duminică, 28 septembrie 2014

Apus, în septembrie


Sunt zile când am atâtea de facut încât nici nu observ cum trece vremea... Constat doar ca lumina este din ce în ce mai slaba si atunci, simt ca trebuie macar sa urc pe deal, sa spun soarelui "la revedere".
Sui poteca la pas grabit si simt cum aerul umed de toamna mi se aseaza pe ploape, pe obraji, în par. Peste buruienile înca verzi troneaza câtiva ciucuri de ambrozie, pâlcuri de iarba-sarpelui, ciulini si vinețele. Pamântul este lunecos acolo unde bura si-a asternut voalul. Mai am un pic si ating vârful. E liniste deplina, doar când si când razbat din vale, vocile echipei de rugbiști ce tocmai si-a început antrenamentul.

Printr-o curbura a măgurii observ câmpurile-nvaluite în aer de culoarea mierii. Înca doi pasi si am ajuns. Din coama dealului privelistea e minunata! Cartierul de case de la marginea orasului îsi etaleaza acoperisurile rosii si peste toate, se evidentiaza doar turla bisericii si o macara uriasa.


Privesc soarele direct în ochi, suntem la aceeasi înaltime. Razele lui sageteaza vazduhul si tot ce ating capata nuante roz-aurii. Frunzisul copacilor ce tivesc ogoarele gata arate sunt roz-aurii, firele de iarba, tufisurile de pe marginea cararii sunt roz-aurii, chipul meu e roz-auriu, chiar si gândurile...
Pentru jumatate de lume se însereaza, pentru cealalta jumatate se ivesc zorile. Poate ca în acest moment, cineva pe partea cealalta a Pamântului priveste rasaritul soarelui de pe un deal...

18 comentarii:

  1. Ce poetic ai scris! Şi imaginile sunt pe măsură!
    Nu ştiu cum se face, însă apusul este partea preferată a zilei pentru mine. La munte, la câmpie, în parc, oriunde. Aş sta să admir culorile la nesfârşit...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. apusurile de soare sunt spectacole superbe, în fiecare zi altul, tot mai frumos... Ai dreptate, apusurile de soare sunt frumoase de oriunde sunt privite, de la marginea marii, de pe un deal, în parc sau pe câmp, momentele sunt magice.

      Ștergere
  2. Foarte frumoase fotografiile! Acum câteva zile te luptai cu picurii, iată că soarele nu a plecat definitiv! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ?! când ma luptam eu cu picaturile?!
      :) Eu savurez fiecare anotimp, cu ploi, cu soare, vânt sau cu ninsoare :) Fiecare sezon ofera ceva special, spre exemplu acum toamna, iubesc diminetile cu ceata :)

      Ștergere
  3. Un septembrie delicat, apus de soare si la propriu si la figurat, aduceri aminte pentru unii, dar si sperante pentru altii... Ce frumos ai scris... "privesc soarele direct in ochi...pentru jumate de lume se insereaza, pentru cealalta se ivesc zorile"" Imbratisari si calde multumiri! Si o toamna doar in roz-auriu!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. delicate sunt sufletele care înteleg printre rânduri :) Multumesc draga Alexa!
      Sa ai parte de un sfârsit frumos de septembrie. Pupici

      Ștergere
  4. cu siguranta pe cealalta parte de lume cineva a privit rasaritul...ai scris asa cu sensibilitate si simplitate despre un lucru marunta poate dar fascinant pentru ca de fiecare data este altfel....
    pup draga mea draga, o saptamana usoara iti doresc! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiam ca rezonam, draga mea draga :-)
      Te pup. O saptamana cat se poate de placuta sa ai! :-*

      Ștergere
  5. Tu stiai de dealul asta de care povestesti sau l-ai descoperit de curand?
    Tare frumos se vede de acolo de sus....:)
    Saptamana superba! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) de vreo doi ani mergem in plimbare in mod regulat aici :-) In zilele cu foen din varful dealului se vad Alpii.
      Te pup si eu. O saptamana placuta! :-*

      Ștergere
  6. Faine apusuri! S-a mai inseninat si la voi, cred ca e mai cald acum. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi vremea e constanta... ploi scurte, ceata dimeneata, soare de la amiaza pana seara... in fiecare zi la fel. Trei anotimpuri in fiecare zi :-)

      Ștergere
  7. Cât de frumos ai scris, draga mea! Da, în acelaşi timp pe lume, jumătate se trezesc la viaţă, admirând răsăritul, iar cealaltă jumătate visează şi se relaxează în contemplarea apusului.
    Ai văzut că ţi-am transmis o leapşă, dacă ai timp, chef şi inspiraţie?. Dacă nu ai de pe unde să mai iei produse româneşti, sunt curioasă de care îţi este dor. Pup şi o săptămână minunată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;) voi incerca sa raspund lepsei
      Te pup, draga mea. Sa ai o zi placuta!

      Ștergere
  8. Ce peisaj frumos ai acolo! Merita sa mergi din cand in cand sa iti incarci bateriile. Iar apusul e atat de linistitor, imi aduce aminte ca sus e cineva care inca ma iubeste! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fost cu tine acolo sus pe deal! Foarte frumos scris, foarte frumos ilustrat!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am admirat cu tine apusul si privelistea. Ai descris atat de frumos urcusul!
    Te imbratisez !

    RăspundețiȘtergere
  11. Usor urcusul cu cat stii si vezi ce e in fata. Fiecare rasarit si apus cu emotiile sale.

    RăspundețiȘtergere