joi, 23 august 2018

O vara ca nici o alta vara!


Locuiesc în Bavaria de peste 18 ani si în general, vara aici dureaza cam doua luni. Temperaturile sunt placute, nu depasesc 30° (la umbra, nu la nivelul solului) decât poate pentru o saptamâna sau doua. Totul este verde, pentru ca din când în când ploua, domol - furtunile sunt aici exceptii.
Însa vara 2018 a început la mijlocul lui martie! A început cu temperaturi moderate (26-28°C) si fara interperii, însa de la mijlocul lui iunie s-a instaurat canicula si temperaturile nu au mai scazut sub 30°C nici macar noptile! Sunt deja 12 saptamâni de când în Augsburg nu a mai plouat! Iarba este arsa, copacii si-au colorat frunzele de mult timp si de la începutul lui august se leapada de ele ca în miez de toamna! Platanii cei frumosi, cu a lor scoarta care normal se descojeste treptat, în straturi, ca un puzzle, anul acesta... s-au dezbracat complet! Sunt goi-pusca, din cauza secetei!
Cântam si recitam zilnic "hai PLOAIE, hai!" dar pâna acum nu a ajutat!
Sincera sa fiu, ma minunez de mine... Nu am crezut ca voi ajunge vreodata sa spun (in legatura cu caldura) "Enough is enough!". Mi-a placut dintotdeauna caldura, dar pentru 2-3 saptmâni, apoi o ploicica si iar o saptamana de caldurica... Of, asa ca acum - canicula fara sfârsit, este ștrapața totala, pentru om sau animal, pentru natura în general!
Cu speranta ca vine si la noi ploaia, trimit salutari vesele si fierbinti catre membrii Clubului MfC si mai ales catre participantii la MIercurea fara Cuvinte - saptamâna 34floarea bunicaLumea lui AlexandruRux Copilarim, prietena-japoneza2, prietena-japonezaPoteci de dor, Nima, Carmen, Cristi, GhitaB, Suzana, Diana, Zina, iwillneverlookback2017. Happy WW, happy day - everyday! ☺

PS: wow... peste patru luni este Craciunul!

16 comentarii:

  1. Multumesc de salutari, draga Carmen, din acel peisaj cu multe nuante de galben!
    Anul acesta a fost mai ciudat peste tot. Pe mine ma surprind norii care nu aduc neaparat ploaie. Au fost mai multi ca oricand pe aici!
    Pupici si cat mai mult frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe la noi nici macar nori nu au aparut... dar se pare ca sambata, temperaturile vor scadea drastic. meteirologii zic ca de la 38 vom ajunge la 18!🙃
      pupici. o zi minunata sa ai Suzana draga.

      Ștergere
  2. Încerc să te ajut şi strig şi eu după ploaie. Dacă o văd, o trimit la tine :)
    Îţi mulţumesc mult! Să ai o zi cu răcoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. super, mulam fain Potecuta!
      - De doua ori PLOAIE aici, la noi, va rog! 😏🤣😂⛈️🌦️🌧️🌨️☔🌈

      Ștergere
  3. Oh! Deci n-au ajuns pe la voi din ploile pe care le-am trimis incolo... Ce ma mai mir?! N-au ajuns nici chiar pana la Bucuresti. :) 'ca pe noi ne-a si plouat! (din pacate, a plouat prea mult si cu soare...) Dimineata si seara, de vreo luna, cred, este rece (in sensul ca mie mi-e frig daca ies fara jacheta.
    Una peste alta: ma bucur ca ati avut o vara frumoasa! (in poze arata ca si cum ar fi toamna, din cauza de seceta) :) Sunteti perfect asortati cu natura! Tu si Helmut sunteti doua pete de culoare iar micul Leo... s-a-mbracat in camuflaj. :) Tare-s frumoase pozele, si galbenul predominant ma face sa ma gandesc si eu: peste 4 luni e Craciunul!!! :)
    Multumesc, Carmen draga! Happy day - every day!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3
    Hai, ploaie, hai, in Bavaria! :) Dar cu masura, ploaie, cu masura! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, nu a ajuns nicii picatura. Caldura asta e teroare!
      La malul marii, in zilele cu 38 de grade, mai adie o briza... aici arde aerul!
      Dar bem limonada si mancam inghetata si nu am renuntat la plimbarile in parc. Cautam umbra si de jucat, ne jucam acasa in curte, dupa ce apune soarele si pornim arteziana de gazon. Apoi ne balacim in bazin si uite asa, ne-am consumat surplusul de energie 🤣🙃
      Iubesc vara pentru ca zilele incep la 6 si se insereaza abia la ora 21. Vara asta insa... mu-e ciuda ca zilele-s asa de lungi si suntem prizonieri in casa atatea ore, ascunzandu-ne de soare.
      Pupici si imbratisari, Diana draga, de la trio oentru trio. 😎😘🤗

      Ștergere
  4. Fotografiile cu tine și Leo inspiră atâta bucurie de viață din partea amândurora!

    RăspundețiȘtergere
  5. La noi a plouat violent si abundent si in iunie si in iulie, abia acum in august a fost cald.
    Acum stii unde a fugit toata apa de la voi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 🤣😂 ok Alex, am inteles. vezi, asta e pacat ca se intampla! unii au prea mult si altii deloc.
      Imi amintesc de verile copilariei, cand in general ploua zilnic, pe la 5 dimineata timp de o ora doua. Cand ma trezeam, aerul era curat, iarba verde, florile zambeau proaspete. Apoi temperaturile cresteau pana la amiaza ceva peste 30 de grade si toata lumea era multumita.
      o trecere in toamna cat mai placuta, Alex draga 😊

      Ștergere
  6. Asa cum iti mai povesteam... la noi de cativa ani in iunie deja e plin de frunze uscate pe jos si iarba arsa. Anul asta in sfarsit a fost ceva mai vara! Mai verde... mai ok. Mai ales ca dupa 13 iunie au inceput si ploile si abia acum in august ce ne-au cam abandonat (dar nu chiar de tot, ne mai viziteaza cand si cand). Totusi de cateva zile s-a racorit mai ales seara... gata ... vine toamna. :(

    In anii trecuti insa.. ai vazut ca am gasit si recordul acela absolut. N-am sa uit niciodata cum stateam cu geamurile deschise si nu misca nimic(geamuri care in mod normal generau un curent garantat) si daca picurai un strop de apa pe mana, sfaraia si disparea intr-o secunda. Si noaptea la 10 erau 36 de grade. Puteai iesi in costum de baie si te topeai :))). Bine aia a fost la Bucuresti, dar sa nu crezi ca la Pitesti e mai bine.. nu. Pentru ca nu este aer. E atat de poluat incat nu ai ce sa respiri.. deschizi geamul si nimic. Poate doar ceva fum de tigara sau de ars, sau noxe petru ca e la moda sa lase masinile cu motorul pornit in parcare.

    Insa desi a fost o vara super blanda anul acesta, daca o zi sau doua nu ploua (chiar si in afara orasului) simteai imediat cum incepi efectiv sa te descompui. :)))) [ mai ales daca erau tantari in zona si trebuia sa mentii geaca pe tine, hahaha ].

    Ei... sper sa vina usor usor si la voi ploile :). Ah... si apropo de iarba, ma uitam azi ca la noi nu a prea plouat o saptamana si iarba e arsa toata. :O


    Pupici cu drag !!!! :* Muah <3

    Leo :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, vara asta e ciudata de tot! ziceau la tv ca landurile afectate puternic de seceta vor primi subventii de la guvern (din banii impozitati de la noi toti), sa poata cumpara hrana pt vite, ca recolta proprie e doar de 30%.
      Merele de Bodensee - renumitul sort, anul acesta trebuiesc culese o luna jumatate mai devreme. Sunt mai mici, dar deja coapte si dulci si cad deja din copac. Strugurii s-au adunat deja... totul e decalat din cauza secetei. Ceva uimitor, ziceau ca in unele regiuni din Alpi, elicopterele de pompieri sunt in actiune, dar nu ca sa stinga foc (Doamne multam) ci ca sa aduca apa in bazinele pt adapat vitele.
      Orasul nostru nu are decat 2 cartiere de blocuri (si alea nu din beton), ci numai cartiere cu case si pe langa faptul ca fiecare are curte cu flori si copaci, sunt si parcuri mari in fiecare cartier, deci orasul nu se incinge de la pietre si betoane, si totusi s au inregistrat temperaturi de peste 38 grade, masurata in aer pe partea de nord, in umbra permanenta.
      Insa cum ziceam si mai sus, asa o vara este o exceptie aici. Eu nici nu prea am haine adecvate pt birou, ci doar fluflu pentru concedii 😏😊 Vara asta mi am facut o multime de rochite si fuste si bluze si sandale 😂😏 Sunt asigurata pentru anii urmatori. Iar daca clima se va schimba si verile vor fi de acum asa, teebuie sa modificam multe si acasa. In primul rand sapam o piscina in curte 😂👍 Tja, cine poate sti? nici pe prognoza meteo de maine nu ne putem baza.
      M am lungit mult cu vorbe aici si am amanat sa zic ce e mai impirtant: AZI NOAPTE A PLOUAAAAAAAT! URAAAA! De dimineata inca mai picura, acum a stat. Dar aerul s a racorit si temperatura e atat de placuta! acum avem in birou 26 de grade. Am ras cu colegii "azi facem ore suplimentare" 🙃🤣 (de obicei vinerea lucram doar 6 ore).
      Maine serbam ziua lui Marius la noi in curte. Daca ploua, mancam in casa, daca nu ploua, facem gratar in curte. Am hotarat ca vor dormi la noi, ca sa putem sa bem cate un cocktail fiecare, sa savuram fara griji. Spatiu e suficient 👍
      Te pup Rux draga si iti doresc un start in weekend minunat!

      Ștergere
  7. Greu cu atăta căldură !
    Cred ca ați avut o petrecere frumoasă !
    Şi la noi a plouat azi ! Acum este foarte plăcut !
    Pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sambata a plouat toata ziua, asa ca am serbat in casa, si am servit printre altele, friptura la cuptor ☺ Duminica a iesit iar soarele si azi am avut din nou 30 de grade. Vara nu a facut decat o singura zi pauza. Acum au reincepput caldurile!
      te pup. O saptamana placuta sa ai!

      Ștergere