida cabina din lume?! Ei... asta vara, au facut o revizie /verificare si au incercat o situatie de alunecare fara frânare, sa vada daca pot opri cabina si.... nu au putut! ☺ Acum gata! S-a inchis linia de telecabine, dupa ce cu o luna inainte au ridicat monstrul-macara din santier, mandri de lucrarea incheiata! Tja... nici nu se stie cand va fi reluat transportul pe aceasta linie ☺ Bine ca nu a fost niciun turist ci catastrofa s-a intamplat la verificare! Noi, multam lui Dumnezeu, am avut parte de o excursie de vis!
      Na gata, ca si eu m-am luat cu vorba :-) Te pup.
      Numai bine, Diana draga. Somn usor! <3

      Ștergere
  2. Nu am vazut filmul, dar melodia e tare dulce! Iar titlul aparte.
    Poate totusi cine se pricepe la mesterit ar avea alte idei... :)
    Multumesc pentru noutati, draga Carmen!
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. filmul este un mare succes în rândul copiilor. Chiar zilele trecute am fost într-un magazin, cautam prosoape de o anumita culoare, si am descoperit ca exista o serie întreaga de obiecte Doc McStuffins: covor pentru camera copiilor, lenjerie de pat, perne decorative, jucarii, perdelute, tapet pentru peretii camerei copilului... Wow, incredibil! Mi-ar fi placut sa mai am acum fetele micute ☺☺☺ Dar... mai astept, poate in cativa ani voi fi bunica.
      Te pup Suzana. O duminica minunata!

      Ștergere
  3. :*
    Apreciez faptul ca s-a pastrat cladirea garii. La noi au ras totul ca sa modernizeze gara.. Ma abtin (greu de tot) sa imi exprim parerea despre proiect ( gara noastra semana un pic cu Gara de Est, sau Obor din Bucuresti - merita sa fie conservata si se puteau face modernizari pastrand cladirea dar deh).
    Mi se pare interesant proiectul si avand in vedere in cat timp se lucreaza la noi pentru chestiute minore pare rezonabil. Acum tu stii mai bine cum stau lucrurile de fapt pt ca locuiesti acolo de atata timp si poti face comparatii.
    Ce neplacuta situatia cu fibra optica(si ce bine ca aveti antena ihihihi). Eu ma descurc foarte greu de pe tel si oricum am semnal super prost. Prefer sa nu ca fac prostii (si desi nu am degete mari ma impiedic cu gratie in tastatura telefonului).

    Iti multumesc ca m-ai inscris si pe mine in tabel :* !! (adica banuiesc ca tu m-ai inscris :P).

    Am ascultat piesa - e dragalasa. Apropo - eu si sor'mea am cumpara jucarii defecte:))))). Acum ceva vreme a fost o promotie la .. na ca nu mai stiu (cred Carrefour sau poate era Real in fine) cu puncte si la final puteai cumpara o jucarie marca THE DOG (eu ador tot ce tine de the dog... haha) si au fost ai mei si au luat un catelus cu negreu ciufulit. I-am zis Jimsy (dupa numele unui personaj din Conan baiatul viitorului) si apoi au mai luat cand a fost cu Ra un alt catelus care.. nu are un ochisor. Na.. Nu am reusit inca sa ii fac unul. Dar ii fac eu pana la urma sau poate gasesc sa ii cumpar. il cheama Lao (asa il chema pe alt personaj din acelasi serial animat - era un bunic care avea pe ochi un plasture decare poarta deobicei piratii lol).
    Deci da.. sunt cel putin doua persoane care ar vrea o jucarie stricata, sau au cumparat... Adevarul e ca, pe bune acum, cum sa il fi lasat saracul de el acolo :(.

    Lol
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, cladirea garii din Augsburg este una din cele mai vechi din Germania si respectul pentru istorie si arhitectura este de mate insemnatate, aici în Germania. Acesta este si motivul pentru care mai avem inca o gara... ne-moderna ☺ Augsburgul este un nod ferovial mare, insa gara a ramas in aceeasi dotare de peste 70 de ani. Acum, zic eu ca s-a gasit cea mai buna solutie - cladirea istorica va fi "modernizata" la subteran :-)
      Este insa tare neplacut pentru noi, localnicii, ca santierul dureaza parca la nesfârsit - insa un asemenea proiect, este clar ca are nevoie de timp. Si inca o amanare, nu ar fi schimbat situatia... Este bine ca modernizarea se face si... nu au mai ramas decat 4 ani ☺☺☺ Trei ani au trecut deja!
      Noi suntem racordati la Vodafone - cea mai buna si cea mai larga zona de semnal. Avem la ei, atât telefoanele mobile, cat si telefonul fix si legatura internet. Cu televizorul nu ne-am grabit, avem inca antena noastra parabolica, primim semnal HD si suntem foarte multumiti. Avem doar 50 de canale tv in loc de 5 mii dar ☺☺☺ noi nu ne petrecem timpul stând si butonând telecomanda. Avem alte preocupari si hobbyuri :-) din fericire.
      Eu inca mai pastrez, cele mai frumoase jucarii ale fetelor in cutii mari, cu gandul sa le-o inmanez, cand vor avea proprii lor copii. Eu mi-as fi dorit sa mai am jucariile mele dragi - un pitic din plastic, o papusa-negresa si o alta, mare, mare, blonda, cu parul buclat si ochii albastri- aceasta din urma este singura pe care inca o am ♥ Eu m-am jucat cu ea, fetele mele s-au jucat cu ea si sper sa incante si nepotelele, cand va fi vremea.
      Pentru actiunile din luna decembrie, am cumparat mereu jucarii noi, dupa ce s-a epuizat rezerva din debara. Imi face mare placere sa daruiesc si in general, am incredere ca cei care organizeaza asemenea actiuni se si tin de cuvânt, si tot ce se aduna, ajunge la cei care au cu adevarat nevoie.
      Te pup si te imbratisez. O duminica minunata sa ai, Rux draga!

      Ștergere
  4. Te rog sa ma scuzi, Carmen draga, pentru ca de data aceasta am intarziat voit - dar nu voiam sa intarzii atat de mult! (dar asa s-a intamplat).
    Aveam in minte cantecul lui Colea Rautu si pentru ca intamplarea a facut ca ziua lui de nastere sa fie in 28 noiembrie m-am gandit sa postez imediat dupa miezul noptii - m-am luat cu raspunsurile la mesaje, m-a zdruncinat pamantul, au mai fost altele si ajung abia acum. Vin cu drag! <3

    Seara frumoasa iti doresc!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, nu incape vorba de scuze... Tabelul ramane deschis întreaga saptamâna, nu este nicio graba cu inscrierile. Ma bucur mult de orice participare, dar fiecare stie cand si cum are timp si ce fel de inspiratie are :-)
      Te pup si trimit ganduri bune si îmbratisari, de la trio pentru trio <3

      Ștergere