luni, 30 octombrie 2017

Uraganul "Herwart"

Sâmbata spre duminica noaptea, am crezut ca vom zbura cu casa, precum Dorothy, din „Vrajitorul din Oz“. „Toto“ al nostru, adica Leo, a fost mai toata noaptea în alerta, mârâind la fiecare vuiet de vânt, ca în preajma unui raufacator. Dusmanul nevazut – uraganul „Herwart“ a încercat sa rupa rulourile de la ferestre – din fericire, fara succes.
De dimineata am constatat ca gospodaria noastra nu a suferit pagube – doar câteva ghivece grele cu plante au fost rasturnate si stropitorile din plastic, au zburat de la locul lor.
A plouat, dar in cantitati neînsemnate si pe parcursul zilei, vântul a pierdut încet-încet din intensitate. Duminica seara, vremea s-a linistit.
Viata în Bavaria nu a avut de suferit, nordul Germaniei însa a fost puternic afectat. Trenuri au fost anulate, aeroporturile au reprobate zboruri, portiuni de autostrazi au fost închise… Cumnatul meu ne-a trimis aceste fotografii, facute de la fereastra apartamentului de la etajul 3.

10 comentarii:

  1. Wow! Ce a fost în nordul Germaniei ... La noi a prins tot nordul furtuna, aici la mine (sud-est_ a fost un vant mai puternic, dar nu furtuna. E groaznic sa vezi apa inundand strazile! Matura tot pe unde trece!
    Iti doresc o saptamana frumoasa si sa te bucuri de cele doua zile libere!
    Pupici! (ai facut tabloul?)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si noi in Bavaria am fost feriti de cele rele.
      Imi pot inchipui însa ce disperati sunt oamenii care traiesc astfel de clipe, cand mainile iti sunt ca legate si poti doar sa privesti ravagiile pe care le face vremea...
      Tabloul l-am inceput, este inca in lucru. Azi avem liber si maine la fel - asa ca mi-am rezervat suficient timp :-) Il voi arata cand va fi gata, promit :-)
      PS: trebuie neaparat sa te întreb: esti Mihaela T? ♥

      Ștergere
  2. Natura e din ce în ce mai furioasă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare impresionante strazile inundate. Sper sa treaca repede. Vremea pare din ce in ce mai ciudata. Si pe la noi. Mi se pare ingrijorator cand apar fenomene care practic nu au mai fost. oricum, sa fim optimiste!
    Toate cele bune, draga Carmen! Si sa fie bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anul acesta a fost sarac in precipitatii. Luna octombrie a fost ca o luna de vara, si iata, am ajuns la ulima fila a lunii si tot asa - soare, cer senin, cald - in afara de nopti, cand temperaturile scad pana la 5 sau 6 grade plus. De aceea diminetile sunt majoritatea insotite de ceata.
      Vantul napraznic a scuturat bine de toti copacii, dac ceva frunze aramii tot au mai ramas :-)
      Zile frumoase sa ai, Suzana draga!

      Ștergere
  4. Din ce in ce mai dese sunt fenomenele meteo extreme. Ma gandesc la casuta voastra de poveste si nu mi-o pot inchipui decat minunata! Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. casuta noastra nu a suferit nicio paguba :-) totul e bine, multumim ♥
      astazi vrem sa caram ghivecele uriase in pivnita... cred ca noiembri ne va aduce nopti cu temperaturi la zero grade. Trebuie sa ne pregatim pentru iarna :-)
      am auzit ca pe la voi a si nins deja! Mama spunea azidimineata ca totul e alb la Sibiu. Ce repede a venit iarna in Romania!

      Ștergere
  5. Destul de sinistru sa fie Venetia la Hamburg! Pagubele nu par mari, dar numai cei care au apa in casa sau in pivnita stiu adevarul. :(
    Pentru ca strazile in Hamburg sa arate ca niste canale venetiene e nevoie de uragan! La noi, in unele zone ale orasului, e suficienta o ploaie mai serioasa. Nu-i bine nicicum, dar n-am putut sa nu fac "observatia".
    Sper sa se mai domoleasca stihiile! Aici bate vantul cu destul de mare putere dar de data aceasta n-a rupt vreun copac din zona. Acum un an sau doi a smuls vantul un brad imens din apropierea blocului - imens si frumos! Motivul: prostia celor care au asfaltat niste alei in zona: au taiat radacinile care le "incurcau" aleea. Bine ca s-a intamplat noaptea, pentru ca ziua e o zona foarte aglomerata.
    No, ti-am facut capul mare. :)
    Iti doresc sa ai o saptamana frumoasa! Distractie placuta! Pupici cu drag, de la trio pentru trio. <3 Leo cel viteaz primeste un pupic in plus. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este Diana draga... Hamburgul arata ca Venetia!
      Sistemul de canalizare la noi in oras este foarte bun si intretinut in mod regulat. De aceea nu avem niciodata probleme, chiar si in ani cand a plouat doua saptamani la rand. Vecinii spun ca in urma cu 25 de ani, treaba nu statea la fel - deseori apa invada pivnitele. Greselile de planificare au fost rectificate si in plus, cum spuneam, mai ales acum cand frunzele cad masiv si pot infunda canale, administatia orasului trimite ehicole speciale cu care aspira frunzele, matura strazile si permanent tund copacii. Mie parca imi pare cateodata rau ca strazile sunt asa curate, ca imi place sa alerg prin frunze, sa le rascolesc cu ghetele mele :-) dar gasesc locuri de acestea prin parc sau in padure :-) Este ok!
      Ceea ce este linistitor aici, este faptul ca imediat ce meteorologii anunta o schimbare de vreme, administratia orasului reactioneaza promt si ia masuri de siguranta pentru petoni si autovechicule. De exemplu, imediat ce se va anunta ca dimineata va fi inghet, pe toate trotuarele si aleile se vor imprastia pietricele mici. Iar pe sosele se va imprastia sare. Asa se face ca la noi, fie ca e vara fie ca e iarna, soselele sunt aproximativ la fel de uscate.
      E bine, dar ☺☺☺ mu e gratis! impozitele pe care le platim noi aici sunt enorme! Tja, macar nu se duc banii chiar degeaba! ☺
      Te pup si eu Diana draga. Ma bucur mult ca astazi am reusit sa va adud vocile. Pupici speciali si pentru Cotofana :-*
      Aaa, si inca ceva - cum il cheama pe colocatarul vostru patruped? :-) Salutari de la trio pentru cvartetul brasovean ♥

      Ștergere