sâmbătă, 28 martie 2015

Zile de primavara


Este primavara, natura prinde viata si primii copaci înfloriti sunt mesteacănul, alunul și salcia - adica copacii cu mâțișori, cei care stau în capatul listei vinovatilor de alergii.
Mâtisorii, denumiti asa datorita formei asemanatoare cu o coada de pisoi, îsi presara polenul din martie pâna în mai. Este de ajuns o pala de vânt, pentru ca ramurica sa tremure si sa împrastie în aer milioane de granule de polen. Vălul galben este luat în zbor de curenții de aer... Cumva, undeva, cândva, este posibil ca un grăunte sa prinda viata. Legile naturii nu sunt complicate ☺

13 comentarii:

  1. Ce frumoase sunt!
    minunată primăvara! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din fericire, nu suntem alergici, de aceea petrecem cat se pate de mult timp in mijlocul naturii, urmarind fiecare modificare :)

      Ștergere
  2. Buna, buna
    la noi nu au aparut inca matisorii
    ii asociez foarte mult cu ziua de Florii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mda, natura si sarbatorile religioase...anul acesta Pastele ortodox cade pe 12 aprilie si la anul pe 1 mai... Sunt 3 saptamâni diferenta, timp în care natura nu face pauza :)
      Mai mult spus pe tema aceasta - la catolici, mâine este Palmsontag, adica Duminica Floriilor ☺

      Ștergere
  3. La noi nu sunt, ploua, e frig si urat, unde o fi primavara aceasta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi nu a mai plouat de 2 luni, pamântul este cam uscat, ca nici zapada n-am avut ca in iernile de odinioara. Este soare in fiecare zi, insa noptile foarte reci. De aceea natura inca nu a explodat. Astazi am vazut primul soi de magnolie înflorita :) Forsythia are boboceii gata sa plezneasca, asa ca în curând toti copaceii vor fi in floare. ☺

      Ștergere
  4. Sì eu am întâlnit matisorii zilele trecute la un răsărit! Nu îi mai văzusem pana acum.;)
    E tare plăcut sa fii înconjurată de atâtea culori vesele!
    Cat despre alergii, nu mi-aş dori sa fiu în pielea celor ce le au!
    Te pup! 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca e groaznic sa ai alergii, sa nu te poti bucura de frumusetile naturii decât din lectura, filme sau poze... pup si eu.
      weekend minunat sa aveti!
      PS: începutul a fost perfect! dar mâine sa-l luati si pe ala micu' ;)

      Ștergere
  5. Si pe aici am vazut ca Natura da semne de revenire la splendoare! :) Dar acum tot ploua si ploua... Si e rece...
    Tu esti la cules de floricele! :) Mama a cules duminica trecuta, branduse, de pe unul dintre "covorasele" din Poiana. Maine, cred, va trebui sa stea acasa, pentru ca va ploua - daca e sa-i cred pe meteorologi. :)
    Vesele imagini! :)
    Seara linistita sa va fie! Imbratisari si pupici cu drag, de la noi pentru voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, eu nu culeg ca tare mila îmi este. In vaza si la caldura din casa brândusele sau ghioceii nu mai traiesc decât câteva zile, pe când în natura ramân sa bucure fiecare trecator, timp de trei-patru saptamâni. Pentru acasa cumparam mereu flori de la florarie - saptamâna trecuta am avut lalele albe si galbene, astazi avem lalele ciclam :)
      La noi cât timp e soare este tare placut, cum ntri la umbra , cum simti racoarea! Acum afara sunt 7 grade si pâna dimineata mai scade! Pentru noi meteorologii au anuntat maine vant puternic, apoi in urmatoarele zile cica se va încalzi. Inca nu au dat frunzulitele la nici un copac! Dar va fi de ajuns sa fie cateva zile caldut, sa explodeze natura. Abia astept sa înfloreasca magnolii, migdalii si ciresii! Superbe flori! :)
      Te pup draga mea. Transmite mamei si sorei tale gânduri bune si îmbratisari de la noi :-*

      Ștergere
  6. Asa multe aspecte de primavara voioasa, cu pasarele in ceata "a la Pitigoi" ( funny lol... :) ), lebede, vrabii, grauri si alte cele prin gradina, casute in copaci, matisori "alintati" de soare, flori si peregrinare peste "imas"... ora pamantului sarbatorita meritoriu, precum si asocieri de ganduri-randuri in uimitoare postari... unde le puteam gasi, daca nu aici!! E o bucurie a sufletului exprimata si pentru ca maine vine "April" cu al lui alai de sarbatori: toate cele bune si insorite sa fie, zile pline de voiosie! *_* :)
    Calde salutari, Andra Alexa T

    RăspundețiȘtergere