duminică, 23 noiembrie 2014

Croaziera - A doua zi


Asa cum am mai scris, "Diario di Bordo" ne-a oferit zilnic toate informatiile de care am avut nevoie.
Din exemplarul zilei de 9 noiembrie, am aflat ca vasul va ancora în portul Marsiliei în jurul orei 7, ca cerul va fi în cea mai mare parte acoperit de nori si ca probabilitatea de ploaie este ridicata.
În general, ultima pagina a jurnalului oferea programul pentru servirea mesei. Oferta pentru micul dejun mi s-a parut deosebit de flexibila! Au existat trei posibilitati: mic dejun servit în cabina - putând fi comandat între orele 7 si 10, mic dejun în sistem bufet - cu meniu traditional italian în restaurantele de la etajul 10, între orele 6:30 si 11 si mic dejun international - în Restaurantul Fiorentino la erajul 3. Noi am ales ultima varianta si am fost deosebit de multumiti sa obtinem mereu aceeasi masa si sa fim serviti de aceiasi chelneri, care ne-au învatat rapid tabieturile ☺
Pe prima pagina a jurnalului, dupa câteva date legate de cusul vasului si portul cere-l gazduieste, urmau în fiecare zi informatiile în legatura cu excursiile organizate.
"Turul orasului Marsilia si descoperirea comorilor lui" era numele excursiei la care ne-am înscris si am citit ca întâlnirea noastra era stabilita pentru ora 8:15 în Teatrul Emerald.
Trebuie din nou sa laud oganizarea deosebita a vasului si sa mentionez ca ofertele de excursii nu cuprindeau doar descrierea exacta a traseului si a punctele turistice urmate, ci aprecia si gradul de dificultate, timpul necesar si tipul excursiei.
Pe scena teatrului, un grup al organizatorilor a citit listele si a repartizat turistii înscrisi în functie de limba în care urma sa vorbeasca ghidul. Am primit câte un autocolant cu numarul autocarlui, pe care l-am aplicat pe îmbracaminte în asa fel încât sa fie vizibil (a fost un ajutor pentru noi, spre a recunoaste rapid grupul din care facem parte). Ne-am încolonat si ne-am prezentat la iesire - pe puntea zero. Cardul fiecarui turist a fost verificat electronic si înregistrat la coborârea de pe vapor, astfel încât a existat permanent o evidenta exacta a pasagerilor.
În port am avut parte de o surpriza deosebit de placuta. O formatie a interpretat muzica traditionala si un grup în costume nationale ne-a urat bun venit, oferindu-ne câte un saculet cu lavanda. Emotionati de primire, am trecut sub boltile de flori si ne-am îndreptat spre parcarea unde autocarele ne asteptau cu motoarele pornite.
Lânga fiecare autocar era postat ghidul, tinând în mâna o placarda cu numarul de pe autocolantul nostru. Procedura a fost în fiecare zi aceeasi, iar placada am poreclit-o Lollipop Costa :)) (va urma)

26 de comentarii:

  1. Cand pe mare ,cand pe uscat.Asteptam fiecare bucatica pe care ne-o dai ,ca pe un serial mai mult decat interesant si atragator.Aprpo!Eu de ani buni nu am urmarit macar unul.Ar trebui sa fie facut de tine.O zi buna si o saptamana la fel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooooo, nu urmaresti seriale tv? ;) nu ca ai fi pierdut ceva special, însa anul asta eu am vazut cu mare placere "Breaking bad". Colosal! si de curând am ajuns la "Downton Abbey" sezonul 5 ;) Recunosc ca m-au prins!
      O saptamâna minunata sa ai!

      Ștergere
  2. Incet, incet incep sa inteleg de ce ai numit aceasta vacanta, cea mai frumoasa din viata ta...Cata grija pentru detalii, ordine si relaxare. Deci am coborat de pe vas!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am coborât si... iata ca eu nu am reusit sa continui plimbarea prin oras. Multumesc ca-mi esti alaturi :-*

      Ștergere
  3. Abia aştept să văd ce-ai vizitat. Îmi este aşa de dor de Marsilia... am locuit şase luni acolo.
    O zi minunată draga mea şi o săptămână uşoară! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooooooo, pai atunci trebuie tu sa ma plimbi prin Marsilia. Eu nu am fost prin oras decât pentru 5 ore.
      Te pup, multumesc. O saptamâna placuta si tie!

      Ștergere
  4. Frumos inceput de zi ! Cred ca as fi fost foarte emotionata la o asa primire ! Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa am si fost! Era 8:30, oamenii acestia s-au trezit atât de devreme pentru noi, s-au îmbracat festiv si veseli, ne-au întâmpinat cu cântec si flori. Foarte emotionant!

      Ștergere
  5. Ce frumoasa ideea cu bolta de flori! Imi place mult sa citesc intamplarile din vacanta ta, imi pot imagina ca sunt si eu acolo si calatoresc alaturi de tine. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tare surprinsi si deosebit de emotionati am fost. Te pup Raluca :-*

      Ștergere
  6. ce primire frumoasa si in plus un saculet cu minunata lavanda, un gest frumos darul pentru oaspeti :)
    asteptam acum relatarea a ceea ce ai vazut prin Marsilia :)
    te pupacesc draga mea draga :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da draga mea draga. Lavanda am si eu în curte, dar aceasta este cea mai renumita lavanda din lume - lavanda de Provența! :) e tare parfumata într-adevar. Pup si eu :-*

      Ștergere
  7. Marsilia! ce dragut! eu nu am fost acolo! astept imagini...!:)
    ideea cu boltile de flori e deosebita!
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este la o noapte departare de tine, ma refer la deplasare pe mare ;)) te pup :-*

      Ștergere
  8. :D Ce faine costumatii aveau cei de acolo :D Intradevar frumoasa primire au organizat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este costmul popular marseiez. O mare surpriza ne-au facut! :)

      Ștergere
  9. Cata organizare, ma surprinde acest aspect cu fiecare postare de-a ta.Pupici si o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti spun sincer - a fost totul perfect organizat! nimic nu a decurs "strâmb" doar vremea în Marsilia :))) dar am sa povestesc imediat! pup si eu :-*

      Ștergere
  10. Ce costumatii dragute! Merg la ziua 1-a:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ati avut parte de o primire tare frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce mi-ar placea sa invete si pe la noi cum sa se organizeze astfel (referitor la conditiile, gradul de dificultate, etc...ca sa stie fiecare din capul locului, ce sa-si ia la el, cum sa se echipeze...desi eu, imi iau fara sa mi se spuna,,,, lol, ba chiar pun diverse cu gandul ca or sa-mi foloseasca... ;))))! A-propos de vremea noroasa de care faceai vorbire, chiar si pe ploaie, nu renunt la excursii ori calatorii, organizate sau ad-hoc.
    Si abia astept instanturile cu Marsilia!! incantarea vizuala e maxima... O saptamana placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este un proverb care spune ca "Nu există nici o vreme rea, numai haine prost alese!" :)) noi ne-am îmbracat adecvat si excursia a avut farmecul ei :) recunosc ca ar fi putut fi mult mai frumos un tur al orasului pe timp de soare, însa... Am compensat cu programul de dupa! :))
      pupici.O saptamâna minunata!

      Ștergere