sâmbătă, 23 decembrie 2017

Ultima seara de Târg de Craciun




Nici nu stiu când a trecut Adventul! Saptamânile au zburat ca orele... si pentru ca mâine la prânz Augsburger Christkindlesmarkt-ul îsi va închide portile, noi fetele, am hotarât ca astazi sa mai dam o raita prin târg.
Calendarul de Advent urias, a avut toate ferestrele descoperite pâna la ultima, cea mai mare si mai importanta, a zilei de Ajund de Craciun. În timp ce cerul trecea de la nuante de gri-piersic la nuante de albastru-indigo, luminitele ghirlandelor deveneau de la minunt la minut tot mai intense.
Ne-am întâlnit în fata primariei si prima oprire a fost la standul cu castane coapte. Am facut o runda de târg dupa care am decis ca e vremea sa ciocnim câte o cana cu vin fiert. Am ales standul de sub piramida rotitoare, pentru ca se spune ca au vinurile cele mai calitative.
Daca vrei sa probezi altceva decât clasicul vin fiert, atunci ai de ales între "vin fiert cu afine", "vin fiert cu cirese", punch de Craciun", "punch de mere" "vin fiert cu prune", "vrajitorul Amaretto", "bautura vânatorului", "Bunica fierbinte", "Mos Nicolae", Punch-ul îngerilor", "glögg suedez", "caipirinha fierbinte" sau "irish coffee"... Noi am fost patru si fiecare si-a dorit altceva ☺ Eu am luat "vin fiert cu afine", Adela - "punch pentru copii", Raluca "punch de mere" si Janine a ales "punch de Craciun". La cabana care prajeste cârnaciori la gratar, alegerea a fost mai usoara ☺ De trei ori Augsburger Rote si o data Wraps - Subway.



Târgul a fost plin, însa aglomerat a fost doar la standurile cu mâncare si bauturi. Peste tot grupuri de prieteni, stând în cerc si povestind tare sau râzând cu lacrimi. Mare noroc trebuie sa ai sa nu te atinga careva cu chifla lui cu cârnat uns cu mustar sau Ketchup! Sau sa nu te ciocnesti cu o persoana care tine în mâna o cana fierbinte cu vin fiert! De data aceasta am scapat fara pete☺
Caruselul pentru copii functiona la capacitate maxima. Copiii calare pe figurinele de animale sau vehicule se roteau zâmbind fericiti sub privirile atente ale parintilor dispusi în jurul platformei circulare. Muzica acoperea toate chiotele.


Am iesit din târg înainte de ora 18, când datorita mini-spectacolul live "jocul îngerilor"("Das Augsburger Engelesspiel"), târgul înregistreaza aglomeratia maxima. Ne-am îndreptat spre zona pietonala, însa si aici am avut impresia ca tot orasul a iesit, contând pe ultima sansa de shopping înainte de Craciun! Abia spre Piata regelui (Königsplatz) trotuarele s-au mai aerisit. În jurul fântânii- locul unde acum doi ani pietonii valsau, este instalata o statie cu joc de lumini si aparat de împrastiat baloane de sapun. Copiii alearga dupa baloanele irizate, tipând de bucurie. Vata-pe-bat si jocul cu baloanele de sapun înlocuiesc cumva visul de a avea zapada de Craciun...


Cine este curios sa vada târgul filmat de sus panoramic 360°,  poate accesa link-ul oficial: augsburgerchristkindlesmarkt.coml

11 comentarii:

  1. Toata luna decembrie m-ai incantat cu postarile tale. Iata-ne si in Ajun de Craciun, iar aceasta postare ma poarta acolo la Augsburg, in aromele imbietoare, in forfota oamenilor dornici sa petreaca pana in ultima clipa targul de Craciun...si deodata, la ora stabilita, in ordine si liniste, totul dispare, lumea se retrage la caldura caminului, este asteptat Mosul cu bradul proaspat impodobit si masa festiv asezata. Familia se aduna, iar norocosii drumeti, gazduiti cu bunatate si bucurie de oameni adevarati, se simt ca acasa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dragii nostri, si noi va pomenim des , mai ales zilele acestea :-) Ieri chiar le-am povestit fetelor cum am intrat pe straduta aceea in zona pietonala pe când Virgil povestea despre cafeaua aceea speciala, din vremea studentiei... si cum am gasit cafeluta aceea extragustoasa! ☺ Ce Craciun frumos am petrecut împreuna!
      Va pupam si va îmbratisam cu drag si dor. Va dorim o Seara de Ajun minunata, Mos Craciun sa va aduca multe cadouri, sa aveti sanatate si voie buna! La multi ani 🎄🎅

      Ștergere
  2. Ce frumos a-ti petrecut! Multumesc ca ne-ai facut si pe noi sa te insotim si sa "gustam" din bunatatile de pe acolo!
    Craciun fericit, draga Carmen, alaturi de cei dragi!
    La Multi Ani frumosi si plini de bucurii!

    Te imbratisez cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suzana draga, o bucurie împartasita este o bucurie adevarata! multumesc ca mi-ai fost alaturi ♥ Iti doresc sarbatori fericite, cu sanatate si numai bucurii! Mos Craciun sa-ti aduca multe cadouri si sa ai parte doar de surprize placute pâna la sfârsitul anului. Anul care vine sa-ti fie mai bun, mai rodnic si mai frumos! La multi ani, Suzana draga! 🎄🎅

      Ștergere
  3. Vata pe bat! :) Oh, nu doar atat am retinut din randurile tale, doar ca mi s-a facut, brusc, dor de acest deliciu! :))
    Minunata petrecere pe la voi! Veselia si starea sufleteasca din acele momente sa nu va mai paraseasca! <3
    Ai povestit atat de fain incat aveam senzatia ca sunt acolo, inghesuita, ferindu-ma de mustar :)) si sufland spre balonasele pe care le-am vazut zburatacind in filmulet!
    Multe-multe bucurii va dorim, Carmen draga! Sa fiti sanatosi si mereu voiosi! <3 Craciun fericit!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. v-am sunat astazi, am vrut sa va transmitem Craciu fericit, sanatate, numai bucurii si La multi ani, dragele noastre brasovence! Pupici de la noi 5 (noi trei plus Adela si Raluca) :-*

      Ștergere
  4. Ce frumos!! Cata veselie <3!! Am pe lista "castanele coapte" hahah - :D. Mutumesc mult pentru "baia" de multime, bunatati si sarbatoare de care mam bucurat azi.
    Craciun Fericit !!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Craciu fericit! Sanatate si numai bucurii sa aveti! La multi ani, Rux draga!

      Ștergere
  5. Anul acesta raman cu dorul Targului de Craciun caci timpul liber a fost asa de scurt, contrar multiplelor activitati gospodaresti...la anul gustul castanelor coapte este primul vizat...la noi nu am observat atatea sortimente de vin fiert...oricum savoarea sarmalutelor maramuresene ramane pe lista preferintelor.
    Ati petrecut un ajun de Craciun minunat, veselia voastra e molipsitoare, imaginile graiesc de la sine despre o atmosfera de sarbatoare.
    Doresc sa ai un Craciun alb fericit cu multe bucurii, sanatate, impliniri!
    Trimit calde imbratisari si pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. toata lumea se plânge ca nu mai are ragazul necesar sa savureze anumite evenimente... Nu doar noi, astia trecuti de 50, ci si cei tineri au aceeasi senzatie. Sigur ca in prag de sarbatori sunt atâtea de facut: curatenie, aprovizionare, fursecuri, trimis felicitari si... intâlnirile cu prietenii. Noi am avut in fiecare saptamâna cel putin o astfel de intrunire - sigur ca iti face placere si nu vrei sa contramandezi, însa timpul liber nu iti mai ajunge :) se creaza "stress de activitati de timp liber".
      Eu am avut si la serviciu o erioada extrem de aglomerata... inclusiv vineri, când colegii faceau turul de birouri spre a ura sarbatori fericite inainte de concediu (eu am concediu ca majoritatea colegilor, pana pe 8 ianuarie), eu trageam tare sa intocmesc niste modificari de ultima ora. Daca nu as fi terminat, ar fi trebuit ori sa vin sâmbata, ori luni, pentru ca in functie de ceea ce trebuia eu sa termin, o sectie din Slovenia ar fi avut sau nu de lucru, intre Craciun si Anul Nou. Iti dai seama ca i-as fi avut pe constiinta, sa-i trimita acasa in somaj tehnic! Spre norocul meu, am fost gata exact la ora la care-mi propusesem sa plec spre casa.
      In târg am vrut neaparat sa mai merg o data inainte de închidere. In Bavaria, târgurile se inchid in Ajun de Craciun, pe 24 decembrie, la ora 12 punct. Si tare m-m bucurat sa le am alaturi pe fetele mele :-) ne-am distrat de minune!
      Si... incepând de azi, o tinem tot intr-o distractie ☺☺☺
      Craciun fericit iti doresc si eu tie, Gina draga! Sanatate, bucurii, noroc si împliniri! Pupici si îmbratisari >:D<

      Ștergere
  6. si la brasov a fost foarte frumos la ultimul craciun ,dar si in anii trecuti cu perdeaua de lumini din zona centrala:din pacate numai este in tot orasul pe strazile principale fiindca municipalitatea face economie la lumina!nu degeaba se inaugureaza targul de craciun asa tarziu!!!

    RăspundețiȘtergere