duminică, 20 mai 2018

Perfect Days

Luna aceasta beneficiem în total de patru weekenduri prelungite.
Primul sfârsit de saptamâna prelungit (Întâi mai, a fost joi, deci ne-am luat si vineri liber) si cel de-al doilea (cel cu "Înatarea Domnului", joi 10 mai) le-am petrecut cu familia. A fost vreme excelenta, am facut gratare si am întins masa în curte. Al doilea weekend lung a fost cel în care le-am avut la noi pe Emma si Greta. Veselie mare si full-action!
Weekendul acesta - cel de-al treilea, se serbeaza la noi Rusaliile (pentru ca Pastele a fost o saptamana mai repede ca cel ortodox). Înca de vineri, vremea s-a racit simtitor (nimic anormal! zilele acestea sunt/au fost Sfintii de Gheata). De la 30° cât am avut zilnic în ultima luna, acum termometrele arata doar 15°, cerul este mai mereu acoperit de nori, ploua molcom sau în rafale si aerul este încalcat cu delicatul parfum al salcâmilor. Este perfect ca ploua! Natura avea nevoie stingenta de apa, iar eu tânjeam dupa un weekend de leneveala!☺ În sfârsit, îmi petrec întreg weekendul în pat!

Servesc micul dejun în pat, apoi citesc, rasfoiesc reviste, ascult muzica sau ma uit la filme (pe laptop).
Înainte de masa de prânz, fac dus si îmbrac un nou tricou lung,  proaspat, apoi continui programul de leneveala.
Pe la ora 18, îmbrac jeans-ii si pelerina de ploaie si fac o tura de parc cu Leo. Masa de seara consta în biscuiti, ciocolata cu orez expandat si o cana cu lapte, dureaza câteva ore si este întovărășita de filme, filme si iar filme ☺
Pentru urmatorul weekend prelungit (Corpus Christi, joi 31 mai) am programat o excursie... sa vedem daca vremea va tine cu noi ;-)
Apoi gata cu rasfatul! Sarbatori si zile libere nu mai urmeaza decât la mijlocul lui august!
Pâna atunci însa, sa savuram frumusetea acestor zile ☺ Tuturor, o duminica minunata!

17 comentarii:

  1. Daca nu l-as sti deja pe Leo, as fi zis ca e o jucarie pufoasa, cu ochii lui mari!
    Imi place suportul lebada pentru ceai. Nu am mai vazut modelul! Si imi place si leneveala ta. Parca ma odihnesc si eu doar citind... ceea ce e un pic ciudat! :)
    Seara placuta si zile frumoase in continuare oriunde vei colinda! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo a învatat sa pozeze ca o vedeta... nu mai e bebe, are deja un an si jumatate! ☺☺☺
      Da Suzana draga, avem nevoie cateodata si de leneveala, de rasfat, sau mai bine zis de autorasfat ☺☺☺
      Te pup. O saptamana minunata sa ai!

      Ștergere
  2. Perfect Days are happy days ever!
    Strajerul casei, Leo imi pare ca a fost recent la blanito-stylist...
    Prin similitudine am servit un cvasi mic dejun compus din ou fiert, ceai Gruner Tea Jasmine, tartine cu icre de crap...inspirat infuzorul, la prima vedere l-am asimilat cu o codita de lingurita...
    Vantul puternic din cursul zilei m-a facut prizoniera casei.
    Un start benefic si o saptamana plina de reusite!
    Imbratisari si pupici, Carmen draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina draga, pe Leo l-am dus de doua ori la "salon de frizerie"... prima data l-a chinuit rau de tot si saracul ma privea cu niste ochi plangaciosi care parca-mi spuneau "te rog salveaza-ma" si eu nu am avut voie sa intervin si in final, nu a fost trimat asa cum as fi vrut eu si l-am stylat eu... dupa ce am platit 85 de euro la acel salon! A doua incercare a fost la un alt salon care ne-a trimis acasa si sa venim dupa o ora sa il luam, sa nu vedem ce ii face si... am constatat ca nu l-au trimat ci l-au tuns cu masina electrica, au cerut doar 40 de euro si cand am ajuns acasa am constatat ca avea 3 sau 4 taieturi in pilicica lui subtire si fina. In plus, prin tuns, foxterierii isi pierd pigmentul blanitei, deci a fost total gresit ceea ce au facut! De aceea m-am decis sa il trimez eu singura. Sunt pe youtube o multime de "lectii" asa ca am avut de unde invata. Si eu am rabdare cu Leo si il las cand nu mai are chef, continuam o alta data (ora sau zi) in plus Leo are incredere in mine si ma lasa sa ii fac ce vreau, chiar daca il supara, accepta ☺ De cand il trimez eu parca si culorile s-au mai intensificat :-) Tja... ai catel, aigriji exact ca si cu un copil mic! Dar si satisfactii ♥ Doamne cat il mai iubim!
      Jasminetee este preferatul meu, wow! :-) Superb mic dejun! exact ca si al meu aici <3 Noi mancam cu mare placere icre pe pâne toastata usor si unsa cu putin Becel. Din când în când cumparam insa caviar autentic, hmmmm ce rafines!
      Si la noi vremea a îmbiat la leneveala :-) sâmbata si duminica. Luni am avut din nou o zi de vara, cu temperaturi peste 30 de grade! Si... din planul meu de leneveala am ramas doar cu planul ☺☺☺ Luni dimineata, la noi a fost zi libera (a doua zi de Rusalii) m-a sunat matusa mea si mi-a zis ca are chef sa vina in vizita. A zis ca nu se incumeta sa conduca masina asa departe (80 km) si ca il ia pe fratele meu si pe prietena lui, si vin toti, la ora amiezii ☺☺☺ La noi in Germania, duminica si de sarbatori toate magazinele sunt inchise, la noi nici nu exista non-stop-uri ca în România. Bineinteles ca m-am bucurat, singurra grija a fost "ce servim de mancare?!" Ei au zis ca vin doar la o cafea, totusi insa, era amiaza de Rusalii! Asa ca am facut cu sotul meu un scurt inventar al frigiderului si am vrajit o friptura de vitel cu cartofi gratinati, la aperitiv am facut tartine de cartofi cu somon afumat si hrean si la desert am avut 3 tipuri de inghetata, fiecare a primit cate o portie cu cate o sfera din fiecare si bineînteles si cate o cafea ☺ Pe când eram la aperitiv, a sunat si verisoara mea (fiica matusii) ca vine si ea cu cele doua fetite (de 2 ani jumatate si 4 ani) <3 Nu iti spun ce veselie a fost la noi în curte! Si vremea a tinut cu noi... am petrecut o zi superba! Totul a fost spontan, haotic, agitat dar superb! ☺☺☺ Am facut cateva fotografii, o sa am ce prezenta la MfC saptamâna viitoare! ;-)
      Te pup Gina draga. Numai bine!

      Ștergere
  3. Minunat sfarsit de saptamana!! <3
    Eu m-am trezit de vineri seara cu un musafir nepoftit.... care nu m-a mai vizitat de acum 8 ani.. si chiar ma laudam ca nu am mai avut probleme cu nas infundat si "muculeti". Na ca acum am dat-o la greu pe Muc cel mic si Muc cel mare (eu si micul N hahahah).
    Dar si noi ne-am uitat la Calatoria lui Chihiro [ = Fetita si Haku ] si Little Stuard [= Maus ] :))). Pe bucatele. Deja stie ce e prin filme;)). Si ne-am jucat desigur... pana Tutuc [ adica eu ... ] era Kaput.

    pupici cu drag ;*

    ps: Leeeoo :D esti un scump ;))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oh vai! raceala nu e buna dar... stii cum se zice "om adevarat e acela care raceste vara!"☺☺☺ Dar daca Micutul N este la voi, este clar de ce ai racit! Si la noi la serviciu, colegii care au copii mici nu rateaza nicio gripa, niciun virus! ☺ Tja, asta-i viata!
      Insanatosire grabnica si distractie faina va doresc! pupici <3

      Ștergere
  4. Ar trebui sa te ividiez,dar nu.Eu am petrecut cu Thea,Pufi si copii.Acum merg mai rar si mai putin timp,din motive de sanatate ale sotului si am fost o fericita ca si tine.Sa ai zile pline de iubire,fericire si liniste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne fereste, da'de ce sa ma invidiezi?! nimeni nu trebuie sa invidieze pe nimeni! Fiecare are bucuriile personale. Din ceea ce vedem si auzim putem doar eventual invata cat de simplu este sa ne bucuram din lucruri si fapte marunte. De fapt aceste "maruntisuri" dau farmec vietii noastre.
      Dar, eu stiu ca tu nu esti invidioasa, ai o fire blânda si buna. Sunt sigura ca nu asta ai vrut sa zici.
      Imi pare rau ca sotul tau este bolnav... Sanatate va doresc! Si tie putere multa sa reusesti sa te împarti intre cele doua locuinte. Numai bine, Floarea draga!

      Ștergere
  5. De o vreme astept cu interes sarbatorile religioase; am inceput sa le descifrez semnificatiile si traditiile pentru a nu-mi şoca vecinii si cunoscutii...
    Sa ai bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, cum adica sa nu iti sochezi vecinii si cunoascutii? ce motive ar avea sa fie socati?! Doamne iarta-ma, daca nu stii care sunt semnificatiile si traditiile sarbatorilor religioase, nu e niciun necaz! Generatiile nascute si educate între 1965 si 1990 au in mare majoritate carente în educatia religioasa. Mai ales aceia care ai trait la oras. Si eu fac parte din aceasta mare categorie si nu e niciun pacat. Omul cat traieste învata. Mai mult, stie oricine ca dragostea lui Dumnezeu e mare. Oricât si oricând, descifrarea traditiilor si semnificatiilor religioase este binevenita. Mai ales cand o faci cu sufletul deschis, din propria vointa! :-)
      Eu aici sunt departe de lacasurile orodoxe, insa mereu imi spun, Dumnezeu este pretutindeni si întelege orice limba! De doua zeci de ani, amestec traditii si simboluri românesti - ortodoxe cu traditii si obiceiuri catolice germane (sotul are o puternica educatie catolica). Mi se pare atât de frumos, in plus, ne face atât de bine amândurora. Si Helmut este foarte interesat de obiceiurile si datinile românesti, iar eu aici... Bavaria este foarte catolica. ☺☺☺ privind din alt unghi, Bavaria are cele mai multe zile libere din Germania ☺ [Germania are 9 zile libere - Neujahr, Karfreitag, Ostermontag, Christi Himmelfahrt, Pfingstmontag, 1. Mai (Tag der Arbeit), Tag der Deutschen Einheit, erster Weihnachtstag, zweiter Weihnachtstag; Bayern mai are înca 4 zile libere: Drei König (6. Januar), Fronleichnam (60 Tage nach Ostersonntag), Mariä Himmelfahrt (15. August) si Allerheiligen (1. November) si Augsburg mai are înca una in plus: 8 August (Friedensfest)☺☺☺].
      Numai bucurii sa ai, Aurel! Sanatate si voie buna!

      Ștergere
  6. Zile perfecte! :) De cat mai multe zile perfecte iti doresc sa ai parte, Carmen draga!
    :) Oooo, da! Leo isi ia, si el, dejunul si cina tot in pat. :) In pat la el! :) Apoi, vine si se uita la tine, in timp ce tu te uiti la film. :)
    Sunt minunatele scenele descrise de tine! Greu imi amintesc ultimele zile in care am lenevit atat de frumos. :)
    Iti doresc sa ai o saptamana minunata!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ☺☺☺ Diana draga, multumesc asemenea!
      Leo ☺☺☺ haha, Leo are voie oriunde, numai pe masa nu! El stie, când mâncam la masa, nu cerseste niciodata, se face colacel la picioarele noastre si trage un pui de somn. In pat însa... patul nostru este si patul lui! stiu ca aceste rânduri socheaza pe multi însa eu spun mereu adevarul. Si imi place enorm asa, cu Leutu dormind lânga noi - la picioarele noastre. Rasa foxterrier cu par sârmos nu pierde par sau altfle zis, eu pierd la fel de multe fire de par ca si Leo. In plus, eu schimb lenjeria de pat saptamânal si masina de spalat este perfecta, ca si uscatorul automat. Scoate fiecare scama din textile! Si daca se uzeaza, cumparam altele :-) Toate usile sunt deschise la noi în casa, mai putin cea de la intrare. Leo poate sa mearga la el în cosulet daca vrea, insa... cateii au instinct de haita, dupa cum bine stii si tu. Ei nu pot trai solitari, nu sunt ca pisicile, sa vina sa se linguseaca doar pentru mancare si cateva mangaieri. Cateii au nevoie de prezenta omului, ei iau parte la toate activitatile si le place sa invete mereu lucruri noi care sa aduca zambetul pe fata "stapânului" :-) Cata bucurie a adus Leo in familia noastra! El e fericit, noi deasemenea :-)
      Diana draga, noi aomenii suntem "MINUNI" Functionam perfect, avem tot ce ne trebuie si atata vreme cat energia e suficienta, putem face orice. Când însa corpul da semnale ca are nevoie de repaus, trebuie sa fim vigilenti si sa simtim aceste semnale si imediat sa reactionam. Repaosul este la fel de necesar precum aerul, apa si mâncarea. Daca ignoram semnalele, putem avea surprize neplacute... Si vorba aia "sanatatea este numai una! trebuie sa avem grija de ea"!
      Stiu ca ai trecut prin momente grele... dar se zice ca în asemenea momente, ne întareste Dumnezeu! Stiu ca ai grija de toti ai casei, dar trebuie sa ai grija si de tine. Trece "masinaria" intr-o viteza mai mica sau chiar la relanti ☺☺☺ Meriti o leneveala maaaare! macar un weekend! Te pup si te îmbratisez.
      Gânduri bune si pupici, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  7. Good day! This is my first visit to your blog! We are a
    group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
    Your blog provided us useful information to work on.
    You have done a extraordinary job!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Welcome and thank you for the visit and for the time you have given my blog.

      Ștergere
  8. Minunate aceste zile libere. Și oricât de frumoase ar fi ieșirile și plimbările prin locuri faine, o zi acasă, în care să lenevești în voie și să te relaxezi cu adevărat, este minunată. Iar Leo ne-a convins că ați avut niște zile...perfecte! Nu mai mă satur să-i admir fața lui atât de simpatică. Îți vine să-l smotocești tot timpul și se vede că este „lipicios” și iubitor, mereu în preajma voastră.
    Numai bine și multă fericire, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere