marți, 9 septembrie 2014

O mica veste bună

Se intituleaza piesa cu care Anne Murray a primit cel de-al patrulea Grammy! În 1975 a primit primul Grammy Award cu melodia "Love Song", în 1979 pentru melodia "You Needed Me", în anul 1981 pentru "Could I Have This Dance" si în anul 1984 pentru piesa "A Little Good News". Aceasta din urma este o piesa ce trebuie ascultata si înteleasa... este o melodie despre lumea violenta în care traim si pe care încercam sa o îmbunam. Au trecut 30 de ani si din pacate textul este înca foarte actual, parca ar fi fost scris ieri... Asa ca, eu re-lansez melodia ca nou mesaj catre o lume în prag de razboi.

Cântareata canadianca de county, Anne Murray s-a nascut în anul 1945 în Springhill, Canada si a crescut ca singura fată între cinci frați. A devenit profesoara de educație fizică si sport si a cânta a fost marele ei hobby.
Debutul muzical l-a avut în serialul de televiziune Singalong Jubilee. În anul 1968 a lansat cu modestie primul album, intitulat "What About Me" dupa care compania de înregistrari Capitol Records i-a oferit un contract. Primul ei single Snowbird a devenit un hit international, ocupând saptamâni la rând primele locuri in topuri.
Urmatorul hit a foat Danny's song în anul 1972, urmat în anul 1974 de Son of a Rotten Gambler si He Thinks I Still Care. Apoi sirul hiturilor a fost de nestavilit, a colaborat cu cei mai mari interpreti de muzica contry, pop si rock (Paul Simon, Kenny Rogers, Alanis Morissette, Céline Dion, Sarah McLachlan, Shania Twain, Martina McBride, Nelly Furtado, Emmylou Harris, Olivia Newton-John, Sarah Brightman) si talentul i-a fost rasplatit prin cea mai înalta distinctie cunoscuta în muzica - de patru ori Grammy Awards.
În anul 1975 s-a casatorit, împletind mai departe cariera de muzician cu cea de sotie si mama a doi copii - un fiu, William (1796) si o fiica, Dawn (1979), care a devenit cântăreța și pictorita.
A fost în turnee, a cântat pe marile scene sau în studiouri de televiziune, a lansat albume, a acordat interviuri si s-a bucurat permanent de succes. În anul  2009 a publicat autobiografia cu titlul All of Me, dupa care s-a retras din lumea show-businessului.
Ultima aparitie în public a fost în anul 2010 când Anne Murray împreuna cu alte șapte celebritati canadiene, au purtat steagul olimpic la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver.
Pentru rubrica "Meloman pentru o zi"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
La multi ani tuturor celor care ieri sau astazi  serbeaza onomastica - la multi ani Mariilor mici, la multi ani tuturor Anelor si Ioachimilor! special La multi ani pentru: Maria - Alina, Cris-Mary, Ana-Anastasia, Ana Marin.

13 comentarii:

  1. un articol perfect scris, o recenzie facuta ca la carte, cuprinde informatii si ne face curiosi :)
    pup draga mea draga, o zi (in)cantatoare iti doresc! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa prezentarea ta!
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. O alegere perfectă pentru o astfel de zi pt melomani!
    Sa-ti fie seara bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a făcut plăcere să o cunosc pe Anne!
    Din păcate, zvăpăiații lumii nu au timp să asculte muzică!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa voce! Mie imi place mult country, mi-am trecut-o pe lista sa caut melodiile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulţumesc frumos, Carmen! :)
    pupici mulţi!
    seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  7. "...nimeni nu trebuie sa moara in zadar" ca bine spune, artista nu-mi pare cunoscuta, voi mai asculta si alte piese de ale sale, multumim de informatiile furnizate.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. cu drag iti multumesc pentru aceasta piesa extrem de actuala....din pacate....
    la multi ani frumosi sarbatoritilor!! :)
    pe tine te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Excelenta prezentarea!
    Ce pacat, ce pacat ca nu pot asculta melodia! Dar stiu de unde s-o iau!
    Zilele acestea m-am tarat prin online ca un... melc schiop! :(( Iar l-au apucat crizele de personalitate pe dl computer! :)
    Zile fericite iti doresc, cu drag! Ganduri bune de la noi! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am reusit sa le ascult acum! :)
    Could I Have This Dance mi-a mers direct la suflet! :) Imi place si vocea ei, foarte mult!
    Mica veste buna e despre... o lume ideala! :) Dar ce frumos ar fi sa citim in ziare ca... n-au vesti rele pentru noi! Niciun amarat nu si-a injunghiat fosta sotie in strada - cum scriau azi ziarele pe la noi... Niciun amarat n-a mai taiat capul cuiva... :(
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce muzica frumoasa! Macar pentru cateva minute sa visam la o lume ideala...

    RăspundețiȘtergere
  12. o muzica 'asezata' ca sa ma exprim asa. un timbru vocal placut care te linisteste iesind in evidenta mesajele cantecelor.
    imi plac informatiile despre oameni deosebiti, talentati si de succes.

    RăspundețiȘtergere