sâmbătă, 26 septembrie 2015

Clubul Cinefililor (20) - Impresii de sfârsit de saptamâna

În Clubul Cinefililor este binevenit oricine are placerea de a scrie câteva rânduri despre un film sau serial recent vazut, indiferent de anul de aparitie a acelui film sau serial. Pentru ca toti cei interesati sa poata accesa pagina în care faceti recomandarea, înscrieti articolul în acest tabel. Tabelul va ramâne deschis întreaga saptamâna.
----------------------------------------------

----------------------------------------------
The Secret Life of Bees (2008) - este o drama americana, ecranizare a  romanului omonim semnat de Sue Monk Kidd (2002). Gingasia acestui film este deosebita si absoluta!
Este "simpla" si pura poveste a unei fetite - Lily Owens (Dakota Fanning), aflata la vârsta marilor întrebari, în perioada de transformare a copilului în adult. În aceasta dificila etapa de viata, nu are pe nimeni alaturi în afara de "fata în casa", o tânara de culoare. Rosaleen (Jennifer Hudson) nu are experienta de mama ci doar sentimentele veritabile pe care le poate avea o femeie pentru un copil traumatizat. Valoarea acestor sentimente însa este nesemnificativa într-o lume guvernata de ura de rasa, într-o societate în care persoanele de culoare sunt considerate mult inferioare - în Carolina de Sud a anilor '60. În încercarea de a se ajuta una pe cealalta, Lily si Rosaleen parasesc orasul, fara un plan anume, bazându-se doar pe premonitie, visare si speranta. Ele gasesc acel loc special, care le aduce starea de liniște si împlinire, este locul unde au gasit raspunsuri la multe întrebari. Destinul le-a calauzit pasii la usa surorilor August, June si May Boatwright (roluri interpretate de Queen Latifah, Alicia Keys ai Sophie Okonedo), trei tipuri speciale de femei independentele, sentimentale si inteligentele. Aici adolescenta Lily a învatat despre puterea sexului feminin, despre încredera în sine. Lily s-a elibererat de sentimentele de vina care o copleseau si pentru prima data si-a acceptat propria imagine cu mândrie.
Este o poveste tulburator de frumoasa, interpretata de actori care stiu cum sa transmita emotii intense... recunosc ca am plâns ☺ Filmul este exceptional!
Nota mea: 10
TiMER (2009) - este un film pe care l-a recomandar Ioana, pe care si eu îl recomand mai departe - cu nota 10 ☺
In acelasi stil science-fiction romantic recomand celor care înca nu au vazut: The Curious Case of Benjamin Button(2008), Midnight in Paris(2011), Ghost (1990), The Time Traveler’s Wife (2009), The Lake House (2006), City of Angels (1998), Kate & Leopold (2001), Edward Scissorhandsn (1990), Ruby Sparks (2012), Winter's Tale (2014), Ghost Town (2008), Meet Joe Black(1998), Vanilla Sky (2001), Message in a Bottle (1999) ... Sunt toate filme de nota 10.
---------------------------------------------
La rubrica "Clubul Cinefililor" de saptamâna trecuta s-au înscris: Ioana, Zina, Alina, Diana, si subsemnata.
Tuturor celor care ajung pe aceasta pagina de blog - o duminica tihnita! ☺

9 comentarii:

  1. Mi-a placut trailerul la ambele ^_^ . Sigur o sa le vad! Cu acesta ocazie iti recomand The help 2011(tradus Culoarea sentimentelor, nu stiu de ce...), in caz ca nu l-ai vazut. Weekend placut in continuare!:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Guten Morgen, liebe Florina ☺
      ma bucur mult ca ti-au placut propunerile din aceasta saptamâna. "The help" am vazut când a aparut - absolut impresionat!
      Ich wünsche dir ein schönes Wochenende! ^_^

      Ștergere
  2. Nu am vazut cele doua filme recomandate, desi Timer era deja pe lista, doar ca... am gasit Narcos :) asa ca am vazut primul sezon si il stept cu interes pe cel de-al doilea. Foarte mult imi place Narcos.
    Din "lista finala" am vazut cam toate filmele, iar ce nu am vazut probabil ca-mi vor placea cand le voi vedea.
    Multumesc pentru recomandari si reamintiri... :)
    Seara frumoasa sa aveti si o minunata noua saptamana!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio! <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Offff... The Secret Life of Bees l-am început acum ceva timp... însă atmosfera sumbră de la final nu s-a potrivit stării mele de moment. Promit că îl voi relua curând... mai ales că ai scris aşa frumos despre el!
    Cât despre Timer, mă bucur mult că ţi-a plăcut şi că... (ţi-)am fost de folos cu recomandarea!
    ...şi mulţumesc şi pentru menţionare!
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  4. „de la începutul filmului" voiam să zic mai sus... nu ştiu de ce am sărit direct la final, când eu abia am trecut de primele 10 minute.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ai trezit dorința să văd ”The secret life of bees”. Povestea e interesantă, iar Dakota Fanning și Queen Latifah îmi plac mult. Mulțumesc, Carmen!

    Săptămână ușoară!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am citit cu ceva timp in urma The secret life of bees, dar recunosc ca nu stiam ca exista si film dupa aceasta carte! E de cautat.

    RăspundețiȘtergere
  7. trebuie sa-mi fac timp sa vad si eu, chiar nu am stat de mult la un film!

    RăspundețiȘtergere