sâmbătă, 3 februarie 2018

Meniu de weekend - idei, recomandari

Daca în timpul saptamânii servim mâncaruri usoare, în general salate, la sfârsit de saptamâna ne rasfatam cu câte ceva mai rafinat, care necesita cel putin 3 ore munca la bucatarie! ☺ Însa merita!
Meniul de astazi a fost rata umpluta cu prune, stafide si portocale, coapta la cuptor si unsa cu miere, pâna când exteriorul ratei a devinit crocant. Alaturi, sos de vin rosu si traditionala garnitura - varza rosie calita si galuste de cartofi umplute cu prune uscate. Ca aperitiv, am preparat un Campari cu suc de portocale proaspat stoarse si bineînteles la masa, câte un pahar cu vin bun de Bordeaux (un Château Le Chêne Haut-Médoc, 2010). La desert, o cupa cu înghetata de mango si ciocolata.


6 comentarii:

  1. Imi place atat de mult ideea aceasta!! Cu ceva mai special la sfarsit de saptamana, sau in ocazii speciale. Uneori am impresia ca lumea prea face abuz de toate incat nu mai stie sa aprecieze cu adevarat nimic. Si in loc de apreciere si bbucurie adevarata se hranesc cu epatare si... sa imi fie iertat, snobism.
    Asa ma bucur de fiecare data cand citesc aici despre experiente culinare - este efectiv o placere si bucurie ingenua.
    Abia astept noi aventuri :D
    Pupici cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate, in ultimii zeci de ani parca sarbatorile nu mai au farmecul pe care-l aveau odinioara! Ma refer din pdv gastonomic. Din punct de vedere al atmosferei, sarbatoarea este vesela daca participantii sunt veseli ☺☺☺
      In cursul saptamanii, ma intorc acasa dupa ora 17. Asa ca ce sa mai mananci mult si sofosticat inainte de culcare?! Dar la weekend, mereu facem ceva deosebit - daca suntem acasa gatim ceva delicios, daca suntem plecati, servim pe acolo ceva ce ne face cu ochiul.
      Te pup. O saptamana placuta sa ai! xoxo

      Ștergere
  2. Papa bun! :) O-ho! Trei ore imi ia mie sa fac si o budica simpla. :)
    Inghetata o mananc cu ochii de numa'-numa'! :)
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu stii ca noi nu gatim niciodata pentru mai multe zile Mancam doar proaspat, nu punem nimic la frigider. Gatim portii, pentru ca ce nu se consuma, se arunca. Dar daca avem ceva foarte bun si deosebit si in cantitate mare c´(ca rata care nu se poate portiona), ducem la vecina are are fetele cu handicap. Ele adora mancarea gatita si vecina nu prea are talent si nici timp. De aceea, daca primeste asa ceva, marunteste cu mixerul - face ca un piure si le da fetelor. In general sambata sau duminica le ducem lor cate un castronas.
      pupici <3

      Ștergere
  3. Seamana cu un preludiu culinar la ziua indragostitilor
    Restaurant de 5***** la domiciliu!...meniu la superlativ!...sa va fie de bine si felicitari dlui Master Chef!
    O saptamana reusita, draga Carmen! Imbratisari si pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, stii tu ceva, ai dreptate Gina draga! De Valentins Day si pâna duminica, vom fi la Bad Reichenhall, la 10 km de Salzburg. Cine stie ce vom servi pe acolo?! ;-) Abia astept sa ajungem! Bineinteles, amorutul asta mic de Leo va fi cu noi, asa ca programul nostru va fi mereu dependent de catel - unde are voie si el, mergem, daca nu are voie, nu mergem ☺ Rezervarea la hotel este pentru 3 ♥
      Te pup Gina draga. Pupici si imbratisari <3

      Ștergere