marți, 28 august 2018

Jurnal de saptamâna

În ultima vreme, programul meu saptamânal este constant, fara insa a fi monoton. Încerc zilnic sa pastrez echilibrul, sa observ si sa ma bucur de lucrurile marunte, iar la weekend caut mereu sa fac ceva amplu, relaxant, sa reîncarc bateriile.
De luni pâna joi, ma trezesc la ora 6:30, cobor din pat cu ochii întredeschisi, merg la bucatarie pe pipaite, apas butonul pentru „caffe crema“ si ma intorc în dormitor, cu ceasca plina. Dau drumul la radio si îmi sorb cafeluta în pat, cu Leo în poala. Cu o mâna îmi tin ceasca, cu cealalta îl mângâi pe Leo, cu urechile sunt atenta la stirile matinale si cu ochii, verific scurt e-mailul si citesc un pic pe blog.
La ora 7 sunt treaza bine si merg la baie în pas vioi, urmata bineînteles de Leo. Eu intru la dus, el se întinde pe covorasul pufos din fata cabinei. Apoi îmbrac halatul de baie si trec la lavoar, pentru toaleta de dimineata. Leo sare pe capacul de la WC si asteapta cuminte sa ma spal pe dinti, pentru ca apoi sa îi spal si lui dintisoii (cu periuta si pasta lui, bineînteles).
Între timp, radioul din baie transmite muzica excelenta, din anii 70-80-90 (Bayern 1) si buna dispozitie creste, minut cu minut.
Fredonând, aplic pe fata si decolteu o crema cu protectie UV, îmi fac o linie cu dermatograful în jurul ochilor, îmi rimelez putin genele, îmi rujez buzele, îmi ciufulesc zulufii si pulverizez de 2-3 ori parfum peste umeri. Gata sunt.
Ma îndrept spre dressing si întrebarea „ce îmbrac astazi?“ îmi manânca timp pretios în fiecare dimineata. În functie de vreme, de dispozitie, cu sau fara prea multa inspiratie, aleg ceva de pe rafturi si umerase si ma îmbrac. În momentul în care ma încalt, Leo – care pâna atunci m-a asistat – o zbugheste pe usa si se duce la Helmut.
Între timp, Helmut e si el în baie, proaspat, gata pentru o noua zi.
Iesim toti trei din casa, eu ma indrept spre garaj, ei doi spre parc.
Ma urc în masina si în mai putin de 30 de minute sunt la birou.
Programul de lucru este flexibil, n-am ore fixe de început sau sfârsit.. Exista doar câteva reguli: fiecare minut este contorizat si tot ce este peste cele 40 de ore/saptamâna intra pe contul de „ore plus“. Se poate merge si în minus, doar ca nu sunt permise mai mult de 10 ore cu minus. Orele plus se pot lua lipite la zilele de concediu (30 de zile pe an) sau se pot cere a fi platite. Este însa un dezavantaj pentru ca pe statul de plata, câstigul se cumuleaza si pentru cei cativa zeci de euro mai mult, posibil sa sari într-o alta treapta de impozitare si în final, pentru orele suplimentare sa te alegi cu mai putin decât minimul pe economie. Majoritatea pastreaza orele suplimentare pentru zilele „pod“, între o zi de sarbatoare (zi libera legala) si weekend.
Teoretic, pot sa-mi împart timpul cum vreau, între 6:30 si 22:30. Nu am voie sa lucrez mai mult de 10 ore pe zi, timp la care mai trebuie adaugate pauzele, înca 45 de minute (30 minute dupa primele 6 ore si înca 15 minute daca programul de lucru se prelungeste peste 9 ore). Ca tii sau nu pauza, nu conteaza, timpul acesta este tras automat din totalul orelor lucrate. Motiv pentru care, în general vinerea, lucram doar sase ore (daca lucrezi 6 ore si 5 minute, ti se trage o jumatate de ora! Robotul e robot, nu gândeste si nu stie sa faca exceptii).
De obicei, de luni pâna joi, ma prinde ora 17:30 înca la birou. Pâna ajung acasa, mai trece o jumatate de ora.
Cum intru în casa, cum îmi sare Leo în brate. Are un simt special si stie la ce ora ajung ☺ Las poseta în hol, iau lesa si plec cu Leo în parc. Facem o tura mare, ne întâlnim cu alti catei si bipezi legati prin lesa de catei (☺), schimbam câteva cuvinte, respectiv latraturi si ne întoarcem acasa.
La ora 19 sunt stirile TV pe ZDF. Un sfert de ora vad si eu ce se mai întâmpla în lume, apoi pregatim cina si ne instalam în sufragerie. Este momentul zilei in care stau fata în fata cu Helmut, mâncam ceva simplu dar pregatit cu fast (plus fata de masa de damasc, tacâmuri lucioase, servetele asortate, lumanari si muzica în surdina). Povestim, bem un pahar de vin, schimbam idei, facem planuri, râdem si glumim.
Sunt zile când vin fetele cu câte un sac de rufe la spalat si între timp, servim toti patru cina.
Între orele 20 si 21 primeste si Leo portia lui de mâncare – hrana speciala pentru catei, cântarita la gram (230 g/zi, corespunzator marimii si vârstei lui).
Dupa cina iesim un pic în curte, ne jucam „aport“ cu Leo, stam pe balansoar si asteptam sa se însereze.
Apoi, daca este ceva interesant la TV ne uitam împreuna, însa în general, Helmut urmareste vreun documentar la tv în salon, iar eu ma retrag în dormitor sa citesc sau sa ma uit la vreun film pe Netflix sau Amazon. De cele mai multe ori, Leo vine cu mine, se cuibareste în poala mea si motaie în timp ce eu îi scarman blanita.
Când ne pica ochii-n gura de oboseala, stingem luminile si ne culcam. Aceasta se întâmpla candva, între orele 23 si 2 noaptea, depinde cât de interesant este subiectul cartii sau cât de palpitant este filmul.
Zilele de vineri, dupa serviciu, sunt altfel. Sunt zile dedicate programului administrativ: curatenie, gradinarit si cumparaturi. În functie de ce planuri avem pentru weekend, cosul cu cumparaturi este mai mult sau mai putin plin. Avem întotdeauna multe fructe si legume. Daca vom avea musafiri, luam ceva mai multa carne, daca nu atunci calculam doar cât avem nevoie pentru o masa. Pentru ca în general, sâmbetele mâncam de prânz într-un local, în excursia pe care o facem. Ca e drumetie sau vizitarea vreunui oras, ne place sa servim la masa de prânz ceva specific locului.
Plecam sâmbata relativ devreme de acasa, sa avem pentru excursie întreaga zi la dispozitie. Daca am fost plecati sâmbata, atunci petrecem duminica acasa si viceversa.
În general, duminica este o zi dedicata total relaxarii. De obicei diminetile cochetam cu muzele si practicam un hobby.
Posibil ca la vreme de „Kaffee & Kuchen“ (între orele 13 si 15) sa avem musafiri vreun vecin sau sa fim noi invitati la vreun vecin. Spontan! Pe lânga cafea si prajitura de casa, se obisnuieste sa se serveasca si câte un pahar de Sekt (vin spumos sec). Ne punem la curent cu ce s-a mai întâmplat în saptamâna în curs, comentam, ne dam cu parerea… Este o atmosfera placuta de vecinanate pe care o întretinem cu placere.
În general, serile de duminica le petrecem în sauna. Spatiul nostru wellness este confortabil si tare placut. Lampile cu filtre de culoare, muzica ce imita clancul naturii, aromele naturale si aburii parfumati, toate acestea creaza o atmosfera unica, departe de zgomotele cotidiene. Pe lânga cele 3-4 sedinte de sauna, facem peeling cu sare naturala, o masca faciala, o masca de par, un mic masaj cu miere sau o crema hidratanta, ne îngrijim manichiura si pedichiura, bem ceai si ne relaxam.
Dupa sauna plutim spre dormitor si somnul este mai profund, mai linistit, mai benefic ca niciodata! Luni dimineata reîncepe circuitul… Programul meu saptamânal este constant, fara insa a fi monoton ;-)

14 comentarii:

  1. Ce mult imi place programul taaaaaau <3. Cat e de ordonat si placut si intr-adevar deloc monoton. Imi place tare mult <3.

    Chiar acum la noi pe-o parte a blocului se vede soare :))), pe cealalta se vad norii in departare si tuna din belsug. Daca nu ar fi vajaitul de la aparatul ala groaznic (de tortura) al vecinului ... as putea spune ca e chiar placut. Si e tare interesanta combinatia aceasta de tunete si soare :).

    Pupici cu drag (aspir la un astfel de program <3). :*

    RăspundețiȘtergere
  2. >:D< ...si-o saptamana la fel de buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi e iar canicula. Am avut "noroc" ca astazi, pe la ora 14 a picat sistemul SAP si am fost anunatti ca remedierea va dura mai mult de doua ore. Asa ca am plecat acasa si... mi-am luat baietii si ne-am dus pe malul raului Lechi, prin padure, ne-am plimbat la umbra si racoare - am intrat cu picioarele in apa, am adunat flori si pietre - vreau sa le pictez ca in postarea de azi a Suzanei ☺
      Te pup Rux draga. Noapte buna!

      Ștergere
    2. o saptamana minunata si tie Ni Ma >:D<

      Ștergere
  3. Excelent! Ordonat e, clar; clar, nu e monoton - pentru ca fiecare zi are acel "ceva" unic, iar sambata si duminica e total colorat, incitant! :)
    Programul vostru este unul linistititor! Foarte linistitor! Cred ca numai cand eram la mare, la hotel, am cunoscut un program atat de ordonat - si cand eram copil (programul il faceau parintii). Mie nu-mi iese... :) poate pentru ca nu sunt consecventa, poate pentru ca mereu intervine ceva ce nu era in "program".

    Animalutele sunt singurele care ma tin intr-un program: hrana la ore relativ fixe - si plimbarile (de trei ori pe zi) cand e Miki la noi (din doua in doua luni cate doua luni). :)

    Programul tau de munca e un sistem perfect! Flexibilitatea aceasta ii ajuta pe oameni sa nu aiba sentimentul ca sunt roboti! Exista timp si pentru altele; nu trebuie sa suni sa te invoiesti cand intervine ceva si nu poti ajunge la timp sau sau sau! Organizare inteligenta, altfel spus - accentul fiind pus pe productivitatea muncii.

    Seara frumoasa iti doresc, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu cred ca asa "ordonata" am fost din totdeauna. Eu din copilarie am facut volei - aveam antrenamente de 3-4 ori pe saptamâna si bineinteles, rezultatele scolare nu aveau voie sa scada, asa ca am invatat devreme sa-mi impart timpul in asa fel incat sa pot face cat mai multe. Mai tarziu, cand am devenit mamica, faceam si fetelor mele program, desenat - ca nu stiau inca sa citeasca :-)
      Pentru fiecare concediu imi fac in mare, un program, pe care-l adaptez la fata locului. Adevarul este ca eu asa gandesc - daca nu-mi structurez timpul, nu reusesc sa fac mai nimic - timpul zboara.
      Programul la serviciu, da - este aproape general in Germania. Gleitzeit este modelul preluat de toate firmele care nu lucreaza în schimburi. Cand imi amintesc ce alergam cu fetitele sa le duc, pe una la gradi, pe alta la scoala si sa inrtu la timp pe poarta fabricii! si ce aglomerate erau autobuzele - ca toti incepeam la aceeasi ora!
      Sunt persoane care se pot trezi de dimineaza in zori de zi, fara eforturi. Dar pica de somn pe la zece seara. Sunt altele - ca mine, care rezista seara pana dupa miezul noptii, dar dimineata sunt mai mototoli ☺ Fiecare are ritmul propriu si, e bine sa-ti asculti mereu vocea interioara. Cazurile ideale!
      Te pup Diana draga. Imbratisari si ganduri bune, de la tro, pentru trio <3

      Ștergere
  4. Am inceput un alt mesaj pentru ca pe acela il lungisem cam prea mult. :)

    Diminetile si serile petrecute alaturi de Leo - asa cum le descrii - par a fi dintr-o poveste, iar faptul ca asteapta sa il speli pe dinti e... e... Uau! :) Stiu ca ai postat la un moment dat foto cu el in baie! <3 Pe Miki n-am reusit s-o convingem sa se lase spalata pe dinti! :)
    E tare fain ca voi aveti curte si micul blanos ochios poate zburda liber mai mult decat o poate face in casa chiar si un catel de talie si mai mica.

    Imi plac si intalnirile pe care le aveti cu vecinii-prieteni. N-as zice ca e regula, dar pe aici, daca vine cineva "la o cafea" ar cam trebui sa ai restul zilei libere pentru ca... :) Imi place foarte mult sa primesc musafiri (si sa merg in vizita) dar nu-mi plac vizitele luuuungi! Sunt cateva persoane care cand vin, si pleaca dupa 5-6-7 ore. Imi face placere prezenta lor - sa nu fiu inteleasa gresit - doar ca, la un moment dat, imi vin in minte treburile neterminate care ma asteapta, si pe care trebuie sa le inghesui in alta zi.
    Noh! Asta seamana a barfa! Poate ca este. :) Mi-am spus of-ul! :)
    Bineinteles, nu ma refer la acele vizite menite sa fie lungi! M-am referit la cele de genul: "Trec pe la tine pentru o juma' de ora - o ora" si... ora se face cat un program redus de lucru.

    Intr-o excursie n-am mai fost de nu mai stiu cand. Da, am avut ocazia :) dar am pierdut-o. <3

    Te las cu bine!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, este adevarat ca Leo o duce foarte bine aici alaturi de noi. Cu spalatul pe dinti, habar n-am cum s-a întâmplat, pur si simplu "a cerut" ca doar nu poti sa obligi niciun câine sa accepte asa ceva daca nu vrea. Este ideal pentru sanatatea dintilor, asa ca daca la inceput ne-am amuzat, acum ne bucuram :-)
      E tare placut cum traiesc oamenii aici in cartier, dar nu intotdeauna a fost asa - auzim deseori, de la unul si de la altul :-) Cum insa la majoritatea, intelepciunea vine odata cu trecerea anilor (cartierul nostru e un cartier batrân - constuit in 77/78) acum, domneste armonia.
      Excursii... da, facem macar una pe saptamana. Te asteptam oricand sa vii cu noi.
      Pupici cu drag. Ganduri bune de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  5. Cand faci ce-ti place si cu cine iti place,nu poate fi decat zile pline de fericire si bucurie,chiar daca programul se repeta.Tu esti o ordonata si o luptatoare ,sunt convinsa ca multi ar trebui sa se inspire de la tine.Numai bine si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult Floarea! sunt magulita.
      Ganduri bune ! Numai bne, draga mea .

      Ștergere
  6. Cât de plăcut ai prezentat "jurnalul" !
    Mi-ar place şi mie un astfel de program -- poate într-o viață viitoare, cu drag îmi voi alege, chiar voi spune:"special, cum era la Carmen !" şi, poate, Bunul Dumnezeu îmi va da această răsplată...
    Îți doresc să ai toată viața un program minunat, plăcut ție şi celor dragi ție ! Pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Prietena, iti multumesc pentru frumoasele cuvinte <3 efectiv, m-ai emotionat, ca nici nu stiu ce sa spun... Te îmbratisez :-* pupici

      Ștergere
    2. Am scris sincer, din inimă ! Mă bucur că ai o viață demnă, frumoasă ! Şi mă bucur mult că ai un cățel atât de drăgălaș (Puiu cred că mi-ar face praf periuța de dinți...), Leo ! Citesc cu drag ceea ce scrii, admir fotografiile şi mă plimb odată cu tine prin acele locuri frumoase ! Cu mult drag !
      Vă doresc multă sănătate ! Pupic !

      Ștergere
    3. Leo este un scumpic (Puiu mi-ar face praf periuța... nu am voie să mă uit nici cum mănâncă...)!
      Mă bucur, sincer, că ai o viață demnă, frumoasă ! Mă bucur şi eu (prin intermediul fotografiilor tale) de frumusețea meleagurilor vizitate de tine !
      Vă doresc multă sănătate ! Pupic !

      Ștergere