joi, 23 august 2018

Reverie

Pentru "Duzina de cuvinte"
(poveste, banuiala, presiune, padure, cifre, alb, ploaie, picatura, circuit, traseu, frunzulite, roua)

Sunt la birou si este foarte cald. Seful meu vrea urgent o evaluare a lunii în cifre exacte. Urasc sa lucrez sub presiune! Privesc pe fereastra, visez cu ochii deschisi si evadez într-o poveste. E racoare, e placut. Sunt în padure pe o carare marcata cu
un „X“ mare si alb,  pe un patrat albastru.
Sunt iar copil si particip la „Orientare turistica“. Am de parcurs un traseu în cel mai scurt timp. Nu stiu de când a început concursul si nici cât timp mai am la dispozitie… Deschid cu teama foaia de competitie si banuiala ca înca nu am înscris nicio stampila se adevereste! Privesc de jur-împrejur încercând sa gasesc un indiciu. Roua ce sclipeste pe frunzulite îmi atrage atentia si descopar în boschet prima stampila. Este singura dovada ca am fost aici, in circuit. Mai departe nu stiu încotro sa o apuc. Nu am harta, nu cunosc zona. Insa stiu ca întrecerea sportiva s-ar putea anula, pe motiv de ploaie. Încep sa-mi doresc cu putere sa ploua, sa ma salvez cumva de rusinea esecului… Minune! Chiar începe sa ploua! Picatura care-mi cade pe vârful nasului ma … readuce la birou.
Sunt din nou la masa de lucru si am de întocmit urgent o evaluare a lunii! 😏

12 comentarii:

  1. Ce faaain! Sa mai spuna cineva ca munca la birou nu inspira povesti faine! :)
    O minunata evadare, de moment! :) Bine si-asa! Te descurci si fara harta in "hăţişul"... de la birou!
    Spor la lucru, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha 😏😂 Astazi am lucrat doar pana la amiaza. Sunt acasa si stau pitita in casa, cu rulourile lasate si ventilatorul pornit la maxim. Leo picoteste cat e de lat, pe placile de marmura din hol.
      Sunt plictisita, dar nu am chef de nimic. Parca mi-ar fi somn, dar nu pot sa dorm! Asa ca... viset cu ochii deschisi 🤣😂
      Te pup Diana draga. O zi placuta sa ai!

      Ștergere
  2. Ti-am spus ca scriu restantele!

    Minunat! Textul este chiar firesc, in stilul tau! Daca nu stiam de joc, ar fi fost pur si simplu o evadare in imaginatie!

    Sper ca ti-a priit 'reveria'. A fost o mica incarcare de baterii! :)
    Pupici si o seara excelenta, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, am intele ca restante, dar ma gandeam ca de sambata aceasta 🤣😂
      oricum, mi a facut placere sa dau drumul imaginatiei si sa ma jic cu cuvintele impuse.
      Te pup. un start placut in weekend😊

      Ștergere
  3. Ce taaaaaaaare!!!! <3
    Eu nu am facut orientare turistica la scoala :(. Am fost o data sa strangem castane.. Deh.. a venit 89 si ciuciu. Bine ca nu ne-a scos chiar imediat si lucrul manual si macar de acela ne-am mai bucurat o vreme :))))))
    Mi-a placut mult reveria.. sa stii ca a fost ca un scurt metraj pentru mine si chiar am zarit picatura care a cazut si tea readus inapoi la birou :P.


    Apropo si la voi se vede luna rosie?? De vreo cateva zile efectiv ma zapaceste :))). Nu ma las sa dorm.. iar ziua nu ma pot concentra aproape deloc.

    Pupici cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu mi am petrecut intregii ani de scoala in sistemul comunist si zau activitatile de atunci au fost superbe: erau mereu competitii sportive, alergare, volei, orientare turistica, dans modern, club de modelism, tabere de schi, tabere la mare, tabere ptap (pregatirea tineretului pt apararea patriei) 😊 Nu era initiere in lupte,Doamne fereste sa se inteleaga asa ceva, era o tabara in care invatam ceva disciplina, faceam "de serviciu" la bucatarie, purtam uniforma si erau numai activitati sportive in aer liber. Invatam sa acordam primul ajutor in caz de accident, invatam sa ne organizam in grupuri mici, sa preluam sarcini si exersam spiritul de echipa. In ultimele zile aveam voie sa tragem cu pusca la tinta, o pusca geko. Serile faceam repetitii pt prigramul artistic pe care fiecare grupa trebuia sa il prezinte la serbarea de final, cu foc de tabara. Am amintiri superbe! As putea scrie o carte despre copilaria mea fericita. Dar si despre copilaria fericita a fetitelor mele, care sunt nascute dupa anul de referinta'89 (nu vreau sa ii zic revolutie, ca in ochii meu, nu a fost revolutie!... tinerii de atunci, studentii, toti am fost folositi si manipulati...).
      Luna nu e rosie... nu, chiar o privesc in fiecare seara, ca apare direct la geamul dormitorului. E galbena, stralucitiare si din zi in zi mai dodoloata. Astazi are 96% maine e luna plina 🌕
      te pup. o zi faina 😏

      Ștergere
    2. Ar trebui sa scrii cartea!! Serios. :) <3
      Si eu am amintiri superbe. Lucruri rele si aspecte mai putin placute au existat in toate timpurile si am avut parte de ele mai mult dupa 89, chiar dupa 2000, probabil si ca rezultat al manipularii si al intelegerii gresite a termenului de libertate, tradus prin tupeu, nesimtire, nepasare, invidie, rautate .. etc.

      Pupici cu drag!!!

      ps: la noi luna se coace pe timpul noptii si devine portocaliu -- rosie :)))

      Ștergere
    3. când voi iesi la pensie, visez sa locuiesc undeva la malul marii si sa-mi dedic timpul scrisului ☺ Daca visul se va împlini, atunci voi publica o carte ;-) Sau doua, sau trei ☺☺☺
      Te pup Rux. NUmai bine. Imbratisari <3

      Ștergere
  4. Ce frumos era cind eram copii...ne bucura si un bob de roua, o picatura de ploaie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu înca si acum o fac <3 Cum traim, este doar alegerea noastra...

      Ștergere