luni, 4 august 2014

Vara


Daca începutul verii a fost marcat de calduri exagerate si seceta, acum - în ultimele doua saptamani, avem parte de vreme ca la tropice.
Diminetile încep învãluite în aburi denşi ce se ridica molcom de pe câmpuri si spatiile verzi, creând o atmosfera umeda si apasatoare; apoi se declanseaza canicula.
Soarele dogoreste, destramând totul la nivelul solului. Fericiti pot fi doar aceia care au timp sa savureze un suc de lamâie cu menta sau o bere de la congelator, asezati confortabil la umbra unui nuc sau macar a unui parasol. Orele dupa-amiezii aduna aerul ca într-un sac, cerul albastru coboara mult peste oras si îl preseaza pâna când stoarce vlaga din tot ce mişca.
Spre seara, când limita de suportabilitate e atinsa, apar din senin zeci de nori cenusii. Câteva tunete si fulgere si gata, începe ploaia. Toata lumea respira uşurata, ca dupa ce ar fi asistat la o actiune cu suspans încheiata cu happy-end.
Norii se scutura aprig, apa curge si spala trotuarele, din gradini se ridica miresme de dalii, iz de mere verzi si aburi de menta salbatica. Verdele gazonului redevine de smarald, florile îsi îndreapta capşoarele.
Masa de nori plumburii se cufunda în noaptea ce se lasa tiptil, tot mai adânca, acoperind orasul ca un vãl de borangic negru, brodat cu fire de aur.
Șoaptele stropilor de ploaie fac somnul lin si aerul în dormitoare dulce. Pâna la miezul noptii ploaia se domoleste.
La spartul zorilor atmosfera e proaspata si usoara. Ziua începe repetând pasii, ca dupa un plan - asemanator cu cel scris aici de mine ☺

13 comentarii:

  1. Si la mine a fost foarte cald, dar am mai avut parte si de ploaie!
    Saptamana trecuta Amsterdamul a fost inundat si sambata Nijmegen, adica la o aruncatur de bat de mine, dar la noi..... doar cativa stropi!
    Pupici Carmen, sapramana faina! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi ploua în fiecare seara :) Atât de placut este! dimineata nu mai exista nici un semn ca ar fi plouat, doar aerul e curat si proaspat.
      te pup draga mea. O saptamâna faina si tie! ♥

      Ștergere
  2. Parca as fi fost acolo, asa frumos ai descris vremea!!! Sa ai o saptamana excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  3. E canicula si in Bucuresti. Sunt cele mai calde zile din acest an de pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu mai inteleg vremea asta....
    practic la mine inca nu a fost vara....
    inca o astept....:)
    Frumoase imagini!

    RăspundețiȘtergere
  5. Este vara si normal sa fie cald,ploi calde si repezi ,dar talentul tau literar mi-a prezentat niste fenomene mult mai frumoase,decat in natura.O vara cum vrei tu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa o perioada cu ploi zilnice, a venit canicula la noi..si mai mare bucuria ca s-a oprit apa calda in tot orasul, boiler n-avem,iar de marti ziceau ca iar vin ploile, dar asa de vara. Mi-a placut cum ai povestit tu ce se intampla pe acolo pe la tine. Toate cele bune, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine te-am regăsit, draga mea. :)
    Reconfortante dimineţi! Mai uşor de suportat căldura de peste zi.
    În Bucureşti nu e aşa, puţină vegetaţie pentru mărimea oraşului, ... sufocant.. :(
    .... iar în ţară sunt inundaţii.
    O zi cât mai frumoasă îţi doresc! :) pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumos ai descris o zi de vară cu tot "tacâmul" ei - şi caniculă şi ploaie grăbită de vară. Foarte frumoase floricele. Să le tot admiri! Îţi doresc numai zile de vară frumoase, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoasă descriere !
    Tare bine cunosc căldura asta,dar fără partea cu ploaia de seară.
    Sunt tare calde lunile de vară !
    Zile plăcute îți doresc

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună CARMEN!
    Superbă descriere,iar pozele sunt splendide!
    O zi minunată îți doresc!
    Cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. frumoasa relatarea, iar pozele cu flori sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
  12. Si la noi este caldura mare, la amiaza ne adapostim in casa sa ne racorim, afara parca ne topim. Tare frumoase pozele, mi-au adus multa culoare si bucurie!
    Sa ai o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere