luni, 2 martie 2015

Un țarm de basm


Cine spune ca daca e frig si ceata, nu este sanatos sa iesi la plimbare?! ☺Echipati pentru ger si zapada, am ales ca țel al calatoriei noastre de agrement localitatea Kochel am See, situata la poalele Alpilor bavarezi, la aproximativ o ora si jumatate cu automobilul, de casa noastra. Zona este deosebit de frumoasa, indiferent de anotimp.
Am parcat masina lânga lacul Kochelsee, cel care de fapt a dat numele localitatii. Lacul Kochel (Kochelsee) s-a format în era glaciara, prin topirea ghețarului Isar-Loisach, are o suprafata de sase kilometri si drumul care-l înconjoara masoara cinsprezece kilometri.
Învaluit în ceata si parca îmbratisat de munti, lacul este un loc de armonie, pace, liniste si splendoare.
Natura îmbracata-n alb ca o mireasa, încânta la fiecare pas, prin puritate si gingășie. Zapada margineste apa limpede si cristalina precum o dantela iar pietrisul de pe mal completeaza "toaleta" ca un sirag de perle. Tăcerea încremenita e sparta scurt de tipatul unui pescarus cu aripile perfect întinse, pregatit sa aterizeze. Suverana lacului - lebada, pluteste calma si gratioasa, neimpresionata de aparitia noastra pe alee. Atmosfera pare desprina dinr-un basm.

Zarva celor veniti la înot vara si vivacitatea coloristica în jurul locuintele din scânduri sunt greu de imaginat acum, când pontoane par a se încovoia sub greutatea zapezii. Iarna, lacul apartine doar ratelor salbatice, lisitelor, becatinelor, pescarusilor si lebedelor.

Peisajul este mirific, totul se îmbina perfect! În jurul lacului, crengile golase ale copacilor sunt încarcate cu picuri de ceata si sub podete atârna turturi ce par cristale Swarovski. La capatul imensei întinderi de apa se înalta muntii ale caror vârfuri strapung parca cerul.

Pe timpul plimbarii nosatre, am întâlni doar un grup de pensionari, concentrati sa-si regleze respiratia în timp ce pasesc în tact ajutati de bete nordic-walking si câtiva posesori de câni, iesiti la plimbare. În rest, doar noi si splendida natura... În suflet este mult loc pentru frumos.

La capatul plimbarii, am ales aleea ce duce spre Muzeul Franz Marc. (va urma)

16 comentarii:

  1. Ai avut parte de o zi minunată, după câte văd eu! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte draguta plimbarea! Miscarea este placuta si sanatoasa indiferent de vreme.
    Ce coincidenta, chiar astazi cautam informatii pe intenet despre Alpii Bavarezi. Ma tenteaza o vacanta de iarna acolo pentru anul viitoar poate si chiar ma gandeam sa te intreb ce zona mi-ai recomanda. Deocamdata am aflat despre parcul national Berchtesgaden, un loc ce pare destul de interesant...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Larisa draga, asa cu te cunos eu, voi sunteti amatori de excursii pe carari de munte, înfruntând nametii si... eu asa ceva nu am facut. Eu când merg la munte iarna, merg la schi. Intotdeauna se întâmpla sa facem si o plimbare prin nameti însa nu ca scop principal al vacantei, deci - nu sunt un partener potrivit pentru schimb de informatii. Eu stiu pretul pentru Skypass în toata zona Bavariei, dar trasee în zapada habar nu am. :))
      pup draga mea. Daca ajungeti în Bavaria, va asteptam neaparat si pe la noi!

      Ștergere
    2. Da, asa este, noi mergem mai mult pt drumetii. Eh, nu-i graba, o sa mai studiez eu problema, am un an intreg la dispozitie :)). Multumim, cu mare drag venim :)!

      Ștergere
  3. Cât de fru,os ai descris lacul în mijloc de iarnă. Mă rog, ea era pe final, dar acolo era în toată plenitudinea ei. Se simte că îți place mult acest anotimp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie imi place fiecare anotimp si nu mi-e teama de niciun fel de vreme ;)
      pup draga mea. O saptamâna agreabila sa ai!

      Ștergere
  4. Am admirat lebada, iarna creeaza un efect de basm in jurul apelor. Foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este. Lebada este regina lacurilor, indiferent ca e vara sau e iarna. ☺

      Ștergere
  5. Frumoasa incursiune!Tare imi plac si mie locuri cu liniste si pitoresc.Foarte placut ce ne arati tu aici.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta cautam si noi, natura, liniste, frumusete. pup, noapte buna!

      Ștergere
  6. Am vazut si harta.
    Eu am ajuns la Fürstenfeldbruck, in curtea unei abatii. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. probabil Kloster Fürstenfeld... Eu nu am vizitat-o, cu toate ca nu este departe de noi. Însa excursia aici descrisa s-a încheiat prin vizitarea unei alte abatii Kloster Benediktbeuern, despre care voi scrie în urmatoarea postare.

      Ștergere
  7. Felicitari pentru cat de temerari sunteti! Locurile imi amintesc de Konigssee, e drept, vizitat primavara, dar amenajat asemanator. Am avut aceleasi sentimente de liniste si relaxare.

    RăspundețiȘtergere
  8. excursiile spontane sunt cele mai reusite....:)
    drept dovada imaginile tale....:)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Abia aşteptam imaginile din Alpi!
    Da... o plimbare în aer curat e oricând straşnică! Iar iarna se spune că organismul respiră altfel...
    (Vreau şi poze cu munţi! :) )
    Ioana

    RăspundețiȘtergere