duminică, 11 februarie 2018

La derdelus



Vremea s-a încalzit si zapada aproape ca s-a topit, dar am plecat pline de optimism cu saniuta pe dealul bisericii. Chiar daca pe pârtie erau pete mari de iarba, saniuta a alunecat perfect!
Nu mai era nimeni la joaca, dar zapada era brazdata în lung si lat cu linii paralele, urmele tipice saniutelor - semn ca au fost multi copii pe derdelus. Eu m-am bucurat, pentru ca greu mi-ar fi fost sa le supraveghez pe nazdravanele Emma si Greta, într-o multime de copii. Asa însa, tot dealul a fost al nostru! În plus, Leo a putut alerga liber ☺
De câteva ori, ne-am dat pe sanie toate trei - ba chiar toti patru, ca si Leo s-a înghesuit între noi - ori de câte ori m-am urcat eu pe sanie. Cu chiote de bucurie la vale si mai gâfâind, la deal... Urcatul dealului în alergare mi-a taiat respiratia si dupa zece ture m-am dat batuta. Am facut galerie fetelor, le-am fotografiat si m-am minunat câta energie au!
Emma a fost cârmaci desavârsit iar Greta, a acceptat rolul de copilot din obisnuinta ;-) Mereu va fi "sora mai mica" ☺


Pline de voiosie ne-am întors acasa, unde ne astepta o mare surpriza. Fetele mereu ne roaga sa le lasam si pe ele o data în sauna. Însa sauna nu este pentru copii si mereu le dezamagim, refuzându-le. De data aceasta însa Helmut a fixat termostatul la 30 de grade si a lasat usa cabinei de sauna deschisa spre baie, asa încât pâna am venit noi de la sanius, întreaga încapere a avut temperatura unei zile de vara. Am facut dus toate trei si am stat în halate de baie pe sezlonguri, am intrat în cabina si am facut patru infuzii - cu lavanda, cu menta, cu portocala si cu eucalipt si am ascultat muzica de relaxare.
Incaperea de sauna este conceputa pentru doua-trei persoane, de data aceasta însa a fost înghesuiala mare! Ne-am facut loc, eu, Emma, Greta, doi cai si doi ursi de plus! ;-)
Fetele au fost extrem de încântate. Iar eu... mi-am întarit din nou convingerea ca Emma are o imaginatie deosebit de bogata si sper sa-si dezvolte mereu acest talent si cândva, sa devina scriitoare!  Când am picurat apa cu esente aromatice pe  pietrele de lava încinse de pe soba de sauna, am spus fetelor sa închida ochii si în primul rând sa identifice mireasma si apoi sa-si imagineze ceva legat de acesasta. Greta e mica, are doar trei anisori, abia vorbeste. Insa Emma, la cei sase ani, m-a cucerit cu compozitiile ei! Eu începeam propozitia si Emma o completa si tremina: "Îmi imaginez ca sunt pe un câmp plin cu flori de lavanda, e soare si cald, stau întinsa si privesc cerul albastu fara nori. Un fluturas zboara deasupra mea si mi se aseaza pe vârful nasului" ☺ "Îmi imaginez ca sunt intr-o livada de portocali, m-am catarat într-un pom, stau calare pe o creanga, întind mâna spre o portocala, o musc si rup coaja care-mi pateaza degetele cu ulei galben-oranj. Mamânc fructul zemos si-mi astâmpar setea" ☺ "Suntem în excursie pe deal, e cald si suntem obositi. Intindem patura pe iarba la umbra unui copac si ne lungim pentru a ne relaxa. Miroase puternic a menta, privesc mai atenta si observ ca iarba acolo este plina de menta. Rup o frunza si o mestec, este piscacioasa si racoritoare". Despre eucalipt nu a stiut sa spuna nimic... Emma este un copil deosebit!
Atât de mult le-a placut fetelor asa zisa noastra "sauna-party", ca au dorit sa serveasca masa de seara acolo (am avut snitel de pui cu pâine toast si iaurt si am baut mult suc de mere). Ba ar fi vrut chiar si sa doarma acolo, pe bancile de lemn, acoperite cu prosoape.
Bineînteles ca de dormit, am dormit fiecare în dormitor, in patul ei si... am dormit neîntoarse! ☺

6 comentarii:

  1. Vai ce "sesiunie" de sanius ati avut :D. Eu inca astept zapada (am impresia ca ne ocoleste, desi frigul s-a instalat din plin).
    Credeam ca l-ati luat si pe Leo la "sauna" hahahaha.
    Si ce joc creativ frumos <3.
    Minunata zi !!!
    Pupici cu drag :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) am avut noroc de zapada, nu ne putem plange. Nici prea mult si nici prea putin - exact cat sa ne facem pofta :-)
      Leo a ramas cu "taica-sau" la tv. Baietii cu baietii, fetele cu fetele ;-)
      Pupici înapoi. Imbratisari si ganduri bune :-*

      Ștergere
  2. Ce veselie la săniuș!Și ce bucurie pe chipul micuțelor, dar și pentru voincul Leo, care alerga cu atâta bucurie, alături de copii. Noi nu am avut parte de zăpadă și de săniuș, anul acesta. Până acum! Căci nu m-ar mira să ne trezim cu zăpadă multă... prin martie! Că au mai fost surprize de-astea și prin alți ani.
    Iar petrecerea la saună... sunt convins că le-a plăcut mult prințeselor.
    Numai bine la toată familia! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi am avut ceva zapada inainte de Craciun, apoi de loc si de anul acesta, la fiecare weekend ne-am bucurat de zapada.
      Din martie visam sa vina primavara, insa... nu putem comanda vremea! Imi pare rau pentru Sara. Poate urcati cu ea pana in Poiana Brasovului, sa-si faca pofta de sanius.
      Multumim,´mult. Si de la noi, salutari si ganduri bune intregii familii! :-)

      Ștergere
  3. saniuta voastra are talpile vrajite de poate zbura si pe zone descoperite de zapada...iar prestatia lui Leo a fost de nota zece, prin goana lui a incurajat copilele ca un veritabil "monitor" de sanius.
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo este ca sageata! Cateodata mi-a stat inima-n loc, Leo sarea fara frica spre sania in viteza a fetelor... si iesea in fractiune de secunda din faza de carambolaj ☺
      Noapte buna, Gina draga. :-*

      Ștergere