duminică, 6 septembrie 2015

Jurnal de Vacanta de vara - Porturi Dunarene

"Cetatea Severinului, alături de Muzeul Regiunii Porţile de Fier, Castrul Drobeta, Piciorul Podului lui Traian sunt doar câteva dintre motivele pentru care turiştii români şi străini merită să se oprească în oraşul-port de la malul Dunării, toate aceste obiective fiind amplasate de-a lungul fluviului. Toate formează de fapt centrul istoric al municipiului Drobeta Turnu Severin, fiecare obiectiv mărturisind trecutul oraşului." spunea un articol ce promitea ca acest complex muzeal va fi redeschis în primavara anului 2015... Din pacate, la mijlocul lunii august 2015 întreaga zona era înca închisa :(

Am dat ocol gardului ce împrejmuia muzeul... De jur-împrejurul Cetatii medievale a Severinului erau amplasati piloni cu informatii despre Piciorul Podului lui Traian... de vazut însa nu l-am putut vedea.
Într-o intersectie - din mersul masinii, am fotografiat o macheta-fragment a Podului lui Traian... macar atât  ;)

Daca la muzeu nu am avut noroc sa intram, ne-am oprit la Monumentul Eroilor în Parcul Rozelor, apoi ne-am întors la Orsova pentru o plimbare cu salupa pe Dunare. (va urma)

13 comentarii:

  1. Am comentat la cealalta postare cat de mult imi dorisem sa vad sectiunea etnografica a muzeului! Auzisem ca au exponate valoroase! Ramane sa ma conving in anii care vin :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, si pe mine m-ar fi bucurt ideea de a vedea sectiunea etnografica alaturi de tine - care in ultimii ani ai devenit o mare specialista si cunoscatoare a cusaturilor populare autentice.

      Ștergere
  2. Oh, imi pare rau ca nu ati reusit sa vizitati muzeul. :( , intr-adevar este impresionant. Nu stiu cand am sa vad si eu ceva terminat la timp...Frumoasa sa iti fie ziua!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, în Severin am avut ghinion, nici macar din port nu erau organizate plimbari pe Dunare asa cum ne-am închipuit. De aceea... am pornit mai departe la Orsova.
      Un start bun în noua saptamâna, Florina draga!

      Ștergere
    2. poate o sa mai vizitati Severinul, iar daca eu o sa mai fiu pe aici, o sa ma ofer ca ghid. Multumesc la fel!:*

      Ștergere
    3. s-a facut! pentru asemenea oferta trebuie sa venim neaparat! ;) multumim anticipat!

      Ștergere
  3. auzisem de muzeu dar de vizitat nu am ajuns sa-l vizitez...
    se pare ca v-ati intalnit cu trecutul la fiecare pas dar de reusit nu ati reusit sa dati "ochi" cu el...pacat ca muzeul nu s-a redeschis..

    pup draga mea draga, buna dimineata! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina isi dorea mult sa vada sectiinea etnografica si chiar ma bucuram ca putem sa vizitam muzeul împreuna. Helmut abia astepta sa vada Piciorul podului lui Traian... Ei, iata câteva motive pentru trebuie sa mai venim macar o data în concediu pe aceste meleaguri :)
      pup draga mea draga, o zi placuta!

      Ștergere
  4. Cine știe ....poate la anul în august reușesc sa respecte și ei termenele ..:))
    E de - a râsu plânsu!
    Săptămână superba sa ai! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. articolul era din iulie 2014... ce sa mai zici?!
      pupici. O zi placuta!

      Ștergere
  5. Păcat că n-aţi reuşit să vizitaţi tot, căci sigur ar fi fost multe de văzut. Când ne gândim că de acolo, din acel punct geografic, au început romanii cucerirea Daciei. Fiecare colţ sau piatră, ar trebui valorificate istoric şi turistic, căci nu e puţin lucru să arăţi lumii ce strămoşi glorioşi au fost pe acest pământ al ţării noastre. Nici la Sarmizegetusa lucrurile nu stau mai bine. Chiar şi străinii care mai ştiu câte ceva şi vor să viziteze aceste locuri, se miră de dezinteresul celor care ar trebui să facă mult mai multe pentru preţuirea şi promovarea acestor comori istorice. Îmi pare nespus de rău că realităţile sunt taman acestea, atât de neplăcute şi de triste....
    Numai bine, dragă Carmen! Tare frumoase paginile de jurnal de călătorie. Le aştept cu plăcere şi pe celelalte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta nu inteleg nici eu... atâtea locuri de munca s-ar putea creea prin turism si vorba aceea, România are ce arata turistilor! Doar optica românilor trebuie schimbata si atitudinea nitel slefuita :)
      Multumesc mult pentru comentarii, Alex draga. Intorc inzecit urarie si le trimit alaturi de gânduri bune.

      Ștergere
  6. Sa speram ca se va deschide totusi complexul muzeal in 2015 toamna, daca primavara s-a dus...Cred ca e un obiectiv de vizitat in viitor, am fost acum 30 ani, piciorul podului nu l-am putut vedea decat de la distanta atuci, dar m-am plimbat printre ruinele castrului, fascinant!

    RăspundețiȘtergere