marți, 15 septembrie 2015

A trecut vacanta (3) - Activitati, distractie si munca

De obicei de dimineata ne-am jucat în parc. Ne-am dat pe leagane, am alunecat pe tobogan, am adunat flori, fragute, alune si conuri de brad ☺ Am profitat din plin de mângâierile soarelui blând de septembrie.


O data am fost la pscina cu apa termala dar cu atâtea bagaje - slapi, halate de baie, prosoape, colace, perii, sampoane si geluri speciale pentru dus, am uitat aparatul de fotografiat în masina. Din acea zi nu ne-au ramas decât fotografiile din masina si din fata garajului :(
Înghesuiala de pe bancheta din spate - fetele înca nu au înaltimea permisa calatoriilor în automobil fara scaun special, l-a indispus pe Felix... La întoarcere, m-am oferit eu sa stau între scaune si asa, flacaului nostru i-a reînflorit zâmbetul ☺

Într-una din zile dupa masa de prânz, am iesit la munca în gradina. Felix a adunat frunzele uscate care au început sa cada din copaci, Helmut a tuns gazonul, noi fetele am curatat fâsiile de muschi ce s-au format în pavajul curtii, apoi am maturat si gata a fost treaba. "Unde-s multi, puterea creste!" ;)
Copiii au primit o recompensa în bani - cei mari, bancnote, cea mica a primit muuuulte monede... Toti au fost multumiti! ☺

Am reusit de doua ori sa fim punctuali pentru "Five o'Clock Tea". Am fost gata cu pregatirea ceaiului exact când gongul ceasului de perete a batut ora cinci!
Emma a fost deosebit de impresionata, mai ales ca a avut voie sa bea ceai din cescuta! Acasa la ea, bea înca din sticluta cu capac. Si pentru ca nu a murdarit fata de masa cu ciocolata de la biscuti, a avut deasemenea voie sa sufle de câteva ori în lumânarea din sfesnicul decorativ ☺
Într-o zi am avut masa decorata în stil marin, cu scoici, pestisori, albatrosi si servetele bleu, într-o alta zi am avut totul asortat în vernil si masa a fost decorata cu broscute si smaralde.
Copiii au savurat atmosfera si chiar daca Emma înca nu a reusit sa pronunte "tea time" cu siguranta va povesti acasa despre noua ei experienta.

Într-o alta zi am organizat un spectacol de teatru de papusi si fiecare copil a prezentat o sceneta imaginata spontan. Au fost pe rând bucatar, pictor, puiul verde si clown. A câstigat Marlene ✌

PS: alte imagini din vacanta - Copilarie, pace, bucurie.

17 comentarii:

  1. Ei dar si fetele s-au simtit mai bine cu tine in spate. :))
    Ce distractie la voi, chiar si cand se munceste, totul e cu placere!
    Dupa munca/putere si rasplata.
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a fost într-adevar multa activitate, distractie si veselie, practic doar noptile au fost linistite :)))
      pe copiii poti sa -i antrenezi in orice activitate daca stii cum sa pui problema :))
      da, copiii mari au primit si "rasplata" pentru mediile bune la scoala, dar si pentru munca in curte :) o motivatie trebuie sa existe mereu :)
      xoxo

      Ștergere
  2. nu cred ca vor uita saptamana petrecuta la voi, chiar si Emma care e micuta...esti grozava, ai atatea idei incat parintilor nu le va fi usor sa faca fata comparatiilor pe care inevitabil Marlene si Felix le vor face :))
    imi amintesc de orarul facut de tine pentru fetele tale cand erau micute, nici ca poate exista idee mai ingenioasa, am ramas fascinata sa stii! :)

    pup draga mea draga, noapte buna! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea draga, tu mereu ma lauzi :)
      programul fetelor, daaaa... si ele adora ramasita aceea de hartie, o pastram acum cu sfintenie.
      am facut mereu programe ilustrate pentru fete când erau micute, cel mai frumos a fost cel pentru vacanta, însa acela nu il mai am... Când ne-am mutat, multe au fost aruncate, fara sa ne gandim ce amintiri frumoase vor rascoli, dar de, important era sa avem bagaje cat mai compacte :)
      Abia astept sa vorbesc cu Emma la telefon, sa o intreb ce mai zice prietenul ei de joaca ;)
      Felix si Marlene astazi au inceput scoala. Pentru Marlene este un nou inceput, o noua scoala, aceeasi insa unde invata si fratele ei.
      pup draga mea draga :-*

      Ștergere
    2. Despre ce program este vorba!? M -ai făcut curioasa! Când văd câte idei minunate și colorate ai mai mai ca îmi vine sa mai fac vreun bebe , doi....;))

      Ștergere
    3. este o pagina desenata prin anul 1996, cand fetele erau la gradinita si pentru ca nu stiau sa citeasca, le-am desenat activitatile in sirul pe care aveau sa-l urmeze :) iti trimit pe whatsapp daca vrei :) am fotografiat acel program.
      Bebelusi, sigur ca este o idee buna pentru tine! eu astept sa mi-i aduca fetele, atunci cand le va veni vremea :)
      pupici

      Ștergere
  3. Cred ca se simt minunat copii cu voi.Tu sti sa imbini utilul cu placutul.Ai avut curaj sa o iei pe cea mica la voi.Citesc tot,dar nu prea pot raspunde pe telefon.Este o perioada care va aduce multa liniste si dor,dupa plecarea lor.Numai bine si zile placute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tuturor copiilor le place sa mai plece si de acasa, mai ales in vacante, cand toti prietenii de joaca sunt deasemenea plecati. La noi, cei doi frati din München vin cu mare placere si doresc destul de des, noi însa nu putem atât de des ;) Pe cea mica - Emma, cred ca o vom avea deasemenea deseori in vacante, acum ca a vazut cum este si ca s-a simtit minunat.
      E buna si linistea :))) O seara faina!

      Ștergere
  4. Sunt tare simpatici si frumosi, mai ales cand servesc ceaiul :)). Frumoase activitati ati desfasurat. Ma bucur ca vad copii implicti in diferite activitati si cu mai putin acces la high tech :) Setul de ceai este superb <3 .Somn lin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim, Florina draga! sunt intr-adevar dragalasi.
      copiii cei mari, nu Emma, au tablett si telefoane mobile la fel de performante ca si al meu, insa ei stiu ca nu este sanatos sa stai ore in sir conectat la internet si respecta hotarârea parintilor. In vacanta au voie mai putin in internet, in timpul scolii au voie cred ca doua ore si ceva mai mult daca temele de casa presupun conexiunea. Noi avem Wireless Local Area puternic pana in curte si am avut incredere in ei ca respecta programul impus de parintii lor.
      te pup. Noapte buna! <3

      Ștergere
  5. Sunteti nemaipomeniti ! Trebuie sa invat de la voi - peste cativa ani, o sa trebuiasca sa redescopar si eu cum este sa-ti petreci timpul cu o nepotica dulce si frumoasa !!!! Sunt bunicuta! :)
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vaaaaai, felicitari, draga mea! ma bucur mult, un bebe in familie aduce mare bucurie . Sa fie sanatosi cu totii! pupici

      Ștergere
  6. Sunteţi nişte frumoşi cu toţi! Pur şi simplu radiaţi veselie în jur şi poftă de joacă. Să aveţi numai zile fericite, dragilor! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt sigura ca invitatii tai mici au petrecut o vacanta minunata alaturi de voi, plina de activitati si momente distractive. M-au binedispus pozele tale, cu copii zambitori si cu chef de joaca. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu sunt sigura ca s-au simtit bine, altfel nu si-ar fi dorit mereu sa vina la noi :) Felix a fost mai mic decat Emma când a petrecut prima lui saptamâna la noi, apoi a revenit la fiecare vacanta,impreuna cu sora lui, acum si cu verisoara :)) Ne face mare placere sa-i avem in preajma!

      Ștergere
  8. Ce fain! Activitati usoare care ii invata multe pe cei mici! :) Intre altele, si ca munca poate fi distractie si, clar, aduce recompense. :)

    RăspundețiȘtergere