miercuri, 10 ianuarie 2018

Iarna - România pitoreasca

Sibiu, 2008 - Miercurea fara cuvinte

16 comentarii:

  1. Deci o poza de acum 10 ani. Pe vremuri participam si eu la WW, dar cum n-am mai iesit din casa nici poze nu mai am. Deja devin nostalgica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ☺☺☺ da, o serie de poze Jubiliare! 10 ANI ☺☺☺ nici nu mi-am dat seama, am scris automat anul, nu care cumva sa fie confuzii, sa creada cineva ca la Sibiu e zapada, când de fapt înfloresc ghioceii, ca peste tot in Europa.
      Ma bucur ca ai revenit pe blog si la MfC <3 Happy WW!

      Ștergere
  2. <3 superb!!! Casuta albastra e atat de frumoasa si... scranciobul! Imi amintesc ca am vazut unul functionand pe ruta Pitesti- Brasov (via Rucar-Bran) dar nu imi mai amintesc exact unde :D. E ... muuuuult de atunci.
    Si mai sunt si cu zapada!!
    Happy WW
    cu drag
    rux

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. casuta si scrânciobul sunt în Muzeul Satului - Sibiu. In celalalte imagini, în zare se vad Muntii Fagaras si în cealalta poza este palatului regelui tiganilor.
      Te pup. Noapte buna Rux draga! Happy WW! ☺

      Ștergere
  3. O Romanie care cunostea zapada serioasa! :)
    Ce sentimente de dor imi trezesc imaginile cu zapada! :) Imi place si parfumul aerului, in iarna cu zapada, cand se contopeste cu fumul care iese pe cosurile caselor - da, nu tocmai "ecologic", dar ce-are a face? Imi place. :)
    Zi frumoasa iti doresc, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. în Germania s-a dat o lege în 2010 prin care semineurile trebuie sa respecte anumite reguli. In mod regulat - de doua ori pe an, vine in control un "cosar" care verifica valorile semineului, a cenusei depusa pe horn prin fum si acolo unde valorile depasesc pe cele regulare, se elibereaza imediat un act de interzicere de functiune. Vecinii nostri din prima casa de pe alee - "parintii" Clarei, nu mai au voie sa foloseasca semineul. Insa toti ceilalti incalzim casa prin foc de lemne. Bineintees, suplimentar, pe langa incalzirea centrala pe gaz. Cand facem foc in semineu, inchidem robinetele de la calorifere. Foarte mult facem foc la weekend, sau de sarbatori - de Pasti si de Craciun. pentru atmosfera, pentru caldura sanatoasa si pentru mirosul aparte, romantic :-) Deci vreau sa zic, la noi in cartier fumul ce iese pe cosuri este la standard ecologic ☺☺ Te pup draga mea. Seara faina!

      Ștergere
  4. Ce scranciob aparte! Nu am mai vazut pana acum!
    Imagini de "arhiva". Si cu zapada! :D
    Multumesc, draga Carmen! O zi excelenta sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, imagini cu hapada de arhiva ... mai corect zis ☺☺☺☺
      abia stept sa vina zapada iarna asta! pana la 1 martie astept, dupa aceea, sa se duca iarna acolo unde vrea ea, dar nu pe la noi ☺☺☺
      Seara buna, Suzana draga!

      Ștergere
  5. Minunat Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului. Era să spun „mai ales iarna”, dar fiecare anotimp are farmecul lui. Până și iernile fără zăpadă :)
    P.S. Mi-era așa dor de fotografiile tale miercuriene!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ☺ asa este, muzeul sibian este superb in fiecare zi! Acum 20 de ani îi cunoasteam fiecare frunza, fiecare fir de iarba! Cum trece timpul........
      Apropo timp - saptamâna trecuta nu m-ai vizitat :-(

      Ștergere
  6. Abia azi am inteles ca participi la MfC. Sa fie into-un ceas bun!
    Sunt imagini cu adevarat pitoresti.
    P.S.E interesanta preocuparea autoritatilor germane pentru buna functionare a semineelor. Am achizitionat si eu un semineu ( cam ieftin, cumva de proba) in urma cu vreo 10 ani; desi face impresie buna si functioneaza, nu prea da caldura pe masura mizeriei produse. Daca as gasi specialisti buni, l-as transforma pentru a-i spori randamentul. Ma bucur ca ai adus vorba de acest subiect.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. autoritatile ☺☺☺ na ja, sa zicem ca se preocupa pentru securitatea cetatenilor în primul rând.
      in legatura cu semineul achizitionat de tine... zici ca nu da randament, ma mir. Pentru ca fiecare semineu are informatii clare atât despre calitatile tehnice cât si legate de motaj. Un semineu care a fost conceput sa dea 8kw a 8kw, nu are cum altfel. Daca este conceput doar pentru 4 kw atunci asta e!
      Nu ma pricep in detaliu, dar intuitia de inginer imi spune ca randamentul unui semineu este legata doar de baza casetei - deci suprafata pe care se ard lemnele, de suprafata de radiere a caldurii (geamul din fata si peretii care înconjoara caseta) si de zugul hornului. Marimi care nu vad cum ar mai putea fi modificate la un semineu... In orice caz, repet, nu am nici cea mai marunta cunostinta în domeniu, neaparat sa ceri consilierea unui specialis.
      Un weekend minunat îti doresc!

      Ștergere