luni, 1 septembrie 2014

Experiment

pentru rubrica "Buna dimineata Soare!"

Cândva în luna iunie am pus în apa un sâmbure de avocado. Pe data de 25 iulie am descoperit ca are radacina, deci doua zile mai târziu l-am plantat într-un ghiveci cu pamânt negru combinat cu nisip.
O luna mai târziu sâmburele a pleznit si a rasarit un lujer. Ultima fotografie arata evolutia lujerului în ultimele trei zile. Ptiu sa nu-l deochi! Sper sa-i mearga bine în continuare ☺
Mihaela, stiu ca si voi ati facut un experiment asemanator... Care este rezultatul la voi?

Floarea-Bunica anunta saptamâna trecuta ca magnolia din curtea ei a înflorit pentru a doua sau a treia oara anul acesta. Mi-am cercetat magniloa si am descoperit si eu doi boboci! Am citit pe internet cum interpretau batrânii asemenea semne ale naturii si cica va ninge si la primavara! Oh vai!Oare asa sa fie?!

Va doresc start bun în noua saptamâna si în noul sezon! ♥

15 comentarii:

  1. Buna Dimineata Soare ,voi incerca si eu experimentul!
    Si aici salcamii au inflorit pt a treia oara !
    Un inceput de saptamana cat mai bun iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata! >:D<
    Mi-a reusit si mie experimentul cu samanta de avocado si cu ananasul...
    O saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea Carmen, în sfârşit am revenit. A fost cel mai lung concediu al vieţii mele, şi m-am rupt total de Internet, căci neavând telefon "deştept" trebuia să merg la Mangalia într-un Internet cafe, ceea ce era cam peste mână şi am zis că este o ocazie să descopăr cum pot trăi fără net.
    Ăţi mulţumesc din suflet pentru urările tale şi pentru că te-ai gândit la noi, dar şi pentru menţionarea articolului cu fasolea lui Mihnea. Din păcate, fasole nu am mai plantat, dar am avut multe alte încercări cu flori şi chiar şi cu un sâmbure de avocado. La noi nu a făcut nicio rădăcină şi ieri chiar am renunţat şi l-am aruncat. De la mama, luasem mulţi altoi de muşcată. Timp de o lună le-a mers bine şi când am avut prima floare, nu îţi spun ce am admirat-o şi drăgălit-o. Apoi au început să se îngălbenească, ba chiar albească toate frunzele şi au murit toate, fără excepţie. Însă, tanti care a vut grihjă de ele în timpul concediului nostru, mi-a adus alte două muşcate, o violetă şi o crăciuniţă. Sper din suflet ca acestea să reziste. Este extrem de cald în apartamentul nostru, nu ştiu dacă aceasta este cauza sau alta. Eu le-am îngrijit cu mult drag iar ce am la serviciu, rezistă şi se dezvoltă frumos.
    Bine te-am regăsit, draga mea, am intrat ieri pe la tine şi am citit două postări, dar am tare mult de recuperat, căci am rămas la momentul în care plecasei în concediu. Te pup şi te îmbrăţişez cu mult, mult drag şi să ştii că m-am gândit la voi de multe ori, mai ales în ultima săptămână!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo Carmen!
    Am incercat si eu, dar la mine nu prea au prins. I-am si neglijat putin. Acum am pus inca un sambure intr-un pahar si astept sa faca radacina.
    Ma bucur ca ai postat evolutia pt ca astfel vad si eu cum se face. Sper ca si al meu sa prinda.
    Si eu am auzit asta despre magnolii, dar spre ex. toamna trecuta am avut o floare de piersic ce a inflorit si a prevestit o iarna lunga. Nu doar atat, dar am avut si o vara foarte ploioasa. Insa, nu ma pricep la astfel de semna. Cred ca trebuie sa fii batran, sa treci prin mai multe etape si sa fii intr-o legatura stransa cu natura, ca sa-ti dai seama si sa interpretezi astfel de detalii.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant experimentul! La noi Tati este pasionat de gradinarit, cu toate ca noi nu avem o gradina, dar crestem in balcon diferite plante. Acum avem ardei iuti si niste plante exotice care mananca muste si tantari (astea sunt doar la stadiu incipient, dar ardeii deja ii mancam). Va fi incantat sa ii povestesc experimentul tau, sigur va vrea sa il incerce! :)
    Sa ai o saptamana frumoasa si o toamna calda si plina de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  7. un experiemt cu rezultat pe masura! :)
    eu nu am astfel de idei. :((
    sa nu-l deochi nici eu, ca-i tare frumusel!
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Acum urmeaza sa ne arati si recolta pe care o vei obtine atunci cant va incepe sa faca fructe :) !

    RăspundețiȘtergere
  9. Faceam si eu pe vremuri asemenea experiente,de obicei cu lamai si curmali.Acum vreo 10 ani ma duc intr-o vizita la o colega de serviciu.Avea un superb curmal in sufagerie.M-am minunat,la care ea imi zice:e de la dumneavoastra! Uitasem complet.Cu florile in seria de toamna e generala.Am si eu cativa arbusti care infloresc din nou.O saptamana buna.buna sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  10. Stii ca ieri am pastrat samburii de la 4 avocados....:)))
    Chiar am "dezbatut" problema,. sunt curioasa ce "recolta"o sa fac! :))))
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bună CARMEN!
    Interesant experimentul tău draga mea,eu am doi curmali într-un ghiveci de doi ani,
    sper să crească mari!
    Îți doresc o toamnă frumoasă și plină de roade!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  12. eu am pus samburele meu pe 14 martie, are cam jumatate de metru deja! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Asta da experiment reusit!:)

    Ce frumoase sunt florile magnoliului si a hortensiei!

    Eu nu vreau sa ninga la primavara!...atunci vreau verde,proaspat,soare,viata!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. Superb! Sa va dea si fructe! Zic asa pentru ca si lamaiul v-a dat! :) Lamaiul mamei n-a dat fructe niciodata... si acum nu-l mai are...
    Noi am reusit sa "crestem" un rododendron, pornind de la o samanta. S-a facut un copacel frumos si avea vreo 15 ani - a murit la o luna dupa ce a murit tata, in 2010 - l-am cam neglijat si s-o fi suparat... Din seminte mai avem ardei iuti, din cei mici si foarte-foarte iuti! :)
    Altfel, n-am "crescut" decat fasole, orz si grau. :)
    Succes cu puiul tau! :)
    Imbratisari cu drag! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu am un copacel micut de avocado...tot asa, din sambure. Se face frumos, dar trebuie ingrijit, eu nu prea m-am ocupat de el cum trebuie.
    Ce frumoasa e magnolia, da, da asa stiu si eu ca daca infloreste a doua oara...nu e prea bine cu vremea...dar ce mai e in regula cu vremea?
    Sa ai o saptamana excelenta si o toamna minunata!

    RăspundețiȘtergere