sâmbătă, 21 iulie 2018

Drumuri si gânduri

Anul acesta este o seceta extrema, asa cum înca nu a mai fost în ultimii 50 de ani, însa noi, oamenii orasului, aceia carora roadele pamântului nu le creaza direct probleme existentiale, ne vaitam doar ca în birouri este zapuseala si ne ofensam atunci când tocmai la un sfârsit de saptamâna ploua… ca spre exemplu astazi.
E sâmbata… si ploua. Este ora 7:30 si eu sunt în masina, în drum spre serviciu. În mod exceptional, astazi trebuie sa lucrez patru ore… asa ca, în principiu mi-e indiferent cum este vremea de dimineata.
Capul mi-e liber, e mult prea devreme sa fac loc gândurilor sa alerge… La radio începe sa cânte Louis Armstrong…
„I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you“
Adevarat! Dincolo de parbriz vad si eu copaci verzi si ici colo trandafiri rosii, care cu siguranta au înflorit pentru mine si pentru voi.
„I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day“
Na ja! La versurile astea strâmb din nas si privesc deasupra mea cerul închis, plumburiu si plângacios.
„And I think to myself what a wonderful world“ Hmmm… câteva minute mai devreme spuneau din nou la radiojurnal despre valul de proteste provocat în rândul americanilor, dupa declaratia presedintelui  USA la mittingul cu seful suprem al Rusiei. Apoi au (re)pomenit despre agitatia din rândurile politicienilor europeni, în legatura cu masurile luate la granite, vizavi de refugiatii de pe alte continente…. “And I think to myself what a wonderful world“ … Seriously?!?
Ploaia s-a întetit, stergatoarele de parbriz lucreaza la viteza maxima. Dupa Armstrong, înceraca Chris Rea sa-mi îmbunatateasca stare pozitiva de spirit, însa cu a lui balada Heaven, nu a reusit decât sa-mi reaminteasca ce placut ar fi fost sa mai pot lenevi câteva ore în pat. Vocea lui usor ragusita si textul melodiei m-au relaxat si involuntar, am sacazut presiunea în piciorul de pe acceleratie. Noroc ca nu este nimeni sâmbata dimineata la ora aceasta pe sosea! Zâmbesc si-mi propun sa fac ce spune Chris: „Holding on this smile for as long as I can“
Crainica magazinului radio matinal anunta ca vremea ploioasa va dura pâna luni. Tja, asta e si nu putem schimba starea atmosferei! Însa putem sa ne bucuram de alte activitati, independente de ploaia de afara! Spre exemplu, aceasta este vreme ideala pentru wellness… Daaaa! Cred ca mâine îmi voi lua fetele si vom petrece o zi de relaxarea în piscine, saune si la masaje. Va fi o „Girls day“! Ideea mi-a indus brusc o stare de buna dispozitie totala!
Am ajuns în parcarea întreprinderii. Am coborât din masina si am trântit portiera cu o energie neasteptata, apoi am pornit spre poarta topaind vesela printre balti.
Câta dreptate are Armstrong: What a wonderful day! ☺

14 comentarii:

  1. O fi seceta la voi, la mine (Bucuresti, ca nu am iesit din oras) a plouat toata vara, zilnic, si in gradina miroase a mal. Abia se usuca rufele, nu prea pot sa ies din casa dar apreciez enorm ca nu e canicula.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, aici la noi e seceta. Vara a inceput practic in luna martie. În ultima jumatate de an, nu stiu daca a plouat 10 zile în total. Astazi caldura s-a mai domolit si a plouat marunt, toata ziua. Meteorologii spun ca va ploua si maine si de luni va fi iar canicula.
      Saptamana trecuta am facut o excursie la Dunare si am aflat cu surprindere ca vaporasele de agrement nu au mai circulat pentru ca nivelul apei e prea scazut, insa sambata si-au reluat cursul, pentru ca cica plouase cu o zi inainte in munti si valea Dunarii s-a umflat un pic.
      Iti doresc un weekend placut, draga Alex.

      Ștergere
  2. Da, cateodata e greu sa gasesti o lume minunata cand privesti la tot ceea ce se intampla prin lume, insa daca cauti sa arunci o altfel de privire, gasesti si lucruri frumoase, de care te poti bucura. Ma bucur ca ai reusit sa vezi dincolo de ploaie, si sa te gandesti la o posibilitate de odihna si relaxare. E una dintre melodiile mele peferate, what a wonderful world, mai ales cand se aude la radio. La mine nu ploua, dar ba sunt nori ba e soare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lavi, am incercat sa scriu un comentariu pe blogul tau însa nici macar la a treia incercare nu am reusit... contul meu nu este acceptat :-(
      Eu sunt o fire pozitiva si gasesc mereu ceva care sa-mi bucure ochiul si sufletul. Ca sa fiu trista sau suparata, trebuie sa existe motive directe si foarte serioase. Stresseul acumulat in rutina zilnica trebuie eliminat zi de zi cate putin si la weekend, cat se poate de mult :-)
      Un weekend placut sa ai!

      Ștergere
  3. Pe la noi încă este bine-ca niciodată a fost o vară mai răcoroasă, bogată în ploi !
    Acum, şi dacă plouă şi dacă nu plouă, trebuie să fim optimiste şi să vedem că este bine pentru noi (comparativ, alții au o viață mult amărâtă şi tot se bucură de viață...)!
    Îți doresc o duminică plăcută !
    Pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este Prietena draga. Mare adevar ai grait! Sanatatea este mai presus de orice. Apoi bunatatea inimii.
      Te îmbratisez si iti transmit ganduri bune.
      O saptamana placuta in continuare! pupici

      Ștergere
  4. Ce frumos scrii, Carmen!Parca am citit un inceput de roman. Eu ma bucur ca a ploat mai des anul acesta, decat canicula... "Simbol vitalizator, de purificare periodică, #ploaia este un semn divin pentru toate popoarele arhaice.

    Ploaia coboară pe pământ din ceruri şi simbolizează fertilitatea minţii, lumina și influenţele spirituale.

    Ploaia cerească, apele din înalt constituie echivalentul cosmologic al seminţei.

    Dumnezeu îşi trimite îngerul cu fiece strop de ploaie.

    Căzând din cer, ploaia înseamnă şi un dar al zeilor, cu dublu sens, material şi spiritual." (Muzeul National al Taranului Roman)
    Te pup!Duminica minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Florina, nici nu stii cata bucurie imi faci, prin faptul ca rupi din pretiosul tau timp si lasi comentarii atât de frumoase. Multumesc mult.
      Te pup. O saptamana minunata sa ai! :-*

      Ștergere
  5. In seara asta am avut parte de o furtuna interesanta! :) [ dupa cateva zile 2-3 fara ploi - culmea de Sf Ilie nu a plouat...lol ]
    Mai intai niste tunere, apoi nori negrii... apoi ploaie in averse si s-a facut totul alb-gri de nu vedea in jur si la final s-a luminat spre apus de ziceai ca cineva a aprins o lampa cu lumina calda (sau rasare soarele.. haha).
    Eu ma bucur ca anul acesta a si plouat. Nu a fost exagerat, chiar frumos. N-am mai avut de ceva vreme asa o vara... culmea e ca sa auzea ca va fi seceta mare. Asta exact inainte sa inceapa ploile :).
    Ah sper sa se fi facut rosiile si prunele... :)))

    pupici si sper ca ati petrecut o zi minunata azi, rasfatandu-va :)
    :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, asta este chiar "culmea ploii" ☺ Sa ploua mereu si de Sf. Ilie sa-i dea cu soare ;-) ;-) ce o fi in capul zeilor?! ;-)
      La noi sambata si duminica au fost doua zile gri, cu ploaie si temperaturi sub 25 de grade- in sfarsit am dormit bine. De luni de la amiaza iar a inceput canicula. Cel mai rau este pe la ora 14 la birou, ca privind pe geam asa ma ia un dor de ducaaaaa.... ☺ Dar deh, asa e vara si concediu nu avem decat 5saptamani pe an!
      Astazi am mancat un astron de mure :-) o ce gust placut au, dulce acrisor. La un vecin am vazut si strugurei /rozinchini. Ce imi plac! in general, toate fructele acrisoare imi plac. Prune inca nu am vazut... nu au vecinii pe aici decat meri si ciresi. Mi-e dor de galuste cu prune! ;-)
      te pup. O saptamana minunata sa ai!

      Ștergere
  6. sper sa fie o zi a fetelor minunata! la noi nu se mai sfarsesc ploile, dar la mare nu a plouat chiar exagerat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, Coco, am petrecut o zi splendida... poate ca voi scrie putin despre Complexul termal Erding - este cea mai mare terma din lume! O zi petrecuta aici a fost ca o saptamana de concediu intr-o tara subtropicala!
      La noi s-a reinstalat canicula - este cea mai calduroasa vara din cate imi amintesc eu!

      Ștergere
  7. Mi-a plăcut tare mult cum ne-ai descris starea ta de spirit minunată, într-o asemenea zi când trebuie să mergi la muncă, în vreme ce alții dormitează, bucuroși de weekend. Dar nu-i bai, chiar și așa ziua poate fi frumoasă, pentru că și lumea e plină de frumusețe, pe acordurile unor melodii superbe.
    Numai bine și zile pline de bucurii, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sper ca in fiecare zi sa fie atat de minunata...
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere