miercuri, 1 noiembrie 2017

Prima zi de noiembrie

Astazi este Allerheiligen - Ziua tuturor Sfintilor si în Bavaria este zi libera (ieri am avut deasemenea zi libera, s-au serbat 500 de ani de la Reforma Protestantă initiata de Martin Luther).
La amiaza a fost soare (16/18°C) însa meteorologii au anuntat ca în urmatoarele nopti, temperaturile vor scadea sub zero grade. Ultima sansa pentru noi sa punem la adapost plantele uriase de ghiveci. Este o activitate pe care nu o facem cu placere si mai întotdeauna, urmatoarea saptamana suferim de dureri de spate. Dar asta este situatia - vara ne plac în curte lamâiul, leandrul, smochinul, dafinul si Trompeta îngerului! Sunt arbusti pe care îi îngrijim de aproape zece ani si cum sunt plante ornamentale mediteraneene, nu suporta înghetul de pe la noi. Pentru ele am rezervat o încapere cu ferestre mari, la demisol, camera în care închidem caloriferul pe timpul iernii, deoarece acestor plante nu le place nici caldura artificiala (se umplu imediat de paduchi)!
Apoi am greblat întreaga curte, am tuns florile perene - am lasat doar câteva dalii si crizanteme. Nici trandafirii nu i-am tuns pentru ca sunt înca plini de boboci.
Am muncit cu spor si ne-am bucurat ca am reusit tot ce ne-am propus. Gradina este acum gata pentru întâmpinarea iernii. De la întâi noiembrie ne putem oricând astepta sa înceapa sa ninga.

Când intri în casa dupa astfel de munca, esti transpirat si ai pamânt sau frunzulite uscate lipite peste tot! Ca sa nu cari mizerie în toata casa, cel mai practic este sa te dezbraci direct lânga masina de spalat si sa sari sub dus! ☺ Exact asa am si facut. Ba chiar ne-am aprobat si o serie de saună, pentru ca am avut timp berechet.
Iubesc atmosfera saunei ♥ Am fixat temperatura la 80/85 grade, am pus un CD cu muzica relaxanta, am deschis lampile colorate si am pregatit infuzii de lavanda si infuzii de eucalipt. Am facut peeling corporal cu sare de iarba de lamaie si între doua saune m-am uns cu ulei cu vitamine (din seria Hipp-Baby, pentru ca este cel mai sigur produs lipsit de parabeni si aditivi si în plus este si ieftin). Mi-am tratat si parul cu o masca si Moroccanoil. Rasfat pur!
Ne-a prins seara pe șezlong, înfasurati în halatele pufoase de baie, ascultând muzica si savurând un pahar de suc de portocale.

24 de comentarii:

  1. Ce frumos!Stii, Carmen, te citesc din facultate, si citind ceeea ce scriai ma relaxa, scrii foarte frumos. Te citesc si acum cu aceasi placere. Gata, stiu cuvantul potrivit pentru voi: Hygee!!Ador acest cuvant cu tot ceea ce inseamna el. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florina draga ☺ aud pentru prima data acest cuvânt. A trebuit sa caut pe internet ☺☺☺ Multumesc mult pentru încadrarea in acasta minunata categorie - tu esti o draguta. M-ai rasfatat mereu cu comentarii frumoase.
      Te pup si iti doresc un start bun in penultima luna a anului.

      Ștergere
    2. Multumesc la fel, Carmen! ;)

      Ștergere
  2. Minunate activitati! M-am revigorat intr-un moment cand chiar aveam nevoie!
    Iar florile sunt superbe!
    Ghivecele mari s-ar putea pune pe suporti cu role mici. Si pe aici exista din cand in cand. Si nu ar mai fi nici o problema cu mutatul lor...
    Bineinteles culorile din sauna mi-au placut muuuult! O sa ma gandesc si eu la o mica orga de lumini! :)
    Pupici si zile frumoase de noiembrie, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu ca exista suporti cu role, exista chiar si role pentru transport pe scari. Problema noastra este ca scarile din curte spre pivnita nu sunt standard - au inaltimi diferite, sunt abrupte si relativ înguste. Si sunt 20 la numar! ☺ In fiecare an ne este tot mai greu... Ne tot gândim ca daca ni se marita fetele, ne vor ajuta ginerii ☺☺☺
      Te pup si eu si iti doresc un start bun in luna noiembrie, draga Suzana. 

      Ștergere
  3. ai avut o zi minunata, asa cum minunata e atmosfera casei voastre...
    astfel de zile te incarca si fac viata cu adevarat fermecatoare :)

    pup, buna dimineata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat Pandora draga. O asemenea zi este atat de plina, ca iti creeaza impresia unui mic concediu 😊 la fel de relaxat te simti.
      Te pup. Un start bun in luna noiembrie.

      Ștergere
  4. ce postare frumoasa si ce minunatii ai...super activitati, pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ultimii 20 de ani am invatat ca rutina zilnica trebuie intrerupta in mod regulat... altfel devenim robotei! 😉
      Zile faine! Pupici

      Ștergere
  5. Esti o rasfatata! 😅
    Luminitele din sauna sunt tare faine! Eu una nu am rabdare sa stau asa de mult intr-o sauna sau in baie ... pur si simplu nu pot!
    Va trebui sa intru si eu in gradina zilele astea. La noi anunta inghet noaptea incepand de saptamana viitoare! pupici, multumesc pentru urari si ganduri bune!♡

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa munca si rasplata 😉
      Sauna este un exercitiu. Corpul invata treptst sa transpire si sa se relaxeze. Nu trebuie sa cedezi la primele semne de "slabiciune" 😊 In plus, prin sauna facuta in mod regulat, se intareste sistemul imunitar.
      Dar bineintekes ca daca nu iti face pkacere, nu poti sa exersezi 😆 Mie mi a placut din totdeauna sa stau mult in cada, in apa foarte calda 👍
      Te pup si iri doresc inca o data un nou an de viata cu multe bucurii si realizari. ( acum stiu sigur ca esti M.T. ❤)

      Ștergere
    2. Nu stiu daca mai ai emailul meu, daca da, scrie-mi te rog. Eu mai am acea "carte de vizita" cu adresa ta, emailul acela mai este valabil?
      pupici!

      Ștergere
    3. da, datele mele de contact nu s-au schimbat. Abia astept sa imi scrii ♥

      Ștergere
  6. :)) Ai zis-o fain: dupa munca si rasplata.
    Zilele trecute am ajutat-o pe mama la aranjatul florilor prin casa - ghivecele mari fiind in sarcina mea mai mereu (daca nu se apuca si ea la sfarsit de saptamana!) :)
    Prima zi de noiembrie a fost frumoasa si la noi (noaptea se lasa aproape ger) dar vreau nu vreau, ma plimb - cu Miki. :)
    Baile lungi si fierbiiinti! :) Un deliciu parfumat! Se face atat de cald in baie incat pot spune fara exagerare ca sunt ca-n sauna! Ai mei ma intreaba cum de pot rezista! :)) Daca-mi place?!
    Tare fain ai povestit! Ma relaxez numai imaginandu-mi leneveala voastra in sezlong!
    Ziua minunata sa va fie! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, uite inca un punct in care ne asemanam! Si pe mine ma certau ai mei ca fac baie fierbinte si tin baia blocata cel putin o ora :-) Ziceau ca cica imi pleznesc vasele de sânge periferice... M-a ferit Dumnezeu!
      In ultimii 20 de ani, am mers la sauna dupa fiecare antrenament fitness si macar o data pe luna am petrecut o zi intreaga in Sauna Welt. Acum de cand avem cabina in casa, nici nu mai tin cont de cate ori fac sauna :-) Ca e iarna, ca e vara, ca e seara sau ziua in amiaza-mare, nu conteaza - sauna a devenit pentru mine cel mai eficient mod de relaxare. Cu ochii intredeschisi, tes vise si dau frâu liber imaginatiei. Ma inspira muzica pe care o ascult, aroma infuziei proaspat aruncata peste pietrele de lava încinse pe semineu sau ma inspira lumina ce-si schimba mereu nuanta... ☺ Leo a invatat si el sa stea cuminte pe sezlong, se face melc si e atent doar sa nu iesim din baie si sa-l uitam singur acolo ☺☺☺
      Va pupam Diana draga, salutari de la trio pentru trio. Un salut special de la Leo pentru Miki ;-)

      Ștergere
    2. Ce fain e cu sauna acasa! :) E sanatate curata! Si frumusete, si tinerete pentru piele! :)
      Hahaha! Si eu am auzit varianta cu afectarea vaselor de sange periferice - dar nu s-a intampalt in atatia ani! :)
      Miki e tare bucuroasa :) sa auda de salutul de la Leo! <3 Multumesc. :)
      Imbratisari cu drag! <3

      Ștergere
  7. Eheee! Am avut ocazia sa ajung in locuri unde n-am fost pana acum. :) La satul in care s-a nascut El Greco ma gandesc, in special! :) O incursiune faina.
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ☺☺☺ ai dat click linkurilor pe care le-am pus - esti o minune!
      ai vazut ce leandrii mari?! si cresc ca buruienile... nu le are nimeni grija! Am pus linkul acesta pentru ca unul din leandri - cel cu floare roz, tripla, il avem din acel concediu pe insula Creta! La plecarea spre casa, am rupt cateva crengute din diferite culori de leandri si le-am pus intr-o punguta in servetele umede. Acasa le-am pus in vaza si singura crenguta care a facut radacini, am sadit-o in ghiveci. Acum este cel mai frumos leandrul pe care-l avem ♥ Avem de fapt doi. Unul rosu cu flaore normala, e cumparat de la Dehner.
      O zi minunata iti doresc. Pupici

      Ștergere
    2. Ce amintire frumos materializata in leandru! :)
      Delia a adus din Italia seminte de rododendron si le-a plantat sperand sa creasca, dar nu fiind foarte convinsa. Ne-am ales cu un copacel minunat. L-am avut multi ani dar a murit la scurt timp dupa ce a murit tata - cred ca am uitat sa-l udam. :(
      Pupici! <3

      Ștergere
  8. muncă multă într-adevăr !!! dar şi relaxare la înălţime !
    o seară plăcută îţi doresc !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) astazi mi-am luat "trimitere la masaj" de la medicul de familie. Ramane sa si gasesc termene potrivite -am recomandare pentru 15 sedinte. Însa eu nu sunt acasa niciodata inainte de ora 17-17:30 Si de obicei, cabinetele fizio inchid la ora 18-18:30. Si nu sunt singura care viseaza la asemenea tratament. E lupta mare pe programarile din-nainte de ora închiderii.
      O seara minunata iti doresc deasemenea. Noapte buna!

      Ștergere
  9. Sărut mâna, dragă Carmen! Mă bucur tare mult că ai revenit în această „lume” frumoasă a blogurlor. Te așteptam cu toți să revii, căci ne-ai lipsit mult.
    Frumoasă relatarea ta. Toamna este frumoasă nu numai pentru natura de afară, pentru mulțimea culorilor, dar și pentru aceste pregătiri pentru iernat. Adunăm de pe afară „frumoasele” dragi și le găsim loc prin casă, cu speranța că la primăvară vor fi toate gata să revină la locul lor, afară.
    Iar după o așa operațiune grea, o relaxare este numai bună.
    Să aveți o toamnă frumoasă în continuare! Și un weekend plin de bucurii! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, ne inconjuram de obiecte dragi, de flori frumoase, cu ideea de a ne infrumuseta viata. Plante deosebite se gasesc peste tot si tentatia este mare sa iti doresti sa o ai acasa :-) Problema este, ce faci cu ea iarna?! Cum spuneam, in camerele in care locuiesti, nu e bine sa le depozitezi pentru ca cele mai multe plante nu suporta aerul cald produs de calorifere. Sa locuiesti in casa rece, doar de dragul plantelor - risti sa te imbolnavesti sau mai rau, sa apara pete de mucegai pe pereti. Ideal este sa detinem o "Wintergarten" o veranda inchisa cu pereti de sticla. Noi nu avem din pacate - dar este locul ideal pentru pastrarea florilor pe timpul sezonului rece.
      O toamna minunata si voua! Weekend cu bucurii!

      Ștergere