joi, 28 iunie 2018

A dream didn’t come true

Succesul echipei nationale de fotbal masculin a Germaniei dureaza din anul 1954, când Echipa /die Manschaft (cum este supranumita) a dobândit primul titlu la Campionatul Mondial de Fotbal. De atunci, a mai câstigat de trei ori titlul mondial (1974, 1990, 2014), a fost de alte patru ori vicecampioana mondiala (1966, 1982, 1986, 2002) si s-a calificat întotdeauna macar în optimile de finala. De aceea asteptarile suporterilor au fost anul acesta foarte mari si… proportional, dezamagirea dupa înfrângerea din meciul de ieri. Nimeni, absolut nimeni nu a mizat cu pierderea meciului!
Dar… asa este în sport, o echipa câstiga, alta pierde! Meciul a fost fairplay, Echipa a avut o contributie slaba, a lipsit ceva important, ceva ce nimeni nu poate defini exact. Poate a fost greseala antrenorului de a numi în teren jucatori care nu au meritat într-adevar, poate ca responsabilitatea care a apasat pe umerii jucatorilor a fost prea mare, poate ca starea de spirit a jucatorilor cheie nu a fost cea pentru o competitie de acest nivel, poate ca…. Sute de „poate ca“ pot fi numite, însa rezultatul nu se mai schimba! Germania a fost eliminata din CM în runda preliminară – ceea ce nu s-a întâmplat înca niciodata pâna ieri!

Ca întotdeauna, firma la care lucrez ne-a invitat la Public Viewing în hala Hasen-Bräuhaus Kälberhalle (fabrica de bere Hasen-Bräu) si bucuria ca putem sa vedem meciul împreuna a fost mare. Entuziasmul s-a mentinut pâna la jumatatea primei reprize când am râs, am facut group-selfies, am ciocnit câte o halba cu bere si am comandat de mâncare. În jumatatea a doua a primei reprize am simtit toti ca echipa nu este în cea mai buna conditie. Dupa pauza s-a confirmat tot mai mult starea de spirit slaba a echipei germane… Cu toate ca au dominat permanent si poarta echipei coreene a fost mai tot timpul atacata, golul victoriei nu a fost marcat! Între timp, în sala s-a anuntat ca în meciul paralel: Suedia – Mexico, domina suedezii - contrat asteptarilor generale. Ceea ce  a adus un avantaj pentru echipa germana, în sensul ca nu conta câte goluri vor fi marcate, conta doar sa câtige cu macar un gol diferenta. Pe masura ce se scurgea timpul, parca echipei germane îi scadea tot mai mult vigilenta. Trei minute înainte de încheierea partidei, coreenii au reusit printr-o actiune fulger sa marcheze, moment în care la noi în sala televizorul a pierdut semnalul de transmitere ☺ Emotiile crescusera pâna la nivel de explozie si noi am stat „pe ne-ve“ cum se zice, pret de cateva minute – cele mai decisive secunde ale meciului! Când semnalul TV a revenit, golul era oficial recunoscut si echipa germana avansase în atac cu 11 jucatori (adica si cu portarul), într-o actiune disperata de a încerca sa mai salveze ceva! Eheei… coreenii mici si rapizi, supraîncarcati de mândria de a parasi campionatul cu fruntea sus (a fost din start cunoscut ca lor, o victorie nu le-ar fi schimbat nicidecum sansa de a se califica în optimi), au intrat în posesia mingii si profitând de faptul ca poarta era neaparata, au mai marcat un gol… Tja, atunci, pentru toti suporterii echipei germane s-a spulberat visul… Visul de a-si sustine echipa mai departe, în „vânatoarea celei de a cincea stele“ (pentru fiecare titlu mondial, echipa poarta pe tricou cate o stea si acum, tricourile echipei nationale au 4 stele)…
Ce s-au mai bucurat coreenii (cu drept real!) si ce or fi râs italienii (pe care echipa germana i-a eliminat în calificari)… Asta e!
De astazi toata lumea este mai linistita la serviciu, pe strazi nu mai flutura nimeni stegulete (am vazut nu doar masini împopotonate cu fan-articol ci si biciclete!), clasamentul celor care au pronosticat integul CM nu mai este subiectul numarul unu… Viata reintra în normal ☺

Un vis s-a spulberat, un altul prinde aripi… Cine stie?! Poate ca a trebuit sa fie asa, pentru ca fotbalistii germani prea erau siguri pe ei, prea aveau aer de vedete?!? Probabil ca dupa pauza de vara, echipa va fi restructurata si tinerele talente ce-si vor face aparitia, vor aduce noi sperante natiunii, care prin traditie stie foarte frumos sa-si sustina sportivii. Oricum suporterii germani au declarat în majoritate ca „pierdem cu ei, câstigam cu ei, fotbalistii echipei nationale sunt ai nostri si noi suntem cu ei“! ;-)

8 comentarii:

  1. What???? Italienii nici macar nu s-au calificat :O!
    Mie imi pare rau ca nu au mers mai departe coreenii... [ ci suedezii.. pf,, nu ca as avea ceva cu ei personal... dar 94 inca imi revine in minte ]. Vreau sa zic ca, daca tot au batut echipa germana, ar fi fost interesant sa le vad evolutia - coreenilor... Sa citesc rezultatele, adica :)) Ti-am zis ca daca ma uit la meci pierde echipa cu care tin?? Hahaha.
    Nu ma uit... nu ma uit. Nu ma mai uit nici macar sa vad la rezultate :)))) Ok, bine, poate dupa meciul de luni..... :))).

    Imi pare rau desigur pentru echipa Germaniei[ noi nici macar nu ne-am calificat... chiar, mai avem echipa? ahahahaha - umor negru].

    Pupici!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, care va sa zica, tu esti vinovata ca die Manschaft a pierdut?! te-ai uitat la meci?! ooooooooo! ☺☺☺☺
      Este pacat, dar peste 4 ani sper ca vor repara situatia ;-)
      Si pâna atunci, peste doi ani este si Campionatul European...
      Te pup. Noapte buna! :-*

      Ștergere
    2. Pe cuvant ca nu m-am uitat :))))). Nu stiu ce s-a intamplat. :)))
      Ehhh in 4 ani se intampla multe ;). Ahhh si peste 2 ani sunt JO :D... hmm la alea s-ar putea sa ma uit. :)))

      Pupici - somn usor :)

      Ștergere
    3. of! nu stiu de ce s-a pierdut meciul :-) Chiarde dimineata, cand am parcat masina în parcarea firmei, nu mi-a venit sa cred, trei masini in culorile steagului german, erau arcate pur si simplu la intamplare... mi-am zis "asta e semn de bun augur pentru echipa nationala!" ... dar nu a fost asa! tja... peste 2 ani! ;-)
      Noapte buna, somn usor, pupici

      Ștergere
  2. Uau! :(
    Am renuntat cu mai multi ani in urma sa urmaresc CM (la alte meciuri nu m-am prea uitat, daca am avut de ales) :)
    Nu-mi vine sa cred! Ce-o fi cu "fotbaliatorii" acestia?! Ce-o fi cu fotbalul, in general?! A devenit doar o afacere si atat? Echipe puternice pierd teren de la un campionat la altul... Uau! (da, ma repet) :)
    Imi place "deviza" germanilor: "castigam cu ei, pierdem cu ei". :)
    Vorba ta: poate ca erau prea siguri de ei si si-au subestimat adversarii.
    Te imbratisez cu drag!
    Pupici si ganduri bune de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cumva poate ca este normal - echipa cea tare, nucleul campionior, nu mai exista. Acei sportivi, s-au retras in mar glorie... Echipa "noua" formata din cativa vechi si mai multi noi, probabil ca nu s-a sudat... poate ca discrepantele sunt prea mari. S-a întâmplat si la argentiniei, si la brazilieni si la italieni sau englezi... Asta este!
      Sportul este o bucurie si nu motiv de mânie. E frumos asa :-)
      Te pup Diana draga. Gânduri bune si îmbratisari de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  3. M-a luat valul cu fotbalul si am pierdut din vedere esentialul: distractia voastra! :) Poate ca echipa Germaniei a pierdut, dar echipa voastra a castigat. :) Tare sunt faine astfel de intalniri, si benefice pentru colectiv.
    Noapte buna, Carmen draga! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ☺☺☺ daaaa, ma bucur ca ai mentionat, pentru ca intr-adevar asa a fost. Echipa noastra s-a mai imbogatit cu o zi frumoasa. Apreciez faptul ca firma organizeaza asa ceva si incer cat se poate sa nu lipsesc de la aceste actiuni.
      Noapte buna, Diana draga. Somn usor :-)

      Ștergere